Ako presvedčiť rodičov na prenájom koňa?
Ahojte, mám 14 rokov a strašne by som chcela mať koňa v prenájme. Našla som si ideálneho koňa, s možnosťami aké potrebujem, vyhovoval by mi. Problém je, že mi ho rodičia nechcú dovoliť. Jazdím 6 rokov a jazdecké schopnosti či vedomosti o koňoch nie su problém-mám ich celkom obstojné. Mám psíka a rodičia tvrdia, že to nebudem stíhať popri škole. Chcem sa posunúť ďalej. Jazdím len dvakrát do týždňa a to mi je žiaľ, málo. Viem, že prenájom koňa je drahý vo väčšine prípadov. Neviem, akým legálnym spôsobom v mojom veku prísť asi k 400€ mesačne. Ja viem, znie to ako šialená suma v mojom veku a to samozrejme každý mesiac, ako som uviedla vyššie. Žiaľ, s vlastným koňom som nepochodila, rodičia mi ho nedovolili, tak som ako kompromis zvolila prenájom, ktorý mi bol zamietnutý a už som zúfalá. V škole mám dobré známky (väčšinou 1 a 2) a čaká ma stredná škola. Doma pomáham. Chápem obavy mojich rodičov, že koňa nebudem stíhať, ale o tom je prenájom-môžem ho kedykoľvek v prípade potreby zrušiť a kôň má stále domov a aj majiteľa, ktorý sa o neho postará.
Nechcela som pisat, ale povzbudim ta. Moja dcera tiez jazdi, uz je na VS takze pomenej, nema cas. Ale ked bola v tvojom veku a potom na strednej jazdila 2x to som platila, ale na viac som tiez nemala, ale trenerka jej navrhla, ze moze chodit cez vikendy, doobeda pomoze okolo koni a poobede jazdi zadarmo. Po roku takychto vikendov jej trenerka povedala ze majitelia, ktori tam maju ustajnene kone hladaju niekoho, kto by ich dva dni v tyzdni jazdil, lebo ich dcera isla na rok studovat von, a druha dcera nestiha ist kazdy den. Takze 2x trenovala a esre 2x jazdila, ale to uz bola skusena jazdkyna (jazdila od7) a uz mala aj licenciu na sutaze. Ak si sikovna, popytaj sa trenerov aj na moznosti jazdy, ked majitelia nemozu, alebo nieco podobne. A je pravda, laska ku konom je na cely zivot, tak vydrz, mozno teraz rodicia skutocne nemaju financie nazvys, ani ja som nemala, ale ked sa chce, cesta sa najde.
@heln síce v našom meste máme SOŠCHKaS, chodím tam jazdiť cez víkendy, ale nechcem, aby kone boli mojím hlavným príjmom.
@som_realistka súkromníci kde jazdím sú väčšinou baby, ktoré jazdia na tej škole a nedávajú ostatným možnosť na nich jazdiť, a potom sú tam až dospelí, ktorí majú deti, takže ak nestíhajú, jazdia oni. O možnosti jazdenia zadarmo za vypomáhanie som zvažovala, ale asi nemám možnosti.
@olivierko229 jazdím na škole, cez týždeň jazdia žiaci, takže tak. A rodičia majú skôr obavu o môj čas, že koňa nebudem stíhať popri škole, ale povedali mi, že ak chcem toho koňa naozaj, musím si to aj platiť.
@natall113 jazdiť častejšie tu neviem, keďže cez týždeň jazdia žiaci školy. Je to stredná odborná škola chovu koní a služieb. Nemám umožnené okrem prázdnin jazdiť častejšie ako dvakrát do týždňa.
@vanilkovazmrzka ja som si už našla potenciálneho koňa na prenájom našla...možno v lete mi to dovolia....
@janai1 SOŠCHKaS, nedajú sa pridať hodiny...
@janai1 lebo 400 je ustajnenie
@borderkoliajessie skús ich presvedčiť na polovičný prenájom, ten je lacnejší a nemusíš tam chodiť každý deň.
@terminator123
1. Autorka je už niekoľko mesiacov neaktívna.
2. Nechápem, prečo si lajkuješ vlastný príspevok? 🤔

@skeblicka777 Áno to máš pravdu. Vychádzala som z vety že jazdí 2x do týždňa a to je jej malo, myslím že keby jazdila len tak niekde chodí častejšie