icon

Ako prežiť leto bez pomoci starých rodičov?

25. jún 2025

Tak ako každý rok aj teraz pomaly mám z toho nervy.
Všade okolo kamarátky aj v robote každá básní o tom že šupne deti k starým rodičom a ako si oddýchnu od nich.
Ja som pre nich len obyčajná chudera ktorá nemá babky k dispozícii a celé leto trávim s deťmi čas len ja.
Nesťažujem sa, ja som s mojimi deťmi rada užívam si to s nimi veď tak rýchlo rastú. Chodíme na výlety, vymyslame všelijaké programy a činnosti spolu.
Mňa trápi to, prečo si myslia že som chudera, prečo keď ja nedávam deti prečo tak som divná v ich očiach? To ako musi každá deti nasackovat k starým rodičom a ruka hore?
Po ďalšie naše babky ani nemajú záujem tráviť čas s vnúčatami. Čo ma mrzí lebo ja som mala s mojou babkou úžasný vzťah.
Moja mama už pár rokov je na dôchodku, skúšali sme deti k nej dávať. No plakali, babka vyvolávala že to nedáva a aby sme pre je došli.
Svokra stále výhovorka že ďaleko bývame, tiež už pár rokov na dôchodku, bez záujmu. Deti sa ani nepýtajú na babky, nepýtajú sa ako sa majú alebo kedy k nim pôjdeme. Ako keby to bolo cudzí ľudia pre nich.
Popravde ja ani neviem aké to je ísť niekam sama alebo vo dvojici s manželom, všetko robíme spolu s deťmi.
Možno by mi to pomohlo raz za čas mať priestor aj na seba, neviem to usúdiť, ale už teraz viem že keď ja budem babka budem sa zaujímať o vnúčatá aj navštevovať ich.

Strana
z2
sense
25. jún 2025

Jaaaj Ale moja chuderka a chudera je diametrálny rozdiel. Možno len s tebou súcitia že nemas takú pomoc od rodiny ako majú ony, a že si ani neoddýchnes. Ale v podstate ak si ty spokojná netreba riešiť a treba im povedať že je to super že si ony od detí oddýchnu ale ty si spokojná tak ako to je a nemáš potrebu od detí oddychovať

luccija
25. jún 2025
@klotildabazarik

Tie zeny co decka daju starym rodicom si radsej nemali robit deti

@klotildabazarik prečo?aj starí rodičia deti obohatia niečo naučia.A aj rodičia majú chvíľu času mne to chýbalo, ale prežili sme.

klotildabazarik
25. jún 2025
@luccija

@klotildabazarik prečo?aj starí rodičia deti obohatia niečo naučia.A aj rodičia majú chvíľu času mne to chýbalo, ale prežili sme.

@luccija sak ano ale nedavam ich tam nato aby, som sa ich zbavila😂

autor
25. jún 2025
@stanislavicenka

@autorka, tak, je rozdiel "chudera", ako si pisala na zaciatku, a oslovenie "chuderka", ze proste si , podla nich, nemas ako oddychnut o deti Mne by to bolo jedno. Ked si ty spokojna, tak nerozumiem, kde vidis problem

@deedol Reagujem tak že im poviem že ja by som nemenila ja si čas so svojimi deťmi rada trávim. Babky že sa nezaujímaju je to ich voľba, to mi je skôr ľúto že moje deti nemajú žiadny vzťah so starými rodičmi.
@stanislavicenka Vadí mi to že také pomenovanie hovoria na mňa, ja sa necítim ako chudera no ich reči neviem zmeniť.

777januska777
25. jún 2025
@klotildabazarik

@luccija sak ano ale nedavam ich tam nato aby, som sa ich zbavila😂

@klotildabazarik ja áno, priznavam sa. Dám deti starým rodičom a oddýchnem si. No co uz nie som dokonalá matka a mam niekedy dosť vlastných detí.

deedol
25. jún 2025

autorka, sama si si napisala, ich reci nevies zmenit, tak sa nad ne povznes, lebo jedine, co vies zmenit, je ich postoj. s usmevom by som ich odpinkala, ze som rada, ze mam moznost travit tolko casu s mojimi detmi, ze si to uzivam, este kym so mnou chcu byt, a bodka. dalsia tema prosim.

lujza123
26. jún 2025

Vzťahovačnosť je hrozne blbá vlastnosť, skús s tým niečo robit lebo zbytočne si tým strpčuješ život a ničiš vzťahy s okolím.
Oni sa ta snažia súcitne poľutovať a ty si to sama sebe otočíš ze sa ti posmievajú a urážajú ťa.

