icon

Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?

Dnes o 16:06

ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy

anonym_a13a6c
Dnes o 16:21
@anonym_autor

@anonym_449f43 keby minali peniaze na nezmysli ktore nepotrebujú nepovedala by som jedine krive slovo ale kupuju iba nutne veci a kuchynu potrebujú majú tam ešte povodnu co bola v dome a je v dezolatnom stave

@anonym_autor tak požičaj synovi ty.

anonym_ed1709
Dnes o 16:22
@anonym_autor

@anonym_449f43 keby minali peniaze na nezmysli ktore nepotrebujú nepovedala by som jedine krive slovo ale kupuju iba nutne veci a kuchynu potrebujú majú tam ešte povodnu co bola v dome a je v dezolatnom stave

@anonym_autor tak je smutne ako si vychovala syna, ze sa nevie postarat o vlastnu rodinu

autor
@patrike

@anonym_autor Ano, mas zaplatit poistenia nad ramec zakonneho, ak ho nemaju uzatvorene. Druha moznost je vytiahnut napriklad 10 000, ked auto naburas na totalku. Mas tolko odlozene ?
Auto na tyzden ? Nech sa paci, je plno pozicovni, kde sa ta nic pytat nebudu. Len zaplat. Ty si taka komunistka, chces znarodnovat a prerozdelovat.

@patrike nerozumiem preco by malo byt na totalku hned to by sa riešilo potom ale nic by sa nestalo

patrike
@anonym_autor

@anonym_autor Tak ked nevedia zarobit peniaze tak budu pozerat na staru vybyvanu kuchynu. Jednoduche. Spamataj sa, ani na Kube komunizmus nefunguje.

anonym_6d2939

Zásadá otázka, sú to je prachy alebo predovšetkým jej mangela?

anonym_ed1709
@anonym_autor

@patrike nerozumiem preco by malo byt na totalku hned to by sa riešilo potom ale nic by sa nestalo

@anonym_autor tu je viacej veci ktorym merozumies

autor
@anonym_ed1709

@anonym_autor tak je smutne ako si vychovala syna, ze sa nevie postarat o vlastnu rodinu

@anonym_ed1709 bola som sama q vychovala som ich najlepšie ako som vedela,aj syn aj nevesta pracuju a su normálni ľudia

patrike
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anonym_autor Ako "by sa riesilo" ? Slubmi a recami o nevdacnosti, ake predvadzas tu ?

anonym_b9feb4
Dnes o 16:23
@anonym_autor

@anonym_a13a6c je to uplne odlisna situacia oni deti nemaju a syn s nevestou ano nemozu si dovolit nic navyse

@anonym_autor A kto ich do tej odlišnej situácie dostal? Obaja sú tam kde sú svojimi vlastnými rozhodnutiami a ak si syn nemôže dovoliť nič navyše, z čoho by jej to splácal? Či po 50€ mesačne si to predstavoval?
Dcéra je vydatá, peniaze sú ich spoločné (otázka je koľko ich do domácnosti prináša ona a na koho sú vôbec písané autá) a nemôže o nich rozhodovať sama, zrejme sa takto s manželom dohodli a je to iba ich vec. Čím viac na ňu budete ohľadom peňazí tlačiť, tým skôr o nej nebudete počuť už vôbec, lebo vás odstrihne. Ty tu nie si na to, aby si rozhodovala na čo majú mínať a či to je alebo nie je nezmysel, zarobili si na to sami.
Ja som úplne za to pomáhať rodine a keď mám ako, pomôžem, ale viem že tá pomoc nebude braná ako samozrejmosť a bude vždy v rámci možností opätovaná. Z vás ten pocit nejde.
Ale vlastne neviem načo to tu píšem, lebo tiež sa mi to tu až moc nápadne podobá na tú diskusiu, kde sa rodinka chcela nasťahovať do domu počas dovolenky jeho obyvateľov.

anonym_ed1709
Dnes o 16:24
@anonym_autor

@anonym_ed1709 bola som sama q vychovala som ich najlepšie ako som vedela,aj syn aj nevesta pracuju a su normálni ľudia

@anonym_autor normalni ludia nezobru peniaze po rodine a necakaju ze niekto zaplati ich neschoonost

autor
Dnes o 16:24
@anonym_6d2939

Zásadá otázka, sú to je prachy alebo predovšetkým jej mangela?

