Ako presvedčiť manžela o antikoncepcii pre dcéru?
Ahojte baby
Dcéra má 15 a gynekológ nám odporúčil aby sme ju dali na hormonálnu antikoncepciu kvôli tomu že má nepravidelnú a bolestivú menštruáciu. Niekedy ju máva aj 3 krát za mesiac a bolí ju to tak že sa často nemôže ani postaviť z postele a HAK by mala vraj pomôcť
Manžel je úplne proti tomu a jeho argumenty sú že je to zbytočná chémia a že potom by si mohla myslieť že môže mať s hocikým sex..
Ja už rozmýšľam že jej to proste kúpim a jemu nič nepoviem ale neviem.. Mala by som ho ešte skúsiť nejako prehovoriť alebo jej to mám kúpiť aj bez jeho vedomia? On je fakt silno proti antikoncepcii lebo si myslí že to majú používať len ženy ktoré mávajú sex
Kúp jej ju sama.Manzel je chuj.
Ja by som k tomu suhlas stareho fakt nepotrebovala
manzel ma aj v niecom pravdu ... existuju aj prirodne liecive kt pomahaju s bolestivou menstruaciou plus ak este len s nou zacalo tela sa prisposobuje a zvyka si ... hned ju ladovat hormonami tiez nieje zdrave ... skusila si si nieco o tom precitat a hladat aj alternativu? alebo ineho doktora?
manzel zjavne nechape, aky ma dcera problem a nedokaze vyhodnoti vaznost jej stavu, asi by som ho vzala ku lekarovi a poprosila, aby mu to vysvetlil aj on .... HAK je liecivo a antikoncepcny ucinok je len jeden z jeho ucinkov, dcea ma nepravidelny cyklus, bolesti, krvaca 3x do mesiaca - ved to je na slucku pri 15r dievcati. predpokladam, ze lekar uz skusal aj ine veci a HAK nie je prvou a jedinou volbou liecenia dcerinho stavu.
Bolestivu ju moze mat napr pri hrubej sliznici maternice, na to napr pomoze pravidelne pitie alchemilky pije sa v intervaloch alebo aj kvapky od lekara ( znamej toto radil jej gynekolog). Nesla by som do antikoncepcie, ak tak len na nejake obdobie,urcite nie na roky.
To je dnes už antikoncepcia riešenie na všetko? Skúšal lekár aj iné možnosti? Pochybujem. Mne tiež silou mocou tlačila bývala gyn antiku, lebo som mávala nepravidelný a tiež veľmi bolestivý cyklus. Ja som mávala opačne ako dcéra, 1x za 3-4 mes. Mne pomohlo pravidelne užívanie pupalkoveho oleja. Ozaj zázrak a pritom taká somarina. Antikoncepcia ma množstvo aj vážnych NU a dávať ju hneď za mňa nie je ideálne riešenie.
Tiež by som nesúhlasila, keby som mala dcéru, aby do seba pchala od 15-ky antikoncepciu. Hľadala by som iné alternatívy.
Antikoncepcia je velmi nezdrava, skus najst ine riesenie.
Odhliadnuc od toho, ze tvoj muz je tutmak, ak si uzivanie antikoncepcie spaja len so sexom, aj ja by som rozmyslala, ci sa to neda riesit inak. Ja som mala antikoncepciu od 15 pre haprujucu menstruaciu a podla sucasneho nazoru lekarov mi prekryla problem, ktory sa objavil, ked som ju cca v 24 rokoch vysadila.
A má pravdu ! antikoncepcia jednak chráni ženu pred otehotnením, to je fakt ... ale ja mam toľko kamarátok, ktoré užívali HAK a nemôžu otehotnieť ... Ja napríklad som užívala HAK 1 rok a potom som ju vysadila a odvtedy sa mi spustil kolotoč gynekologických problémov, že som 4x mala gyn. operácie a nakoniec tieto časté operácie mi spôsobili predčasné zlyhanie vaječníkov, dávali mi 3% mať vlastné dieťa a o prirodzenom oplodnení som mohla snívať ..o tom aká bolestiva bola a silná z čoho som dostala stredne ťažký stupeň anémie ani nehovorim ... Potom som spoznala jednu bylinkárku a tam stačí opísať problém, napíše kúru a všetko sa dá vyrieši bylinkami - teraz ani neviem, že menštruáciu mám a všetko sa vyriešilo 🙂
Ja som bola na tom v rovnakom veku rovnako ako Tvoja dcéra. Mama mi dala predpísať antikoncepciu, z ktorej som v 17. dostala trombozu. Mesiac som strávila v nemocnici a doživotne nemôžem užívať nič, čo obsahuje estrogén. A inak tá antikoncepcia mi na úpravu cyklu aj tak nepomohla.
