Ako presvedčiť nevďačnú dcéru, aby pomohla rodine?
ahojte,moja dcéra si s manželom kúpili piate auto za veľmi veľký peniaz ale ked jej brat si chcel od nej pozicat 5000 na novu kuchynu povedali nie ,ani mne nepozicali ked som potrebovala pri tom som jej dala cely zivot a ked potrebujeme pomoc tak nam neda ale kupi si auto co zozerie strasne vela a hlavne keď ma doma styri no naco to bolo treba,ako jej mozem dohovoriť aby sa zacala starat aj i vlastnú rodinu? ďakujem za tipy
@anonym_autor hehe no možno bol problém práve vo výchove, lebo keď si nad ňou stála s vareškou, že MUSÍ sa podeliť s bratom o svoje, aj keď NECHCELA, tak si to dobre zapamätala a v duchu si povedala, že jedného dňa si budeš môcť tú varechu tak akurát dakam strčiť. Nechaj ju žiť a nerieš jej autá a synovu kuchynskú linku. Čo nemáš vlastné problémy, že máš potrebu riešiť takéto kraviny?
To je hotovy kriz mat takuto rodinu.A vlastna matka toto...Ja som presvedcena ze tam zatrhol aj muz poziciavat vasim smerom.Mne to pride ze ty aj syn ste dost jednoduchsi.
@cacianka to skôr on bude musieť odísť lebo dom je jej, ona ho zdedila. 🤣
@bielasovicka no vidíš, ešte aj to je bonus. Ľahko prelahko sa môže stať, že pôjde z domu šupom, a práve on bude plakať materi na pleci. Autorka sa len potom bude čudovať, tej výmene. Dcéra si skôr poradi
To v dnešnej dobe mať sa dobre je hriech … hneď sa supy zbehnú … a to si hovoria “vlastná rodina” …
@anonym_autor toto mi strašne pripomína moju svokru a brata mojho muža ... on chudáčik málo zarába, tak mu pchala vrchom spodkom. Dom mu prerobila. My, len preto, že sme mali dve autá, sme tých peňazí mali podľa neho s prepáčením po k.......Od vlastnej matere si nechával vyúčtovať do centu, keď jej nakúpil, keď ju odviezol, lebo on chudáčik .... raz mu chcela požičať peniaze na auto za podmienky, že bude zmluva a peniaze vráti, že si to teda rozmyslí. Tak sa vyplakal mamičke, tá vytasila peniažky ... keď zomrel, tak svokra vykrikovala, že má auto, veď mu dala peniaze .... jasne, mala z opice r..... a z koláča dieru .....
Nechápem, prečo by Tvoja dcéra s mužom museli niekomu požičať. Sú to ich peniaze, ktoré zarobili, a môžu si s nimi robiť, čo chcú ....
@anonym_ffb81b aj mne pripomína moju babku. Mama až po rokoch prehovorila, ako babka protezovala dcerinu rodinu, pred našou. Oni potrebujú, veď majú málo lebo 2 chalani niečo stoja, lebo stavajú, lebo 🐻.
Naši stavali asi 3- 4r pred nimi, tiež sme dve deti, nedostali sme ani bicykel ale tam auto. A kto dochoval babku ? Naša mama, nie ich, a to bývali bližšie. Ešte aj po úmrtí ju obriadila naša mama s krsnou, vybavili komplet pohreb, zaplatili a teta ledva vymackla koruny na svoj podiel. Aj hotovosť zmizla, čo mala babka na uhlie, ukazovala mame aby vedela vyplatiť dovoz.
Minule si kúpila auto a nepožičala sestre 50€ na výlet pre dcéru, dnes nepožičala synovi na linku. Čo si ešte vymyslíš? Riešenie je jednoduché, nech sa súrodenci zamestnajú, zarobia a kúpia si. Ona sa stará o svoju rodinu čiže muža a deti. Brat, sestra, matka sa majú starať o seba a svoje rodiny sami! Jednoduché. Ok, ešte pomôcť rodičovi, keď je chorý, má malý príjem atď... Ale to, že si ju porodila a vychovala neznamená, že ťa musí dotovat. Surodencom nieje povinná ani kávu zaplatit, nie kupit linku.
