icon

Ako pomôcť susede zažívajúcej fyzické násilie?

12. mar 2025

Ahojte, chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenost, ze mal susedov kde prebieha fyzicke nasilie, ktore je sucastou castych hadok. Da sa nejako pomoct? V minulosti sme volali policiu, avsak situaciu to len zhorsuje a susedia si vybijaju zlost aj na nas. Volavali sme hlavne koli ruseniu nocneho kludu, kedy hadky prebiehali cele noci. Momentalne je situacia taka, ze su hadky intenzivnejsie a k fyzickemu nasiliu dochadza uz po par minutach. Pri poslednej hadke zena odisla v noci aj so synom prec, co bolo prvy krat kedy ho brala so sebou. Syn je v pubertalnom veku, neviem ci by nahlasenie na upsvr pomohlo. Ona nevyzera ze by sama chcela oslovit nejaku organizaciu na pomoc tyranym zenam, preto sa pytam ci existuje nejaka ina forma pomoci, kedze prvy krok by mal ist z jej strany a to nevieme zabezpecit. Nechceme pred tym zatvarat oci a nase jedine riesenie je pri kazdom konflikte volat policiu.

Strana
z2
karolinakr
24. mar 2025

wau, teraz som našla jeden dokument, ked budeš mať čas, pozri si ho prosim ťa, ked nebudeš mať čas, tak aspoň poslednych 5 minut, kde obeti teroru -- deti v rodinach hovoria z vlastnej skusenosti, ako to riešiť minuta 49:32 trochu som to prehodnotila, je to važnejšie, než som si myslela a treba to riešiť
jedna tam hovori, že vypočuť si to dieťa, to by jej pomohlo, druha, že ked sa človek boji volať policiu a deje sa nasilie a ide krik z bytu, tak aspon anonymne zazvoniť a prerušiť tu situaciu
je to važne, velmi važne, decka tam chceli spachat samovraždu, jedna matka vzala nož na dceru a chcela ju zabit
trošku sme to všetci podcenili

https://www.youtube.com/watch?v=w1NGD37m-SI

ako sa ti prosím ťa vedie, a čo sa ti podarilo vybaviť? da sa obratiť na nejaky socialny urad, ochrana deti, ombudsman pre deti alebo niečo..najlepšie, keby tam socialka začala chodiť, urad prace, urad na ochranu deti

karolinakr
24. mar 2025

a hlavne tiež ked su všetci lahostajni, tak je to voda na mlyn agresorovi, zmenila som nazor po tomto dokumente

autor
3. apr 2025

@karolinakr dakujem za videa, pozriem si ich. Momentalne je situacia taka, ze je v byte klud a jej partnera sme uz dlhsie nevideli. Uz sa v minulosti stalo, ze na nejaky cas odisiel a potom sa vratil a vsetko sa vratilo do starych kolaji. Volala som na upsvr a riesia aj anonymne podnety, dokonca vedia prist aj s policiou vo vecernych/nocnych hodinach. To ci je to pravda neviem, kazdopadne snad nebudeme musiet vyuzit. Ak by ano, dam vediet ako to cele dopadlo. Bohuzial tam ja uz nepojdem osobne ked su v konflikte, lebo som jedina kto to tu riesi a nechcem aby sa mi nejako vypomstili. Hned by vedeli ze som to ja. Casto som sama s 2 malymi detmi a musim brat ohlad aj na ne a na ich bezpecnost.

karolinakr
4. apr 2025

jasné, ok..👏 aj anonymne sa daju dať veci do pohybu

Strana
z2