icon

Ako povedať svokre, že jej nedám deti na dovolenku?

tinuskamacurka
22. jan 2022

rposim Vás baby dneska mi volala svagrina a svokra u ČR, či pôjdeme snimi cez leto na dovolenku. Kúpili sme dom mame vysoký spotrebak, predvčerom som nastupila po MD do prace, takže netuším co bude v júli.. Tak ze ak nepôjdeme my, nech im dáme deti zo sebou. Je to 600km ďaleko, svokru (babku) deti moc nemajú radi - ma zvláštny prístup, nevidíme sa tak často a keď poviem ze ideme k babke do ČR tak začnú vrieskat že nechcú. Aký dôvod im mam dat, aby pochopili, že im deti nedám a tým to haslo. Syn má 5 a dcéra 3 roky

Strana
z2
mamina0078
22. jan 2022

Normalne, povedz NIE a viac to nerozoberaj, nemas povinnost nikomu sa vykecavat a zdovodnovat tvoje rozhodnutia.

marca12
22. jan 2022

@tinuskamacurka deti su malicke,to je dostatocny dovod. A vobec,co mas co odovodnovat,povies nie a hotovo.

whatever1
22. jan 2022

@tinuskamacurka Nevysvetluj, povedz ze nie.

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@mamina0078 povedala som, robia si nároky že ona je babka a svagrina teta a ze chcú tiež snimi tráviť dovolenku. Takže sme sa pohádali do krve. Chlap samozrejme tiež nesúhlasil. Nemajú si co robiť nároky a niesom povinná im dávať takto deti 😒

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@whatever1 povedala som a nie a obidve - PROČ????

whatever1
22. jan 2022

@tinuskamacurka Pro slepici kvoč!🤣

h2
22. jan 2022

@tinuskamacurka Nepotrebuješ dôvody. Babka, ani teta si nemôžu nárokovať Tvoje deti. A PROČ? "Pretože som sa tak rozhodla." Prípadne, "Pretože sme sa tak s manželom dohodli."

h2
22. jan 2022

@whatever1 😂 Tak, tak. Presne!

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@whatever1 poviem deti sú malé a nedám vám ich. (delas jak by jsme se nevedeli o nich postarat) jsou to moje vnoucata a bla bla

h2
22. jan 2022

@tinuskamacurka Tak povedz, že si na nich veľmi naviazaná a chýbali by Ti. Na to nemajú čo povedať.

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@h2 oni to nepochopili proste to je hruza 😒deti sú malé. - - - CO JE NA NICH MALÉHO? - Ich odpoveď

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@h2 áno povedali ze týždeň vydržím že to utece ako voda. To tu už bolo pár x

h2
22. jan 2022

@tinuskamacurka "Čo je na nich malého? Všetko. Sú to malé deti, ja som ich matka a na tak dlho a tak ďaleko ich nedám. Ďakujem, že to akceptujete."

viestta
Odpoveď bola odstránená
madeline1
22. jan 2022

@tinuskamacurka dovod nemusis davat, ved su to tvoje deti a este k tomu su este malicke...

deti95060810
22. jan 2022

5 ročné dieťa by som isto nikomu nezverila - myslím na dovolenku. to nie je že idú prespať k babke do susednej dediny ....
NIE a koniec.

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@viestta minulý rok boli na prázdninách u svokry. Ta krava mi dala 4 ročného syna na ten kolotoč LAVICA,malý že sa tam dozvracal celý dolakany a ze ona sa náramne smiala. Po tejto skúsenosti neexistuje.. A keď jej to poviem tak povie "jezisi ty nadelas" - Nikola byľa na tom kolotoči kdyz ji byli 2 roky (jej dcéra). Nikdy by som nedovolila aby tam malý išiel

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@viestta jasne manžel povedal ze URCITE NE a mne vypisujú furt

tinuskamacurka
autor
22. jan 2022

@deti95060810 som rada ze niesom sama ktorá má takýto názor ❤️

viestta
Odpoveď bola odstránená
sense
22. jan 2022

Proč? Pretože deti ist nechcú... A ty ich nútiť nebudeš.... A ak svokra vypisuje tebe, tak jej napíš že ma napísať synovi a viac sa na tu tému nebav.