Všetky moje deti majú vysoké príjmy a ja som sa snažila tiež veľa zarobiť, aby som mala vysoký dôchodok a aj som takmer 10 rokov robila na percentá bez dôchodku a tak mám hodne vysoký. Robila som to iba preto, aby som nikdy nemusela byť odkázaná na deti. Vychovala som ich, všetky ukončili VŠ, kúpila som im 3 - izb. byty a neskôr pomohla pri výstavbe domov. Ale nikdy by som od nich nič nezobrala. Ak mám tak dám, ale od nikoho nič nezoberiem. Ak je niekto odkázaný požičiavať si, je to jeho neschopnosť dosiahnuť vlastnými silami to, čo chce. Ako matka som nikdy nezávidela deťom nič nadštandardné. Naopak tešila som sa zo všetkého, čo si kúpili. Čo si to za matku, že závidíš dieťaťu drahé auto? Mala by si sa tešiť, lebo tie drahé sú nielen pohodlné, ale omnoho bezpečnejšie a ide o tvoje dieťa a vnúčatá.
ide mi predovšetkým o to že povysuje materiálnu vec nad svojho brata, keď ju manžel podvedie alebo si nájde inú pôjde kam? plakať mne nw rameno alebo si sadne do auta a čo bude sa sťažovať volantu??? keď bude nešťastná a v problémoch pôjde sa autu posťažovať? autu???
@anonym_autor ZENA SPAMATAJ SA. DCERA MA V SEBE KRIVDU ZA CELY ZIVOT, ZE UPREDNOSTNUJES BRATA A TERAZ PO NEJ CHCES FINANCIE PRE BRATA? KEBY VEDELA ZE TIE PENIAZE POTREBUJES TAK TI ICH DA. ALE KED NEMA? CHUDERA JE ZADLZENA S AUTAMI A MA ESTE BRAT UVER PRE TEBA A TVOJHO SYna? DVERA VELMI DOBRE AKU MA MATKU A BRATA. a TY SA NEMAS PRAVO HNEVAT KVOLI SYNOVI. SYN ZDEDIL SO ZENOu, TAK NECH SA POSTARA A ZADLZI SA SAM, AK NEMA ZIADNE UVERY AKO PISES, JEMU BANKA DA 5 tisic s radostou a okamzite. TAKZE AK NECHCES BYT UPRIMNA NA MK BUD UPRIMNA K SEBE ASPON A PRESTAN SA STARAT TOLKO O SYNACIKA!!!! nech sa postara sam, je chlap. CI JAK SI ICH Vychovala, zena ma sa szatat aj chodit do roboty za chlapa? 🙂
@anonym_autor ANI JA BY SOM NEDALA SVOJEJ MATKE PRE BRATA, ktory CELY ZIVOT STRIEDA ROBOTY, je zavisly na zene. NECH SI UROBI KUCHYNU Z MERKURY MARKET ZA 1500 eur a nech je spokojny ako lahko nadobudol dom v dnesnej dobe. A KED CHCES AKO MAMICKA POMAHAT, CHOD DO ROBOTY AKO INI DOCHODCOVIA po 65. roku zivota stale robia a manualne prace hoci zdravie im kolabuje!
Rodina si ma pomahat, ale myslim si,ze dcera ma sakra dobry dovod preco bratovi nepozicia.
Ako to, ze syn ma dom bez uveru,zdedeny, po kom?Dcera nededila? Len rozmyslam,nebolo to nejako takto,ze neschopny syn ziskal zadarmo dom a sikovna dcera nic? Tak jej to mozno pride nefer?Alebo si pozna brata,ze jej to nesplati?
@anonym_autor neviem ale mám trochu pocit že syna máte radšej. Asi preto že vyjadrovať sa o niekom že je nevďačný a zvlášť o svojej rodine ba dokonca dcére.
