Ako prekonať strach zo svokrovcov?
Dobrý deň
PS :ospravendujem sa za gramatické chyby aj za to že je to dlhé
Potrebujem radu možno neviem možno sa chcem stoho vypísať netuším .
Tak veci bývame zo svokrovcami nikdy som sa tam necítila niejak extra dobre ani som sa tu nikdy necítil ako doma ani ako vítaný hosť .proste ale nemala som problém bývať tu proste to bolo skôr taký neutrálne.
Len v poslednej dobe sa všetko zmenilo hlavne svokrovci a ich správanie áno priznám sa že som už aj ja vybuchla ale tiež mám len jedny nervy a nebude furt niekto namna slovné útočiť už dosť som sa držala a veľa tolerovala respetive som to riešila bez toho aby vznikol konflikt radšej ako sa hádať som normálne povedala názor zobrala dcérku a išli von .
Jedná sa o to že po svatbe hneď skoro začalo stupňovať a svokroci pri tvrdovat a začali ich syna (môjho manžela. ) aj moje dieťa huckat proti mne to sa im nedarí lebo moje dieťa ich ne mám až tak moc rada za to čo sa stalo za posledné dva mesiace sa ich viac boji ako ich má rada .
Skúšali to aj na moju rodinu aby ju poštvali proti mne ale to sa im nepodarilo lebo rodina vedela všetko čo sa deje .
Ale teraz ktomu podstanemu za posledné 2 mesiace mesiace je to brutálne v podstene je to horšie potom ako sme sa z manželom vrátili spolu z dcérkou z dovolenky zároveň aj svadobný dar pol na pol.
Ani neviem kde začal svokrovci sa snažili každý deň vyprovokovať hádku aj keď ja som sa nedala a nehadala sa oni stále potrebovali vyvolať konflikt .čo som vždy ako tak strpela áno nepoviem pár krát som si povedala názor lebo už už nedalo zniesť jedna hádka vyeskaliva tak veľmi že svokor
Fyzicky napadlo manžela (svojho vlastneho syna ) pred očami svojej vnučky načo som sa mu ja postavila keď začal rozhadzovať veci keďže hrozilo tým ako to hadzal že tým môže trafiť moje dieťa tak fyzicky za útočil aj namna a nechal ma na pokoji až na to že som začala kričať potom ešte chvíľu vykrikoval niečo z izby .nebavila som sa sními vôbec o cca 2 týždne sa stalo niečo podobné na rodinnej akciu kde svokro do mňa skákať za to že som mu zákazka aby vyhadzoval moje dieťa do vzduchu zo slovami že nie keď ma v sebe alkohol bol dosť opytit ( áno mám odpor k alkoholu ale tolerujem keď si niekto normalne vypije ale nie že sa spije ).začal ma strkať ( jedna z vec čo ma štve že sa nikto z hostí nepostavil aby nás oddelili a zasiahli len manžel cca 5 minútach sa postavil a oddelil nás . ja som sními ďalej nekomunikovala manžel áno ale ja nie .
Cca asi 1tyzdne a pol po poslednom spomenutom incidente ( nepočítam medzi tým že sa snažili vyvolať hádku áno občas sa im to podarilo a. Zvedsa som im buď neodpovedala alebo to povedala slušne ) moje a manželove dieťa a mňa vyhodila z domu .( Platnými si všetko sami vody smeti potraviny skoro na polovicu aj keď viacej dáme mi rovnako prispievame na drevo a áut )na čo som odišla na cca 2 noci k svojmu ujovi .(, jedná sa o to že som sa konečnet niekde cítila zase v bezpečí a mala som istotu že ja aj dcérka budem v bezpečí) ale pojinata toho je že napriek tomu že som sa vrátila do dediny z ktorej som odišla pred cca 4 rokmi kvôli určitom osobám čo mi ublížili a aj určitú miesta mi pripomínajú zle veci tak som sa tam cítila v bezpečí .vôbec nechápem prečo sa moje zmýšľanie tak zmenilo že sa tam cítim bezpečné .
Jedná sa o to že sme sa z dcérkou vrátili späť ku svokrovcom ale len kvôli manželovi z jasnou podmienkou že do konca septembra budeme bývať sami ak nie že pôjdem z dieťaťom ja bývať do podnájmu .
Ja sa sními nebavím keď nemusím a u mňa už neznamenajú nič sú to iba zákerný a podli ľudia nenávidím ich .
Jedna sa o to že keď sú doma vedsiu času trávim aj z dieťaťom mimo ich dom .
