icon

Ako pomôcť osobe s neustálou nespokojnosťou?

2. mar 2025

Ahojte, ak by mi zmenili nadpis tak je - ako pristupovať k takémuto človeku? Jedná sa o blízkeho rodinného člena a je to muž. Dlhé roky je v akejsi apatií voči životu. Stále šomre na to ako sa nič nedá, akú má hroznú robotu, aký má hrozný život, stále mu niečo je raz ho bolí toto potom ho zas bolí niečo iné potom zas naňho niečo lezie, na nič nemá čas - no skrátka všetko je len zle. Nepredstavujte si to že to je raz za čas toto on má neustále ako sa ráno zobudí tak prvé čo začne je šťažovanie sa a pokračuje to celý deň, stále len ochká vzdychá ako je unavený ako zas nemá čas na nič čo by chcel robiť (keď ten čas má tak to aj tak nerobí) proste v 90% prípadov keď ide niečo vysloviť a otvára ústa tak viete že z nich vyjde tá sťažnosť ktorú vám už dnes povedal trikrát , aj včera, aj predvčerom a už niekoľko mesiacov vám opakuje to isté dokolečka ako pokazený gramofon. Keď nám už dôjdu nervy na to ho neustále len tľapkať po pleci ako bude všetko dobré tak sa mu snažime aj poradiť, pomôcť. To zrejme počuť nechce lebo všetko vám zmetie zo stola len ako sa to nedá a ako už je on na to starý. Proste asi sa len potrebuje dokola takto sťažovať. Je to typ osoby čo sám nevie za seba čo má urobiť on sa musí pýtať ostatných čo má spraviť, ako to má spraviť, čo má kúpiť, akú to má mať príchuť. Neustále telefonuje za základné veci ktoré dokáže bežne človek poriešiť sám ako by sa ubezpečoval že to zvládne. Kľudne volá aj viac krát za to isté. To že to neustále robí si nepripúšťa aj keď sme mu to hovorili on to nevidí až tak zle akoby ani nevnímaln realitu. On ani nevníma čo mu kto hovorí aj keď sa tvári že ho zaujímate v skutočnosti

autor
2. mar 2025

Pokracujem v komente

autor
2. mar 2025

V skutočnosti asi len zas rozmýšľa nad svojimi problémamy lebo vidíte že vás nevníma že len čaká kedy sa dostane k slovu a bude sa môcť zas sťažovať a hovoriť on o svojich problémoch. Je to pre nás veľmi vyčerpávajúce fakt človek s ním strávi jeden deň a je z toho energeticky na dne lebo od toho sa nedá odosobniť. Jeho sa nedá nevšímať si on vás bude prenasledovať aby sa mohol sťažovať. Viackrát povedal že k psychológovi pôjde ale ani tam nie je schopný ísť. Vlastne nie je schopný urobiť v živote nič preto aby mu bolo lepšie len sa sťažuje. Ďakujem že ste to dočítali. Poznáte niekoho takéhoto? Ako k nemu pristupujete?

autor
2. mar 2025

Ešte dopíšem že sa okrem vecí čo som napísala sťažuje aj na to ako funguje svet voľakedy bolo všetko, iné, kvalitnejšie, lepšie, všetko fungovalo a teraz sa ťa každý snaží len okradnúť a každý je skorumpovany a nikto nemá dobré úmysly

janinah
2. mar 2025

Je to svokor,ze?

domkakvet
2. mar 2025

Toto je dost caste u starych ludi, prikyvnut ako ho chapete a inak jednym uchom dnu a druhym von.

autor
2. mar 2025

@janinah nie
@domkakvet lenze on nie je starý on to o sebe len tvrdí

jana_eyre_2
2. mar 2025

Mala som presne takéhoto svokra.. ja si myslím, že mal depresiu, ale chlap zarytý komunista by to nikdy neriešil u odborníka.. ja som k nemu pristupovala tak, že som ho proste počúvala a neriešila.. úplne zbytočne niečo rozoberať, snažiť sa vysvetliť, nebola som v pozícii aby som mu niečo povedala.. inak to nebol zlý človek, len bol hrozne negatívny frflos..

Jeho deti to už mali trocha ťažšie, lebo od určiteho veku v Tom vyrastali (nebol vždy vraj taky, práve preto si myslím že to bolo psychické) a na všetkých sa to odzrkadlilo tak, že držali "hubu a krok".. potom si dievčenská strana našla podobných partnerov, bohužiaľ.. a naopak čím je môj muž starsi, tým viac začína mať určite podobne znaky svojmu otcovi (zatiaľ však veľmi mierne).. ja však nie som svokra ktorá len držala a nič nepovedala, takže ja to môjmu mužovi rada pripomeniem ako sa chová a potom sa uvedomí.. uvidím či to bude stačiť..

domkakvet
2. mar 2025

Tak tym je to horsie a moze to byt aj depresia ako je spomenute vyssie, aj depresia sposobena samotou ak zije sam.

marcellka32
2. mar 2025

Takéto správanie môže mat kľudne mladý človek....mne by to brali energiu a nemohla by som s ním žiť

pribinak
2. mar 2025

No a musíš sa s ním stretávať?? Ja by som sa mu vyhla oblúkom, nemám akosi pochopenie pre takýchto plackov

xena_
2. mar 2025

Ešte som prečítala len prvú vetu a už musím reagovať, práve na tú prvú vetu: Ďakujem ti veľmi pekne. 🙏

slecna_zuzka
3. mar 2025

Bežné u starších ľudí, ktorí sa nevedia zaradiť do dnešného sveta. Keď sa k tomu pridá Facebook, ktorí mu bude zobrazovať tu Rusku propagandu tam, ako bolo v minulosti všetko lepšie.. tak to je smrteľná kombinácia aj pre tento štát

rorino
3. mar 2025

✂️✂️✂️✂️nič iné ti nepimoze