Ak môžem poradiť tak syn nech si mesačne odkladá splátky ktoré by dával sestre za pôžičku a hádam do roka má kuchyňu.
@anonym_autor
Ty si mala dieťa dobrovoľne. Ona ti nič nedlzi, ani svojmu bratovi.
Treba sa prikryvat takou perinou na akú máš.
@zmrzlinka2021 toto sa tazko pocuva. Ale je to pravda. Tiez to pouzivam
@anonym_b9feb4 bolo jej všetko vrátené, mnohokrát nam to chcela aj vrátiť, nechápem tu zmenu osobnosti
@anonym_autor tak potom sa dozvedela na brata/svagrinu nieco, preco sa rozhodla uz nepoziciat.
@anonym_autor máš neschopného syna, ktorý sa nevie postarať o rodinu! Dcéra je rozumná že mu nepožičala.
@anonym_autor nech si syn dajú do domu kuchyňu, na akú majú. Nie je povinnosť, tak si kuchyňu za 5000 eur.
@anonym_autor ja prispejem tiež...dom sme nededili museli sme si kúpiť/zobrať hypo a splácať... linku sme pôvodnú -bola vo velmi zlom stave, vymenili sme za linku z bazára, muž ju kus prisposobil, ja umyla poriadne a dlho nam slúžila kym sme si nenasetrili na novú. Aj to je riešenie. Treba mat trpezlivosť. Veci nemusia byť zo dňa na den a koli tomu sa rozvadit v rodine lebo ONA ma? Ale to je jej vec... preco ich ako matka stavias do role nepriateľov koli úspechu? Skus radsej synovi navrhnúť túto alternatívu za odvoz a nech si nasetria. A nie robit rozbroje
Neviem ci sa uz niekto pytal, ale tvoj syn sa preco nevie postarat o rodinu ? 🤔
Ked teda chybu hladas len na strane svojej dcery
@anonym_autor nemôžeš nikoho do ničoho nútiť
Dúfam že sa tvoje dcéra od takejto "super" matere čím skôr odvrati
celkovo tieto nazory Deti nie su povinné sa starať o rodičov v starobe, nie na to ich rodili a tie im nič nedlžia----Mama nie je povinna pomôct dcere a nech ju necha na ulici s detmi..Sestra nie je povinna požičať bratovi, radšej nech si kupi 30aut...
Tato kultura egoizmu, sebestrednosti ,je dosť hrozna, neodporúčala by som požičiavať, ak to niekto zneuživa, ale myslim, ked ti vlastna rodina nepomôže, tak kto vlastne?
Stači že prideš o pracu, máš vysokú hypotéku a tam si ukaže,či potrebuješ alebo nepotrebuješ pomôct..a bola by som zvedava, kolki vlastnym rodičom nepomôžete a nechate ich chcipnut hladom, lebo nie na to vo vas rodili, aby ste im pomahali,
ale verim, že su taki ludia, čo by to boli schopní..ja na karmu neverim, ale v tychto pripadoch si myslim,že funguje dosť rýchle
Rodina si ma pomahat, ale myslim si,ze dcera ma sakra dobry dovod preco bratovi nepozicia.
Ako to, ze syn ma dom bez uveru,zdedeny, po kom?Dcera nededila? Len rozmyslam,nebolo to nejako takto,ze neschopny syn ziskal zadarmo dom a sikovna dcera nic? Tak jej to mozno pride nefer?Alebo si pozna brata,ze jej to nesplati?
@anonym_a78fd5 veď píše že dom zdedila nevesta
celkovo tieto nazory Deti nie su povinné sa starať o rodičov v starobe, nie na to ich rodili a tie im nič nedlžia----Mama nie je povinna pomôct dcere a nech ju necha na ulici s detmi..Sestra nie je povinna požičať bratovi, radšej nech si kupi 30aut...
Tato kultura egoizmu, sebestrednosti ,je dosť hrozna, neodporúčala by som požičiavať, ak to niekto zneuživa, ale myslim, ked ti vlastna rodina nepomôže, tak kto vlastne?
