Ako presvedčiť partnera o čare Vianoc?
Áno, viem, že je ešte len september a je skoro na riešenie tejto témy, ale veľmi ma to trápi. U nás sa vždy oslavovali tradičné Vianoce, mali sme doma milión zvykov, stromček bol vysoký tak po plafón a celý dom aj so záhradou sme zvykli poriadne vyzdobiť... Aj u partnera to bolo podobne, ale zatiaľ, čo mne t pripadalo krásne čarovné a každý rok som sa na Vianoce tešila, priateľovi sa znechutili. Ževraj mu tie ozdoby pripradajú gýčové, trápne. Irituje ho, keď idú v rádiu vianočné pesničky, do obchodov, chodí v tomto období len ak je to nevyhnutné. Sme spolu tri roky, ale vždy sme Vianoce trávili u našich. Nejak to "prežil", ale tento rok to chce inak. Chce, aby sme zostali spolu u nás doma. Žiadny stromček, žiadne koledy, darčeky... Chce, aby u nás Vianoce prebehli ako obyčajný všedný deň, čo si ja osobne neviem predstaviť. Je mi z toho smutno, lebo to čaro Vianoc mám veľmi rada. Zároveň, ho nechcem nechať doma samého a odísť k rodičom. Neviem, baby, urobili by ste to?
Nechaj ho doma a ty si uži pekne vianoce s rodinou.
@anonym_autor Ahoj a aj si zistila z akeho dovodu nema rad Vianoce? Mozno prave tam je pes zakopany, s cim by si mu mohla aspon trosku pomoct a naladit ho. Taktiez si myslim, ze ok premahat sa nemusi, ale taktiez nemusi tu radost kazit ani tebe. Spravte kompromis, vyzdobu sprav ty, len taku o dost pomenej nez si zvyknuta u vasich, daj nejake mensie ozdoby na okna, nejaky mensi veniec a maly vianocny stromcek, to zvladnes aj sama🙂 a on ti predsa nemoze zakazovat vyzdobu uplne, co je on? Ci sa riadite vseobecne len jeho pravidlami? Byvate tam predsa obaja🙂 Takze nezufaj, skus zistit najprv pricinu ak sa ti to podari a na tom stavaj. A ked sa ti to nepodari, tak mala vyzdoba bez jeho pytania sa🙂🎄
@anonym_autor to čo je za sprostosť...ak nenávidi Vianoce nech si sedí doma sám celý týždeň ale prečo by si sa ty mala.tomu.prisposobovat ak Vianoce máš rada? Čo to je za blbca? Ak mu ustúpis v tomto potom to bude už len horšie. Bude k zoznamu nenávidím vianoce pridavat ďalšie a ďalšie veci az napokon ty nebudeš žiť svoj život ale ten jeho. Bila by som takých chlapov lopatou po hlave.
aj vianoce ako aj ostatne sviatky su o dohode. Ak chce aby si s nim ostala doma tak mu povedz, ze chces mat vianoce. Bud si spravite spolu vianocnu atmosferu aspon troska alebo pojdes k rodicom. Jednoducho doteraz to prezil tak preco by to neprezil aj u vas doma. Za mna by kompromis bol, ze budete mat doma ozdobeny stromcek a par dekoracii koli tebe (nemusite zdobit kompletne vsetko a vsade), spolu si sadnete k veceri a po veceri si date darceky a pozriete si nejaky film. Nechce s tebou zdobit ? Sprav si to sama. Na dalsi den chod k rodicom a tam si dajte spolocny vianocny obed a zazijes atmosferu aj tam. Na to ze nechce stromcek a chce uplne tento sviatok odignorovat by som si nedala tieto sviatky pokazit. Ak sa na tom celkovo nechce zucastnit tak ho nechaj tak ale porozmyslaj ako to chcete riesit do buducnosti lebo predpokladam, ze bude neskor aj chciet mat spolu deti tak aby tu radost z vianoc nebral aj im....
@anonym_autor moje najšťastnejšie vianočné obdobie nastalo pri rozžiarených detských očkách Myslela som si,že Vianoce začnem milovať😂.Moje druhé najšťastnejšie vianočné obdobie nastalo,keď syn začal zdobiť sám vianočný stromček.😂Inak je to strašné otravné,keď už teraz vojde do obchodu a všade na teba padá vianočný sortiment.Ale bez mojich najbližších,vône kapustnice😂a klasických rozorávok ,to by teda neboli Vianoce.