@anonym_6d2939 ja sa nepozerám na ich vyplatne pasky zarabaju obaja ocividne im to ide dobre spolocny ucet maju jeden a potom kazdy osobny

patrike
Dnes o 16:25
@anonym_82b40b

@anonym_autor toto je prilis podobna tema tej kde sa autorka stazovala na "sebecku" sestru ktora si kupila dalsie auto ale jej odmietla pozicat peniaze aby jej dieta mohlo ist na vylet

@anonym_82b40b Pozicat rozumej darovat.

autor
Dnes o 16:26
@anonym_b9feb4

@anonym_autor A kto ich do tej odlišnej situácie dostal? Obaja sú tam kde sú svojimi vlastnými rozhodnutiami a ak si syn nemôže dovoliť nič navyše, z čoho by jej to splácal? Či po 50€ mesačne si to predstavoval?
Dcéra je vydatá, peniaze sú ich spoločné (otázka je koľko ich do domácnosti prináša ona a na koho sú vôbec písané autá) a nemôže o nich rozhodovať sama, zrejme sa takto s manželom dohodli a je to iba ich vec. Čím viac na ňu budete ohľadom peňazí tlačiť, tým skôr o nej nebudete počuť už vôbec, lebo vás odstrihne. Ty tu nie si na to, aby si rozhodovala na čo majú mínať a či to je alebo nie je nezmysel, zarobili si na to sami.
Ja som úplne za to pomáhať rodine a keď mám ako, pomôžem, ale viem že tá pomoc nebude braná ako samozrejmosť a bude vždy v rámci možností opätovaná. Z vás ten pocit nejde.
Ale vlastne neviem načo to tu píšem, lebo tiež sa mi to tu až moc nápadne podobá na tú diskusiu, kde sa rodinka chcela nasťahovať do domu počas dovolenky jeho obyvateľov.

@anonym_b9feb4 jej manzel by pozical on by sa zase aj rozdal ale ona nie a nie uz sme zazili raz hadku v priamom prenose ale preco ma taky postoj nikdy nepovedala

anonym_5e4e94
Dnes o 16:27

Toto tu uz raz bolo,ze miesto pozicania si kupili auto.Toto bude ta ista osoba,len zmenila sestru na mamku.Ach ako sa zase nudia,ze by DETI???

autor
@anonym_b9feb4

@anonym_b9feb4 no kto ich tam dostal? ved su obaja pracujúci ludia nezadlzili sa nepoziciavaju si neprepiju výplatu kupujú len nutne veci

zuzana76
@anonym_autor

@anonym_6d2939 ja sa nepozerám na ich vyplatne pasky zarabaju obaja ocividne im to ide dobre spolocny ucet maju jeden a potom kazdy osobny

@anonym_autor ale 5 aut nie je zo zarobku, kto ma 5 aut, tak sa ma nad pomery, cize to nebude bezny plat a niekto sa o to musel pricinit, navyse teraz to je 5000, potom to bude zase 5000 na nieco ine, az pomaly budu dotovat tvojho syna pomaly pri kazdej vacsej veci, lebo on ma deti.

anonym_449f43
@anonym_autor

@anonym_autor ale to stále nie je zodpovednosť tvojej dcéry. Za svoj život a svoju finančnú situáciu sú zodpovední oni a nikto ich nie je povinný zachraňovať. A niekto ich nútil kúpiť nehnutelnosť kde treba ešte veľa vecí prerobiť a nemajú na to peniaze a vedeli to dopredu? To je vec s ktorou mali rátať. Ak má tvoja dcéra aj na desiate auto tak je finančne gramotnejšia ako tvoj syn, ktorý si kúpi vec, ktorú si nemôže dovoliť. Preto sme nekupovali dom v pôvodnom stave, lebo sme nemali peniaze na rekonštrukciu. A nie naťahovať ruku kto mi na to požičia lebo to nutne potrebujem prerobiť.

anonym_5e4e94
Dnes o 16:28
@anonym_autor

@anonym_b9feb4 no kto ich tam dostal? ved su obaja pracujúci ludia nezadlzili sa nepoziciavaju si neprepiju výplatu kupujú len nutne veci

