icon

Ako pomôcť manželovi vidieť svokrovu zmenu po smrti?

3. aug 2024

Svokra zomrela pred 1,5 rokom. Brali sa po krátkej známosti - "pritrafil" sa môj muž. Svokra bola od mladosti chorá (mozgové príhody)zomrela na rakovinu,nemala ani 60.
Svokor sa o ňu ukážkovo staral.Posledné týždne bdel 24/7 pri nej.Po jej smrti začal "žiť". No v poslednom čase to začalo škrípať: kryl švagrove dlhy (podiel na nehnuteľnosti exekúcia.) Prišiel k nám na oslavu narodenín syna, ani mu ruku nepodal. Keď som ho konfrontovala, že zabudol. Nešlo o dar, boli sme radi, že konečne sa bude mať čas deťom venovať. A aj sa chvíľu snažil, trávil s deťmi čas a vyzeralo, že sa seriózne zaujíma.Minule sme došli na rodinnú grilovačku,celá ich rodina (tetky,bratranci) a on tam predstavil svoju priateľku. Ale spôsobom - toto je moja priateľka, toto je môj syn, nevesta...bez mena.Muž v šoku,s mamou mal dobrý vzťah, máva s ňou sny.Myslí si,že otec bol s mamou z povinnosti, lebo sa to tak malo, a teraz zrazu dobieha zameškané a začal si užívať.Ako pomôcť mužovi sa s tým vysporiadať?Že svokor svokru ľubil a nebol s ňou len z povinnosti?Lebo svokor doteraz nedával emócie najavo a zrazu vysmiaty,úplne iný.

Strana
z2
1ryba
Odpoveď bola odstránená
kamatopo
3. aug 2024

Prepáč, ale pride mi to smiešne. To každý druhý môže povedať že rodičia sú skrz neho z povinnosti 🤣. Tvoj muž sa na svet nepýtal a svokor sa k tomu postavil zodpovedne( nie ako teraz sa rozvádzaju, lebo si neužili a nehľadiac na deti len na seba). Môže byť rád že mal všetko. Ako sa hovorí,, pokiaľ smrť nerozdelí,, a ta bohužiaľ rozdelila no svokor žije a ma nárok byť šťastný. Manžel by sa mal trochu vžiť do otcovej kože😉, lebo toto vypadá, že žiarli.

katuskamala1
3. aug 2024

Toto je o tvojom muzovi a nie o svokrovi... Skus sa porozpravat s muzom,preco si mysli,ze s nou bol len z povinnosti, konkretne. Nech vela hovori a ty sa len vela pytaj a pocuvaj a pravdepodobne sa nieco dozviete,co nespracoval.. stratil svoju mamku , ja som o nu prisla nedavno a enormne to boli. No musi pochopit,ze miesto jeho mamky nikdy obsadene nebude...

jaond19
3. aug 2024

Moja babka zomrela ako 60rocná, dedko si v tom case nasiel "frajerku" (tiez dochodkynu ako on), ked bola babka v poslednom stadiu rakoviny, uz ani nevnimala okolo seba, na morfiu, posledne tyzdne zivota, chodil uz na noc prespavat inam, cez den sa staral. Vsetci z toho boli na nervy, ze ako mohol, a co je zac, a podobne veci... aj som to chápala, aj nechápala. Dedko zil este 4 roky, tá pani ho vlastne doopatrovala, pretoze sa mu rapidne zhorsil zdravotny stav. Moja mama ju nemohla ani vidiet, no po upokojení vášní, prijala chtiac nechtiac tu racionalnu stranku, ze chcel na sklonku zivota este citit ludsku blizkost, s niekym pocas dna viest beznu komunikaciu, ist na prechadzku, vzajomne si pomoct... Tvoj svokor urcite truchli, prezil s tou zenou kus zivota a to, ze si nasiel niekoho iného, to nijakym sposobom nevymaze zrazu z historie. Je si vedomý, ze mu uz zrejme vela casu nezostáva a ak ano, tak v akej kondícii?? Nemusíte zrovna jasat ze je vo vztahu, ale prejavte mu len pochopenie, respekt. Stále je to on, len si proste chce este v zivote nieco prezit, nie len prezívat. A to co bolo medzi ním a svokrou, nechajte uz tak. Oni si to uz odzili, uz nech sa v tom nikto nerýpe.

autor
3. aug 2024

@katuskamala1 to je dlhodobý problém, že nemá s otcom taký úprimný vzťah. Švagor je "marnotratný syn" a muž bol pre svokra vždy ten, ktorému nech povedal čokoľvek, nikdy neoponoval. Dodnes muž priahne po svokrovom uznaní, objatí. Svokor to voči mužovi nedáva.

Strana
z2