Ako presvedčiť priateľa, aby som mohla jazdiť novším autom?
Ahojte mám otázku čo si o tom myslite… mám 22 a niesom nejak extra dobrá šoférka byvam s priateľom a máme 2 autá… jedno staršie a jednu o dosť novšiu audi…nastal čas kedy musím chodiť do prace na opačnú stranu mesta a spoje nevychádzajú … začala som jazdiť najskôr na novšom aute na tom mi to ide perfektne rýchlo sa rozbieha no a potom staršie… nevedela som sa rozbehnúť na semafore keď zasvietila zelena všetci na mňa trúbili ja slzy v očiach proste vždy keď som išla pridať to skapalo… a čo sa týka parkovania to tiež len na novšom lebo to ma kamery.. no a ide o to že priateľ mi nechce dávať to nové lebo mu jw trápne chodiť na starom.. proste že buď na starom budem chodiť alebo si to mám inak zariadiť.. ešte poviem že nerobím každý deň lebo robím dvanástky a keď ma on víkend voľný - robí 8- cky a ja robím cez víkend tak to ma odvezie a privezie… fakt som nešťastná z tejto situácie lebo ja mám už taký odpor k tomu staršiemu autu po tom ako mi to hocikde skapalo .. bojím sa na ňom chodiť.. prosím neosudzujte
V prvom rade nauč sa normálne šoférovať na starom. Keď si išla 10-krát audinou do práce, stále tou istou cestou, tak isto môžeš ísť na starom, a nemusíš riešiť spoje. Určite by som slabému šoférovi nedala audinu, to nemôžeš tak stresovať a plakať na ceste atď. Jednoducho to je otázka času, kedy by si s tou audinou niekde zazmätkovala.
Môj muž mi dal šoférovať úplne všetky svoje autá, audinu, golfa, oktavku, bavorak, čo mal predtým, lebo mi veril, ale má teraz svojho krásneho bavoráka 😃 a si predstav, že ten som nešoférovala ani raz, s tým mi dostatočne neverí 😄 ale okej, chápem ho, je to jeho cukrik a ja sa mu tam pchať nebudem, keby sa niečo nedajbože stalo, bolo by zle nedobre, čiže chápem aj tvojho priateľa. Uč sa na starom, potom ho predáte, doložíte, a kúpite niečo lepšie aj pre teba. Postupne 🙂
Fuuha,ty si fakt vyhra. 🙆 Krasne sa vyjadrujes o priatelovi. Asi budete mat viac problemov nez len auto
Predajte stare auto a kupte este jedno.
@autor tak to potom neni automechanik 😂 by som sa potom bala do toho auta aj sadnut nieto este jazdit. Moj ex bol automechanik ale velmi sikovny a schopny. Narodil sa preto
@petulda333 píšem ako to je .. je vyučený automechanik mohol to auto dávno pozrieť ale my do servisu chodíme aj na prezutie lebo jemu sa to nechce 😂 tak asi som použila ostrý výraz .. nevie urobiť nič 😂
Na ozajstne naucenie sa jazdit, je starsie auto to najlepsie. Vodic ma pouzivat oci,usi, spetaky a mozog a nie spoliehat sa na asistentov a pipaky.
V case, ked som zacinala soferovat, mi manzel “dal” nase nove auto a sam si kupil jazdenku starsiu - lebo som bola neskuseny sofer a vozila deti… ze novsie je bezpecnejsie. Takze nie pre kazdeho chlapa je auto status symbol.
Autorka - na novsom sa chodi lepsie, to starsie predaj a skus kupit daco kusok novsie… a nechapem, naco kupujes auto na polovicu….
Tak niekto sa vyuci a robit to nechce,no a? Ved nech si to plati. Daj si opravit auto od rodicov a ked prestanes nariekat,tak mozes dalej chodit na novom
@eeffka to ze niekto ma v aute asistentov neznamená, ze nepoužíva mozog. Kedysi davno som mala obrovský stres z rozbehu do kopca, psychicky blok šoférovať auto, časom som si kúpila auto v automate s autoholdom a problém bol fuč a uľahčilo mi to život. To isté s parkovaním v centre väčších miest kamery sú velmi velky pomocník. Dnes mam najazdené viac po slovensku ako väčšina chlapov okolo mňa a to ze používam auto s funkciami neznamená ze nerozmýšľam. Moderné auta uľahčujú život sú komfortne a hlavne bezpečne, tak načo sa ma trápiť v starej herke ktorá jej všade skape a je z nej v strese
Na jednej strane je bezpečnosť,na druhej výška sumy pri oprave -tuknutí. Ja mám rada staršie autíčka,nehanbila by som sa sadnúť si do takého pekne porobeného golfika 2ky,1tky,ale určite,tie novšie autíčka sú bezpečnejšie. A radšej sa učiť na staršom,kde sa potrebuješ sústrediť na jazdu, vieš,ako v tých novších,kde už zvyknú aj za jazdy vodiči filmy pozerať na mobiloch,tabletoch 🙄. (Na diaľnici)
Bud predaj to stare auto alebo potrebujes cas sa zviknut.Ja som jazdila na 20 rocnej fieste a teraz mam sportovy opel.Kedze som jazdila na dizel aute myslela som ze s tym ne bude problem lebo je tiez dizel.Ale kym som sa nezvykla tak mi vedel skapat aj tri krat v jednom dni.Tersz je to uz minulost lebo som sa na neho naucila a uz viem ako jazdit na nom.Treba len cas.
