icon

Ako pomôcť bratovi v zložitej partnerskej situácii?

11. mar 2025

Dobry vecer

Viem, ze je to trapne rozoberat rodinne veci na socialnych sietach, ale uz si neviem rady. V prvom rade mi nepiste, ze sa nemam starat, ze to nieje moja vec. Starat sa budem a je to aj moja vec.
Moj brat je skoro 4 roky vdovec. Svagrina umrela nahle a rychlo na agresivnu formu rakoviny. 3 roky mu nebolo treba ziadnu zenu. Lebo na co, lebo jemu je takto dobre. Respektovali sme. Zaujemkyn bolo dost. Teraz paktuje s matkou synovej spoluziacky. Ona je od neho o velmi vela mladsia a vydata. Neviem, ako s muzom ziju, ale asi nie dobre, ked pri 2 detoch jej bolo treba takeho ako moj brat, co mu taha na 60. To tak nemyslim, ze je moj brat je nejaky neschopny cudak, naopak, on je taky, ze na nom by sa dalo drevo rubat a nic by nepovedal. Od jesene spolu paktuju, brat ma chalupu v zapadakove za mestom, tam ona k nemu chodi ako suka mu otrca. Zijem s manzelom dost daleko, nemozem len tak hocikedy tam prist. On klame kvoli nej, ona ho uplne dostala do svojej moci. Pred vianocami tvrdil, ze to ukonci, lebo vie, ze robi zle a spolupodiela sa na rozbijani rodiny. Nic neukoncil. Stretavaju sa furt. Teraz uz zmenil retoriku, lebo on uz je slaby, on nezvladne to ukoncit, prevalcovalo ho to a take kecy ako pubertiak. Ja uz neviem co s nim robit. Schudla som 7 kil, nespim kvoli tomu. Som rada, ze sa tohonasi rodicia nedozili ale v hroboch sa urcite obracaju. On je ako zmyslov zbaveny. Neda si vysvetlit, ze robi zle. Klame, zatlka. Tvrdi, ze je v praci a ked k nim do prace zavolam, sekretarka povie, ze pan riaditel ma dovolenku pan riaditel isiel klekarovi. A s nou sa pelesi na chalupe. Uz neviem co robit, ako mu otvorit oci.uz mam sto chuti povedat to s,novcom, ze mozno by mu pomohlo, keby mu synovia povedali, ze sa za neho hanbia.nehovorte, ze sa nemam starat. On sa o mnastaral, ked nam umreli rodicia, on k oli mne sa obetoval a neisiel do prahy na vysoku skolu, zostal v meste, aby sa o mna postaral, lebo som este neukoncila ani zakladnu skolu.

jaskolka
12. mar 2025

Autorka,to,že on robí zle a stretáva sa s vydatou ženou,ktorá tiež koná zle,je jedna vec. V tom máš úplne pravdu. Aj to,že ti to vadí ,je v poriadku. Ale v podstate nič iné,ako povedať svoj názor bratovi, nemôžeš. On je dospelý muž,ona dospelá žena. Nijako ich nemôžes donútiť rozísť sa,či niečo také. Proste to nejde,aj keby si schudla 30 kíl a už nikdy nespala (to je samozrejme nadsadzka)
Brat má svoj život,a s tým okrem toho,že s tým nesúhlasís a môžes mu to vravieť,nemôžeš nič iné urobiť.

miadi
12. mar 2025

@oli18 odsudzujem neveru a neodsudzujem autorku . Ale aby koli tomu co s kym robi jej brat schudla 7kg je dost prehnana reakcia .Anonymny list tiez odsudzujem je to ubohe. Ked uz sa chce vrtat v tom co sa jej netyka tak otvorene. Ked parohac nieco urobi jej bratovi tak bude spokojna ? Alebo sa vdaka nej rozvedu .. a z bratovej milenky bude svagrina 😆to aj 20kg schudne len aby to este vladala v takom stave existovat .

biba_18
12. mar 2025

fakt nerozumiem o akej hanbe rozprávaš…
@oli18 a áno, neveru neschvaľujem - ale je to jeho vec!

sense
12. mar 2025

V prvom rade aj rozbíja niekto rodinu je ten čo je v manželskom zväzku. A ty nevieš ako ich manželstvo funguje. Teda zrejme asi viac nie ako áno.
Brata v tomto nerieš, čim viac budeš riešiť tým to bude horšie. Nie je malý chlapec aby nevedel čo robi

oli18
12. mar 2025

@petulda333 este stale funguju pevne linky,nevidim problem volat na nu, ak jej mobil nedvihol. O to skor, ze mma sekretarku a ta ma info, kde je.

oli18
12. mar 2025

@miadi z mojho uhla pohladu je ubohe podvadzat manzela, nie pisat pravdivy anonym

martinka13
12. mar 2025

A Ty si riadna stíhačka. Tvoj brat je svojoravny a SLOBODNÝ človek bez záväzkov voči inej žene. Áno, nie je to dobré, že je ona vydatá. Ale to je primárne jej problém a problém jej rodiny. Nechaj to tak.

