Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?
ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy
@anonym_autor je to veľmi smutné. Ľudia sa peniazmi menia a čím majú viac, tým viac sú lakomí. Ano, mala by pomáhať, veď nato je rodina na pomoc, nie sú to cudzí ľudia. Karta sa môže obrátiť veľmi rýchlo a už o rok môže byť dcéra na mizine a bude chcieť požičať. Chvála Bohu za moju rodinu, správame sa k sebe ako ľudia a nie hyeny. Radu nemám, len asi by som jej povedala, že teda keď bude ona potrebovať pomoc, aj s deťmi napríklad nech sa obráti na iného, lebo od teba pomoc nech nečaká.
@anonym_4f5930 to nemysliš vážne čo píšeš... hyenizmus je, keď ideš zdierať vlastnú rodinu, tu je matka ktora zavidi vlastnej dcere byvanie, auta, a chcela by aby taky luxus mal aj synačik, ale tak to nefunguje ... to nie je ako pozicam ti 50€ ba buduci mesiac mi ich vratis, tu ide o kuchyňu... čiže nie je jej ulohou pomahat ..
@anonym_bbd683 a rodinu si ma nechat kde? to je take jednoduché odísť aj s manželkou a dieťaťom ešte keď nevedia ani jazyk?
@anonym_autor Vidíš, zasa hľadáš dôvod ako to nejde. Veď jazyk sa naučí do mesiaca priamo v tej krajine. Koľkí takto vycestovali z hodiny na hodinu za lepším zárobkom. A čo? Manželka je nesvojprávna? Vieš koľko žien je tu samých a starajú sa o rodinu, kým manžel v zahraničí zarába. Nech neni syn lenivý a nech sa obracia keď má deti.
@anonym_ed1709 nie je v poriadku obhajovať to vám už tu šibe naozaj? čo keď bude potrebovať pomoc raz ona kam pôjde potom
@anonym_autor Narusene nazory mas akurat ty. Rozumny clovek s nejakou zivotnou urovnou si vytvara rezervu na horsie casy a tak ju preklenie. Nespolieha sa na rodinu.
@anonym_autor toto nie je nevďačná dcera. Nevďačná dcera by bola kebyže si chorá a ona nepríde za tebou, nespýta sa ako sa máš, nepodá pohár vody. Taká ktorá sa ti otočí chrbtom keď ju najviac potrebuješ a ty si odkázaná na pomoc od cudzích ľudí. Ty ešte nevieš čo je nevďačná dcera. Ak vidí že požičanim peňazí ich viac neuvidí, nečuduj sa jej. Zrejme sa jej darí, tak jej dožič. Nezáviď. Každý si je strojcom svojich finančnych možnosti. Tak isto brat keby bol šikovný na kuchyňu má/ zarobí/ vezme pôžičku od banky. Ale zrejme pes bude zakopaný v jeho finančnej gramotnosti. Takže nebudú si nikdy rovnocenní ak jeden má nazvyš a jeden ledva prežíva. Skús toto pochopiť a možno zmeniš názor na dcéru...
je to jej brat ja som ich nevychovala tak aby boli navzájom k sebe lakomi,on keby mal urcite jej da a ona si kupi ďalšie auto lebo dobre vyzera ,maju ich 5 a keď sme potrebovali na týžden pozicat povedali ze nie lebo co ked sa niečo stane a budú musiet platit servis, nechápem co sa jej porobilo v hlave takato nebola nikdy
@anonym_autor Myslím, že na rozhodovanie nie je sama, má aj manžela a pokiaľ si nekupuje auto z nejakého dedicstva, ale zo spoločných peňazí, nemôže ich požičiavať bez súhlasu a vedomia manžela Vo fungujúcom manželstve sa aj o financiách rozhoduje spoločne.V prípade, že by dcéra nebola dobre zabezpečená ,ako by ste riešili financie? Nepoznám odpoveď, ale môžete sa podľa nej zariadiť...
@anonym_autor kuchyňa za 5000? To kde žijete úplne v pohode nájdeš do 1000ky
Pozicia na kuchynu,potom budu pytat na kurenie,lebo sa pokazilo,potom zase na strechu,lebo je derava.
@ivik4 minaju tam kde netreba a ked niekomu treba pomôcť tak este povedia ze nie lebo co ked sa nieco stane a budu servis musiet platit ved normálny človek je rad ze ma jedno auto za 2000 e je uz luxus a nie take palky ako davaju oni
@anonym_autor Prečo tu cítim závisť?
