icon

Ako presvedčiť rodičov na prenájom koňa?

borderkoliajessie
14. dec 2024

Ahojte, mám 14 rokov a strašne by som chcela mať koňa v prenájme. Našla som si ideálneho koňa, s možnosťami aké potrebujem, vyhovoval by mi. Problém je, že mi ho rodičia nechcú dovoliť. Jazdím 6 rokov a jazdecké schopnosti či vedomosti o koňoch nie su problém-mám ich celkom obstojné. Mám psíka a rodičia tvrdia, že to nebudem stíhať popri škole. Chcem sa posunúť ďalej. Jazdím len dvakrát do týždňa a to mi je žiaľ, málo. Viem, že prenájom koňa je drahý vo väčšine prípadov. Neviem, akým legálnym spôsobom v mojom veku prísť asi k 400€ mesačne. Ja viem, znie to ako šialená suma v mojom veku a to samozrejme každý mesiac, ako som uviedla vyššie. Žiaľ, s vlastným koňom som nepochodila, rodičia mi ho nedovolili, tak som ako kompromis zvolila prenájom, ktorý mi bol zamietnutý a už som zúfalá. V škole mám dobré známky (väčšinou 1 a 2) a čaká ma stredná škola. Doma pomáham. Chápem obavy mojich rodičov, že koňa nebudem stíhať, ale o tom je prenájom-môžem ho kedykoľvek v prípade potreby zrušiť a kôň má stále domov a aj majiteľa, ktorý sa o neho postará.

Strana
z2
natall113
15. dec 2024

@skeblicka777 Áno to máš pravdu. Vychádzala som z vety že jazdí 2x do týždňa a to je jej malo, myslím že keby jazdila len tak niekde chodí častejšie

jaja20
15. dec 2024

@lienka.7 U Cibulkovej vôbec nebol predpoklad, že sa tým bude živiť, práve naopak, ľudia z fachu jej hovorili, že sa na tenis nehodí, lebo je malá.

som_realistka
15. dec 2024

Nechcela som pisat, ale povzbudim ta. Moja dcera tiez jazdi, uz je na VS takze pomenej, nema cas. Ale ked bola v tvojom veku a potom na strednej jazdila 2x to som platila, ale na viac som tiez nemala, ale trenerka jej navrhla, ze moze chodit cez vikendy, doobeda pomoze okolo koni a poobede jazdi zadarmo. Po roku takychto vikendov jej trenerka povedala ze majitelia, ktori tam maju ustajnene kone hladaju niekoho, kto by ich dva dni v tyzdni jazdil, lebo ich dcera isla na rok studovat von, a druha dcera nestiha ist kazdy den. Takze 2x trenovala a esre 2x jazdila, ale to uz bola skusena jazdkyna (jazdila od7) a uz mala aj licenciu na sutaze. Ak si sikovna, popytaj sa trenerov aj na moznosti jazdy, ked majitelia nemozu, alebo nieco podobne. A je pravda, laska ku konom je na cely zivot, tak vydrz, mozno teraz rodicia skutocne nemaju financie nazvys, ani ja som nemala, ale ked sa chce, cesta sa najde.

dadka1997
15. dec 2024

@viestta a co som napisala ?

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@heln síce v našom meste máme SOŠCHKaS, chodím tam jazdiť cez víkendy, ale nechcem, aby kone boli mojím hlavným príjmom.

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@som_realistka súkromníci kde jazdím sú väčšinou baby, ktoré jazdia na tej škole a nedávajú ostatným možnosť na nich jazdiť, a potom sú tam až dospelí, ktorí majú deti, takže ak nestíhajú, jazdia oni. O možnosti jazdenia zadarmo za vypomáhanie som zvažovala, ale asi nemám možnosti.

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@olivierko229 jazdím na škole, cez týždeň jazdia žiaci, takže tak. A rodičia majú skôr obavu o môj čas, že koňa nebudem stíhať popri škole, ale povedali mi, že ak chcem toho koňa naozaj, musím si to aj platiť.

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@natall113 jazdiť častejšie tu neviem, keďže cez týždeň jazdia žiaci školy. Je to stredná odborná škola chovu koní a služieb. Nemám umožnené okrem prázdnin jazdiť častejšie ako dvakrát do týždňa.

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@vanilkovazmrzka ja som si už našla potenciálneho koňa na prenájom našla...možno v lete mi to dovolia....

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@janai1 SOŠCHKaS, nedajú sa pridať hodiny...

borderkoliajessie
autor
15. dec 2024

@janai1 lebo 400 je ustajnenie

terminator123
27. mar 2025

@borderkoliajessie skús ich presvedčiť na polovičný prenájom, ten je lacnejší a nemusíš tam chodiť každý deň.

jaja20
28. mar 2025

@terminator123
1. Autorka je už niekoľko mesiacov neaktívna.
2. Nechápem, prečo si lajkuješ vlastný príspevok? 🤔

Strana
z2