strelkyna1
12. mar 2025

A čo ak brat našiel lásku? Neveru neschvaľujem, ale nevidíme do jej manželstva. Možno sú ,,spolu" už roky len na oko kvôli deťom, kým nevyletia z hniezda. Možno je tam nevera aj jej manžela, možno majú otvorené manželstvo,... Daj bratovi pokoj, je to svojprávny dospelý človek a on si zváži čo a ako v živote chce.

som_realistka
12. mar 2025

Pirozpravala si sa s bratom tak normalne? V klude, co k nej citi, mozno je zamilovany, ano chapem aj Teba, chces pre brata to najlepsie, zenu, s ktorou by mu bolo dobre, mozno je to tato zena, nevies. Nechaj ho rozpravat, ak je to prenho dobra zena, pochopis to z jeho slov, ak nie tak pri kludnom rozhovore, ked ho nechas rozpravat a budes naozaj pocuvat, tak je velka pravdepodobnost ze si aj on uvedomi, ze taky vztah nema buducnost. Niekedy staci ked clovek pocuva co ten druhy hovori, ale naozaj pocuva.

minenkaa
12. mar 2025

Tak toto ma pobavilo ako chces rozkazat chlapovi co ho ovlada chtic,ta Chemie je silnejsia ako cokolvek ine.Boze ako nu zavidim

lasona
12. mar 2025

Ale on je svojpravny, dospelý chlap. Ty sa nemáš co do neho starať. Môžeš si akurát niečo pomyslieť....

marse
12. mar 2025

Preboha, keď sa chlapom nestará do života matka, tak sa stará premotivovaná sestra...
ma OP, je svojprávny, nech si robí na staré kolena čo chce... a že dostane po hube? no a? s tým musí rátať...
vymalovane.

dadka1997
12. mar 2025

Na jednej strane chapem, že ta ti trápi, ale neurobiš s tym nič. Ty si potrebovala, aby sa o teba postaral, ale on je svojpravny, on to nepotrebuje aby si sa ty starala do neho. A preháňaš to, je to jeho život, jeho voľba ako on žije, a pride mi cez čiaru mu vyvolávať do roboty. On musi padnuť na hubu, tu nie je ziadnej rady, čo si čakala, že ti tu budú písať, aby si kontaktovala jej rodinu ?

diewcatqoo
12. mar 2025

Sorry, ale toto vazne nie je tvoja vec. Ano, je blbe, ze rozbija rodinu a ano, nevera je hrozna vec. Ale ako toto ty chces riesit zo svojej pozicie? A preco by si vlastne mala toto riesit? Ja mam dvoch bratov a mam ich rada, ani jeden z nich aktualne nema ziadnu oficialnu partnerku a nemam ani len tusenia, ci a s kym spavaju a je mi to asi aj jedno. Aj keby spavali s vydatou, nikdy by som sa nespravala tak, ako ty. Ved ty si totalna stihacka. A este do prace volat a zistovat, ci je tam. Uznaj sama, ze toto nie je normalne. Brat predsa nema 5 rokov a vie velmi dobre, co robi.

guudy
12. mar 2025

@biba_18 hovori o malomestiackej hanbe 🙂

guudy
12. mar 2025

Nevera je zlo. Brat je dospely a moze robit ako uzna za vhodne, pripadne dosledky bude znasat on. Spravas sa k 50 rocnemu chlapovi ako matka maleho dietata. Tvoje reakcia (nespanie a chudnutie) je absolutne neadekvatna, tiez ti odporucam vyhladat psychologa.
Aj 50 rocny muz ma narok na stastie, aj keby len kratkodobe. Tvoja predstava, ze si najde rovno dlhodoby vztah, ktory vydrzi do jeho smrti, je naivna…

kitycat
12. mar 2025

Tvoj brat nech si pelesi s kym chce a kde chce, je slobodny.

Ten muz moze dat po p&puli, alebo skor cez pipi, maximalne tej jeho manzelke 😀

Aspon si krasne schudla 7 kil

panonia
12. mar 2025

Tvoj brat je dospelý a ty nie si jeho matka. Nechaj ho žiť je to jeho život Správaš sa ako nepričetná, svojej rodine musíš poriadne liesť na nervy. V prvom rade sa daj do poriadku ty. Toto je jednoducho život!

biba_18
12. mar 2025

autorka - že ten vzťah nemá perspektívu - no a čo?

