icon

Ako povedať mame, že nechcem jej výrobky?

6. aug 2025

Mama má v poslednej dobe záľubu v háčkovaní a odnášam to ja. Uháčkovala kabelku aj batoh, dala mi to, nemala som to srdce jej povedať, že sa mi to nepáči a teraz sa mi v byte kopia nepekné veci. Občas niečo kúpi v obchode, niečo pre mňa.
Nechcem byť nevďačná, ale čo s tým? Ja by som tie veci najradšej darovala, zas ale keď príde mama ba návštevu tak neviem čo jej poviem, keď zistí, že tie veci som dala preč.

Strana
z2
kvietok2012
6. aug 2025

Tak ona to robí s radosťou...odlož to do skrine a hotovo... sem tam si to k nej zober a mama bude spokojna...

kepassa
6. aug 2025

Odlož si to. Raz to bude nostalgicka mila spomienka na mamu, babku, prababku...

domkakvet
6. aug 2025

@anonym_autor navrhni jej aby uhackovala nieco konkretne, co by sa ti hodilo, ukaz jej obrazok a nech to uhackuje, alebo pre tvoju kamaratku ak ma male dieta nejaku hackovanu hracku, tie su velmi oblubene.

jamimo
6. aug 2025

@anonym_autor stačí povedať : Mama ďakujem, prosím ťa, nenos mi viac vecí, nemám to kam nosiť, neladí mi to k môjmu štýlu, nevyužijem to..
Moja mama mi tak kedysi v záchvatoch kupovala utierky a obliečky, nedokázala som ani klamať. Hneď zbadala moju reč tela a spýtala sa: Sa ti nepáčia že? Ja: Nie nepáčia, nie je to môj vkus. Ona sa zarazila, ju to zamrzelo a ohrdnutá povedala : Zober si to na chatu.... Ja: Moja chata nie je sklad a mám tam veci podľa nášho vkusu 🤷‍♀️ Urazená povedala: Ja sa tu môžem na to vykašľať, ja sa tu snažím, už nikomu nič nekúpim! Ja: Presne tak, aj ušetríš 😉 Bodka.

tanyan
6. aug 2025

Ak daruješ a mama to zistí, tak povedz napríklad, že kamarátke sa to páčilo a tebe sa to aktuálne nehodí ku štýlu a si rada, že ste spolu (mama cez teba) urobili niekomu radosť.

tanyan
6. aug 2025
@jamimo

@anonym_autor stačí povedať : Mama ďakujem, prosím ťa, nenos mi viac vecí, nemám to kam nosiť, neladí mi to k môjmu štýlu, nevyužijem to..
Moja mama mi tak kedysi v záchvatoch kupovala utierky a obliečky, nedokázala som ani klamať. Hneď zbadala moju reč tela a spýtala sa: Sa ti nepáčia že? Ja: Nie nepáčia, nie je to môj vkus. Ona sa zarazila, ju to zamrzelo a ohrdnutá povedala : Zober si to na chatu.... Ja: Moja chata nie je sklad a mám tam veci podľa nášho vkusu 🤷‍♀️ Urazená povedala: Ja sa tu môžem na to vykašľať, ja sa tu snažím, už nikomu nič nekúpim! Ja: Presne tak, aj ušetríš 😉 Bodka.

@jamimo Úprimne, málokto má "odvahu" na takýto level asertivity vo vzťahu k rodičovi.

autor
6. aug 2025

Ja by som si to aj nechala, ale ja nemám nafukovací byt a nemám to kam dávať. Akurát mi to zavadzia.

autor
6. aug 2025
@tanyan

@jamimo Úprimne, málokto má "odvahu" na takýto level asertivity vo vzťahu k rodičovi.

