Ako presvedčiť rodičov o tetovaní?
Mám o mesiac narodeniny a plánujem si dať tetovanie. Budem mať 20. Moji rodičia však s tým silno nesúhlasia. Bývam s nimi, ale zarobila som si na neho sama.... Mám ich ďalej presviedčať alebo proste si ho dať spraviť? Mal niekto takýto zážitok?
@anonym_autor také niečo ako tetovanie by som silno zvážil. Ten boom tetovaní je už u konca a o pár rokov môžeš ľutovať a platiť veľké sumy, aby si sa ho zbavila. Mne osobne sa tetovania nepáčia a tetovaní ženu by som nechcel. A ešte je dôležité, kde to tetovanie budeš mať, lebo ak je to na viditeľnom mieste, tak to môže ovplyvniť tvoje šance na trhu práce.
@anonym_autor si dospela a nemusis nikoho prosit o suhlas a ani presviedcat 🤷♀️ dokonca si mozes dat spravit tetovanie na taku cast tela, ktoru nie je bezne vidno alebo sa da lahko skryt a rodicia to nemusia ani vediet.
Za mna nedavaj si tetovat nic od goliera vyssie (krk, tvar) a od zapastia nizsie a 1000x si premysli tetovanie dekoltu. To by som poradila ako matka dcere a najlepsia kamoska.
my tvojich rodičov nepoznáme 😏 ty musíš vedieť aký veľký konflikt by to u vás bol - aj keď si ich dieťa, nemusíš spĺňať všetky ich túžby, oni ti názor povedali ale je na tebe, ako a či vôbec sa ním budeš riadiť. tvoje tetovanie nemá reálne žiaden dopad na kvalitu ich života 🤷♀️
ale ako písala @sissy27 - vyberaj miesto aj motív, tetovanie by nemal byť rozmar…
@anonym_autor také niečo ako tetovanie by som silno zvážil. Ten boom tetovaní je už u konca a o pár rokov môžeš ľutovať a platiť veľké sumy, aby si sa ho zbavila. Mne osobne sa tetovania nepáčia a tetovaní ženu by som nechcel. A ešte je dôležité, kde to tetovanie budeš mať, lebo ak je to na viditeľnom mieste, tak to môže ovplyvniť tvoje šance na trhu práce.
@pr85 že ten boom ??? Práveže by som nepovedala . Ale jasne u teba tvojej kresťanskej viere je všetko cez ....
Daj si ho keď sa odstahujes prípadne daj na také miesto kde ho neuvidia
Tak hadam ho nechces na viditelne miesto nie? Tetovanie nie je nieco, coho sa zbavis lahko, to co mozes skryt do business look-u si kludne daj aj bez reci od rodicov, viditelne miesta by som nechala az ked budes mat stabilnu pracu, v ktorej to fakt nebude vadit.
Mala som 19, keď som si dala prvé tetovanie, rodičov som sa nepýtala, mama veľmi nadšená nebola, ocovi to bolo jedno, tiež som si zarobila sama a bývala si rodičmi, myslím že to prežijú, si dospela
Práveže už sa konečne nato tak nepozerá ako kedysi a dávajú si aj starší ľudia . Ja mám viacero a na prve som šla s otcom tiež si dával .potom s mamou druhé . A ďalšie už sama . Dokonca rodičia si potom dali ďalšie tiež ako vyše 50tnici .
@pr85 ja by som si to nikdy nedala, presne kvoli tomuto. Spekulovala som kedysi, ale nevedela som presne, ze co by som si dala. Tak som to nechala tak. Mozno by som ai dala daku ezo kravinu, lebo vtedy som bola dobre uletena. A dnes by som to chcela dat prec. No a nedavno som citala, ako to nici imunitny system. Poamly a systematicky. Moj svagor ma cele ruky potetovane. Krasne umelecke dielo, ale svokra (jeho mama) nebola nadsena, uz len skrz to, ze ma velke problemy s imunitou, nema slezinu, naraz mal covid a infekcnu mononukleozu, po prekonani musel absolvovat postupne vsetky preockovania na infekcne choroby detske, lebo nemal ziadne protilatky. Nuz, ale je dospely.
