icon

Ako prekonať hanbu z minulosti a naučiť sa meditovať?

23. jan 2025

V zivote som urobila velmi vela chyb, tym myslim naozaj velmi vela. Mala som v mladosti dost bujari zivot a do toho mam aj syndrom predbiehajucej papule v nevhodnych chvilach. Teraz to viem kontrolovat lepsie. Ale vzdy ked si laham do ticha, tak citim hanbu aj po rokoch. Velmi som sa chcela naucit meditacii, ale stale mi v hlave nabiehaju tie mysleinky aka som bola a ani po rokoch sa neviem oddelit od tych myslienok.

gribka1
23. jan 2025

Ale veď si to ty, prečo bojuješ proti svojmu minulému ja. Vďaka tomu si taká aká si. Každý deň je nový deň. Ten je dôležitý. A jednoducho trénuj prázdnu hlavu.

enmery
23. jan 2025

Vitaj medzi ľuďmi. Všetci robíme chyby. Kto tvrdí, že nie, klame sám seba. Chyby sú fajn, ak sa z nich poučiš a posunieš dopredu.

0silvia0
23. jan 2025

Vdaka tym chybam si tam, kde si dnes. Poucila si sa, tak je zbytocne si ich v hlave dokola premietat.

bystrozraky
23. jan 2025

Ak spomínaš meditáciu, pusti si túto na slúchadlá, zavri oči a sústreď sa na jeho hlas. Táto je trocha pre pokročilých, ale myslím, že celkom to dáš. Má 30 minút, lebo sú tam 4 časti spojené.

https://www.youtube.com/watch?v=bExDT96xTVk

Ak vieš anglicky, tu je jedna, ktorá je presne šitá na mieru práve pre teba a má len 4 minúty: https://www.facebook.com/share/r/15n1fgQAeu/ Prajem pekný deň 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sevrin
23. jan 2025

Ja som mal partnerku takú, čo viedla bujarý život, potom sa uvedomila a stala sa z nej zanietená kresťanka.. Vydržal som pri nej dva mesiace.

karolinakr
23. jan 2025

ked sa cítiš extrémne vinná, začni robiť dobré skutky práve v tej oblasti, v ktorej si zlyhala..najdi si organizácie, ktore sa venujú danej tématike a môžeš im pomáhať ako dobrovolník

karolinakr
23. jan 2025

teraz všade na fcb vyskakuje žena, ktora mala sex za 1 deň s 1000 mužmi, chcela prekonať svetovy rekord a dostať sa do knihy..? alebo neviem prečo to robila, teraz je na to pyšná, všade sa fotí, ale svedomie ju zožerie, za pár rokov sa hanbou prepadne, len ked si na to spomenie..

enmery
23. jan 2025

@sevrin Žiadny extrém nie je nikdy dobrý...

janickacrazy
24. jan 2025

Skús vedené meditácie, tam ti hovoria, čo máš robiť, tým pádom tie myšlienky ti tam tak nepôjdu. Len treba ich robit aspoň 3 mesiace, človek sa to postupne naučí ako sa zbaviť tých neustálych myšlienok. Druhá vec je, že nevycitaj si minulosť, aj tak ju nezmenis. Veľa ľudí málo bujaru mladosť, no a čo? Aspoň si sa nenudila. My s mužom keď si začneme rozprávať tie zážitky z mladosti, tak sa riadne nasmejeme, čo sme povystrajali. Dnešní mladí len pri PC sedia, synovi hovorím, ty čo budeš tým vnúčatám rozprávať?