Stači že prideš o pracu, máš vysokú hypotéku a tam si ukaže,či potrebuješ alebo nepotrebuješ pomôct..a bola by som zvedava, kolki vlastnym rodičom nepomôžete a nechate ich chcipnut hladom, lebo nie na to vo vas rodili, aby ste im pomahali,
ale verim, že su taki ludia, čo by to boli schopní..ja na karmu neverim, ale v tychto pripadoch si myslim,že funguje dosť rýchle
@karolinakr nikto jej nepíše, že si rodina nemá pomôcť, ale smerujú na to, že to nie je povinnosť a v podstate uráža či vydiera dcéru "nevďačnicu". Už aj tým príspevkom, že ak sa rozvedie, bude plakať do volantu alebo jej na krku.
Chápeš ten rozdiel, pointu ?
To že ten dom zdedila nevesta, nepatrí do BSM, a sestra "musí" pomôcť, znamená aj to , že bratovi v tom dome nepatrí ani kľučka. Čo keď sa on rozvedie, z domu ho exka nevyplatí, veď jeho nieje, tak práve ten syn príde revat matke na krk, lebo aj auto má len polovicu.
Keď teraz ten brat nemá možnosť usporiť na linku, ako bude sestre splácať ?
Nikto z nás nevie pozadie, ženy reagujú len na slovné spojenie " presvedčiť nevdačnú".
A toto napíše matka o dcére ?! 🤦🤦
V živote by som si nechcela požičať 5tis na linku to radšej kúpiť lacnejšiu a nie je jej povinnosť požičať alebo dať peniaze
Nie si ty tá, čo sa chcela nasťahovať bratovi do domu, kým bude na dovolenke? Len si trosku upravila príbeh? 😂
@eviq presne,aj mne to napadlo😉👍
@anonym_autor Ja som si myslela, že si si zlomila nohu a dcéra odmietla ti doniesť nákup 🙂 Tvoj syn má ľavé ručičky, že nevie zarobiť ani na blbú linku? Hanba by ma bila na jeho mieste si požičiavať od sestry! A ty sa presťaň starať o syna , už je dospelý, nech si poradí. Mi príde ako mamičkin maznáčik. A možno preto mu dcéra nepožičia. Spamätaj sa. Obe deti sú tvoje, nie len ten neschopák.
Peniaze sa nepoziciavaju nikomu ani rodine. To nie je pomoc ale využívanie. A je iba a len jej vec čo so svojimi peniazmi urobi. Tešte sa ze sa má tak dobre že si môže dovoliť ďalšie auto. A aku ma druhá rodina kuchyňu a ako narábajú s peniazmi je už ich vec všetko sú to už samostatné jednotky výchova aj rodičovská kontrola už mala davno skončiť. Či si ako súrodenci pomôžu navzájom to je na nich. Ale za pomoc nepovažujem požičiavanie peňazí. Obidvaja sa starajú o rodinu - tu svoju ktoru si založili a tak to je správne. A ty si nájdi tiež nejaku svoju záľubu náplň netreba sa motať do života dospelým deťom
@bielasovicka no vidíš, ešte aj to je bonus. Ľahko prelahko sa môže stať, že pôjde z domu šupom, a práve on bude plakať materi na pleci. Autorka sa len potom bude čudovať, tej výmene. Dcéra si skôr poradi
@cacianka a možno aj toto je vypočítavosť - aby on si mohol nárokovať potom na niečo keď zainvestoval do domu.
Vidim, ze autorka s nami debatu skoncila. Co uz bude s nami debatovat, ked sme rovnake ako jej nevdacna dcera.
Alebo druha moznost, hlada inspiraciu na inu podobne hlupu temu, pretoze uz bola odhalena

Peniaze si zarobila alebo ich ma vdaka muzovi?Hadam muz ma co hovorit tiez co do toho ci vam pozicia jeho manzelka peniaze.Lebo to nie je tak ze potrebujem,tak idem vyplakavat k rodine.Ale hladam sposoby ako ich cestne zarobit.