A viem presne preco si tvoj syn neberie uver v banke. Banka by nepristala na "vratim ked budem moct", ale setra ma pozicat, "lebo je rodina". Keby bol tvoj syn bonitny klient, kasle na sestrine peniaze a zoberie uver. Ale asi najprv pytal od teba, ked nepochodil, tak vam obom zasvietilo v hlavach "Vsak Jana bude mat, ked kupuje dalsie auto"
(A mozno to zasvietilo len v tvojej hlave a tvoj syn ma viac sebeucty a rozumu ako ty. Nebolo by od veci poznat verzie vsetkych zucastnenych, vratane tvojho zata a nevesty)
Na 100% pani s poziciavanim domu s bazenom a virivkou. Rovnaky styl omielania bludov do bezvedomia.
Porovnávať neveru a vyplakať sa na volante, versus s blízkym človekom je teda riadne prehnané 🤦🤦🤦
@anonym_autor si maximálne sebecka matka
Nieže by si dcére dopriala že ma na to že si zariadila život lepší ale snáď jej zavidite že ma
Prečo by mala požičať ? Len za to že ste rodina ?
Nemyl si to a nežobri od dcéry
Skôr ty by si mala pomáhať deťom a nie ona vám
Každý ako si zariadi tak ma
@anonym_416e24 ale ta sestra,co si chcela pozicat 50eur na vylet pre dieta,ale sestra nepozicala,lebo si kupili xte auto.
@anonym_5e4e94 myslim, ze vsetko je ten isty jeden autor 🤣
Autorka, niekoho mi pripominas. Napis naozaj uprimne. Vsak si ty tvoja dcera a aj tvoj syn ste rodina hlavna. Deti tvojho syna su menej ako ty ze? Aj manzel tvojej dcery je menej ako ty, ze? Lebo krv je najviac, teda vy traja. Niekde som to uz citala. Len pohlavie deti pomenene 😀.
@anonym_autor jej peniaze - jej rozhodnutie.....čo ti dáva právo chcieť po nej niečo čo ti nechce dať? veď sú to jej peniaze , ona rozhodne na čo ich minie.....a ano, robí múdro ak ich míňa na seba a nie na súrodencov.....
My sme sa v zivote s muzom tolko napomahali,jednemu svagrovi,2,3tiemu.Mojej sestre,bratovi a vsetcia na vsetko zabudli a zapreli,ze niekedy clovek pomohol financne.
No dcera robi dobre,dnes sa naozaj nikomu neoplati pomahat.
Nemusí požičať. Živí svoju rodinu, ma kde investovať.
je to jej brat ja som ich nevychovala tak aby boli navzájom k sebe lakomi,on keby mal urcite jej da a ona si kupi ďalšie auto lebo dobre vyzera ,maju ich 5 a keď sme potrebovali na týžden pozicat povedali ze nie lebo co ked sa niečo stane a budú musiet platit servis, nechápem co sa jej porobilo v hlave takato nebola nikdy
@anonym_autor chcela by som vidieť tie autá, keď sa handrkujete o 5 tisíc... vy budete rovnako strelení všetci
@anonym_8d2773 "Skôr ty by si mala pomáhať deťom a nie ona vám" Dospelym detom uz rodicia pomahat nemaju. Deti sa maju postarat same o seba, nespoliehat sa na pomoc rodicov.
@anonym_ed1709 nie je v poriadku obhajovať to vám už tu šibe naozaj? čo keď bude potrebovať pomoc raz ona kam pôjde potom
@anonym_autor Že ty nie si matka, ale švagriná? Toľko zášti voči finančným rozhodnutiam vlastnej dcéry, neverím. Závistlivá švagriná, ktorá nedokáže prežrieť, že sa má niekto lepšie než ona. Ešte aj financovať svoj život by si chcela.
ide mi predovšetkým o to že povysuje materiálnu vec nad svojho brata, keď ju manžel podvedie alebo si nájde inú pôjde kam? plakať mne nw rameno alebo si sadne do auta a čo bude sa sťažovať volantu??? keď bude nešťastná a v problémoch pôjde sa autu posťažovať? autu???
