icon

Ako pomôžem susedke?

qidko
8. nov 2016

Ahojte poradte mi.Kedze som invalidna dochodkyna(mam 40r)som stale doma.Mam susedu ma dve dievcata 16r.-11r.Kedze manzel je neustale v zahranici a ona pracuje 12hod.denne nezvlada vychovu deti(okrem toho piju)starsia nastupuje do redukacneho centra lebo je nezvladnutelna(pije fajci prespavaju tam rozny chalani a flaka skolu)takze ta mladsia je nonstop doma sama navrhla som jej aby mala chodila kumne ked pride z druziny ze mozem sa jej venova:hrat sa,ucit sa,alebo proste robit jej spolocnost aby nebola zatvorena sama v byte alebo sa flaka s 22r.postihnutym chalanom ktory nema dobru povest a k tomu netopia lebo nema kto.Poradte ako ju mam presvedcit ze jej chcem pomoct aby neprisla aj o druhu dceru?Ja za to nechcem nic len mi je luto tych deti sama som matkou 2dospelych deti a viem ake bolo tazke sklbit pracu a rodinu.Vopred dakujem za kazdu radu pekny vecer prajem

Strana
z3
sibalka21
8. nov 2016

@qidko A rozpravali ste sa s nou? Co vam povedala nato?

qidko
autor
8. nov 2016

@sibalka21 Ano no ona tvrdi ze tam ziaden problem neni a vsetko je tak ako ma byt

sibalka21
8. nov 2016

Ved keby tam ziaden problem nieje, tak by jej starsia dcera predsa nesla do redukacneho centra, preboha... Bohuzial, pokial to matka nevidi, asi nebude mat zmysel ju presviedcat...

qidko
autor
8. nov 2016

@sibalka21 To iste mi hovori manzel aj deti ale mne je tak luto vies nechcem aby prisla aj o druhu dceru preto som tu napisala ci nema niekto skusenost alebo nedokaze poradit ako nato.Co s tych dievcat bude?Ako raz budu vychovavat svoje deti a viest ich mozno ze to prehanam ale neda mi to

alaguema
8. nov 2016

@qidko ponúkla si pomoc, bola odmietnutá. Ďalej to nerieš, nechaj ľudí žiť, ako chcú. Vieš, ako sa hovorí. Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami.

dominika6
8. nov 2016

@qidko vieš ono je to všetko pekné,že chceš pomcť,lenže ti poviem že tú pomoc ani neprijmu,skôr sa urazia,že čo sa do nich staráš,oni problém nemajú,pre nich je všetko v pohode..
ja som toto zažila teraz v lete,kedy som 9r. dievčatku z našej ulice,čo sa moje deti s ňou hrajú,dala za tašku topánok..bola šťastná ako blcha...a na druhý deň sa dozviem,že jej stará mama do nej nahučala že ja sa robím dôležitá,som namyslená a nech sa nám malá vyhýba...
čisté psycho...

katarinapekna
8. nov 2016

Typický syndróm nezamestnaného človeka. Nájdi si koníček alebo prácu a staraj sa o svoj život!

zuzkat1
8. nov 2016

Podla mna ich nechaj tak..matka nema zaujem tak sa nenatiskaj

ivuska36
8. nov 2016

Mozno ak sa poznas s tou mladsou dcerkou tak ju k sebe pozvi a odprevad domov, kym sa vrati jej mama. Mozno matka problem nevidi, ale dievcatko by to mozno uvitalo. Je mi velmi luto takych deticiek, snad sa ti podari pomoct.

charlie1980
8. nov 2016

Ona mozno tvrdi, ze tam ziadny problem nie je, no sama vie, ze je, ibaze to neprizna kvazy pred cudzim clovekom. Tiez nevidim potrebu sa zdoverovat s mojimi starostami susedke, ba co viac, este by ma to mozno aj nasrdilo, co sa vobec stara, aj ked s dobrym umyslom.
Skusila by som sa zblizit s matkou. Mozno by sa "otvorila". Nemoze predsa nakazat dcere, aby chodila k tebe, ked ziaden blizsi vztah medzi vami neexistuje. Mozno sama nevie, kde jej hlava stoji, len to neprizna. Aby si ty z toho potom nevysla najhorsie....