@tanyan Veru tak, ja nechcem raniť jej city.

jamimo
6. aug 2025
@tanyan

@tanyan život ma naučil a dostatočne vycvičil. A je to neskutočne oslobodzujúce.

anonym_dfacdf
6. aug 2025

@anonym_autor ja by som normalne dospelackym tonom vysvsetlil, ze to je nemoderne, nenosi sa to, je to mimo mojho vkusu a je zbytocne za to vyhadzovat peniaze alebo to stoji zbytocnu namahu...

elzena2
6. aug 2025

@anonym_autor da sa účet na sashe zalozit zadarmo? Nemozes to predavat tam? Ono ak by sa naucila ten moderny styl, čo je vlastne retro, tak by si to možno aj niekto kupil. Pozri napr. https://www.sashe.sk/tvojababkadesign

autor
Autor odpoveď zmazal
elzena2
6. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak táto predala už 300 takychto, za 85 € kus. Aj tvoju ma v ponuke https://www.etsy.com/at/shop/BagStreetGirls

autor
6. aug 2025
@elzena2

@anonym_autor tak táto predala už 300 takychto, za 85 € kus. Aj tvoju ma v ponuke https://www.etsy.com/at/shop/BagStreetGirls

@elzena2 Mne sa to nepáči, kam by som to nosila? Tie kabelky sa mi sní nepáčia z tej stránky. Možno pre mladú slečnu, ale pre dospelú ženu nie.

autor
Autor odpoveď zmazal
jamimo
6. aug 2025
@anonym_autor

@elzena2 Mne sa to nepáči, kam by som to nosila? Tie kabelky sa mi sní nepáčia z tej stránky. Možno pre mladú slečnu, ale pre dospelú ženu nie.

@anonym_autor mladá, stará, to je jedno. Niekomu pristane k jeho osobnosti, štýlu, celkovému vyžarovaniu. Základ je naučiť sa povedať nie 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
lenka1993
6. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tento batoh by som kľudne nosila aj ja 😀.

januska12323
6. aug 2025

Mami, som rada, že si si našla pekný koníček ale mne tie veci nevyhovujú, daruj alebo predaj tomu koho to poteší.

viky7
6. aug 2025

na fb je skupina, kde ludia predavaju svoje vyrobky, skus jej navrhnut, ze ci nechce tam predavat, ked ju to bavi vyrabat 🙂

svetlonos
6. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor
záves na nu labibu a predáš hneď 😀

xena0
6. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor tak ten batoh pre dievčatko je ozaj krásny🙂)) ja by som ho kľudne aj nosila 😃aj keď som dospelá

nevenka
6. aug 2025
@elzena2

@elzena2 no mne sa niektore pacia, obdivujem, ked to takto retro/moderne vedia a maju cas na to. Ja hackujem uz len male mini chobotnicky detom, a to som skusala aj sukne, bluzky, capice, saly...😊. Tato konkretna od autorky je tiez pekna, mozno ten kvet by som tam radsej nemala, ale cakala som skor, ze to bude take ine, o dost horsie, neviem ten styl popisat.

nevenka
6. aug 2025

Ale toto je obdivuhodne, ze len podla inspiracie to spravi, ja by som potrebovala podrobny navod a este by som aspon 10x parala, ako sa poznam 🤣

januska12323
6. aug 2025

Ešte mi napadlo, je tu žienka, ktorá pracuje v azylovom dome alebo ako sa to volá, tam by sa tiež určite malé slečny potešili aj mama by mala radosť z výroby.

zuzubb007
6. aug 2025

Akože tá kabelka je fakt hrozna, ale vieš načo by som to použila? Ako taštičku na šminky, a ten rubsak náhodou k jednoduchému outfitu ten sa mi celkom páči

karolinakr
6. aug 2025

nech to nahodi na sashe.sk alebo nech si spravi stranku fcb a predáva, privyrobí si

elzena2
6. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja nepisem, že to máš nosiť, ale že to tam máš predavat aj ty

jamidea
6. aug 2025

@anonym_autor davala by som to dalej, alebo to niekam hod na web a predaj. Ak to bude hladat, by som jej povedala, ze to bolo krasne, no uz toho mas vela.

karolinakr
6. aug 2025

tvoja mama, ked sa chce realizovat, možno si mysli, že ti pomaha, ale ked ju to bavi, nech si spravi tu stranku, mne hocikedy vyskoči hačkovaný macík, dnes to frčí, každy hačkuje, ešte si privyrobi a zarobi, určite lepšie, ako by to teba malo obťažovať
nejak tak by som jej to predostrela, či si nechce privyrobiť, ked ju to baví

Strana
z2