Ja by som tiež nedala, hľadala by som nejaké iné riešenia. Stačí mi čo to robilo somnou keď som ju začala užívať po pôrode.
@ukgirls pupalka je topka odskusane
Vyskúšaj damper. Mne pomáha. Nešla by som do antikoncepcia. Môže to mat súvis neskôr i s rakovinou prs
Ešte by som chcela doplniť čo som nenapísala
Gynekológ mi povedal že si myslí že to je syndróm polycystických vaječníkov.. skúšal nám davať taký jeden výživový doplnok a ten užívala asi 3 mesiace a to práve nepomohlo vôbec
Zakaždým keď má menštruáciu tak krváca dosť a moc ju to bolí, často s ňou musíme chodiť aj na pohotovosť kde jej vždy dajú injekciu od bolesti lebo jej ani normálne tabletky od bolesti na toto nepomáhajú
Ale ďakujem skúsim si ešte niečo prečítať o tých prírodných liečbach
@autorka ja by som s odpoveďou gynekologa na takýto problém nesúhlasila. Vážne? Antikoncepcia pre 15rocnu? Kvôli menštruácii? Skutočne toto radi odborník? Nie
Ja mám zase štatisticky viac kamarátok, ktoré HAK neuzivali nikdy a nemôžu mať deti. V podstate nepoznám nikoho, kto by bral antikoncepciu a nedokázal otehotnieť. Sama som ju brala, ja od 16 ich, na podobný problém, ako tvoja dcéra, a poklopem, nikdy nebol problém, dokonca som otehotnela hneď po vysadení na prvý a jediný pokus, ALE!!! Napriek tomu si myslím, že tvoj muž má v niečom pravdu. Lebo ja, ani moje známe, nie sme reprezentatívna vzorka, nie sú to proste lentilky. Je ešte naozaj veľmi veľmi mlada. Skúšali ste aj iné, vhodné alternatívy? Poradil vám lekár iné možnosti? Ak vôbec sú.. lebo aby to nebolo ako pri mne, lekár ju doslova predpísal od stola, prvú značku, ktorú mu ponúkli naposledy, aké super, a budem mať pokoj. Bez vyšetrení, bez odobratia krvi, bez akejkoľvek debaty o o inej vhodnej alternatíve. Toto by som napríklad nedovolila urobiť svojej dcére. Teraz čítam, že si medzitým dopísala info... Tak ja by som sa obrátila na iného lekára na ďalší názor... Viem, že syndróm, ktorý popisuješ sa rieši práve s HAK, lebo tabletky zabraňujú tomu, aby prišla o vajíčka predčasne (veľmi zjednodušene). Len je rozdiel, či to tak je, alebo si to on len mysli...
@nikoleta999 👍 súhlasím
Ja by som s lekárom a s dcérou prebrala aj možnosť vnútromaternicového telieska.Toho hormónu je tam oveľa menej ako v tabletkách
Skúsila by som ešte iného gynekológa.
@janulka1802 on si mysli? To je pekne že si mysli… on ma zistiť príčinu, nie si myslieť. Polycysticke vaječníky sú vidieť. Ja si myslím, že je hlupák a mali by ste ho zmeniť
Ja by som hľadala najskôr inú možnosť ako od 15. pchať do dietata hormóny...
Nedala by som ani ja... to nie sú lentilky.... zmenila by som gynekológa nech hľadá príčinu, vyšetrí poriadne, zoberie hormonálny profil, pošle na iné vyšetrenia napr. Na endokrinológiu....
Som za alternativu a ked to zlyha tak potom muza prehovarat alebo tajne

To ako vazne sa pytas? Kokos u mna by bolo zdravie dietata na 1.mieste s bolo by mi uplne jedno, ze manzel je proti. 3x do mesiaca menstruacia nie je normalna a treba to riesit a aj keby bola len raz a velmi bolestiva. Naozaj manzelov nazor v tomto by ma nezaujimal. Nabuduce ked ti povie nedaj jej tabletku od teploty pri 40 tiez tu budes pisat, ci mas alebo nie? Ide tu o zdravie tvojho dietata.