Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?
ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy
Ale ved ona sa stara o vlastnu rodinu, to je jej manzel a deti ak nejake ma.
je to jej brat ja som ich nevychovala tak aby boli navzájom k sebe lakomi,on keby mal urcite jej da a ona si kupi ďalšie auto lebo dobre vyzera ,maju ich 5 a keď sme potrebovali na týžden pozicat povedali ze nie lebo co ked sa niečo stane a budú musiet platit servis, nechápem co sa jej porobilo v hlave takato nebola nikdy
Clovek, ked dava, by to mal robit z vlastneho usudku a nie z nejakeho tlaku. Podla mna tvoje presviedcanie ma presne opacny efekt, je to na skodu
Kto nema 5000 na kuchynu, tak ich ani nesplati .... alebo zacne a potom zacnu aj vyhovorky, raz budu deti chore, potom sa pokazila pracka ...
@anonym_autor
Ty si mala dieťa dobrovoľne. Ona ti nič nedlzi, ani svojmu bratovi.
Treba sa prikryvat takou perinou na akú máš.
Brat isto novú kuchyňu nepotrebuje nevyhnutne, tak ako ona nepotrebuje piate auto. Lenže ona na to auto má, brat sa má postarať, aby mal on na kuchyňu, keď ju chce.
Rada by som vedela, co by nam na toto napisala dotycna dcera. Mam pocit, ze to bude trosku inak, ze tam budu aj ine dovody, ako len to, co nam napisala autorka.
Nie si ty tá, čo sa chcela nasťahovať bratovi do domu, kým bude na dovolenke? Len si trosku upravila príbeh? 😂
Preco Ta tak velmi zeru ich auta ? Konkretne do toho Teba nic nie je
@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni
je to jej brat ja som ich nevychovala tak aby boli navzájom k sebe lakomi,on keby mal urcite jej da a ona si kupi ďalšie auto lebo dobre vyzera ,maju ich 5 a keď sme potrebovali na týžden pozicat povedali ze nie lebo co ked sa niečo stane a budú musiet platit servis, nechápem co sa jej porobilo v hlave takato nebola nikdy
@anonym_autor Si ochotna zaplatit na to auto havarijnu poistku ? Mozno ta aj poznaju ako zleho sofera. Naburas, poskrabes a potom zacnes "ved oni maju penazi dost, preco mam ja platit opravu", ved sme rodina.
@anonym_autor toto je prilis podobna tema tej kde sa autorka stazovala na "sebecku" sestru ktora si kupila dalsie auto ale jej odmietla pozicat peniaze aby jej dieta mohlo ist na vylet
@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni
@anonym_autor ale rozumies ze Teba do toho nic nie je, ze su to ich peniaze
@anonym_autor sú to ich peniaze, môžu si kupovať čo chcú a nie sú povinní pomáhať celému neschopnemu okoliu.
Brat isto novú kuchyňu nepotrebuje nevyhnutne, tak ako ona nepotrebuje piate auto. Lenže ona na to auto má, brat sa má postarať, aby mal on na kuchyňu, keď ju chce.
@anonym_a13a6c je to uplne odlisna situacia oni deti nemaju a syn s nevestou ano nemozu si dovolit nic navyse
@anonym_autor Si ochotna zaplatit na to auto havarijnu poistku ? Mozno ta aj poznaju ako zleho sofera. Naburas, poskrabes a potom zacnes "ved oni maju penazi dost, preco mam ja platit opravu", ved sme rodina.
@patrike ano sme rodina to na tyzden akoze mam im poistku platit? preboha ja som od nej v zivote nepýtala ziadne peniaze je to moja dcera
Môže mať svoje dôvody prečo nepožičia. Možno vie, že by tie peniaze už nikdy neuvidela. A prestaň s rečami, že si jej dala celý život a tak ona teraz musí to a to. Vybrala si si byť matka a bola tvoja povinnosť sa o dieťa postarať. A to je čo za argument že syn a nevesta nemaju peniaze lebo maju deti tak im má ona požičať? Tak mali byť finančne gramotnejší.
@anonym_autor dopraj im a tes sa z ich úspechov
@anonym_a13a6c je to uplne odlisna situacia oni deti nemaju a syn s nevestou ano nemozu si dovolit nic navyse
@anonym_autor a? To je jej problém, že brat si nemôže nič dovoliť tak mu má dávať ona?
Mila autorka .
Tvoja dcera ma vlastny zivot , co spravi s peniazmi je jej rozhodnutie ! Nikto nema pravo byt na nu nahnevany , mozno ma svoje dovody ,mozno nema .to je jedno,
Je to jej rozhodnutie a treba ho akceptovat .
Kazdy je za svoj zivot sam zodpovedny .
Môže mať svoje dôvody prečo nepožičia. Možno vie, že by tie peniaze už nikdy neuvidela. A prestaň s rečami, že si jej dala celý život a tak ona teraz musí to a to. Vybrala si si byť matka a bola tvoja povinnosť sa o dieťa postarať. A to je čo za argument že syn a nevesta nemaju peniaze lebo maju deti tak im má ona požičať? Tak mali byť finančne gramotnejší.
@anonym_449f43 keby minali peniaze na nezmysli ktore nepotrebujú nepovedala by som jedine krive slovo ale kupuju iba nutne veci a kuchynu potrebujú majú tam ešte povodnu co bola v dome a je v dezolatnom stave
@patrike ano sme rodina to na tyzden akoze mam im poistku platit? preboha ja som od nej v zivote nepýtala ziadne peniaze je to moja dcera
@anonym_autor Ano, mas zaplatit poistenia nad ramec zakonneho, ak ho nemaju uzatvorene. Druha moznost je vytiahnut napriklad 10 000, ked auto naburas na totalku. Mas tolko odlozene ?
Auto na tyzden ? Nech sa paci, je plno pozicovni, kde sa ta nic pytat nebudu. Len zaplat. Ty si taka komunistka, chces znarodnovat a prerozdelovat.

🍿 Strasne nieco....