icon

Ako pomôcť deťom zo zložitej rodinnej situácie?

ucayli
15. dec 2024

Dobrý deň Vážení členovia skupiny, môžem Vás veľmi pekne poprosiť o radu . Som krstná mama 2 deťom - ktorých rodiacia sú alkoholici , otec deti má odobratý vodicak, nafúkal 1,6 promile alkoholu a mal obe deti v aute .
Jeho manželka je najtoxickejsi človek akého poznám, všade kde chodí vytvára konflikty( vlastného otca a mamu poslala Xkrat do P… celu rodinu rozhádala s tým že keď sa ta žena - matka maloletých opije čo znamená každý večer ,tak je strašne agresívna vypisuje celému svetu SMs a každého posiela do P….a nechcem si predstaviť ako sa strava k deťom . Ako by som mala postupovať ak by som chcela deťom pomôcť a s tou zlou matkou neprísť do kontraktu - vie mi pomôcť nejaký štátny organ ? Ako by ste postupovali vy?

pribinak
15. dec 2024

Išla by som na kuratelu

mmirka02
15. dec 2024

S deťmi sa stretávaš? Čo hovoria na mamu ,otca ? Ako sa o nich starajú ? Chodia do školy pripravený ?

elisaeli
15. dec 2024

Prosim nenechaj to tak a pomoz im. https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...

januska12323
15. dec 2024

Nahlás to úradom, oni ťa už nasmerujú.

dadka1997
15. dec 2024

@ucayli socialna kuratela

simona20201309
15. dec 2024

Nikto s tým nič neurobi. Žijeme na Slovensku. Sociálne pracovníčky prídu, skontr9kuju, zapisu, odídu.
Pozrú ci majú jedlo v chladničke, či majú kde spat a hotovo.
Chudata deti.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
15. dec 2024

@simona20201309 ale urobia, napríklad u nás deti takej matke nakoniec odobrali, síce to trvalo dlhšie, ale sociálka tam chodila pravidelne kontrolovať deti

pribinak
15. dec 2024

@simona20201309 nehadz všetky do 1 vreca. Sú sociálne pracovníčky, ktoré sú zodpovedne a starajú sa o tie deti.
Problém je skôr, že ľudia vidia čo sa deje, majú info, ale nekontaktuju socialku

meg91
16. dec 2024

@janickacrazy vezmú ich len keď sú veľmi týrané inak nie.Socialka nič nevyrieši. Bravaj si ich k sebe domov tak často ako sa len dá. Daj im jest,okup ich obleč a obuj. Vezmi si ich aj na noc na prázdniny. Nahlásiť ich môžeš kvôli tomu aby na teba ich matka nič nemala keby niečo.

janickacrazy
16. dec 2024

@meg91 ani nie, táto matka, čo spomínam deti netyrala, len sa nedokázala o nej poriadne postarať, mala ich 5 a začala piť, keď bola triezva, tak sa o ne normálne starala, no časom to bolo horšie a horšie, ale nebila ich nikdy

meg91
16. dec 2024

@janickacrazy tak vieš sociálka matke nezakaze piť alkohol..ak majú postele a jedlo v chladničke tak nebudú riešiť ďalej dokonca ani upratané nemusia mať. Takže tak takýchto rodín je veľa..niektoré rodiny toho majú až príliš veľa a niektoré príliš málo a žijú v biede a deti sú napospas osudu.A úrady neriešia.

janickacrazy
16. dec 2024

@meg91 no asi záleží od konkrétnych ľudí, ale tak napríklad v tých osadách by museli zobrať 90% deti do domovov a to sa asi ani nedá kapacitne zvládnuť

meg91
16. dec 2024

@janickacrazy no ved práve