icon

Ako pomôcť bratovi v zložitej partnerskej situácii?

11. mar 2025

Dobry vecer

Viem, ze je to trapne rozoberat rodinne veci na socialnych sietach, ale uz si neviem rady. V prvom rade mi nepiste, ze sa nemam starat, ze to nieje moja vec. Starat sa budem a je to aj moja vec.
Moj brat je skoro 4 roky vdovec. Svagrina umrela nahle a rychlo na agresivnu formu rakoviny. 3 roky mu nebolo treba ziadnu zenu. Lebo na co, lebo jemu je takto dobre. Respektovali sme. Zaujemkyn bolo dost. Teraz paktuje s matkou synovej spoluziacky. Ona je od neho o velmi vela mladsia a vydata. Neviem, ako s muzom ziju, ale asi nie dobre, ked pri 2 detoch jej bolo treba takeho ako moj brat, co mu taha na 60. To tak nemyslim, ze je moj brat je nejaky neschopny cudak, naopak, on je taky, ze na nom by sa dalo drevo rubat a nic by nepovedal. Od jesene spolu paktuju, brat ma chalupu v zapadakove za mestom, tam ona k nemu chodi ako suka mu otrca. Zijem s manzelom dost daleko, nemozem len tak hocikedy tam prist. On klame kvoli nej, ona ho uplne dostala do svojej moci. Pred vianocami tvrdil, ze to ukonci, lebo vie, ze robi zle a spolupodiela sa na rozbijani rodiny. Nic neukoncil. Stretavaju sa furt. Teraz uz zmenil retoriku, lebo on uz je slaby, on nezvladne to ukoncit, prevalcovalo ho to a take kecy ako pubertiak. Ja uz neviem co s nim robit. Schudla som 7 kil, nespim kvoli tomu. Som rada, ze sa tohonasi rodicia nedozili ale v hroboch sa urcite obracaju. On je ako zmyslov zbaveny. Neda si vysvetlit, ze robi zle. Klame, zatlka. Tvrdi, ze je v praci a ked k nim do prace zavolam, sekretarka povie, ze pan riaditel ma dovolenku pan riaditel isiel klekarovi. A s nou sa pelesi na chalupe. Uz neviem co robit, ako mu otvorit oci.uz mam sto chuti povedat to s,novcom, ze mozno by mu pomohlo, keby mu synovia povedali, ze sa za neho hanbia.nehovorte, ze sa nemam starat. On sa o mnastaral, ked nam umreli rodicia, on k oli mne sa obetoval a neisiel do prahy na vysoku skolu, zostal v meste, aby sa o mna postaral, lebo som este neukoncila ani zakladnu skolu.

Strana
z5
biba_18
11. mar 2025

on sa o teba staral lebo si to potrebovala. on tvoje staranie sa nepotrebuje… fakt čo mu ty máš čo hovoriť do toho s kým sa on peleší…

enmery
11. mar 2025

Ako chceš dospelého svojpraveho človeka prinútiť?Ako?Aj keby si mala dcéru dospelú a spávala by so ženáčom,nemala by si na to páky, max sa s ňou prestať rozprávať. Chápeš?Musí precitnúť a padnúť na hubu sám. A potom mu môžeš vrátiť tu jeho obetavosť. On Ti klame, lebo vie, že príde cirkus. Ľudia just budú najskôr robit to, čo im niekto zakazuje vykrikuje, je to psychológia a on je bohužiaľ dospelý a s občianskym.

autor
11. mar 2025

@biba_18 toto nie je vztah pre buducnost. Ona sa pobavi, jej muz pride mojho brata vytrieskat a bude vymalovane. Nech si najde zenu, doprajem mu, ale normalnu, seberovnu a preboha nie vydatu

petamich
11. mar 2025

Chapem, ze ta to trapi, nechapem preco ta to az tak trapi, aby si nespala a schudla 7 kil. Tvoj brat je dospely, svojpravny, zije aktualne tak ako chce a s kym chce, nie je povinny plnit tvoje predstavy o tom ako a s kym by mal zit 🤷‍♀️ a naozaj sa to neda porovnavat s tym, ze on sa kedysi o teba postaral, to bola uplne ina situacia, ty sa aktualne naozaj staras, ked nemusis

autor
11. mar 2025

@enmery vy nerozumiete, ze on je ako mechom udrety. Ako nepricetny. Klame ako male dieta. V zivote k doktorom nechodil a zrazu je kazdy tyzden u doktora. Chcem mu len dobre, je to velmi dobry clovek. Laskavy, vludny, obetavy. Zasluzi si stastie.

alguno
11. mar 2025

Tvoj brat je bohatý? Ak áno, len tak sa ho nepustí. Zlatokopka...