@anonym_autor choď k rodičom a on nech ma všedný den
Ked si predstavim, ze by aj detom mal takto kazit sviatky... a aj tebe...
Nas syn bude tieto Vianoce konecne vnimat, Jezisko, koledy, stromcek... neviem si predstavit, ze by sa tvarul kyslo, zakazal Tri oriesky a nebodaj povedal, ze Jezisko nenosi darceky... pre mna osobne by to bol velky 🚩
Citaj co ti vyssie pise
Ja neoslavujem Vianoce, príde mi to zbytočné .... Tvojho partnera chápem a určite by som ho nenechavala doma samého.
@anonym_2fa0b7 a preco nie? Ved on to ma ako obycajny den. Nebude mu luto ze ona s nim nieje na vianoce. Bude to akokeby len tak sla k rodicom.
@anonym_autor ked ho presvedcis, napis, ako. My sme spolu takmer 20 rokov a ziadna stedra vecera, ani darceky, chodi k mame. Aby nebola sama. Pritom otec byva s mamou. Ked sa s nim raz rozhodnem rozist, toto bude na cele zoznamu Preco 😂
@anonym_2fa0b7 a preco nie? Ved on to ma ako obycajny den. Nebude mu luto ze ona s nim nieje na vianoce. Bude to akokeby len tak sla k rodicom.
@natalka13 ja chodím vždy a všade s mužom 😉
@anonym_autor Tak ja by som toto nedopustila aj keď Vianoce sa mi páčia,ale to všetko okolo neznášam. Ostala by som doma mile rada,ale stromček, darčeky aj večeru by som si presadila aj keby sa mal na hlavu postaviť.
Však muži aj tak okolo Vianočných príprav veľa nenarobia.A ak mu to prejde teraz ako to predýcha neskôr keď prídu deti.
@anonym_autor Tak toto by u nás neprešlo..aj tak okrem osadenia stromčeka a natiahnuť sviečky sa nijako extra nepodieľa na príprave Vianoc. Ale v kupovani darčekov pre nás dona je profík.A to sa cení. Vianoce sú pre mňa jeden veľký stres.Zhananie darčekov celej rodine, pečenie, varenie, upratovanie a všetko dvojnásobne aj mamine..Nikdy nič nestiham,potom som nervózna ,podráždená a muž ,deti pianko.Ziadny stres len filmy a záľuby a veget.
Mám rada najviac vianočné trhy a keď sme rodina všetci spolu to je najviac ❤
Ja tiež nemám rada Vianoce,muz si spraví stromček ,navarí ,decko nás donúti ist do kostola a tým moja snaha o pretvarovania sa konci
@minenkaa Keby som mal vybrať, ktorý z týchto výrokov je o tebe pravdivý:
A: na stromčeku mám len venušine guličky
B: idem na vianoce do kostola
určite by som si nikdy netipol B 😂 zaujímavé 🙂
choré, s týmto by som nikdy v živote nesuhlasila, stromček, vianočne menu a darčeky musia byt, nech ide na lyžovačku na tyžden, ak sa mu to hnusi a Vianoce by som si zariadila podla seba...bola som na navšteve, kde nemali vyzdobu presne kvoli mužovi a tam to ako na Vianoce vôbec nevyzeralo, jedna vetvička vo vaze...nikdy !!
Mne Vianoce znechutili media a markety. Od oktobra cloveku hustia do hlavy len Vianoce, darceky, hluposti. Teraz je kazdy sviatok o komercii, povodny vyznam sa straca, vacsina naroda ani netusi podstatu toho ktoreho sviatku. Reklamy hlasaju o stretavani sa rodiny a obdarovavani sa. Rozhodujuca je atmosfera a odkaz sviatku, nie stromcek od novembra a cacky v kazdom kute.