@anonym_autor autorka pekny pribeh,ale naozaj tento tu uz raz bol.Vymysli si iny.

autor
Dnes o 16:29
@anonym_449f43

@anonym_autor ale to stále nie je zodpovednosť tvojej dcéry. Za svoj život a svoju finančnú situáciu sú zodpovední oni a nikto ich nie je povinný zachraňovať. A niekto ich nútil kúpiť nehnutelnosť kde treba ešte veľa vecí prerobiť a nemajú na to peniaze a vedeli to dopredu? To je vec s ktorou mali rátať. Ak má tvoja dcéra aj na desiate auto tak je finančne gramotnejšia ako tvoj syn, ktorý si kúpi vec, ktorú si nemôže dovoliť. Preto sme nekupovali dom v pôvodnom stave, lebo sme nemali peniaze na rekonštrukciu. A nie naťahovať ruku kto mi na to požičia lebo to nutne potrebujem prerobiť.

@anonym_449f43 zdedili dom,snazia sa ako mozu trosku si ho prerobit to nebolo tak ze kupime prve co vidime

patrike
Dnes o 16:29

Kolega informatik s platom povedzme nad 3000 ma brata, nemakacenka, maximalne to dotiahol na pracu v Tescu v Britanii ako skladnik. Ucit sa na skole ho velmi bolelo. vysledok sa logicky dostavil. Byva na ubytovni. Tiez ho ma brat dotovat, lebo su rodina ?

patrike
Dnes o 16:31
@zuzana76

@anonym_autor ale 5 aut nie je zo zarobku, kto ma 5 aut, tak sa ma nad pomery, cize to nebude bezny plat a niekto sa o to musel pricinit, navyse teraz to je 5000, potom to bude zase 5000 na nieco ine, az pomaly budu dotovat tvojho syna pomaly pri kazdej vacsej veci, lebo on ma deti.

@zuzana76 5 aut moze znamenat aj auta firemne, mozno je v tej firme aj spolocnik / spolocnici. Moznost auto pouzivat neznamena ho aj vlastnit.

anonym_bc67c2
@anonym_autor

@anonym_449f43 zdedili dom,snazia sa ako mozu trosku si ho prerobit to nebolo tak ze kupime prve co vidime

@anonym_autor syn zdedil dom, alebo nevesta?

autor
@anonym_5e4e94

@anonym_autor autorka pekny pribeh,ale naozaj tento tu uz raz bol.Vymysli si iny.

@anonym_5e4e94 na tieto teorie nebudem reagovať,moja otázka znie inak a aj tak nechapem o com tu pisete ja som tu zalozila zatial 4 temy a vsetky sa tykali domu a zahrady

patrike
@anonym_autor

@anonym_autor Aha, cize zdedili staru ruinu a pchaju peniaze do ciernej diery.

anonym_9501cf
Dnes o 16:32

@anonym_autor to vážne toto? Veď si ju vydala, má tu svoju vlastnú rodinu, stará sa o ňu. Ty si mala tiež vlastnú rodinu, manžela a deti. Ty si ešte potom celej rodine robila nákupy? Sestrám, bratom, rodičom, svagrovcom?

anonym_685995
@anonym_autor

@anonym_autor to je uplne jedno ci dom zdedili, kupili. Ak nemaju na novu linku, tak budu 15 rokov so starou kym si nenasetria. Sestra nie je povinna prispievat ani poziciavat bratovi. Padlo to tu niekolkokrat: ak si nevie nasetrit, ako to chce vratit? Ak to sokaze vratit, nech si nasetri.

anonym_416e24

@anonym_autor to ty si tá mamka, čo by chcela svoju nevestu so synom nasťahovať k nim do baráku, pokým budu na dovolenke 😅😅😅😅

rachel36a

Sestra nue je povinná požičiavať bratovi...ved nech si na tu linku nešetrí a potom si ju kúpi...na linku za 5 tisíc nasetri za par mesiacov az za rok...

crazy_cat_lady

Asi ma dovod, preco Vam tie peniaze nechce pozicat. Koniec koncov, su to ich peniaze a ked Vam ich nechcu pozicat, tak to nezmenis, zbytocne tu nariekas

autor
@anonym_bc67c2

@anonym_autor syn zdedil dom, alebo nevesta?

@anonym_bc67c2 nevesta po rodičoch