icon

Ako pomáhate svojím rodičom?

ceemea
4. jan 2012

Ahojte, chcela by som sa s vami podelit o moj sucasny problem, a pocut vase nazory, skusenosti, pripadne rady, co dalej. Mam 31 rokov, uzasneho priatela, pracujem, moj priatel ma roboty dve. Snazime sa o babo, a o styri mesiace chceme mat malicku svadbu. To vsetko je dokonale 🙂
Moj problem je v mojej mame. Pred 4 rokmi dostala vypoved z firmy kde pracovala 15 rokov, a od vtedy ma problem sa zamestnat. ma 57 rokov. Za tie 4 roky som ja uz vycerapala vsetky svoje financne rezervy, co vsetko som jej pomahala platit. Nedavno som sa prestahovala do ineho mesta, a zmenila pracu ( moj priatel bol z ineho mesta ako ja, tak som sa prestahovala k nemu). Platovo som sla dost dole, bohuzial, zaroven som si zacala platit aspon malou sumou byvanie s priatelom, a mne uz akosi dochadza trpazlivost, a financie na to platit mame vsetky zavazky. Ked zaplatim jej zavazky za byvanie, a jej uvery, a moje zavazky, tak mi zostane 1/3vyplaty, to mam tak na benzin, nic si nemozem odlozit, lebo nemam z coho. U nas vsetky vydavky za domacnost taha priatel ( okrem mojej almuzny 75euro co prispievam), ked som potrebovala nejake nove veci na oblecenie vsetko mi zaplatil...a je toho vela, on to zatial bez pripomienok znasa...a asi aj znasat bude, lebo je proste taky, ze by mi kupil vsetko, ked ma za co. Ale ja sa citim ako vyzirka.
Najvacsi problem je, ze mama ma velke naroky na robotu, je pravda, ze mnoho krat jej nikto ani nepodpovedal, ked reagovala na inzerat, spravila si opatrovatelske kurzy...ale stale caka, ze jej niekto zaklope na dvere, mila pani, podte k nam robit....tazko sa s nou aj o tom rozprava, lebo je totalne na nervy z toho ze nema poriadnu robotu, ale na druhej strane, ja keby som mala byt uplne zavisla na niekom inom, tak pojdem robit aj predavacku, aj ked som cely zivot robila uplne nieco ine...ved je to praca ako kazda ina, nechcem nikoho urazit...
co by ste na mojom mieste robili...platili by ste to dalej, alebo dali nejake ultimata...neviem co mam robit..je to mama, nechcem ju nechat na holickach, ale na druhej strane chcem zit...

Strana
z2
indiankaindi
6. jan 2012

@stresmenka ja sa obávam, že pokiaľ tam má trvalý pobyt, môže tvrdiť čokoľvek. Aj moja mamina poberala dávku v hmotnej núdzi, ale keď som s ňou žila, nemala nárok, až keď som sa vydala a odhlásila si trvalý pobyt, potom jej ju dali, pretože musela priniesť od správcu potvrdenie, že má byt v osobnom vlastníctve, platí pravidelne nájomné a býva tam sama..

viki2912
6. jan 2012

asi len dialog s matkou.skus to s nou prebrat..musi brat ohlad aj na teba a tvoju buducnost.si skvela dcera,klobuk dole.

stresmenka
6. jan 2012

@indiankaindi ano je te presne tak 🙂

ceemea
autor
18. jan 2012

@dada1212 @mata1001 @jasminet @stresmenka @zabka88 @viera27 @tinki @indiankaindi @inkinka @grettka @viki2912
babulky, az teraz pisem, lebo som nejak nestihala sem prist...ale situacia sa vyrazne zmenila...vdaka vasej podpore som sa odhodlala pohovorit s mamou. A predstavte si...zobrala opatrovanie v rakusku, nie je to idealne z jej strany, stale spekuluje, ale aspon bude mat nejaky prijem. A dokonca by to malo byt tak, ze bude prihlasena v rakusku, a budu sa za nu tam platit aj odvody. Mala by sa striedat 3 tyzdne v praci, a 3 tyzdne doma. a mozno na tie 3 tyzdne co by bola doma najde este nieco. Juj, obrovsky pokrok. Dakujem vam vsetkym za podporu, moooooc. 🙂

