Ako presvedčiť dcéru, aby nekúpila luxusné auto?
Ahojte prišla som sa vyrozprávať. Mám dcéru 22 ročnú.. študuje externe vysokú - vsetko si sama platí hneď po strednej išla pracovať. zarobí dosť dobre a aj si šetrí..
z tejto stránky nemôžem na ňu nič zle povedať. No kedysi ju bavili nákupy kozmetika oblečenie nechty.. a naraz jej úplne preplo a miluje auta nič iné ju nezaujíma chodí na rôzne zrazy vkuse pozerá videá o autách.. vie o nich viac ako väčšina chlapov.. akurát že ju nezaujímajú obyčajne auta ale skôr športové.. a tu prichádza problém- nasetrila si nejaké peniaze a chce si kúpiť jazdené auto jednej svojej vysnívanej povedala by som luxusnejšej značky.. dnes bola aj na obhliadke a odviezť sa.. do týždňa sa ma rozhodnúť a ona o tom proste naozaj uvažuje že to kúpi.. jedna vec áno sú to jej peniaze ona si šetrila ale druha vec je servis a náhradné diely..
poraďte ako ju dohovoriť?
@atinkaa vidis,ja som sa v diskusii dozvedel,ze vsetci,co jazdia na premiovkach,su negramotny.
Kazdy si radsej setri na byt alebo investuje.
Auto co ma 80k km,nie je v poriadku🙈
Najlepsi mechanici opravuju auto,podla zvuku motora👍😂.
Ze na aute s vykonom sa musis zabit a podobne chutovky.Ved nech si kazdy kupi, za svoje prachy,to co mu je najblizsie,z coho bude mat radost.
Zi a nechaj zit.
@tundra nemusis hned urazat automechanika len preto, ze je vo svojom odbore lepsi ako mozno iny. Ak je ozaj dobry mechanik preco by nie. Ked to auto klepe tak to hned spozna. Ja som s nim isla kupovat fabiu a ked som sa chcela dohodnut povedal mi ze klepe motor, ze zrejme to ma problem s olejom a motor uz ma najlepsie za sebou . Nedala som na neho a po par mesiacoch som zistila, ze pani mi zatajila, ze auto enormne zerie olej a motor je vybehany. Auto som musela dat spravit. Musel mi vymenit motor a to netrvalo kratko. Bola som bez auta skoro pol mesiaca. Odvtedy vzdy dam na neho. Teraz mam 4golfa ktore slape ako hodinky.
Keby nevedel co tym auta je tak asi by nemal tolko zakaznikov a ani jedno auto co opravil sa nikdy nevratilo s rovnakou poruchou. Kazde auto co odislo jazdilo niekolko rokov kim sa objavil iny diel. Takze ja si stojim za tym, ze je to mozne lebo vidim ako robia iny automechanici a viem aj kolko ludi prislo k nemu kolkokrat zo servisu a auto bolo v p*i
@modrykolibrik cital som,ako ti vymenil spojku za 100€👍.Tesi ma,ze si sa nasla v mojom prispevku😉.Ak je urazka,ze som reagoval na perlu,ktoru si napisala,tak neviem....auto sa da diagnostikovat,ci ma motor v poriadku,ale nie opravit podla zvuku motora.
@tundra myslim, ze kedze automechanika nerobis tak nemozes to pochopit. Ja hovorim co som videla a co on sam povedal. Budem sa opakovat keby nebol tak dobry vo svojom odbore nechodia k nemu ludia. Za den sa u neho otoci neskutocny pocet ludi. Chalan je plne vytazeny na niekolko rokov dopredu, ze uz musi aj odmietat ludi kedze to robi sam. Ale ako vravi za tie peniaze mu to stoji. Je sikovny, plati si len robotu za diely nepyta nic a je jediny najlacnejsi u nas. Kopec ludi si da opravit auto inde a vzdy skoncia u neho s tym, ze v servise ich to stalo viac jak 500 euro. U neho zaplatia polovicu. Videla som ho pri praci a viem ako robi takze viem co hovorim. Proste sa pre tu pracu narodil.
@modrykolibrik ja mám automechanika čo ani nemusí auto vidieť, stačí mu značka, ročník, typ motora a sype z rukáva najčastejšie závady😇 a vždy má naozaj pravdu
@modrykolibrik hmm, teda zakaznici musia mat u neho riadne dlhy cakaci termin, ked je vytazeny na niekolko rokov dopredu 😅 Neviem co znamena, ze za den sa u neho otoci vela ludi, bud robi fakt len trapne opravy, to by davalo zmysel, ze sa otoci vela ludi alebo len tak sa chodia k nemu pozdravit. Pri zlozitych opravach by robil jedno auto aj par dni, vonku motor, rozobrat, poskladat, nahodit, atd. Ale hej, ked kamarat sa vyzna do Fabii, ze ked klepe tak je problem olej, parada. Kludne to mohol byt snimac klepania za 15€ 😅
@tundra a pusta sa do oprav kde iny mechanici nechceli alebo si netrufli. To, ze vymeni spojku alebo nieco ine je pre neho malina ale trufol si aj na motory ktore v zivote nerobil a isiel do toho. Pamatam si jedneho pana ktory dosiel chevrolet amareo ci ako sa to vola. Tiez nieco bolo s motorom nikto do toho v servise nechcel ist lebo by to stalo neskutocnu palku. Tusim mu to vtedy vyratali na nejakych 8700 euro s neistym vysledkom. Prisiel povedal co mu povedali v servise. Kamarat do toho moc nechcel ist ale nakoniec to zobral. Prestudoval si na nete motor, pozrel co a ako. Vyskusal zvuk motora cosi sa mu nezdalo tak motor cely na komplet rozobral. Trvalo mu to mesiac a pol. Rozobral do dielov pomaly vsetko precistil, povimienal stare diely. Motor dal dokopy a ked ho nastartoval to auto malo uplne iny zvuk. Chlap sice nadaval, ze oprava dlho trvala ale ked mu vratil opravene auto, oprava ho cela stala nejakych 4500 tak bol stastny jak blcha. Nakoniec sa ukazalo, ze sa tam nieco ulomilo a ten ulomok robil sarapatu. Lenze v servise sa im nechcelo rozoberat cely motor a hladat pricinu.