*Alebo tam je kdesi štipka túžby mať od deti oddych preto takto podráždene reaguješ ked ti to niekto pripomenie. Lebo keby si s tymto stavom úplne spokojna a vyrovnaná tak by si túto tému nezakladala.

Veľa rodičov nema po ruke “babky, dedkov” , niesi sama. Ake staré mas deti? Existuju detské tábory, aj také denné, letná družina, tak isto môžeš poprosiť kamosku alebo si normálne zaplatiť baby sitterku a večer s muzom niekam vybehnúť na rande. Pomôže ti to, možno si to užijete a možno zistíš ze vám to naozaj nechýba.

viera012345
26. jún 2025

V prípade,ze nemusite riešiť prázdniny v zmysle,ze kde dať deti kým ste v práci, tak nič lepšie si neviem predstaviť ako byť s mini, striedať akčné dni a leháro , venovať sa aktivitám, ktoré leto ponúka.Myslim,ze skôr Vám by mohli závidieť tie mamičky, ktoré sú nútené využiť pomoc starých rodičov , lebo musia do práce

princezna_bosorka
26. jún 2025

1. preco ta zaujima, co si myslia ini?
2. mam pocit, ze im zavidis. ak hej, neupinaj sa na stare a mamy a najdu si opatrovatelku....

tamarka9
26. jún 2025

Ja som na to rovnako,z leta mam vždy poriadne obavy ale nevadí keby ma niekto polutoval 😁 ja si aj sama poviem aké som chuda 😁 nemáme s mužom toľko dovolenky,aby sme vykryli cele leto,keďže musíme riešiť aj iné prázdniny a choroby. Babka ktorá je pri nás záujem nemá vôbec a druha babka co je ďalej by aj mala,ale deti by museli poslúchať na slovo a ja by som len počúvala aké sú nevychovane. Co bysnom prežila,ale.deti samé nechcú ísť. A za mňa je to super keď môžu babky postrazit,podľa mňa to prospieva obom stranám. Nemusí to byť ze supnem deti na mesiac,ale hocikedy cez rok na jeden dva dni. My sme s mužom už 10 rokov neboli sami ani len na večeru a nám to teda dosť chyba. A neznamená to ze deti radi nemáme. Ale prežili sme už a prežijeme opäť 😉

zuzuliatko18
27. jún 2025

Autorka, mne to pripada skor, ze Ty nie si s tym zmierena, ze nemas pomoct. Kebyze ta to netrapi, tak by si v klude na taketo poznamku reagovala a neriesia

Kazdy clovek ma nejake ocakavania a zase to ostatni svoje pocity a to, na co si trufnu..v tomto smere sa naucit co clovek.mzoe ocakavat a zariadit sa podla toho, je jedna zivotna vuzva. Niekedy to ide lahko, niekedy tazsie. Rodicia musia v tomto smere pohladat moznosti, ktore su v ich silach a s ktorymi su ok.

staromodna
27. jún 2025

Mám 3 deti, žiadne babky, kam by som mohla deti supnut, kedze byvame od seba veľmi ďaleko a skrátka to ani nie je možné. Tiež vidím v očiach niektorých, že ma berú ako cudnu. Ony majú kam deti dať, ja nie, tak som terčom posmechov. Čo narobiť? Je to ich názor a sama som zvedavá ako to pôjde ďalej. Ľudia vo väčšine prípadov nežijú 100 rokov a neskôr čo budú robiť? Ako sa hovorí, psy bresu a karavana ide ďalej.

pralinka86
27. jún 2025

Boze moj, to su kravy.
Ako moze zena zene povedat, ze je chudera?! Ako mozu byt take nechapave? Ved same su matky...
Predsa sa staras o vlastne deti, babky sa uz postarali o svoje deti. Ked nie su moznosti, tak nie su. Vase deti budu mat ine zazitky, nez ich. Mozno aj ovela lepsie.
Kasli na ne..

smilingwoman
27. jún 2025

Povedala by som , že je to fajn mať takú možnosť, ale ty ju nemáš. Každý sa predsa zariadi podľa svojich možností. Je nás viac takých, ktorí nemáme na blízku rodinu. Naopak v takejto situácii sa pochváľ, môžeš byť na seba hrdá, že to zvládaš úžasne 🙂 nenechaj sa deptat takými rečami. Možno ťa to v kútiku duše mrzí, že sa proste nedá inak, tak preto si si to viac pripustila. Ale ako vravím, treba brať veci ako sú a snažiť sa žiť a užívať život ako najlepšie vieme. Zbytocne sa neporovnavat, ísť si svoje a snazit za neriesit komenty ostatnych aj ked je to niekedy ťažké. ❤️

Strana
z2