Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?
Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ
Som vdova uz vela rokov. Dveru som dobre vychovala slusna je sikovna vzdy jednotky mala na gymnazium aj na vysokej skole a neviem ako jeho stretla a co na nom videla keby ste ju videli krasna bola dlhe blondave vlasy pekna postava chlapi sa za nou otacali a teraz vyzera ako zena v mojom veku vzdy ohnuta vlasy riedne vypadane schudnuta je 43 kil ma oblieka sa ako stara zena lebo on jej hovori co si ma obliekat
@negymama musí byť nejaké združenie, organizacia, aj predsa len psychiater pre dcéru, kt jej vysvetlí v čom zije. Čítala som hore, že je manipulátor, kt sa skrýva za náboženstvo. Tak nech ide do prčic.
Buď sa pripraviš a spraviš všetko čo môžeš, keby ti aj niekto pomohol, alebo... nemusí sa to síce stať ale dcéra to neutiahne. Deti nebije ujo?
ak pomahat dcere a vnucatam, tak len tak, aby to zat nemohol zneuzit.. musis sa aj ty na to pozriet uz konecne realne a nie im dat 1700 eur na dovolenku, ked vies, aky je.. presne ako ti pisu zeny vyssie, pozvat ich k sebe na bed, kupit detom topanky, oblecenie.. ale len do tej miery, aby to teba nezatazovalo.. nemozes suplovat rodicov.. dcera si sama vybrala a sama musi tiez otvorit oci.. toto nespravis za nu
Ja si myslim, ze ked ich autorka prestane sponzorovat, tak tento pseudokrestan si najde inu dojnu kravu a tuto manzelku aj s detmi vyhodi. A cimskor ich vyhodi, tym lepsie pre dceru autorky, aj pre jej deti.
Odist od neho neodide ona uz jej to moja mama hovorila ze by sme jej pomohli ona ho miluje ona mu ruky bozkava ked pride domov. Ona od neho neodide nikdy ja poberam ciqstocny invalidny a pracujem pritom a pomaham jej ale tiez nemam bezodnu studnu aby som im mohla neviem ako vela davat tych deti mi je luto najstarsi vnuk chodi do 1 rocnika
Toto je zapeklistá situácia, lebo ona keď mu ruky bozkáva, to jak keby porobene mala.
Tú ani s párom koní neodtiahneš.
Ešte hore spominali kňaza z fari, to by si mu inak podkurila.
A ujo má rodičov ešte?
nečítam príspevky, pardon ak si to už písala, ale ako ďaleko od seba bývate? Keď je dcéra zmagorená, povedala by som jej, ty si ostaň s chlapom, akého si si vybrala, ale deti mi môžeš nosiť, s deťmi ti pomôžem. Deťom by som aj kúpila čo by bolo treba, ale peniaze do ruky a nákupy do rodiny veru nie.
atorka, mala som kamaratku na vyske. Krasavica, blondina s modrymi ocami, inteligentna, vystudovala s cervenym diplomom - aspon ze tu skolu dokoncila. Potom po skole sa zamestnala v banke , mala dobru poziciu. Tiez bola z krestanskej rodiny, uz bez otca, brat ovela starsi uz zenaty.
No a nasla si tiez stareho chrena, nepekny vyzorom, nepekny povahou. Este neboli svoji, uz ju ponizoval, ze plakala. No ale bol velky krestan, brnki brnki na gitaru na kadejakych krestanskych stretkach. Uplne ma sokovalo , ze co na nom ona vidi. Boli sme na svadbe a uz na nej bolo vidno, ze je nieco neprijemne medzi nimi, ako to tam riadil proti jej voli.
No a ziju doteraz, vsak krestania sa nerozvedu. Ona ho zivi, kupila mu auto na ktorom jazdi len on, on najprv robil sbs-kara, potom sa zacal lutovat, ze aka je to drina prenho, tak prosim pekne otec rodiny ma ako pracu roznasanie letakov za par drobnych!
jedno stastie ze maju len jedno dieta, lebo ona ma problem otehotniet, Inak asi ona rodi ako tvoja dcera a pritom otroci na "duchovne" sluzby pre muza.
Necitala som ziadne prispevky ale kym toto nudes dotovat dovtedy sa nic nezmeni. Viem je to tvoja dcera a mas o ni szrach ale kym nepadne doslova a do pismena na hubu tak zial su to tvoje znicene nervy, vyhodene uspory, a znicene nervy....
coze ruky bozkava? fuj ho!
kristepane. Toto neskonci dobre, to uz mi pripada ako stokholmsky syndrom. Boze tych deticiek mi je luto, ked vyrastu, budu musiet aj oni sluzit pankovi.
Vo výchove by som hľadala chybu. Vychovávať bez chuti na manžela a deti. Dieťa by ešte bolo ok,ale jedno a bez chlapa. 😉
Byvame v tom istom meste na opacnych koncoch takze asi 30 minut cestovania on rodicov nema otca uz dlho od detstva matka pred 2 rokmi zomrela ale roky bola v ustave alzheimera mala cico nic si nepamatLa nic nevedela kde je
Asi nič iné len nepomocť 😔 tvoja dcéra musí otvoriť oči 😔
autorka ak je to tak ako poses v dalsich prospevkoch tak proste pomoc utni len najest u teba doma z toho co mas
To až srdce krváca, jediná dcéra a takto sa trápiť.