@modrykolibrik ako vies co robim?😂😂😂
@duunlo zalezi co chcu opravit ked len vymenit olej alebo dakesi prkotiny tak za den aj noc otoci aj 8 alebo o aut. Ked ma nieco zlozitejsie tak aj cely den robi jedno auto. Chalan robi cely den aj noc. Snaxi sa auto robit precizne nie ako niekto ze povie vymenil som toto a hento a nakoniec ked to pozre zisti, ze vsak to urobil uplne na p*u.
Zaujimave, ze to co ty vravis to nebolo. Ked opravil motor auto prestalo mat s tym problem. Takze netreba robit chytreho ked sa tomu nerozumies
@modrykolibrik podstatne je, ze sa tomu rozumie tvoj kamarat “Dr. Chytre ucho”. Porad mu nech radsej ide vyucovat mechanikov ako nacuvat a rozoznat chybu podla zvuku. Zarobi viac a nebude musiet tvrdo fyzicky makat a nezadrbe si ruky.
Nuz tvoja dcera je vzorny odraz dnesnej rozmaznanej doby....mat 22 rokov studovat VS externe....mesacne zarabat 1500-1800€ aj to ktovie akym sposobom kedze ziadny laborant tolko nezarobi a bez VS duplom....tu nieco smrdi na jej zarobkoch...dalsi fakt byva u teba a ide si kupit Masserati za 26k a este si chce ist vybavit dvojizbovy obecny byt....tak panicka na 26k aute sa chce ist nasackovat do obecneho bytu a obrat tak nejaku matku s detmi v horsich podmienkach o strechu nad hlavou....tymto stylom narobi viac problemov nez si splni nejaky jej sen s ruzovymi okuliarmi....
@judar
@macatt inak toto @autorka ti baby dobre pripomenuli. Pretoze ked tam bude parkovat taketo auto tak sa moze rychlo stat, ze ten byt nedostane.
Ja ked som sla do obecneho bytu som musela davat prehlasenie, ze nevlastnym ziaden majetok t.j auto v hodnote vyssej ako je 10 tisic, byt alebo dom. Ked by aj byt ziskala najde sa x zavistlivych susedov ktory ju radi udaju. A uprimne tiez keby som mamivka s dietatom a cakam na byt a daju to mladej babe s hentakym autom tak by som urobila vsetko preto aby ho nedostala. Ona 2 izbovy byt ozaj nepotrebuje.
Inak vraj udajne nieco predava, matka doteraz nepovedala co presne tak muz hovoril, ze mozno aj seba
Necitala som vsetko ale tvoja dcera by inak rozmyslala, keby si musela financovat byvanie a zivobytie celkovo. Bola by rada, ze si nasetri na Fabiu. Dcere sa setri ked si nemusi platit byvanie. Nie si povinna ju chovat, uz je zamestnana. Suhlasim s tebou, je to kravina kupovat take drahe auto pre frajerinu a su to peniaze vyhodene do luftu. Na tvojom mieste by som jej povedala, ze ak si to auto kupi, bude ti mesacne prispievat.
@1ryba precitaj si co baby pisali aj co pisala autorka. To auto nepreda lahko
@modrykolibrik tu ziadost jej cakom pak zamietnu...ma 22r, a ak je na tpp a ma hentaky prijem, nema dieta a jediny jej prisluchajuci majetok bude masserati tak automaticky...budu same staznosti a urcite aj reci o mladej panicke na masserati a to zvykne stiahnut celu rodinu do klebiet...a tu kazdy pise nech ju autorka podpori v jej sne ktori neni len o aute ale este aj o jej vychcanosti obsadit byt urceny este aj socialne slabsim, z nizsim prijmom s detmi s podobne
@judar ved ja som to iste napisala. Ma prilis vysoky prijem na to aby jej dali byt. Ja som zarabala okolo 800 euro a byt mi dali. Teraz zarabam 2200 a byt by mi hned zamietli. Povedia jej, ze si ma kupit vlastny a prenechat byt matkam s detmi.
To ze sa nejaky byt tam uvolnineznamena, ze ho ona aj dostane. Su poradovniky na taketo byty a uprednostnuju matky s detmi, ztp atd. Ak ma dievca na skoro 30 tisicove auto tak ma aj na byt. Takze nech nema velke oci
@tundra ono treba najprv poriadne čítať. Negramotní (s mäkkým i - množné číslo) sú za mňa ľudia, ktorí na luxusné auto nemajú a kúpia staré auto len aby okolie pozeralo, že na ten luxus majú. Len nagramotný človek za mňa kúpi 8ročné auto za 30 000 eur a ktorý zároveň chce bývať v obecnom byte. No hold sedlák
@sasa1310 ty vies vobec o ake auto sa jedna? Tu sa nebavime o skode alebo bmw. Tu sa bavime o predrazenom ojazdenom aute za 26 tisic
@modrykolibrik o čom točíš? áno viem o aké auto sa jedná. Najprv prečítaj vlákno na základe čoho som tilly odpovedala

@atinkaa jeden z mala,normalnych komentarov👍