icon

Ako prekonať strach z budúcnosti a žiť lepšie?

6. feb 2024

Ahojte,
Neviem či sa tu nájde niekto kto mi bude rozumieť ale skúsim.
Od dieťaťa cca 12rokov som mala priam až paralyzujúci strach zo smrti, a hlavne z vojny.
Neviem odjakživa som v sebe nosila taký pocit že určite niečo v živote zlé zažijem buď že zomriem zlou smrťou alebo zažijem vojnu…
Ja viem nikto nevieme čo nás v živote čaká a rozumiem že moj strach je z časti absurdný myslím asi že 99% ľudí nemá také strachy ako ja ale možno sa niekto nájde. Viem že sa nedá takto žiť. Donekonečna sa báť či sa niečo nestane. Chodím aj k psychologičke snažím sa na sebe pracovať ale priznám sa… v poslednej dobe kde v mainstreamových médiách čítate len to “pravdepodobný scenár vojny rusko - nato” a ze musime počítať aj s takou možnosťou.. príde mi desivé ako nikto nerozpráva o mieri… ja viem že v živote sa može stať čokoľvek ale prečo mám pocit že je to teraz enormne vyhrotené? Že to každú chvíľu príde?
Do toho som veriaca.. aspon sa snazim byt teda..: aj všetky proroctvá z fatimy medjugorje o konci časov… no desí ma to poriadne.. aj preto že sa bojím smrti že tu raz nebudem… že príde niečo strašné.
Mám malé dieťa a vyčítam si aký bude mať život co nás môže všetko čakat… keď nebude vojna čo ak ďalšia pandémia? Živelná katastrofa?
Viem moj príspevok je chaotický .. zhrnula by som ho ako taky vseobecny strach z buducnosti zr nas caka nieco zle…
Ako skusit vnimat ten zivot inak? Necakat stale len na to ze co ak…umriem stane sa nieco…
Strasne sa viem bat😞

Strana
z2
zobaka
7. feb 2024

teraz to bude zniet paradoxne, ale ja pri predstave, ( co nenastane) ze by som mala niekam utekat, ( ked vsetci robili cirkus a stali haldy ludi na pasovom 🙈 predpokladam, ze vsetci ti, ktori sa nechali s radostou šparat v nose) mi odlahlo, ze konecne sa dokopem opustit tuto krajinu, ja uz som mala s muzom vybrate aj nove miesto na zivot...

luccija
7. feb 2024

Tiež som podobne ladena, ale ja mám zase iné strachy🙂vôbec sa nebojím vojny, koncu sveta takýchto veci, ale zdravie rodiny, práca, či sa dieťaťu bude dariť v živote neparalyzuje ma to, ale premýšľam nad vecami nad ktorými moje kamarátky mavnu rukou.Kazdu veľkú vec sťahovanie, zmenu práce, choroby, dcerin nástup do školy príliš prežívam.Sme ľudia každý má svoje strachy.Ked chodíš k psychologické to je fajn.
Televízne noviny nepozerám, lebo mi je z toho zle samé vraždy, samovrahovia snažím sa myslieť pozitívne a vždy nejako bude.A hypersenzitivna som určite aj som jeden čas chodila k psychologické povedala mi, že moja citlivosť a empatia je dar, ale aj prekliatie🙂ako píše
@jana_eyre_2 treba to prijať vedieť o svojich pozitívach, negativach

ketrint
7. feb 2024

Prečítaj si knihu “Moc faktov” - myslím, že Ti veľmi pomôže, tam je niečo takéto pekne vysvetlene… ako mame pocit aký zly je svet a sú tam jasne fakty ako to je, prečo ten pocit mame, ako sa svet výrazne zlepšuje a prečo to nevidime. A stručne zhrnutie v bodoch po každej kapitole. Nie je to duchovna knižka, ale taká vecná. Skús ☺️

roja01
7. feb 2024

@annm81 ja som v ziadnom pripade ani nenepisala, ani nenaznacila, ze mocni chcu znicit tento svet. Je jasne, ze ked by ho znicili, nemal by kto na nich robit, ani by nemali komu vladnut. Len ten, kto sa nesnazi pochopit dejiny a suvislosti dejov, nerozmysla o tom komu co prospeje a naopak ublizi moze mat pocit, ze sa deje vyvijaju prirodzene bez zasahov. Staci sa vsak pozriet na vyvoj v mini lokalitach, kde prospech a moc je vzdy na prvom mieste a moze si byt isty, ze podobne to funguje v celom svete. A ja nemyslim vyrazom "mocni" na vacsinu politikov a verejnu "elitu". To su iba babky, ktore sa prisposobuju situacii.

zero1
7. feb 2024

@morusha matúš 6:9 a lukáš 11:2 hovorí niečo iné

morusha
8. feb 2024

@zero1 Modlitba Otčenáš je pevnou súčasťou modlitby ruženca, modlí sa v úvode a potom aj každý desiatok sa ňou začína🙂

katyfely
8. feb 2024

Ahoj, moja zlatá, no akoby si mi hovorila z duše, aj ja som sa toľko navyvádzala za mladi..keď si predstavím, žeby to mali aj moje deti robiť, tak to je moja nočná mora!!! pomoooc :D :D
Tiež mi trvalo nejaký čas, kým som pochopila, ako veľmi nás, aj mňa aj Teba určite, má dobrý Pán Boh rád. Modli sa vlastnými slovami, povedz mu čo Ťa trápi, hnevá, čo potrebuješ, čo Ťa robí šťastnou, ďakuj.. a rob to kedykoľvek počas dňa.. On Ťa počuje a určite vypočuje, ver mu.. nemusíš odriekať naučené modlitby, aj tak sú najlepšie modlitby zo srdca a tie má Pán Boh najradšej. A určite už nemysli na minulosť, je tam vzadu v keli niekde, ani Boh to nechce..chce Teba tu a teraz a Ty si tu s novým lepším a radostnejším zmýšľaním! Z vlastnej skúsenosti viem, ako by ma minulosť vedela zničiť.. tiež na ňu nemyslím, nemá to vôbec žiadny zmysel. Drž sa, si skvelá žena, ktorá chce na sebe pracovať, želám Ti všetko dobré! 🙂 🙏

morusha
10. feb 2024

@katyfely Súhlasím, je dobré, keď sa človek Bohu prihovára vlastnými slovami, myslí na Neho kedykoľvek počas dňa, ale aj " naučené" modlitby sa majú modliť srdcom. A ver, že niet silnejšej zbrane proti zlému ako je modlitba ruženca. Nie je to len bezduché odriekanie ale hlboká kontemplácia Ježišovho života, výjavov z Biblie zhrnutá v modlitbe.

lucia1536
19. jún 2024

Ja som na tom rovnako. Som rada že nie som sama. Lebo už som si pripadala naozaj prepnuto. Od detstva ma desí vojna. Mam doslova fóbiu zo zvuku lietadiel lebo si myslím že nás začnú bombardovať. Čo vám poviem. Chlap ai kvoli mne stiahol aplikaciu kde mi vedel do sekundy identifikovat lietadlo nad nami. Vojenske filmy nepozerám. Ani žiadne kde je nejaký koniec sveta, živelná pohroma, vojna alebo niečo podobné. Absolútne netuším ako to u mňa vzniklo. Proste sa s tym naučíte žiť a fungovať. Ja hlavne nepozerám správy a žijem vo svojej bublinke so svojou rodinou. Treba mať okolo seba len to pekné 😊

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2