A keď sú doma aj ja z dieťaťom snažím sa im vyhýbať.
len proste v tom dome sa cítim strašne nepríjemné až mám taký strach Keď sme doma z dcérkou manželom sami .
Ako náhle není manžel doma a som doma iba ja a dcérka tak je mi tiež nepríjemné necítim sa tu komfortné a mám strach a časom čo sa blíži že majú prísť domov mi je až zle od žalúdka kedy zase ktorý znich príde domov a čo zase budú chcieť vyvolať za konflikt.
Keď sú doma a manžel nie som veľkú čas dňa mimo do ale ako náhle prídem opäť s a opakuje to čo keď sme z dcérkou sami a je mi až nepríjemné tak niekedy že mám pocit že odpadnem .
Keď je doma aj manžel je to trochu lepšie ale ten strach tam stále je a najväčšie je v noci respetive večer až tak že mám problém zaspať aj keď zaspím cítim na sebe že je to neúplný spánok lebo sa budím zo strachom a spotrebou kontrolovať dcérku a neustale musim byť otočná ku dverám tvárou lebo mám strach že sa sa to zas mohlo zopakovať ( možno to súvisí aj z detstvom čo som si prežila j tým že oba konflikt aj hadka zo svokrov sa stáli k večeru ).
Tie 2 noci čo som bola uja boli konečne premna vykúpenie a vyspala som normálne .
Myslela som si že keď budú teraz svokrovci na týždne prec že sa vyspí lepšie ale stále to je to isté lebo mám pravde podobne mám tie zle veci spojené nie len zo svokrovcami ale aj z domom .
Ďakujem pekne za odpoveď .aj za prečítanie
Nájdi hocijaký podnájom, zbal si najnutnejšie veci a vypadni stadiaľ. Keď už nechces riešiť fyzické útoky na seba a muža cez políciu. Od konca septembra už máte niečo isté, či len dufas, že chlap dačo nájde? Ja by som v takomto prostredí ne ostávala ani o deň dlhšie.
Prečítala som po fyzické napadnutie,nechápem,čo tam ešte robíš ty aj tvoja rodina....
Preco tam byvate????? Omg
Čítala som len kúsok len úvod. Nechce sa mi to celé čítať. Veď sa môžete odsťahovať. Jediné riešenie je sa presťahovať.
No co asi? Zabiť ich je žiaľ trestný čin, muz je tiež cisty blb a ty tiež, že si išla bývať k svokrovcov a ešte aj agresívnym ozranom.
Všetko by bolo ôk = tvoje blbe rozhodnutie= tvoj problém! Ale ťahať do takého bordelu dieta??
Vy ste obaja chodiaca zodpovednost!
Chlap bez guli a ty čím väčší pruser hurá do toho! Ty si kde potratila rozum a oči hneď na začiatku?
Fakt nemám slov. Ser na neschopneho muza a zacni sa konečne chrbát ako matka, odstahuj sa a zvyšok nech sa navzájom kludne aj pozadia tam. Idealne, priekak vyriešený.
Nemohla som to ani dočítať, dva nedospelé jedince si urobia dieťa, nasťahujú sa k rodičom, trpia hádky, bitky, urážky na ktoré sa musí pozerať dieťa a dúfajú v čo? Padaj odtiaľ konečne ak máš to dieťa aspoň trochu rada.
Nerozumiem, prečo si sa tam vlastne vrátila.
Zbaliť kufre a odísť! Načo čakáte? Nechápem že dovolíš aby tvoje dieťa bolo svedkom takýchto vecí.
Choďte k tvojej rodine na pár dní a riešte si vlastné bývanie.
A ty sa čudujes, že sa tam necítis dobre?po fyzických útokoch a hádkach atď...máš úzkosť, lebo sa tam necítis bezpečne veď si to napísala ..aj ty, aj tvoja dcéra.Jedine riešenie odísť ...nemáš rodičov?
Do konca septembra máš limit čo ak sa niečo do vtedy stane si za svoju dcéru zodpovedná , žije v nebezpečnom prostredí ešte ti môže hroziť odobratie . Takže by som na tvojom mieste urobila jednoduchí vec . Už teraz hľadaj podnájom a manželovi len ukáž tú odchádzaš buď sama s dcéru a s ním alebo bez neho len s dcéru . Ak sama tak rataj že ti bude treba dať na začiatok vysoký nájom niekto pýta 2 mesiace nájmu niekto 3 mesiace nájmu dopredu že či máš takú rezervu ak by ťa manžel nepodporil keby chcel ostať u rodičov. Držím palce až všetko zvládneš. Hlavne to rieš hneď nie za mesiac do vtedy môžu lietať aj taniere
Nikdy si sa tam necítila dobre a predsa tam stále žiješ? Tvoj muž je padnuty na hlavu, že to toleruje a trpí rodičom také správanie? Na čo chodíte do svokrovcami na rodinné oslavy keď viete aki chorí ľudia to sú? Tvojmu mužovi trvá 5 minút aby svojho spiteho tatka uzrmnil aby do teba neskakal? S takými by som nežila ani minútu nie ešte viac ako mesiac. A po tom všetkom by viac mňa a dieťa ani len nevideli.