A ešte jedna vec môj muž mi nikdy nedovolil šoférovať horšie auto a on to lepšie . Trvá na mojej bezpečnosti a vždy mi dá kvalitné auto do ruky a nedovolí mi zobrať si staršie z garáže kvôli potencionálnej buracke, aby sa mi nič nestalo a o to viac na to dbal keď som zacinala
@eeffka tak samozrejme ze auto za teba nerozmýšľa. Mňa auta viac menej živia takže za rok ich už teraz prestriedam dosť . Hovorím o tom ze to z čoho má ona stres a psychicky sa tým depta vyrieši jeden asistent a môže sa sústrediť na jazdu a nestresovat. Veľa funkcií v aute ubere stres a môže byť v klude
@simsalabim suhlasim, v case, ked som mala najazdene km iba v autoskole a vodicak uz 5 rokov susila v penazenke, kedze som sa vzdy soferovania bala, tak frajer mi dal 80.tisicovu audinu, ze tu mas chod. A isla som.
Teraz som mu poslala tento prispevok len sa rozculil a radsej nebudem tlmocit jeho slova, lebo by to tu niektore zabolelo.
@eeffka ja som toho nazoru, že toto nepotrebuje, auto na denne jazdenie mam v automate s autoholdom na semafore ani nikde na brzde nestojim, ručná je automatická o tu sa nestaram vôbec zapina sa sama. V živote mi neskape ani keď stojím v prudkom kopci. Sú rôzne funkcie v aute, čo ju od stresu odbremenia a môže sa v pohode voziť.
Mna teda nasiers, ze sa tu celkom opomina, ze tvoj priatel sa vezie autom sj ked mu ide bus a potrebuje si masirovat ego audinou... toto nebude mat asi stastne az naveky. Pytaj spat polovicu co si vrazila do auta..
@lonely66 prečo by nedal. Keď som sa s mužom zoznámila vedel ze sa bojím šoférovať mala som vtedy starý opel v automate a robil mi nervy kapal. Muž vtedy mi hovorí nie je auto ako auto uvidíš keď začneš jazdiť na dobrom požičal mi svoje nové len po dedine lebo chcel vidieť ako jazdím bol to úplne iný pocit ako na starej herke a ta sebaistota niekde inde. Kým sme nekúpili nové mne som tiež chodila na jeho nikdy som žiadne auto ani neosuchla aj keď som bola začiatočník. Nie každý chlap berie auto ako status svojho ega
Ak Ta nechce pustat na novom aute tak si ho mal zacvakat sam. To uz coje 🤣. A Tebe sa cudujem ze posluchas jak pes a nechodis na nom,by som s nim vytrela dlazku keby je auto na polovicu
Píše,že audina šla pol na pol, čiže ma tiež nárok ju šoférovať. V inom prípade,nech chalan vyplatí jej polku, staré predať a kúpiť čosi lepšie. Keby to bola jeho audina, kúpil,zaplatil si ju z vlastného, má právo si ňou audinou ,, hladiť ego". A keby bol taký,sám jej ju ponúkne na vozenie, kvôli jej bezpečnosti.
načo si platila polku auta ktoré poriadne nemôžeš používať. Kúp si lepšie auto to predaj dolož a kúp si lepšie. Aby ja som dala polku do auta a mal ešte blbé komentáre a jemu ide autobus spred bytu a ON musí machrovať o niečom to svedči. Divne že sa hanbí chodiť na starom aute načo sa potrebuje predvádzať už len si predstavím ako machruje. Podľa mňa ťa nechápem ON len sám vždy melie to svoje.
Vyučený automechanik nie je zárukou kvalitnej starostlivosti o auto. Môj nie je vyučený, ale aj výmenu výfuku mi urobil na chodníku pred panelákom. Akurát keď treba dať auto na zdvihák, tak potrebuje pomoc ako napríklad minulý víkend, keď mi s bratom (tiež nie vyučený automechanik) menili vpredu tlmiče, pružiny, čapy riadenia a ešte zopár drobností. A vždy si dá na tom záležať, lebo spokojná žena je základ spokojnej domácnosti. 😉

Za mňa sa najlepšie jazdí na novsom aute. Sú pohodlhejsie hlavne bezpečnejšie a pocitovo pohodlhejsie aj parkovanie, keď máš kamery, autohold a ďalšie výbavy sú výborná vec do mesta. Zacinala som na starych autach zle sa mi jazdilo mala sim stres. Kupila som nove a je to relax a radost. Určite predať to staré a kúpiť druhe novšie alebo nech ta vyplatí z audiny a kúp si čosi svoje