enmery
11. mar 2025

No vidíš, príde, vytrieska Tvojho brata a bude vymaľované a možno sa preberie. Ale schudnúť 7 kíl a hnevať sa, že tvoj brat robí pre Teba v Tvojich očiach chyby, lebo nežije ako ty chceš? Podľa mňa skôr pochopením by si dosiahla viac.

biba_18
11. mar 2025

klame ako malé dieťa… lebo riešiš niečo čo by si nemala…

enmery
11. mar 2025

Asi ty nerozumieš. Ty nemáš čo urobiť. Nemáš. Bude o to viac klamať, keď bude cítiť nepochopenie u Teba a to viac "pochopenia" u tej ženy. Hormóny zamávajú s každým, ale aj to raz odznie a začne človeka vidieť aj s chybami.

autor
11. mar 2025

@biba_18 a vy by ste to tak nechali? Neverim. Nasi rodicia, keby zili umreli by od hanby. Tolko zien je. Aj okolo neho sa krutili ked ovdovel a ziadnu zenu vraj nepotrebuje stale hovoril

thereisabear
11. mar 2025

Nemôžeš porovnávať to, že sa on o teba staral, keď vám zomreli rodičia a bola si ešte dieťa. To je niečo úplne iné. On sa zachoval správne, ty riešiš niečo, čo sa ťa netýka. Je dospelý, svoj názor si mu povedala, nechaj to naňho.

alickapusinka
11. mar 2025

nechápem čo riešiš je to jeho život.ON žije svoj a TY žij ten svoj.keby mal aj 18 rokov jeho vec.

tundra
11. mar 2025

Môj mužsky pohlad na vec,nechapem preco mas potrebu riesit bratov život,ktory mozno nasiel svoje
štastie.Keby bol kazdy den s inou,teba do toho nič nie je.Je to jeho život,jeho prachy a tebe nezostane nic ine,len sa s tym vysporiadat...

matkahelka
11. mar 2025

V prvom rade zdoraznim, ze neveru neschvalujem. ano, tvoj brat nerobi dobre, ze si zacal s vydatou zenou. ked bol 4 roky bez zeny, tak teraz si to naramne uziva a uzivat bude bez toho, ci ty s tym budes alebo nebudes suhlasit. malemu decku, ked nieco nedovolis, just to bude chciet, on reaguje uplne rovnako. to caro nedovoleneho je velmi silne. a neviem teda, o akych starych detoch je rec, ale je ciste zufalstvo montovat do toho deti. co myslis, ze im povies, ze ich otec spi s nejakou vydatou zenou a zrazu sa vsetko vyriesi? on ju hned necha? si na omyle. dosiahnes to, ze sa na teba tak nahneva, ze s tebou ani neprehovori. kasli na to.

miadi
11. mar 2025

Ty Si schudla 7kg koli veci ktora sa ta ani netyka ? To uz je na zamyslenie sa nad sebou . Je to dost rozdiel ze tvoj brat sa obetoval a postaral sa o teba . A teraz na oplatku ty sa chces donho starat . Nie onho ale do jeho źivota. On sa s tou zenou bude stretavat kym ho to bude bavit aj Keby si stojky na hlave robila . A ty si aka stihacka ze mu do prace volas a zhanas. Ved normalne sa s nim
Stretni porozpravaj. Mozes mu maximalne povedat co sa ti nepaci .. a to je tak vsetko . Naco to chces hovorit jeho synom ? Mozno o tom vedia .

gemerka17
11. mar 2025

Úprimne autorka, fakt ťa do toho nič nie je. Je to bratov život. Na to pelešenie treba dvoch. Z ich romaniku vychádza výrazne horšie žena v správaní a konani, s ktorou sa stretáva. Ona je vydatá, podvádza muža, má rodinu a rozbija ju sama sebe. Keby nechcela, nerobí to. Hodnotis svojho brata ako keby mal 10 rokov, ale je to dospely chlap. Rozhodne jeho konanie nie je zlé.
Musíš byť fakt zo zapadakova, keď takéto veci riešiš. Zamysli sa nad sebou, čo si tu posplietala.

terezkaarthuramax
11. mar 2025

Ma slobodnu volu aj ked koná nesprávne .zial .

deti95060810
12. mar 2025

začal chodiť brat k lekárovi? blíži sa k 60 tke... to už nie je 40. čoraz viac sa ozývajú choroby a neraz aj chronické ktoré ho budú trápiť do konca života.

zbytočne sa trápiš, nechaj to na neho. Dáma sa max. rozvedie a príde bývať k nemu. on riskuje bitku od jej manžela - možno po nej sa spamätá.

lessiie
12. mar 2025

Koľko rokov je medzi nimi rozdiel?