qidko
autor
8. nov 2016

@katarinapekna Ahoj staram sa aj o svoj zivot

qidko
autor
8. nov 2016

Dievcata je to moja suseda pozname sa 25r a byvame v bloku 20r to mladsie dievcatko zamnou z casu nacs zajde ak ju starsia nezamkne doma a verte ze vidno nanej ako ju to trapi ponukla som sa ze jej budem chodit podkladat do kurenia aby jej nevyhaslo lebo potom tam maju zimu ale ona mi povedala ze aspon budu otuzile ☹ mozno sa vam to vidi ako vtieranie ale moj umysel je nezistny a snazim sa fakt len pomoct a nevidim to len ja ale aj susedia jedna z nich dala podnet na socialku a preto sa to zacalo riesit v skole aj na obecnom urade

charlie1980
8. nov 2016

@qidko No vidis....uz ste teda nieco podnikli v zmysle toho podnetu, neviem ci sa da este viac...
Vies, mne sa raz stalo (syn mal asi 2r), ze som musela odist do obchodu asi 20m. Bolo leto a balkon otvoreny. Ten tak pistal, akoby ho z koze drali (bol s mojim otcom zatial). Prisla susedka z druheho vchodu ! ci je vsetko v poriadku, ci nahodou netyrame dieta 😀 Pytala sa vraj, kde ma mamu. No kde. Odisla na 15min. A veru, nepacilo sa mi, aj ked viem, ze tyranych deti je dost, ze to myslela v dobrom.
Mozno by ste este raz mohli dat podnet na socialku, nech vypocuju aj deti. Osobne si myslim uz viac urobit nemozes, pretoze ti slusne dala najavo, ze pre nu je vsetko v najlepsom poriadku.

tajka1986
8. nov 2016

@qidko ano,prehanas to. Ked matka nevidi ziadny problem,nestaraj sa radsej. Ine by bolo,keby matka mala starost o mladsiu,prijala by tvoj navrh. Ale podla opisu si myslim ze mater tiez nieje zrovna z tych "slusnych". Takto v tom vidim iba staranie sa do druhych a to nedopadne dobre. Bude z nich to,co vidia doma. Radsej strikuj ked sa nudis...

qidko
autor
8. nov 2016

@tajka1986 AJ by som strikovala ale neda sa

qidko
autor
8. nov 2016

Tak faj dievcata zacinam mat taky pocit ze som prilis aktivna vykaslem sa nato nebudem sa viac vnucovat dakujem vam za vase nazory pekny vecer prajem

ivuska36
8. nov 2016

@qidko

0silvia0
8. nov 2016

@qidko ja osobne by som skúšala cez dievča hľadať cestu, 11-ročná je už dosť veľká aby vedela povedať, či s tebou chce tráviť čas alebo nie. Ak jej bude s tebou príjemne, sama príde... ale nasilu takéto veľké dievča s cudzou osobou aj tak nebude...

qidko
autor
8. nov 2016

@0silvia0 Ked nieje doma zamknuta tak pride kumne ked ma vidi von tak chodi somnou na prechdzky vencit psikov ale to robi poza chrbat rodicov a to nie je ties dobre 😒

4danka1
8. nov 2016

..... ooooo, kde su tie krasne susedske casy, ked sme komunikaciu na ulici a lavicke brali ako spolocenský akt a nie staranie sa jedna do druhej , skor naopak. nemyslim si a to som z terenu, ze qidko sa stara o co nema, ale socialka je to horsie riesenie ako ponuka qidko 🙂 . Držim palce, skus budovat doveru k tej malej , usmievaj sa na nu, nehan. Laska ma naucila vela. a deti lasku citia nadaleko ak im ju niekto venuje. 🙂 este raz držim palce. ak to prevezme socialka " zbohom".