petamich
12. mar 2025

@oli18 Ja neveru tiez odsudzujem to ale neznamena, ze moj brat my ma robit sceny, kontrolovat ma a volat do prace a vypisovat na Modry Konik 🤷‍♀️ musis uznat, ze autorka hoc s dobrym umyslom je kusok cez

cacianka
12. mar 2025

@letfenixa aj peleši sa, mám pocit že autorka to má v hlave echt domotane, keď sa stará do života dospelého svojpravneho človeka a ešte sa takto vyjadruje, ako stará klepna zo 4.cenovej.
Keď sa chce ujo popáliť, jeho vec, keby ju poprosil o pomoc to je iná vec.
Keby sa mne do života staral môj súrodenec takýmto spôsobom, nájdem si 3 milencov a súrodenca pošlem do PPP. (prdel, preč, piiichi)

mimikarol
12. mar 2025

Že "chodí mu otŕčať ako suka". Teba by som v rodine nechcela.
On je dospelý, ako si zariadi tak bude mať. A že dostane po papuli. No veď si aj zaslúži. Aj on, aj jeho frajerka. Ale do toho sa ty nemáš čo starať.
Ty vystrájaš ako keby bol neverný tebe. Toto si musí dať na poriadok manžel pani dotyčnej.

deedol
12. mar 2025

ja neveru tiez samozrejme neschvalujem, ale autorka, podla mna nereagujes primerane. uz len tie expresivne vyjadrenia su cez ciaru. predpokladam, ze brat uz pozna tvoj nazor, tak to uz nechaj tak. neviem, ci si z maleho mesta, ako tu niekto pisal, alebo ide o to, ze si veriaca, alebo skratka mas take silne moralne citenie, ale toto nie je tvoja vec. ty sa mozes starat o svoju moralku a o to, aby si sa o druhych ludoch vyjadrovala ked uz nie pekne, tak aspon slusne.

gladys_07
12. mar 2025

@nika11103 presne toto mi napadlo. Mam 3 bratov, keby sa troska posnazili, do leta mam postavicku ako lusk 😂

bonboniera
12. mar 2025

Fuj ty otrasná slabomyseľna malomestiacka, ja som dúfala ze z takýchto ľudí si už len vo filmoch robia srandu ako spomienka na staré časy … skus sa vecer ty manželovi “otrcit ako suka” nech dojdes na iné myšlienky 🤮

gladys_07
12. mar 2025

Ona mu otrca ako suka, on je chudacik zmanipulovany a nevie to ukoncit. Predpokladam ze strasne trpi ked aa s nou “pelesi” 🙄
On je nejaky neprebudeny, ze ty to musis riesit? Keby to bol moj brat, pomyslim si ze je blby, vypocujem ho (kym by mi to neliezlo na nervy) a tot vsio.

taktotedanie
12. mar 2025

Akoze evidentne potrebujes psychoterapiu
Nie nieje to tvoja vec. Povedat si mozes a tym tu tvoje posolstvo skoncilo, nestrkaj sa niekam kde nemas co riesit
Ona pelesi jemu nie tebe lebo si rozbijes vztah aj s bratom a normalne sa najedz

letfenixa
12. mar 2025

Jediné, čo tvpj brat ľutuje, je to, že to ty vieš.

autor
12. mar 2025

@som_realistka dakujem vam za kusok pochopenia. Rozpravali sme sa velakrat. On si uvedomuje, ze kona nespravne. Neukoncil to, kym este mohol, teraz dookola tvrdi, ze je slaby to ukoncit, ze ju miluje a nevie bez nej byt. On vie, ze to nema buducnost. Ona ma druhe dieta drobne, este nechodi ani do skolky, ona sama mu povedala, ze od manzela neodide. To je taka zena, ze dam ruku do ohna, ze uz milencov mala, ze sa potrebuje len pobavit. Ja sa mu nestaram do zivota, sme si od detstva blizky, mame sa velmi radi, vzdy sme si boli oporou. Ked zomrela svagrina, on bol pol roka uplne mimo, na liekoch, mal dni, ked ich cele v tme prelezal v posteli. Prestahovala som sa k nim, varit synovcom, prat, starat sa. Starsi uz studuje v zahranici a kazdy den mi napise, aky mal den, co ma nove, ako sa ja mam a moja rodina. Mame velmi dobre vztahy. Bojim sa, ze ked ho henta necha, co sa urcite stane, brat opat skonci v takom stave. Sam povedal, ze si nevie predstavit byt bez nej a co bude bez nej. Nech ma priatelku, prebpha ved ja mu doprajem, chlapci su velki, uz ho tak nepotrebuju, nech zije ako 20 rocny, ale preboha nie s o tolko mladsou a hlavne nie vydatou.

zuzubb007
12. mar 2025

Schudla si 7 kíl za to, že riešiš problémy do ktorých ťa s prepáčením nič? Akože ty si uzastna sestra, ak je zaľúbený tak nech je nechaj žiť, strašne toto, keď sa druhý stará a mal by radšej zamiesť, každý si je tvorcom svojho šťastia, akože čo mu zavidis alebo čo? Nemá chlapec 17 rokov, je to starý corgoň nech robí čo chce, podľa mňa by si mohla zrovna ty navštíviť nejakú odbornú pomoc