Ako podporiť bratranca v jeho životnej kríze?
Ehmmmmm nikdy som nerátal s tým že môj bratranec buď mať takýto život vždy bol zručný a šikovný a teraz ma 35 a bohužiaľ rozviedla sa s ním žena prišiel o dom býva v trojizbovom byte a prišiel o robotu a teraz robí v potravinách Fresch plus a vie s toho horko ťažko vyžiť ako amm postupovať a podporovať ho ?
Chudacik zdravy 35 rocny chlap, ktory byva v 3 izbaku a ma pracu v potravinach, kde iste maka 16 hodin denne 7 dni v tyzdni a nemoze si najst inu pracu alebo brigadu, aby vyzil.
Asi neviete, co je nepodareny zivot. Ak ma zdravie, vzdy sa moze vyhrabat. Obzvlast chlap, ktory neostane sam s malymi detmi.
@windowsak Ty mas 15 (ako hrdo konstatujes v inej diskusii). Takze ries seba a svoj zivot. Pre zaciatok sa douc gramatiku. Potom si najdi smer v zivote. A az uz raz budes zarabat a budes mat svoj zivot upratany a nasmerovany, tak sa mozes zacat bratrancovi montovat do zivota (ak ho stale o tych 4-9 rokov nebude mat on sam vyrieseny).
A este jedna rada: v 15 tich sa zda, ze sa kazdy problem da lahko vyriesit na dve doby.
V realite dospeleho zivota je tych premennych ovela viac, co na to maju vplyv, ci sa to da/neda (zasadny faktor je subjekt problemu - teda ten clovek. Ci on sam ma/nema zaujem riesit svoj zivot a ako.).
A tiez v dospelosti plati jedna dolezita zasada: ak nemas problem, tak si ho dobrovolne nevyrob.
Vzdy odhadni, ci mas na to vyriesit cudzi problem.
A nez pojdes riesit tie cudzie problemy, tak ci mas uz vyriesene tie svoje vlastne.
Teraz sa asi spaprcis, ale dospelost ti raz vysvetli, ze ak nemas vyrieseneho najprv seba (a pripadne svoju rodinu doma), nie si nikomu dobrou pomocou.
@windowsak a teraz čo? Je to dospelý muž, bez peňazí určite nie je, zarobit si vie, ostatne ŕa už nemusí trápiť
TROLL
Chlapec, včera si si založil profil. Včera si hneď založil diskusie, a jednu ti rovno zmazali. Si tu jeden deň aj s cestou a už riešiť, vyjadruješ sa, hodnotíš. Ja som asi po pol roku fungovania tu zistila, že je tu aj nejaká diskusia a prispela som po čase, tam, kde som mala čo povedať. Ale to je asi tým, že mám 2x toľko ako ty. Že toto je mamičkovské fórum.
Naco zije sam v 3-izb. byte? 😃 No polutujme ho.
@anonym_b58ec1 ja zijem s dietatom na 40m2, ma super byvanie 😆
Čo konkrétne považuješ v pripade bratranca za životnú krízu?
Zivotna kriza?
Akoze co presne, zije SAM v trojizbaku, ma pracu, NEMA deti, zenu, je zdravy.
V com mu treba pomoct, podporit ho ?
No podme ho polutovat chudacika, ako sa ma zle. Ja mam znamu, ktora je predavacka a ma dalsie 2 prace, aby utiahla sama hypoteku a poplatky za maly byt v BA. Lebo odisla od muza tyrana v zrelom veku, z bytu nemala nic, lebo zili v byte, co patril jeho rodicom. A ona sa nelutuje, berie to ako fakt, aj na dovolenku ide.
Ako mu chceš pomôcť???, však sa má skvele, ak chce ušetriť nech ide z trojizboveho bytu do jednoizbového načo mu je veľký samému, ak je taký úžasný a zručný prácu inú si nájde ešte dnes, tam bude iný problém 🙈🤣, žena ho len tak náhodou nechala že 🙈
@windowsak a ty co riešiš nejakého bratranca ktorý je o 20 rokov starší od teba? Ved si len decko.

Naco zije sam v 3-izb. byte? 😃 No polutujme ho.