Ako povedať mame, že chcem prespať u chalana, keď nie sme ešte spolu?
Ako povedať mame že chcem ísť do druhého mesta k "frajerovi" na noc? On býva sám, máme 20. Posledný vlak od neho ide okolo desiatej a prišla by som domov okolo pol 1... Nechcem sa trepať sama neskoro takto. Problém je však, že spolu randime ale oficiálne sme sa dokopy ešte nedali. Už som tak bola u neho raz, keď naši neboli doma. Všetko bolo super, lenže volal ma znova o dva týždne.... Ako to "podať" mame? Ona nemá rada veľmi keď niekde prespavam
Už neraz v takejto situácii sa stalo, a povedala mi že nemám vymýšľať že mám kde spať...
Radsej by som 20-rocnej dcere akceptovala, ze prespi u partnera akoby mala ist sama v noci vlakom a potom domov 🤷♀️ si dospela, verim, ze mama to pochopi.
Už neraz v takejto situácii sa stalo, a povedala mi že nemám vymýšľať že mám kde spať...
@anonym_autor Si dospelá, normálne povedz, že máš priateľa a nech ťa večer nečaká
@anonym_autor Ak nebudeš úprimná ,raz sa zamotáš do toho tak či tak. Ja som si v dvadsiatke povolenie nepýtala, aj keď navýmyšľala som si toho až až vždy..l🤣 len aby som mala pokoj a nemusela počúvať a vyzvedačky..Ak si necháš mamine porúčať, ako keď si bola malá, tak ti bude celý život. A ani si to nebudeš uvedomovať.
"spolu randime ale oficiálne sme sa dokopy ešte nedali"
ja som asi stará,toto sa dá ako?Ako sa randí neoficiálne?
akože rodičia nepoznajú frajera? či?
"spolu randime ale oficiálne sme sa dokopy ešte nedali"
ja som asi stará,toto sa dá ako?Ako sa randí neoficiálne?
akože rodičia nepoznajú frajera? či?
@rozculena nepoznajú ho, lebo sme sa nedali oficiálne dokopy. Len spolu randime a travime čas. Keď to bude oficiálne, samozrejme že ho pridem ukazat domov
@rozculena nepoznajú ho, lebo sme sa nedali oficiálne dokopy. Len spolu randime a travime čas. Keď to bude oficiálne, samozrejme že ho pridem ukazat domov
@anonym_autor jaj tak....za mojich čias sa to takto nenazývalo,jednoducho sme spolu chodili,žiadne oficiálne alebo neoficiálne😀
@anonym_autor jaj tak....za mojich čias sa to takto nenazývalo,jednoducho sme spolu chodili,žiadne oficiálne alebo neoficiálne😀
@rozculena tak nebavili sme sa o tom ešte oficiálne, ale vidím ako to je. V každom prípade neviem ako to podať mame, ona tiež nerozumie týmto situáciám, ani nevie že sa s niekým stretávam a zrazu jej mám oznámiť že tam ostávam spať...
@anonym_autor maticko skakava! Randite spolu takze s niekym chodis. oznam mame, ze mas chlapca, s ktorym sa stretavas a chysas sa u neho prespat. Mas 20 nie 16 tvoja mama uz asi predpoklada, ze si dost stara na to aby si s nejakym chalanom uz randila. Ci jej vykladas, ze chodis po veceroch do spevokolu?
@anonym_autor Ja by som mame nepovedala "chcem ísť na noc k frajerovi", ale "idem na noc k frajerovi". Keď začneš slovom "chcem", znie to, akoby si si pýtala povolenie - a to v tvojom veku nemusíš.
Ak má tvoja mama 36, určite to pochopí aj bez dlhého vysvetľovania.
A ako jej to oznamis o polroka ci o rok?
Rovnako to urob teraz.
Mas 20 haloooo 20 nie 12 rokov.
Ja som sa v 20tich k frajerovi prestahovala.
@anonym_autorno zabudni, ze jej to povies. Oficialne si bez frajera a zrazu chces u niekoho prespat. Vidim to na kamosku, spoluziacku. 🤣
@anonym_autor normálne jej to povedz. Si dospelá, on tiež. Keby si bola pod zákonom, to by bolo niečo iné.
@anonym_autor Ona v tebe zrejme ešte stále vidí malé dieťa. Porozprávaj sa s ňou a povedz jej, že chápeš, že má o teba strach, ale že už dávno nemáš 18 a že jej dokážeš, že ti môže dôverovať. Možno nebude hneď súhlasiť, možno bude musieť váš rozhovor v sebe ešte spracovať. Ale ak sa o to aspoň nepokúsiš, stále bude tá "bariéra" medzi vami. Ona je totiž zvyknutá, že ty ju vo všetkom rešpektuješ a neprotirečíš jej. Mala by ťa už konečne začať brať ako dospelú, s ktorou sa dá normálne a otvorene o všetkom porozprávať.
