icon

Ako pomôcť manželovi?

20. sep 2023

Skúsim tak v skratke opísať. Manžel pracoval rok v sociálnych službách. Po tom, čo nastúpila nová vedúca sa začali problémy. Manžel to už nezvládal, keď opísal čo sa v práci deje svojej doktorke, tá ho vyzvala nech okamžite zmení prácu, že to nie je normálne čo sa tam deje. Vedúca mu poslala hodnotenie zamestnanca a bolo veľmi nepekné. Ja by som to nazvala šikanou z jej strany, bohužiaľ sa to dokázať nedá nijak. To hodnotenie je absolútne neobjektívne, vôbec nie je pravdivé. Sú to jej osobné názory, ktoré nemajú s realitou nič spoločné. Manžel dostal od doktorky lieky na upokojenie, posledné dni zažívame obrovský stres.
Trochu sa obávame, či manžel nebude mať kvôli jej hodnoteniu problémy nájsť inú prácu.
Neviem ako mu mám pomôcť..snažím sa ho povzbudiť, už som mu posielala nejaké ponuky práce. Cíti obrovskú krivdu, hnev, smútok...na všetky tieto pocity má nárok. Neviem či by pomohlo, sťažovať sa vedeniu na konanie vedúcej, bohužiaľ kolegovia zo strachu aby nedopadli ako manžel budú držať ako sa hovorí hubu a krok.

Strana
z2
autor
21. sep 2023

@hope87 Som na tom úplne rovnako, je mi zle z vedúcej aj z kolegov. Problém bol, že vedúca nerieši veci a ani jej asistentka, lenže tam sú všetci veľkí kamoši a ktokoľvek, kto si dovolí niečo kritizovať je nepriateľ. Ako sa hovorí "kto nie je s nami je proti nám", v takomto štýle to tam funguje. Mne je zo všetkých tam už zle, sú tam kolegovia čo sú fajn, ale proti vedúcej nepôjdu.
Už som sa rozhodla, že manžela sa zastanem, slušne, bez nadávok a urážok, ale zastanem a dej sa vôľa Božia.

hope87
22. sep 2023

Presne tak! Nikde nie je napisane, ze musis byt pri tom hlucna, vulgarna a neviem aka. Najlepsie spravis, ked s pokojom ale dorazne vyjadris svoje pohorsenie nad fungovanim celeho toho "spolku" a ako nepravdivo bolo napisane hodnotenie tvojho manzela...

Strana
z2