Ja by som sa to snazila detom tiez vyhovorit, lebo su alergici a maju atopicku kozu. No uvidime.
@anonym_autor ja som si dala prve v 18 tich... nepytala som sa... bolo male na nohe... prezili... neskor som ho dala prerobit... a to uz mama ledva rozdychala... lebo bolo na cele lytko... ale smiala som sa ako hysterci za rozhodnutie dospelej osoby... par rokov neskor som si dala jej podobiznes na ruku a isla na tetovanie aj moja vtedy 63 rocna mama... aj brat ma tetovania...
Myslim si ze kazdym casom je uz tetovanie out, ludia si to davaju skor odstranit. Poriadne si to rozmysli.
Vzhladom na to, ako vyzeraju uzliny potetovanych ludi, by som si toto velmi rozmyslela... hlavne ak to ma byt nieco vacsieho... inak je to na tebe, si dospela, fakt sa nikoho pytat nemusis, len sama seba.
Vela muzom sa tetovania nepacia a casomsa nemusi ani tebe
@anonym_autor presvedčiť treba hlavne seba, či to je správne a hlavne to vidieť do budúcna.... nie vždy budeš mať 20 rokov....👉👉👉
A mas to dobre rozmyslene?prve tetovanie som si dala v 17 a presne tak aj vyzera.. to druhe uz ma pre mna vyznam aj vyzera trochu inak aj misto som zvolila rozumnejsie.. to prve planujem urcite postupne odstranit len ta cena je šialena..
Ich nazor nezmenis. Neviem, aki su tvoji rodicia - mozno sa s tebou nebudu chvilu bavit, mozno ti vynadaju a budes mat potom klud. Ale moze sa stat, ze ta vyhodia z domu. Toto si zodpovedz ako prve. Moznost je to zatajit - cize miesto, ktore ti neuvidia. Ale zas pozor na fotky v plavkach, ku ktorym by mohli mat pristup (FB napr.).
Na druhej strane - si dospela, so svojim telom si mozes robit co chces a ak ta ma niekto uprimne rad, bude ta mat rad aj s tetovanim.
Nastastie dnesna doba nie je o tom, ze tetovanie je nejaky boom - to bolo pred 15timi rokmi. Dnes uz ludia uvazuju, co si na telo vytetuju. A vdaka technike si mozes tetovanie nechat prekreslit, vylepsit, zvacsit, alebo aj odstranit, ak uz ozaj to tetovanie bude problem.
Ani v banke uz nie je problem najst potetovanych pracovnikov, lekari ci pravnici, ucitelia. Nastastie inteligentny clovek hlada kvality cloveka inde ako pohladom na to ci ma alebo nema tetovanie.
Urcite je dolezite si vybrat dobry motiv. A najdolezitejsie - dobreho tatera. Nehladaj podla ceny. Hladaj cistotu, hygienu, referencie, recenzie, styl a kvalitu jeho prace.
Vzdy tu budu ludia za, proti aj taki, co im je to jedno. No tak ta niekto nebude chciet kvoli tetovaniu, a co? Ved tu je milion dalsich. Tak ako ta niekto nebude chciet preto, ze si blond, ciena ci bruneta, nizka ci vysoka, chuda ci krv a mlieko. Aj tak laska je o chemii, ta ked opanta mozog, tak aj to tetovanie bude zrazu pritazlive 😉
@anonym_autor akoze toto sa pytas a mas 20r? - musim povedat ze som sa schvalne pozrela na vek - ja ako rodic neschvalujem tetovania, nepacia sa mi...ale tak ak by si ho dal moj syn (17r, coskoro 18r) tak s tym nic nespravim...akoze co ho prinutim ho odstranit? takze - je to tvoje rozhodnutie, mozno rodic bude "oduty" chvilku ale tak nespravi nic. Len si zvaz kde si ho spravit, miesto na tele a "vkusnost"...aby si nemala obrazky po tvari ako Separ, lebo tazko presvedcis konatela spolocnosti ze budes jeho perfektna asistentka 🙂 - aj keby si mala tituly pred a za menom mas smolku...