20-ročný človek doma oznamuje, nepýta si povolenie.
@anonym_autorno zabudni, ze jej to povies. Oficialne si bez frajera a zrazu chces u niekoho prespat. Vidim to na kamosku, spoluziacku. 🤣
@anonym_556835 noo veď práve takto to vyzerá :D
@anonym_autor Ona v tebe zrejme ešte stále vidí malé dieťa. Porozprávaj sa s ňou a povedz jej, že chápeš, že má o teba strach, ale že už dávno nemáš 18 a že jej dokážeš, že ti môže dôverovať. Možno nebude hneď súhlasiť, možno bude musieť váš rozhovor v sebe ešte spracovať. Ale ak sa o to aspoň nepokúsiš, stále bude tá "bariéra" medzi vami. Ona je totiž zvyknutá, že ty ju vo všetkom rešpektuješ a neprotirečíš jej. Mala by ťa už konečne začať brať ako dospelú, s ktorou sa dá normálne a otvorene o všetkom porozprávať.
@johanka21 chápem ale mám oboch rodičov veľmi autoritatívnych a oni rozhodujú priam o všetkom čo môžem a nemôžem robiť
@anonym_autor som myslela, ze mas 16 🙈 20r dospela zena naozaj nemusi rodicom vysvetlovat a prosit ich o dovolenie s niekym spavat. Ak byvas este u rodicov, tak samozrejme im daj vediet ze v noci neprides nech sa o teba neboja a tam by to z mojho pohladu haslo 🤷🏼♀️
@anonym_autor ja by som si radšej vymyslela kamošku 🤔
@alex49 lenže doteraz som u žiadnej kamošky neprespavala :D a zrazu budem každý druhý víkend?
A keby sa prišiel predstaviť,ubezpečil rodičov,že budeš naozaj u neho v noci,odprevadí ťa domov,dá na seba kontakt,keby niečo sa stalo.Donesie kyticu matke ,hodí reč s otcom? Potom už nebude problém keď budú vedieť kde a s kým si,aby si odišla aj každý víkend.Slušnosť sa už nenosí? Tvojho frajera voči tebe,vašim?
Fuuu, aby som sa ja ako dospelá pýtala že kde môžem spať, pomoooc 😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Fuuu, aby som sa ja ako dospelá pýtala že kde môžem spať, pomoooc 😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_1fb129 V niektorých rodinách, kde si rodičia myslia, že dieťa je naveky ich majetkom, je to, bohužiaľ, bežné. Moja 19-ročná včera bežala za priateľom a bude s ním celý týždeň s tým, že si nakupujú, varia, perú. Nech si pekne vyskúšajú gazdovať spolu, nie potom mať prekvápko, že partner/ka je dáky nepoužiteľný nemtuda a vyplakávať na koni, že koho si to vzal/vzala.
@anonym_autor Ahoj, toto mi nejak unika, chodite spolu, stretavate sa, ale nie ste oficialne spolu....To znamena co autorka? Ze si potrebujete navzajom povedat, ze uz sme teda oficialne spolu, ci? Nejako nechapem tejto logike. Kedysi v tvojom veku, ked som s niekym chodila, tak sme to brali tak,ze sme proste spolu a casom jeden aj druhy spoznal rodicov. Ale aj do tej doby nez sme sa zoznamili s rodicmi sme to brali,ze sme spolu, ze patrime k sebe🤔 Nejako nechapem tu vasu neoficialnu oficialitu. Tak si teda povedzte,ze ste spolu oficialne, kde je problem?😄 A zaroven povedz rodicom,ze mas priatela a ides k nemu a prides na dalsi den. Si dospela a oni ti uz veci zakazovat nemozu. Ano mozno sa boja,ze spravite blbost, otehotnies a potom budete pytat pomoc🤔 ale toto je aj o vasej zodpovednosti, aby sa ziadna nahodna nehoda nestala.
@anonym_autor a keď spolu "randíte" tak asi chodíte do kina, na kávu, a co ja viem kde, vtedy co povieš doma že kam ideš? Ci to tajis? A keď áno tak prečo?
Ved normálne povedz ze máš frajera. Aké neoficiálne? Tak bud chodíš s niekym, alebo nie. Nechápem to 🤷🏼♀️
Tak prosto spolu len jebete a rodičom ho netreba predstaviť
Ja som to mala tiež tak že zákazy príkazy tak som sa vyhovorila na prácu a vtedy som fakt robila väčšinou nočné

Ak chceš byť braná ako dospelá, správaj sa ako dospelá. Takže si ako dospelá sadni s mamou a úprimne jej povedz, čo sa deje.