icon

Ako pomôcť najbližšiemu človeku, ktorý prežil iba bolesť?

23. jan 2023

Prosím vás, ako by ste pomohli takej situácii, kedy vám najbližší človek, prežil v živote len samé bolesti. Najprv mu všetci zomreli (mama, otec, súrodenec), manžel tyran, hajzel prvej triedy, o deti nejavil záujem, roky pekla prežitého po jeho boku, potom sa jedno dieťa zhumplovalo (aj keď neskôr už žije plnohodnotný život) druhé dieťa nastúpi na vysokú školu ďaleko od domova a tento človek, čo vychoval so všetkou láskou, obetou, toleranciou dve deti, zostal na tomto svete úplne úplne sám. V malom byte...
Ako môžem pomôcť? Snažím sa s tým človekom tráviť co najviac času, nájsť mu radosť zo všedných dní ale cítim z jeho oči len bolesť, smútok, žiaľ. (aj keď pri mne neplace alebo nezufa, je stále silný avšak vycitim to).
Prečo je svet taký nespravodlivý.. Prečo tí čo sa najviac starali, obetovali, zostali úplne sami...

Strana
z2
mirco50
Odpoveď bola odstránená
eva8
24. jan 2023

Tvoja mamka nie je sama. Má teba. Aj ty si prežila bolesť a máš svoj cieľ nemaj výčitky. Píš si s mamkou cez msg, zavolaj jej. Postupne si zvykne na samotu. Chodí do práce? Ja tiež nemám nikoho, všetko som obetovala deťom. Ale som rada, že sa rozletia, mamka môže byť hrdá, že vás vychovala tak, že dokážete odísť. Si si istá, že sa trápi? Mňa by skôr trápilo, keby sa deti kvôli mne chceli brzdiť v rozlete.

karolinakr
24. jan 2023

A toto " pohrebné" okienko zakončime citátom

aurora33
25. jan 2023

Autorka, ja som si toez myslela, že píšeš o nejakej 80rocnej babicke a nie o 52 ročnej žene. Strašne to je napísané, úplne na city, akokeby to rozprával Vilo Rozboril. A vieš čo? Spamätajte sa obidve ženy. Ste zdravé, mladé, tak si užívajte život. Toto plačkanie ešte v živote nikomu nepomohlo.

autor
25. jan 2023

Ďakujem vám... mnohé ste mi otvorili oči...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
26. jan 2023

Tak čo nenapišeš mi? Fňukat a lutovať sa je pre vas vyhodnejšie? Tak ti prajem v tom veĺa šťastia..

Strana
z2