@ariannazara odstrániť si ho dávajú tí čo si to dobre nerozmysleli ...
@anonym_autor ak rodičia silno nesúhlasia, tak si rozmysli, či ti to stojí za tie okecy. Na tvojom mieste by mi to nestálo a počkala by som s tetovaním keď raz budeš bývať sama, možno si to medzičasom aj rozmyslíš, alebo zmeníš dizajn tetovania. Nič ti neutečie.
Moje deti obe tetovania majú, ja do takýchto vecí dospelým ľuďom nehovorím.
Vzhladom na to, ako vyzeraju uzliny potetovanych ludi, by som si toto velmi rozmyslela... hlavne ak to ma byt nieco vacsieho... inak je to na tebe, si dospela, fakt sa nikoho pytat nemusis, len sama seba.
@anjelicek26 Ako vyzerajú uzliny ľudí s tetovaním? Vieš mi poslať nejaký odkaz na to, čo tým myslíš?
Počkaj pán rokov a keď trošku dozreješ, možno si aj uvedomíš, že to nie je ani estetické, ani sexi, ani pekné, ani zdravé. Už sa preukázala súvislosť medzi tetovacími farbivami a rakovinou. Všetko ti to ide do tela a tam sa ti to ukladá. Pri ženách je to obzvlášť ohyzdne,aj keď tvrdia, že to má nejaký hlbší zmysel. Vždy sú to len nejaké blbosti počmárané po tele. A u zien po 40-tke je to otrasné.
@anjelicek26 Ako vyzerajú uzliny ľudí s tetovaním? Vieš mi poslať nejaký odkaz na to, čo tým myslíš?
@zunaf ved si to vygoogli 🙄 Som tu na rano nechcela znechutovat nikoho 😕
@zunaf tak koza je nas najvacsi organ a ja som to tiez citala, ze tie farbiva, hoci nie su toxicke (u nas, v EU), stale su cudzorodou latkou a drazdia imunitny system. A uzliny su take filtre a presne tohto sa obavala aj moja svokra, svagor ma obrovske plochy a podla mna, s jeho imunitou, vela riskuje.
Ja k tomu ani nepotrebujes studie, ale zdravy sedliacky rozum, keby to farbivo ostalo len v kozi, tak este ako tak, ale ono sa to krvnymi vlasocnicami uvolnuje do tela. A neverim opaku, ze nie. Ziadny organ v tele nefunguje izolovane. Dost toxinov prijimame tak ci onak, ja by som si nepridavala dalsie, pokial nemusim.
To som ja, kazdy sam za seba sa rozhoduje.
@anonym_autor daj si tetovanie a nič nehovor. Si dospelá, svojpravna osoba a ak po nich nechceš, aby ti to platili, tak ti do toho nemôžu ani kecat 🤷🏼♀️.
@zunaf tak koza je nas najvacsi organ a ja som to tiez citala, ze tie farbiva, hoci nie su toxicke (u nas, v EU), stale su cudzorodou latkou a drazdia imunitny system. A uzliny su take filtre a presne tohto sa obavala aj moja svokra, svagor ma obrovske plochy a podla mna, s jeho imunitou, vela riskuje.
Ja k tomu ani nepotrebujes studie, ale zdravy sedliacky rozum, keby to farbivo ostalo len v kozi, tak este ako tak, ale ono sa to krvnymi vlasocnicami uvolnuje do tela. A neverim opaku, ze nie. Ziadny organ v tele nefunguje izolovane. Dost toxinov prijimame tak ci onak, ja by som si nepridavala dalsie, pokial nemusim.
To som ja, kazdy sam za seba sa rozhoduje.
@anonym_d05eab mna to zaujalo v jednom dokumente od patologa, ze sa to v nich drzi dokonca tridsat rokov, hlavne modre a zelene farbivo.. drobne veci problem nebudu, ale tie celoplosne podla mna nie su dobry napad.