@anonym_autor Inak autorka a ty si uplne v poriadku? To co pises za bludy, ze kam pojde plakat tvoja dcera, ak ju manzel opusti? Si kompletna? To akoze za synacika tu bojujes zubami nechtami a keby sa nedajboh nieco prihodi dcere, tak za to,ze nepozicala bratovi sa jej ako matka otocis chrbtom? Alebo jej budes vycitat, len za to,ze by sa ti dosla ako dcera vyplakat? Ona snad nie je tvoje decko rovnako ako tvoj synacik??? No popravde, ak sa takto chovas k dcere ako popisujes tu a nielen tymto komentom co si dala, tak sa tvojej dcere ani necudujem a zvlast, ked este chlacholis synacika voci sestre "aka je ona hrozna, ze ti nepozicia" alebo nieco obdobne. Po jednej stranke vypisujes ako si ich ucila, aby tu boli jeden pre druheho a po druhej ostatne sracky hovoria o tom ake rozdiely robis a v podstate medzi nimi vytvaras urcitu rivalitu. Gratuluj si mamicka! Si k nezaplateniu!😄
Som rada za to,ze dcera ma rozum na pravom mieste a neda sa ovladat vasim citovym vydieranim 🙏👌😄 A mimochodom tiez mi pride,ze si tu uz pisala, podoba sa to na tie dve temy co uz tu zeny pisali🤷♀️ Nabuduce napis ako synacikova zena- davam to namet🤷♀️
ide mi predovšetkým o to že povysuje materiálnu vec nad svojho brata, keď ju manžel podvedie alebo si nájde inú pôjde kam? plakať mne nw rameno alebo si sadne do auta a čo bude sa sťažovať volantu??? keď bude nešťastná a v problémoch pôjde sa autu posťažovať? autu???
@anonym_autor povyšuje materiálnu vec nad svojho brata? Povyšuje svoje materiálne veci nad materiálnu vec svojho brata. Veď brat neumiera. Ide o jeho kuchyňu a nie jeho život.
@anonym_autor Keď sú deti už dospelé, tak každý robí pre svoju rodinu, nie že požičiava aj sumu 5tis.€, len tak na slovo, keď bude mať, tak vráti, a keď nevráti nikdy?
Dcéra robí podľa svojho uváženia a aj podľa svojich skúsenosti so svojou rodinou.
Je to úplne v poriadku.
@margotka17 to nebude matka, to bude ta dcéra 🙂
@eviq Sodoma- Gomora 🙃😏🤔. To prečo ľudia chcú niečo, na čo nemajú a čakajú, že im to druhý zaplati.
Syn, ked nema 5000€ na kuchynu, tak nech si ju nekupuje. Ja si tiez nepoziciavam, ked nemam. Nasetrim, kupim. 5000€ nie je 100€. Teba najviac zerie, ze dcera ma 5aut, ved nech ma aj 10, nech si uzije ked na to ma. Nemusi nikomu nic poziciavat, ani davat. Je to jej rozhodnutie.
@anonym_bbd683 a rodinu si ma nechat kde? to je take jednoduché odísť aj s manželkou a dieťaťom ešte keď nevedia ani jazyk?
@anonym_aut.or Prepáč, ale to je chaby argument.Moj manžel robil 10 rokov v zahraničí,ja doma so synom a tiež som chodila do práce Keď manžel odišiel do zahraničia,syn mal 2 roky..Je veľa rodín, ktoré, keď sa chcú finančne zabezpečiť, tak takto fungujú
5000 je veľa. Jedna vec je pomôcť v núdzi nejakou stovkou na jedlo a iné je na krásnu linku a potom kto vie kedy vráti sestre peniaze.
Tu nie je na mieste citové vydieranie typu co keď sestru raz nechá manžel ATP. Príde mi to zlomyseľne.
Mne sestra s mužom pomohli raz, keď som sa rozviedla a vďaka exovi som bola na mizine. Pokazil sa starý sporák, chladnička miniatúrna bez termostatu, linka obstarozna. Bavili sme sa, že plánujem našetriť a dať do poriadku. Tak mi ponúkli pôžičku, pomohli/ poradili pri výbere zariadenia. JA som neprosila , sami ponúkli, rovno som dala trvalý príkaz v banke a keď prišli " kolaudovat", dala som im ho do ruky.
Vidíš ten rozdiel ? Ja som sa prikryvala takou perinou, na akú som mala a moju minikuchynu som prerobila BEZ žobrania.

@anonym_autor mnoho rodinných vzťahov a kamarátstiev sa skončilo "uplne nevinným", obyčajným požičaním peňazí. Pretože pri vracaní sa môžu stať rôzne veci a s vratením bude problém.