Ako prekonať trému z bývalej manželovej partnerky?
Čaute ženy, ja som asi padnuta na hlavu, ale mam taky problem …. Proste napriek tomu, ze som pekna zena, stihla, upravena, pekne obelcena, ludia ma chvalia, aj manzel … tak mam ako keby tremu z jeho byvalky …. Musim uznat, ze aj ona mi pride pekna … ona vie kto som ja, ja viem kto je ona …. No kazda sme ina …. Ale jednoducho, spociatku vztahu sme mali hadky, kedy viackrat o nej zmienil, ze bola mudra, sikovna neviem aka …. a ja jednoducho, ked ju stretnem, normalne sa mi rozklepu nohy od stresu alebo čo z nej …. Pritom racionalne si poviem, ze neni dovod … ale dnes som ju stretla zasa asi po pol roku a opat ta reakcia …. Neznasam to, neviem ti zastavit, ovplyvnit v ten moment, co s tym???
@radulkova tak teraz už sa to nedeje, dialo sa to v uvode, ale tak take veci človek nezabudne a hlavne ma ovplyvňuju v tomto 🤦♀️
Prečo Ťa porovnával?Keď bola taká úžasná, mal si ju nechať. Predpokladám, že asi odkopla ona jeho a preto takto reaguješ na ňu.
@enmery ano, ona sa rozišla s ním
Záhada vyriešená. Ono ani tak nejde o ňu ako osobu. Ona nechala jeho, našiel si Teba a primitívne Ťa išiel porovnávať. Zdeptalo Ťa to a vlastne keby ho ona neodkopla, nie je s Tebou. Preto na ňu tvoje telo takto reaguje. Máš to hlboko v podvedomí. Telo takto reaguje na stres pri ohrození.
Tam sa skor treba opytat manzela ze ako to teda ma ci nechce este tu ex.
Pomohol by ti muž keby ťa ujistil a neustále uisťoval, že ťa miluje a na ňu kašle. Ďalšie je tvoje podvedomé porovnávanie sa. Ty ju stretneš a mozog hovorí: ona je lepšia. Tam je dôležité sa prijať aká si aj keby ona bola modelka, ty sa máš rada a vážiš si samú seba. Nepotrebuješ byť niečo viac ani menej ako hocikto iný.
@enmery len ako to u seba vyriesit???
Tam, kde to začalo-u manžela. Prečo mal potrebu ťa takto porovnávať a ju ospevovať a prečo si potom vzal Teba?Túžil/túži po nej?Možno vtedy ešte nespracoval rozchod s ňou a išiel do vzťahu s Tebou a k tomu tie reči. Veľa vecí nám ostane v podvedomí a človek ich vytesní, ale oni tam sú a jedného dňa vyplávajú na povrch. A ako hovorím, máš pri nej reakciu, ktorá je v ľuďoch od nášho vzniku. Strach z ohrozenia. Pretože si myslíš, že chce ju, keď ti o nej hovoril takéto veci a porovnával Ťa.
A koľko po rozchode ste sa dali dokopy vy?
@enmery ano, ta reakcia je asi prirodzena, len sa jej chcem zbavit, je to velmi neprijemne
@hipuska asi rok a pol po rozchode
@slovakboy ano, asi keby ma uistil, len z jeho strany neviem ci si uvedomuje, ake skody narobil
Preto Ti píšem, že riešenie nájdeš u manžela. Už vtedy sa Ťa to dotklo a zatlačila si to a teraz máš už fyzické reakcie z toho. Nemyslím žiadne výčitky-normálny pokojný rozhovor. Uistenie alebo vysvetlenie asi potrebuješ, inak sa toho nezbavíš. Hádam si si vzala normálneho muža, s ktorým sa dá rozprávať.
To, že sa takto cítiš, je jeho vina. Nemal ťa s ňou porovnávať.
Teraz už je neskoro že sa to nedeje.
Mne môj urobil presne to iste, ale veľa krát som sa sama uistila že som lepšia ako ona.
Len on to robil iným spôsobom on ju nikdy nechvalil, lebo nebolo začo.
Ona sa skôr snažila vytriet mu do priazne nazat bo žiarlila a on tam chodil ako na klavír tak som su určila jasne pravidlá a odvtedy mam pokoj. 🙂
@gabika029 dobre, ale tiež si mala take stavy stresu z nej ako ja???
A to koľko rokov už trvá?
Nie.. Niekdy 🙂 prečo by som mala mať. Zo začiatku možno trošku alw to trvalo fakt len chvíľu.. Uistila som sa v ňom hlavne. To je základ.
Majú spolu deti?
Su dve alternativy.
Bud chces zmenit reakciu na nebezpecenstvo alebo na nejaky silny vzruch. Cize chces popracovat na svojej osobnosti alebo sebadovere.
Cize hocikedy, ked sa nieco prihodi, budes sa vediet ovladnut.
Alebo chces, aby konkretne ex tvojho muza nebola silny vzruch alebo nebezpecenstvo.
Vtedy ti neostava nic ine, iba sa s nou castejsie stretavat, skamaratit sa s nou, alebo objavit jej slabosti ci chyby.
Dalsia moznost je, tak ako bolo spomenute vyssie, ze tvoj chlap ta upokoji, ze si prenho lepsia a lubi ta (a ju nie😁). Toto je ale zavisle od tvojho muza. To nie je uplne spravne.
To si musis vediet spracovat sama.
Prosím Ťa, nerieš tú ex. Ona za to nemôže. Nemá s tým nič spoločné. Spúštač bol Tvoj manžel a tam to treba vyriešiť. Netuším, prečo ľudia namiesto vyriešenia si problému pokojne medzi sebou do toho majú ťahať iných, ktorí ich problém nevyriešia a nemajú s ním nič spoločné. Sú len pripomienkou vzniknutého zranenia a to pochádza od neho. Inak, uvedom si svoju hodnotu a krásu!Okrem iného by som Ti rada povedala, že na svete bolo, je a bude kopec prekrásnych žien a aj tak to ich mužom nebolo dosť. Takže sa neupínaj iba na ten vzhľad. Je super, že sa o seba staráš a si kočka!!! Držím prsty, aby si dostala to potrebné vysvetlenie/uistenie.❤️
@earlgrey no my sme spolu 10 rokov, ale ju som videla prvykrat asi po 5 rokoch vztahu az …. Vidim ju tak raz za rok, vzdy pride ta reakcia
@oliolijanka presne toto, musim ale na sebe pracovat, lebo byt s nou kamoska ked ju vidim raz za rok to asi nie 👍 to by bolo fakt divne bezdovodne sa s nou chciet kamosit aby som ju spoznala a prestala z nej mat stred, asi fakt na sebe pracovat

vymeň muža za takého, ktorý ťa s bývalými porovnávať nebude a je po probléme