saurian
8. nov 2016

@qidko chapem tvoje dovody, aj si viem predstavit ako tazko sa ti na to pozera. ze ti je dievcat luto, ze vidis ze tato cesta nie je dobra pre nich - ci teraz, ci pre buducnost.
len situacia je taka, ze nie si im rodic, prakticky (oficialne) si im neni nic tak nemas na to ziaden dosah. ak sama matka odmietne pomoc (nech uz je to z akehokolvek dovodu - ci uz si nechce priznat ze na deti nestaci, alebo pre nejaku falosnu hrdost...), nemas, bohuzial, vela moznosti. ak si sa pytala a odmietla, mozno to skus opat neskor, v situacii ked bude mamicka naklonena tomu suhlasit.
tvoja ochota sa vsak moze obratit aj proti tebe. tiez moze nastat situacia, ze sice pomoc prijme mamicka a dieta aj tak sa nevyberie spravnou cestou....
no poradit, co v takejto situacii, fakt neviem.
tiez moze byt situacia taka, ze rodicia si mozu mysliet, ze ak bude travit s tebou vela casu, bude "vynasat" ako to vlastne u nich funguje, a nechce aby si to vedela (to ze to kazdy vidi, je druha vec). a moze sa stat, ze cim vacsi zaujem prejavis, tym vacsi zakaz dievca dostane.

juliet86
8. nov 2016

@katarinapekna jeeeej katarinka! este ze si tu. bola by to tak o nicom diskusia bez teba! konecne spravny nazor! ano, typicka nezamestnana, co sa stara do druhych a ma od nich hlboky ludsky zaujem. pch!

jabucko
8. nov 2016

@qidko úmysel je slachetny, ponuku rodina dostala. Je už len na ich, ako ju spracuju. Nemyslím si, že tlačiť na pílu má zmysel. Môže sa to otočiť proti vám. Avšak ani nemusíte vedieť a po čase sami prídu, lebo budú vedieť, že môžu. 😉

qidko
autor
8. nov 2016

@juliet86 Ahoj som vdacna aj za tvoj nazor hoci mam pocit ze mas chut rypat ale nevadi beriem no neprajem ti aby si videla a pocula co je u nas v bloku na dennom poriadku mozno prave koli takym ako si ty a tvoje faninky tak vela deti nedostane pomoc pokial sa nieco strasne nestane

qidko
autor
8. nov 2016

@4danka1
@jabucko
@saurian DAKUJEM PEKNY VECER PRAJEM

mom311
8. nov 2016

@qidko ja si myslim,ze @juliet86 to myslela ironicky. Aspon ja som to tak pochopila,lebo ta druha pani zvykne do kazdeho rypat.

juliet86
9. nov 2016

@mom311 presne tak ;) ;) dik za vsimavost ;)

moonlight1210
9. nov 2016

@qidko katarinu tu ludia poznaju. Zasadne si vybera temy, kde moze niekomu naplut do tvare a vysmievat sa. Ona to nazyva hovorenim otvorenej pravdy. Vacsina si ju uz bud nevsima alebo jej obcas niekto nieco sarkasticke odpise.
Najlepsie je ju ignorovat a ona zas zalezie. Kde sa jej nepodari vyprovokovat hadku, odtial ide prec, lebo ju to nudi.

qidko
autor
9. nov 2016

Ahojte vecer som isla vencit psika okolo21.20 a v pivnici sa svietilo tak idem zhasnut a predstavte si tam boli dievcata lebo mater ozrata ich vyhodila z bytu no ako si nemam toto vsimat ako to mam ignorovat mozno som hlupa ale neviem to

kvetinka75
9. nov 2016

@qidko no vieš, komu niet rady, tomu niet pomoci. Aj ja poznám také prípady, ktorým by sa pomoc hodila a odmietli ju, lebo povedali ,že všetko je OK. TAk som to nechala tak. Mrzí ma to, ale niekedy nemá zmysel montovať sa do vecí iných, keď o to nestoja. Nakoniec budeš tá nojhoršia, čo sa stará, nedá pokoja, nemá čo robiť. Každý sme iný a treba to rešpektovať, aj keď to človeka mrzí.

Strana
z3