@anonym_autor Ahoj, ja som si dala tetovanie, ked som mala 21 rokov. Avsak ma pre mna celozivotny zmysel, to znamena, ze nelutujem toho ani teraz, ked budem mat zanedlho 41. Mam ho spravene na mieste, ze ked potrebujem, aby nebolo vidno, tak nie je, lebo ho viem lahko s oblecenim prekryt. Ma pre mna naozaj hlboky zmysel, je to nieco,ze nebyt jednej tazkej udalosti, tak si ho ani nedam. Tetovania sa mi pacia, ak maju nejaky hlbsi zmysel a nie taky, ze tento obrazok sa mi paci, tak si ho dam a za niekolko rokov to bude problem. Velmi to zvaz. Jedna kamoska si dala viac tetovani v priebehu tych rokov a povedala,ze keby moze, tak si necha len jedno z nich. Velmi zalezi co a kam si chces dat, nech nespravis nieco neuvazene, za to,ze teraz sa ti len paci nejaky obrazok. Premysli si to. Co sa tyka rodicov, neviem akí su, avsak si dospela, cize uz by ti nemali do toho co kecat, je to v prvom rade tvoje telo. Ale naozaj v zaujme samej seba si to este zvaz, nech neskor nelutujes ako viacero ludi,ze co si dali. Drzim palce
@zunaf ved si to vygoogli 🙄 Som tu na rano nechcela znechutovat nikoho 😕
@anjelicek26 ja že to je nejaká maškrta 😁😁😁👍
@pr85 že ten boom ??? Práveže by som nepovedala . Ale jasne u teba tvojej kresťanskej viere je všetko cez ....
@parvinka0001 A videla si, že som niečo v mojej odpovedi písal o kresťanstve? Ale keďže si stočila tému na vieru, tak ti poviem, že ako katolík si môžem dať toľko tetovaní, koľko len chcem (pokiaľ nie sú vulgárne, démonické, amorálne a proti viere). Dokonca existuje aj jeden potetovaný kňaz - o. Mike Schmitz, ktorý je v USA veľmi populárny. Ale mne osobne sa tetovanie nepáči a nechcem ho. Len toľko.
Naco v 20 diskutujes s rodicmi o tetovani? Dam si a hotovo. Si dospela tak sa spravaj podla toho

@anonym_autor ja neviem, ale je to tvoj život. Ja mám 48r. Tetovanie sa mi páči a dala som si prvé až keď som prežila operáciu mozgu a to som mala 35 rokov a ani vtedy sa to našim nepáčilo...a teraz ti poviem jedno. Mám dvoch už dospelých chalanov. Mladší 21r. je na kerky a starší 26r.nie. Ten mladší hovoril že sa mu páčia kerky, tetovanie a ja že ok,ale manžel nebol nejako stotožnený až keď si nedal pred 2r. čo som mu nasilila na dovolenke s henou si dať urobiť rovnakú kerku a tak sa mu to zapáčilo, že už má aj on - manžel a teraz nemôže nič povedať synovi. Syn si dal v 19r. ale za vlastné peniaze. Nebudem mu zakazovať. Ale povedali sme si, že odtial... potiaľ. Je grafik takom si to vie navrhnúť. Píšem to preto, že máš svoj vek a ak to nie je niečo...no asi rozumieš tak prečo nie. Povedz im že si dospela, a čím viac ti budú zakazovať tým viať ťa to láka urobiť. Veď každá kefka niečo znamená a ak máš niečo čo pre teba tá kerka znamená tak in vysvetli prečo si ju dávaš..,ja som si napríklad dala kerku jednu lebo mám už 4 a všetko v štýle motýle znovuzrodenie po operácii a pri jednom na ruke mám po Španielsky - Note rindas....a stačí sa mi na to pozrieť a nevzdávam sa, lebo aj zdrav.problemy sú. Tak urob to podľa toho ako to cítiš. Aby si to neľutovala. Držím palce ✊