zabka88
18. jan 2012

@ceemea držím palčeky nech jej to vyjde 🙂 supéééér, vidno pokrok 😉

tinki
18. jan 2012

@ceemea tak aj ja sa teším s tebou, už len aby tam maminka vydržala..držím palce.. 😉

viki2912
18. jan 2012

@ceemea
JA SOM NAUCILA ZE DIALOGOM SA DA VSELICO DOSIAHNUT.DRZIM PALCE.

jasminet
18. jan 2012

@ceemea super. ja mam kamosku co takto robi v rakusku opatrovatelku. je 2 tyzdne tam a 2 doma a pochvaluje si, ze super peniaze a v pohode sa to da zvladnut. tak drzim palce aj mame aj tebe 😉

mata1001
18. jan 2012

@ceemea waw tesim sa...nech to maminke vydrzi,drzim palce... 🙂

lalia2
18. jan 2012

ahojte baby. no ja mám podobný problém, ale už som ho riešila v téme svokra. moja budúca svokra je taká istá. ona má 58 rokov, je už na dôchodku a ešte aj pracuje normálne a pomimo má občas tiež nejaký príjem. no ale ona stále nevychádza s peniazmi. ale tiež rozhaduje na kadejaké blbosti, ale nie že niekto je zaťažený na kozmetiku,niekto na topánky, oblečenie, domácnosť. ona na všetko. furt čo ju stretnem niečo nové na sebe. samozrejme aj v tom veku zladené furt náušnice s blúzkou 🙂 a potom vyplatkáva že nemá. môj priaeľ ju doteraz podporoval morálne aj finančne. no ako čakáme bábo, tak som to zatrhla. no koľkokrát sme mali s priateľom konflikt pre to. že tak budeme mať peniaze na účte a rodičov necháme skapať od hladu? no keby išla skapať od hladu, tak nepoviem ani slovo. keby sa snažila a žila skromne. no ona čo vidí to chce a hneď si to aj kúpi. a potom jej máme dávať my? a priateľ to nechápe, peniaze jej síce nedáva, ale koľkorkát sa už vyjadril, že keď nebude môcť robiť popri tom dôchodku, tak nevie ako vyžije. no tak si má teraz aspoň čo to odložiť. o dva týždne máme svadbu a svokra sa už teraz vyjadrila, že ona nám nemôže veľa dať. no nik od nej nepýta, ale rozkazovať čo a ako má byť na svadbe, to môže. no neviem, ako to bude do budúcna. keby som videla, že je to obyčajná skromná žena, ktorá sa snaží a napriek tomu fakt nemôže vyžiť, tak jasné, že nemám problém jej pomôcť.

ceemea
autor
20. jan 2012

@zabka88 @tinki @viki2912 @jasminet @mata1001
dakujem babulky, ste zlate, ze drzite palce...tak mama nastupuje 30.1., a teraz sa drvi nemcinu, hihi fakt velky pokrok...ja dufam, ze to tam vydrzi, musi to byt aj pre nu stres, ale ja jej verim, ze to zvladne. ona ma podla mna na to povahu, starat sa o ludi, tak si myslim, ze budu s nou aj spokojni.
fakt vam dakujem. 🙂

lilitela
19. sep 2019

@viera27 Vierka, si este aktivna? To fakt ste mali tak, ze ste zivili na jednej strane rodicov a na druhej sestru?
Uf, dievcata, ostatne, ak mate taketo podobne situaciu, ako ste to riesili vy? ja chapem, ze ak niekto pride o pracu... ale viac ako pol roka si zivit druhych neviem predstavit a naozaj iba v nudzi a ak na to mam. Som myslela ze financna pomoc rodicom, to je tak maximalne kupit novu pracku, ci nieco podobne, ak je to teda mozne, a ozaj nutne.
Ci davate svojim rodicom peniaze aj ked nie su v nudzi?

Strana
z2