icon

Ako prekonať pocit neschopnosti v živote?

24. aug 2024

Ahojte, viem ze tu nenájdem pochopenie ani nikde inde u nikoho, je mi to úplne jasné, no aj tak sa potrebujem aspoň vykecat...absolútne sa neviem vyrovnať s tým, že som urobila v mladosti zle rozhodnutia ohľadom školy, že som nešla žiť do zahraničia ako som plánovala, že nie som priebojnejsia, že som neschopná, nemám priateľov, mam len muža a 2 deti, o rok mi končí rodicak, pôvodnú prácu som nenávidela a neexistuje žeby som sa tam vrátila, lenže iné robiť nič neviem a v podstate ma absolútne desí ten život, že makať od rána do večera za pár eur, zvyšok času len okolo domácnosti a deti, a potom len čakať na sobotu jediný voľný deň, a v nedeľu už zas všetkých chystať na pondelok...plus nonstop choroby, ja som na tom nie dobre fyzicky a ani psychicky...peniaze nemáme, len na zaplatenie poplatkov a ostane pár eur ktoré treba kazde 100x obratit...a toto do konca života až dokým ma neklepne...snažím sa myslieť pozitívne, ďakovať že mám strechu nad hlavou a dve zdravé deti, ale o chvíľu zas príde uzkost že vlastne o tomto je život, na toto som sa ako mala tešila? Nepríde mi to ako život len prežívanie...a cesty z toho niet...ďakujem..

Strana
z2
mabenn
24. aug 2024

len otazka na ujasnenie...pises, ze povodnu pracu si nenavidela a nasledovali 2 deti...teda, asi bolo viacmenej jasne, ze k tomuto bodu raz dojde, nie? cize do podmienok svojho zivota si tieto 2 deti priviedla, dobre to chapem? a vlastne rodicovske boli len akymsi odkladom problemu uz predtym, s tym, ze 2deti su zataz navyse uz tak ku nevyriesenemu stavu...hm

loliki
24. aug 2024

Neboj sa, si schopná mnohých vecí a si veľmi šikovná. Každý má občas chvíle, keď je na dne a potrebuje sa len poriadne odraziť. Ja odporúčam dať si Magnézium a Tebe ešte by som poradila aj Depress. Aspoň týždeň. Vážne. Zmení sa Ti pohľad na veci, rozjasní sa Ti v hlave a bude ti lepšie. Koenzým Q10 ti dodá energiu. Nech sa darí. 🙂

rorino
24. aug 2024

Škola sa dá dorobiť kedykoľvek,ak chces a nebudeš mať na to tisíc výhovoriek.Zahranicie?Ešte teraz ťa tam čakajú.Prodim ťa,čo by si tam robila.Ak si myslíš,že by si tam bola spokojná a šťastná bez vlastného pričinenia,tak si na veľkom omyle Bola by si tak isto chorá a nespokojná ako si teraz,len v zahraničí.Zalezi len na tebe,čo chces a ako veľmi.Tak sa vzchop,držím palce.

dominikamacakova
25. aug 2024

A prečo nejdeš na terapie? Chudák tvoje deti, oni by sa možno aj tešili zo života, ale ako sa to dá pri takejto negatívnej traumatizovanej matke.

luccija
25. aug 2024

Určite choď k psychologicke máš od poistovne nárok na 15?sedení zadarmo.Zial, mama ti dala tento negatívny vzor nemôžeš sa na ňu hnevať asi inak to nevedela asi malo sebavedomia...ty ešte vieš veľa veci zmeniť.Rodicia by nemali na deti prenášať svoje trápenia, strachy, neistotu to si mala riešiť sama.Nemusis byť obeť ako mama.

zuzkaraz
17. okt 2024

Určite by si mala vyhľadať psychológa. Pomohol by ti vyrovnať sa s minulosťou a zvládnuť prítomnosť. Tvoje pocity môžu rýchlo prejsť do depresie a tá sa ťažko lieči. Nestačí sa raz vyrozprávať na modrom koníkovi. Máš problém a musíš ho riešiť, aby si neublížila tým, na ktorých ti najviac záleží a sebe. Podporu a povzbudenie hľadaj v mužovi. Dúfam, že keď mu povieš, čo prežívam, pochopí ťa a bude sa ti snažiť pomôcť. Práca môže byť pre teba potešením, trošku únikom od domácich povinnosti a možnosťou spoznať nových ľudí. Na úrade práce majú projekt vzdelavaj sa, nestrat prácu, alebo niečo také. Využi to na zmenu profesie. A k tomu tvojmu plány, že nebudeš myslieť na seba, obetujes sa pre deti: moja sestra makala (na benzínke) pre deti, nemala rada svoju prácu a keď ju už deti nepotrebovali, začala viac myslieť na seba. Zamestnala sa v práci, ktorá ju tiež nebavila ( vyrábala káble), ale dovolili jej mať voľno dva dni v týždni a popri zamestnaní si spravila školu (praktickú sestru). Zmenila prácu a teraz chodí na vysokú školu. V máji končí, bude sestrička. Takto zmenila svoj život v priebehu 5 rokov a to bude mať 45 rokov. Najťažšie bolo začať. Potom to už išlo. Myslí v prvom rade na seba, lebo len šťastná mama ma šťastné deti. Urob si plán, kde by si chcela byť o 5 rokov a choď do toho. Držím palce.

Strana
z2