Ako prestať na to myslieť?

31. jan 2022

Netuším, že ako vám mám to presne opísať, ale pokúsim sa. Netuším ani, že ako by ste mi mohli poradiť, ale musím sa vypísať.
Ide o to, že pred takými dvomi rokmi som zažila psychózu… Bola som aj na psychiatrii a odvtedy beriem lieky.
Stalo sa toho vtedy fakt veľmi veľa, čo som porobila a narozprávala ľuďom v tom stave. Už je to celkom dávno, ale stále musím myslieť na to, že čo som komu urobila, povedala, čo všetko som spravila. Veľmi ma to trápi a hanbím sa pred každým, kto ma vtedy v tom stave videl a neviem na to zabudnúť. 😔 Proste si vyčítam všetko zlé a trápne, čo som v živote spravila (aj mimo psychózy) a mám sa z toho fakt veľmi zle…
Stalo sa vám tiež niečo podobné? Ako ste na to prestalo myslieť?

autor
31. jan 2022

Prestali*

domak2
31. jan 2022

A k psychologovi nechodíš?
Inak minule som čítala takú zaujímavu myšlienku, že ľudský mozog nevie rozmýšľat v negativach. Takže keď niekomu povieš " nemysli na slona!" , presne naň bude myslieť. Tak to skús využiť a vždy keď ti tie myslienky napadnú, vedome zacni myslieť na niečo iné, pekne. Nespravila si to tipujem naschval a zmeniť sa to už nedá, takže nemá zmysel sa nad tým trápiť. Ak aj ľudia ktorí tam boli vedia, že to spôsobil tvoj zdravotný problém, možno sú chapavejsi než si myslíš.

petricka22
31. jan 2022

Netrap sa tym. Ak si nieco urobila cudziemu, ten si ta uz davno nepamata, ak si nieco urobila blizkym, ti ti odpistia, vedia, ze si to nebola ty, ale ze si chora. Clovek v zivote narobi vela hluposti, ublizi chtiac alebo nechtiac, niekedy je trapny spravanim, niekedy sa mu stane na verejnosti nieco komicke. To zazije kazdy a zivot ide dalej. Treba si vediet odpustit, aj sam sebe, aj druhym. Nemysli na to, co bolo, zi sucasnostou, minulost sa zmenit neda. Ale mozes sa aspon snazit pre lepsiu buducnost.

staronova
31. jan 2022

Skus sa chvilu riadit vetou, že každá senzácia trvá tri dni.

laska86
31. jan 2022

Alebo co si nepamatas akoby sa ani nestalo🤔

cernica75
15. júl 2022

Ahojky odkiaľ si,keby si bola niekde v okolí Novej Dubnice môžme pokecať