Naşa má 22, zatiaľ rozumná, na vydaj eşte nepomýšla.
Nedávaj jej peniaze, vezmi radşej deti na prázdniny, kúpiť im čo sa im páči. Inak to nevidím, v zmysle komu niet rady, tomu niet pomoci.
on nema ani surodencov?
Keď mu mama zomrela nič nededil?
neviem ci by tu aj knaz pomohol. Aby to nebol typ, ze vsak vsetko je na poradecku, deticky treba prijat ako panboh da, a manzelka ma muzicka posluchat, vsak ked ju nebije, co by este chcela. Treba sa obetovat bla bla.
Ten chlap je pravdepodobne strasny manipulator ktory sa za vieru skryva aj sam pred sebou a uplne tvoju dceru zblbol ona takto tiez nemoze byt stastna mozno uz len nevidi vychodisko. Podla mna sa tvojej dcere otvoria oci skutocne uz len ak jej povies ze ma u teba dvere otvorene ak od neho bude chciet odist ale ze uz im financne nepomozes. Zbada sa ked naozaj nebude mat na nic bez tvojich penazi a snad sa od toho cloveka odstrihne
No za mna: povedz dcere, ze ju milujes, ale stacilo a na toto sa pozerat nebudes. PRESTAN ich dotovat a davat jej peniaze, nevladze sa starat o deti, nema penaize? mala jest antikoncepciu ked si ju varovala. Dala si jej penaize? dala muzovi, nech pyta od neho... alebo nech ho opusti, vtedy by som jej ochotne pomohla ale s tym ze to bude definitivne (lebo aj tak eus, ze odidu na tyzden a potom utekaju naspat). Tvoja dcera si vybrala, toze ty budes castejsie pomahat, nepomoze. Vobec. A nedavaj je penaize, nerob nakupy. Ak tak kup teplaky vnukom, dones im navareny obed, vylet ich vezmi, tak ze ho zaplatis, im nedaj ani cent do ruky. Tvoja dcera je bohuzial, neskusena a hlupucka. Ona od teba dostane, muzovi da... NELUTUJ NIKOHO, proste prestan davat. Nech sa preberie.
Teraz už tazko radiť, možno keby si ju odstrihla hneď na začiatku nebolo by tolko deti… ostáva ti jedine odstrihnúť ich lebo to čo ty kúpiš deťom on ma automaticky ušetrené
..
Tak zena ma poslanie. Aha.
Tak treba panovi krestanovi povedat, ze ma POVINNOST sa starat o svoje deti aby zili dostojne, tak nech im zabezpeci aspon to byvanie. Ci budu cakat, kym cela rodina dospeje do urovne bezdomovcov, aby sa o nich staral v utulku?
Autorka asi by som dala na súd kvôli tym peniazom plus skús dať na súd zverenie deti so tvojej starostlivosti. Môžno sa dcéra spamätá..... a ked nie určite ich príde aspon navštíviť kolizna nech vidí co sa tam robí
Ten byt v ktorom ziju je rodicovsky on ho zdedil za fararom som uz bola davno este ked len druhe dieta cakala na rizikovom bola a on mi vnuka doniesol na 2 tyzdne lebo on bolav nemocnici a on nemoze s nim byt hovorilasom ze chodim do prace co ja s malym dietatom 2 tyzdne tak ze ja som zena a viem co s dietatom robit a odisiel. On vobec s detmi nic nepomoze. A za fararom som vtedy bola ze ona za chvilu rodi a on nic nepomoze qle na faru chodi okna umyvat q so synom pred bytovku na ihrisko nepojde. Farar mi povedal ze nech sa do ich zivota nestaram ze su dospeli a oni si zivot maju zariadit
A v žiadnom prípade jej nedávať peniaze
Tu nepomôže nič. Len povedať dcére, že má u teba vždy pripravené miesto, ale bez zmrda na krku, keď precitne, vie kam môže ísť. Nepomáhať, nevyčítat, kým netreskne riadne na papuľu, bude ho "milovať". Možno aj potom. Ale viac nespravis, každou pomocou ju len viac ponaras do bahna chorého vzťahu.
a za panbozkarmi zbytocne chodit... sa stazovat.. :DDD hadam si necakala, ze farar mu dohovori. Jasne, ze sa nemas starat.
Prehovor s dcerou este, nech berie antikoncepciu. Lebo onedlho budu na cisle 6 deti a o vsetky sa budes starat ty, ked dcera skolabuje...lebo ved si zena a zatko ti ich rad prinesie.

no najlepsie by bolo keby dcera mussela ist lezat do nemocky akontehotna a nech sa “krestansky chlap” realizuje pri detoch
nie to neni sekta to su krestania katolici tiez poznam viacere taketo rodiny co takto ziju uplne ako cez kopirak