@matullienka Čo, že 5 minút, ale že dovolil, aby ju vyhodili s dieťaťom z bytu...a ona s dieťaťom išla k ujovi a manželík si spokojne spinkal doma u rodičov...
@autorka to kde si mala muža, keď ťa vyhodili?
Ako trpela som takto niekde v dedine na lazoch, 5 rokov, tazko pracovala na farme, a furt bolo aka som drbnuta, hadky, slovne utoky, fyzicke napadanie,,,bol to frajer, ale myslela som si ze si uz nikoho nenajdem tak som trpela, svokra na synovi lipla, A nic som nevedela dobre, jeho som ako slepa sprosta lubila, a zboznovala zvierata, svokrovci si nevazili nic co som spravila, OCHORELA SOM z tolkych nervov a stresu, proste som stratila sluch, kt sa uz nikdy nevratil, odisla som, ,,, a niekedy som rozmyslala ci si ten debi so svojimi rodicmy nasiel druhu sluzku🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja byt na tvojom mieste, najdem podnajom, idem k rodicom, proste odchadzam z tade,ohrozujes aj svoje dieta, nejde len o teba,,,,tvoj muz by sa mal vzmuzit, lebo tiez si nemyslim ze je spravne ze ta tam necha aj s dcerkou takto trpet, odid,, muz sa bud rozhodne alebo bude s rodicmy,,, ale odid,,, tolko stresu a nepokoja,,, telo dlhodobo neznesie🙏🙏🙏
Jaj zeny, radsej v garsonke by som byvala ako u svokrovcov. Nedate si povedat a potom sa tu stazujete.
Najprv som chcela napisat ze svokrovci su blazni. Ale cim dalej tym viac si ma presvedcila ze si mimo aj ty s muzom. Ospravedlnujem sa za uprimnost. Ale ani byvanie v luxusnom zámku by mi nestálo za ohrozovanie fyzickej a psychickej stranky mojho dieta, mna a muza zo strany svokrovcov. Ziadne ultimáta. Okamzitý odchod prec. Ak mas zdravy rozum.
Fakt, by si mala okamžite odísť. Riskuješ, ak tam ostaneš . Fyzicky ťa napadli, dcéra bude mať z toho traumy a ani ty sa tam necítiš bezpečne
Môže to skončiť zle. Držím palce. ✊
Prosím ťa, dnes si pozri garsónky, zajtra volaj kde je voľne, a keď nebude nik doma zbaľ si vaše veci a chod odtiaľ. Ujovi povedz popravde ako to všetko je, hádam ti pomôže aspoň so zábezpekou. Tvoji rodičia vedia o všetkom?
Mne sa to celé nechcelo ani čítať.
Načo ste sa sťahovali k svokrovcom?
Že sú agresívny, neriešim, tam je jasná červená čiara !!! , ale možno sú taki, že im aj vadí že ste tam a nemajú kľud a pokoj . Je to ich dom, ktorí ste im obsadili. Sú nervózni a jediná cesta ako Vás vyštvat sú hádky .
Tak pekne mladá rodinka ! Nájdite si podnájom hoc aj garzonku ak na viac nie sú peniaze a preč!!!
Muž nech sa posnaži zarobiť viac a ty tiež do práce ak mala nie je bábätko.
Sťažovanim sa na svokrovcov ti nepomôže. Každý napíše že áno, sú agresívny. To vieš aj sama.
Ak más rada svoje dieťa odstahujes sa čo najskôr.
Do konca septembra ziadne byvanie nezozenie, lebo to nie je ani realny termin, hladaj si byvanie ty, ak nechces prist o rozum.

Nerozumiem, prečo ste k nim vôbec išli bývať a nie sami do vlastného? Prečo ste po prvom incidente neodišli? Kedy odchádzate? Chúďa vaše dieťa, doma agresivita, krik, bitky, starí rodičia agresívni opilci, matka ani písať nevie, ani stáť na vlastných nohách, len ju vláčiš zase k nejakému ujovi. 🤦♀️
Už sa začni správať ako rozumná dospelá žena. S mužom sa odsťahujte a doprajte tomu dieťaťu konečne kľud.