whatever1
22. jan 2022

@tinuskamacurka Stoj si za svojim, deti su malicke, a bez teba aj tak nechcu a hotovo. Tu fakt nie je o com diskutovat. Ak sa urazili ich problem. Vobec sa tym netrap. Nenormalna je ich reakcia na tvoju odpoved, normalny clovek pochopi. Ony na teba este tlacili namiesto toho aby mali pochopenie. Ja by som si nikdy nenarokovala na deti mojich surodencov, neviem si to predstavit. Po ich reakcii si ani nezasluzia aby si im nieco vysvetlovala. Ak niekto nerespektuje tvoje "nie" nerespektuj ani ty jeho. Ked su ofucane, v ziadnom pripade sa neozyvaj prva, bolo by to akoby si sa citila vinna. Nic zle si nespravila.

alvaluka
22. jan 2022

@tinuskamacurka podla mna maju odvahu, neviem ci chcu cestovat ony dve 600 km s detmi ale my mame 2 r a teda k svokrovcom je to 500 km a kazda jedna cesta bola “zaujimava”.
Su to este male deti a tiez by som ich nedala svokre na tyzden s tym, ze tam nebudem aj ja.
Ak chcu deti vidiet nech pridu za vami a dovod preco deti nepojdu nech odkomunikuje tvoj manzel.

tina5959
22. jan 2022

@tinuskamacurka Za deti je zodpovedná matka a otec. Nie stará mama alebo švagrina. Máš plné pravo povedať NIE a hotovo. Ani ja by som tak malé deti nedala 600km ďaleko.

nelca0510
22. jan 2022

Autorka nie. Stoj si za svojim. To,že je babka neznamena,že má právo ich zobrať na dovolenku.

zuzzinkaa
22. jan 2022

@tinuskamacurka vieš, moju mamu vždy prehlasovali kým sme boli deti. Nevravim že sme tam trpeli alebo tak, ale nespomíname na to s bratom v dobrom… ak nesúhlasíš ty a ani tvoj muž, prosím nerob to svojim deťom… 👏🏻 Po rokoch to budú vidieť rovnako ako ja s bratom, ja som si z toho vzala ponaučenie že svojmu dieťaťu to neurobím 💔

diewcatqoo
23. jan 2022

Tiez mam 5 rocneho a urcite by som s tym nesuhlasila. Ak ti vypisuju, tak napis, ze ste sa uz rozhodli a nazor nezmenite. Ak ti budu vypisovat aj potom, tak ignoruj. Pripadne, nech im muz zavola a poriadne vysvetli, ze v ziadnom pripade. Ak stale budu vypisovat, vyvolavat, ignorujte.

panelacikova
23. jan 2022

@tinuskamacurka pozri sa, pokiaľ s tebou drží aj manžel, tak už jednoducho na ich správy o dovolenke nereaguj a akonáhle sa o tom zmienia v telefóne, povedz, že k tejto téme si sa už vyjadrila a viac sa o tom baviť nemieniš.
ja by som tiež nedala.... dokonca ani keby ich chceli k sebe, by som tak malé deti nedala, ak sa teda bavíme o ČR. sú to fakt malé deti a veľká diaľka (teda, ak ich nemáte hneď za hranicami). hocičo sa môže stať a než za nimi dôjdete, je to riadna doba :( ja som moju dala k našim (140 km) prvýkrát na prespatie bezo mňa okolo 8.roku a to iba preto, že ak by sa čokoľvek stalo, tak tam neviem byť promptne. k druhej babke (35 km) bola prvýkrát prespať vo veku necelých 4 rokov, aj to na jednu noc a bola "za rohom" (mám auto, čiže cca 20 minút cesty).
tam chodievala skôr práve kvôli vzdialenosti.
a keď píšeš o skúsenosti s kolotočom, tak to už v žiadnom prípade.... ee.

elizabet173
23. jan 2022

@tinuskamacurka vôbec to nerieš, iba im odpíš, že vaše rozhodnutie nezmeníš, zbytočne budú okolo toho vypisovať a viac nereaguj. Tiež by som s tým nesúhlasila. Už len to, že nedokážu prijať vaše rozhodnutie, svedčí o ich prízemnosti.

lucia147852
23. jan 2022

Prečo? Lebo nie, lebo sme rodičia a rozhodujeme o deťoch my. A viac sa na tuto tému nebavim.

Strana
z2