@anonym_daa615 vieš čo, odtrhli sa z reťaze lebo kedysi sa Vianoce začianali posledny novembrovy tyždeňm čo su presne 4 tyždne do Vianoc a vtedy si to človek užil...ale blaznovstvo a nenažranosť obchodnikov - našla som reklamu na internete, kde ponukali vianočnu kapustnicu 23.9. a začiatok vianočnej sezóny, boli sme v OBi, všetok letny tovar sa sťahuje, kto chce sedatka na sedenie von, nech maže ozlomkrky, lebo vykladaju vianočny tovar 24.septembra prosím, čistí idioti a v Ikei som minuly rok v oktobri videla vo vyklade ozdobeny vianočny stromček
ale inak tieto americke vianočne gyčove mega vyzdoby na baraku tiež nemusim, nejake vkusne svetielka postačia, žiadne vyzdoby, že vypne istič na celú ulicu, netreba to zas prehánaňať 😀 , raz v telke davali jedna američanka mala vyzdobu na Vianoce v 54 krabiciach, ja ju mam v 2 malych poličkach
@anonym_autor ja súhlasím s tebou, ale aj s tvojim starým.
Z jednoduchého dôvodu, kedysi boli Vianoce proste len počas Vianoc, vianočná nálada za komunistov začínala až po Mikuláši a všedné nudné dni sa zrazu zmenili na plné ozdôb, ktoré vyvrcholili práve počas Vianoc.
Dnes vďaka chamtivosti, lakomosti, obžerstvu a mamonu nás obchodné reťazce začínajú otravovať vianočnou náladou dobre že nie už v auguste a potom ich máme plné zuby už v novembri.
Až teraz čítam že @karolinakr píše o tom istom. No tak to bude predsa len pravda.
@anonym_autor ja súhlasím s tebou, ale aj s tvojim starým.
Z jednoduchého dôvodu, kedysi boli Vianoce proste len počas Vianoc, vianočná nálada za komunistov začínala až po Mikuláši a všedné nudné dni sa zrazu zmenili na plné ozdôb, ktoré vyvrcholili práve počas Vianoc.
Dnes vďaka chamtivosti, lakomosti, obžerstvu a mamonu nás obchodné reťazce začínajú otravovať vianočnou náladou dobre že nie už v auguste a potom ich máme plné zuby už v novembri.
@sevrin že zahajenie vianočnej sezony kapustnicou 23.septembra, akože koho už len toto môže napadnuť, a baby hovorili, že v Kiku už maju vianočny tovar, ja som bola v OBi a natvrdo xy regalov s vianočnym tovarom..ty si tiež zažil Vianoce ešte po starom, ano na Mikulaša to vrcholilo a potom sa len odpočitavalo do Vianoc..vieš, kedy som vedela, že už budú? Ked v Priori začali vešať gule na takych chlpatych šnúrach na plafón...staré dobré časy vianočné
@sevrin že zahajenie vianočnej sezony kapustnicou 23.septembra, akože koho už len toto môže napadnuť, a baby hovorili, že v Kiku už maju vianočny tovar, ja som bola v OBi a natvrdo xy regalov s vianočnym tovarom..ty si tiež zažil Vianoce ešte po starom, ano na Mikulaša to vrcholilo a potom sa len odpočitavalo do Vianoc..vieš, kedy som vedela, že už budú? Ked v Priori začali vešať gule na takych chlpatych šnúrach na plafón...staré dobré časy vianočné
@karolinakr hej, ja to tiež neznášam, ale v trhovej ekonomike to proste tak funguje. Keď chceš byť pred konkurenciou krok vpredu, tak s Vianocami začneš už po Veľkej nocí.
@karolinakr hej, ja to tiež neznášam, ale v trhovej ekonomike to proste tak funguje. Keď chceš byť pred konkurenciou krok vpredu, tak s Vianocami začneš už po Veľkej nocí.

Moj manzel je taky isty. Neznasa sviatky akekolvek, navstevy atd. Riesim vsetko bez nejo. On len napochoduje 24.do obchodu, kupi mi max vonavku a vybavene. Ja vianoce prezivam kvpli detom.
Svetielka, koledy, vianocne filmy.. kapistnica, salat, ryba. On by zjedol cokolvek ma vianoce. Chcem, aby mali deti pekne spomienky. Stoji ma to mega energie, vswtko nakupit, zariadit. Ale deti... na tvojom mieste zvazim plisy, minusy vztahu. Bud sa cez to prenesies, alebo nie. Ak je skvely partner, neries. Ale ak mate aj ine problemy, chodte od seba.
Inac, mme by sa tiez nechcelo travit vianoce u svokrovcov, takze z tohk hladiska ho chapem