deninka233
12. mar 2025

Teda, mne keby sestra povedala, že sa peleším a robila mi hanbu v práci, tak ja sama by som ju vytrieskala, žeby sa už nikdy nestarala do toho, čo robím! Tvoj brat je naozaj veľmi dobrý, ak ti len klame.
Staráš sa do svojprávneho samostatného a dosť starého chlapa. On môže spávať aj s polkou sveta a teba do toho nič! Rieš si svojho manžela a zametaj si pred svojím prahom.
Ja byť vaším rodičom, tak sa v hrobe obraciam, že mám takú úzkoprsú malomeštiacku obmedzenú dcéru!
Fuj, ale som sa rozčúlila.

alex49
12. mar 2025

Prečo sa správaš k svojmu bratovi ako jeho matka? Ako keby mal 17 rokov, nevedel sa o seba postarať a klame matke, že nefajčí. Ty nemáš právo starať sa do jeho života, svoj názor si mu povedala a tým to končí. Brat je dospelý a svojpravny, môže spať s kým chce. Nechápem čo chceš dosiahnuť tým, že 60 ročnému chlapovi, riaditeľovi niečoho, voláš pravidelne do práce a hľadáš ho. Už aj sekretárka si o tebe určite myslí svoje. Rieš svoje veci a nie brata.

nika11103
12. mar 2025

JOJ nemôže si aj môj brat nájsť vydatú ženu , 7 kíl by sa mi náramne zhodilo schudnúť 🤣

Autorka neblázni . Si jedna inteligentná žena - bratovi si dohovorila , ostatok už nechaj tak , nejako bolo nejak bude , hlavne že sme zdraví .

srbskalizzy
12. mar 2025

Autorka... nechaj ho tak, uprimne ak nechce nechce a najde si dalsich 1000vyhovoriek. Tiez som brata dlho odhovarala od frajerky ze nieje pre neho dobra, neposluchol...aj tak dopadol. Zial ked niekto si neda povedat, plus je svojpravny, dospeli tu si nepomozes áno, svoj nazor mpzes vyjadrit a uz je na nom ako si to on zobere...

domka222
12. mar 2025

Ehm,volať ešte do práce a kontrolovať,či je tam. Sa nečudujem, že klame. Je dosť starý na to,aby vedel čo robí.

letfenixa
12. mar 2025

Že paktuje! To som už dlho nepočula.

oli18
12. mar 2025

Zaujimave, ako v inych diskusiach kazdy odsudzuje neveru a tu vsetky odsudzujete
autorku. A co, ak je jej brat dospely? Aj mne by vadilo to, co jej. Autorka, vela moznosti nemas, ale urcite by som dala vediet anonymne dotycnej manzelovi.

elli333
12. mar 2025

Do toho ako zije a s kym spava tvoj brat ta nic nieje. Toto co opisujes je ako hon na carodejnice. Nahanat ho v praci, zistovat a overovat si kde je? Prepanakrala, keby ste boli manzelia tak sa daaavno s tebou rozvedie, ale tym, ze si sestra tak neviem no, ale asi jedine s tebou surovo prerusit kontakt nech sa spamatas. To co robis ty mi pride omnoho viac chore, ako to co robi on. Skus navstivit psychologa a pracovat sama na sebe, zamysliet sa co ta nuti takto velmi prezivat cudzi zivot, ze ci nieje v tom tvojom zivote nieco pred cim zatvaras oci a nechces to vidiet tak radsej prezivas cudzie zivoty a problemy. Psycholog by ti v tomto velmi pomohol, ale bude to dlhodobejsi proces, mozno aj na par rokov. Predpokladam, ze tam su nejake hlboke traumy, bola si este dieta ked vam zomreli rodicia, mozno si sa velmi az nezdravo upla na brata, ktovie? Ako vravim, smer psycholog, uz vcera bolo neskoro. Drzim palce

petulda333
12. mar 2025

@oli18 to ale neznamena,ze s neverou suhlasime. Len jej vec to fakt nie je. Ona mu moze povedat svoj nazor,moze to odsudit. Ale preboha,volat mu do prace kde je? Chudnut kvoli tomu? To je trosku cez,nie?!

ina2405
12. mar 2025

Máš hrozný slovník a toľko zloby...Grciam z teba.
Neveru neschvaľujem.

januska12323
12. mar 2025

Preháňaš a poriadne. On je dospelý a nemusí ti skladať účty. Nevyvolávaj mu do práce ako žiarlivá milenka inak o neho prídeš úplne.
"Od jesene spolu paktuju, brat ma chalupu v zapadakove za mestom, tam ona k nemu chodi ako suka mu otrca. " toto vypovedá viac o tebe ako o nich dvoch, nemám viac čo k tebe dodať.

Strana
z5