Ako prežiť rozvod rodičov a nájsť silu?
Ahojte. Potrebujem pomoc, typy, ako toto celé stráviť.
Moji rodičia sa každý mesiac hádajú. Je to už veľa rokov, čo je to už k nevydržaniu. Otec ponižuje matku, nadáva jej, potom si navzájom nadávajú. Naozaj hnusne nadávky boli použité. Robí rozhodnutia bez nej, pretože vie, aká je. Hrozne šetrí, nič sa jej pomaly nepáči. Minulý rok popradaval veci lúpil si za to motorku, tento rok som dostala vodičák, mame staré auto, ktoré sa kazí a zobral si pôžičku na ojazdené auto, ktoré stojí ako nové. Nemajú spoločný účet, energie ťahá matka zo svojho a on sa nasiera, keď mu ona donesie účty, koľko čo stojí. Vari mu, väčšinu ofrfle, utrie si do nej ústa. Ona si do neho zas rypne, že mh nevyšlo manželstvo s ku***u (podviedla ho ex).
Tento deň sa to vyhrotilo, čo po nej vyštartoval, že on toto nebude žiť, že dá návrh o rozvod.
Papiere som hľadala, vyplňala ja so slzami v očiach, ako to všetko pokračuje. Oni úplne bez štipky empatie k sebe jak hovädá sa chovajú. Bezcitne.
Je mi z toho celého zle, mame starý dom, ktorý sme prerábali. Podľa ich slov ho chcú predať a každý pôjde žiť na svoje. Mám dvoch psov + sliepky, budúci rok maturujem a pravdepodobne pôjdem na výšku, ale po tomto neviem. Nechcem skončiť ako oni. Neviem, čo robiť, aj keď viem, že sa to medzi nimi nedá do poriadku,lebo ani do poradne nepôjdu. Je to 20 ročne manželtvo, je mi toho celého ľúto. Mám 19. Čo s tým robiť? Nemám žiadnu silu im pomôcť to zmentked oni nechcú .
Akože toto asi citat nechceš, ale čo tu chceš zachránovat?
Urážajú sa, nadavaju si, nehospodária spolu, každý si robí čo chce, jeden druhého ponižujú
Asi naj risienie bude rozchod a rozvod.
Ty zmaturuj, urob prijimacky na vs, mizes ísť na intrak. Ale chápem že si nešťastná, že asi si toto rieisit nechcela
Zapamätaj si to do života. Po prvom signále u partnera, kde Ti vulgárne vynadá, bude ponižovať si spomeň, že takto zdravý vzťah nevyzerá a zapamätaj si, že žiadny chlap magor sa proste nezmení-mnohé ženy ostávajú a táto mantra, že "dúfala som, že sa zmení" už priviedla do nešťastného života kopec ľudí a najviac si to odskáču iba deti. Pre vás všetkých by bolo najlepšie, keby sa rozvedú. A ty si opakuj to hore, čo som Ti napísala. Za ich pokašľaný život ty nemôžeš a nemáš ho ani ako zachrániť a zmeniť. Nedávaj si za nič z toho vinu.
asi bude najlepšie keď sa rozvedú...
@gerber58 obom, resp. vsetkym trom moze byt po rozchode aj lepsie. Prestanu kazdodenne drsne konflikty a tvojimi rodicmi, ktori ta maju radi, zostanu. Ty sa sustred na svoje vzdelanie a na internate (resp. nejakom spolubyvani) zacnes svoj samostatnejsi zivot.
Tatko je teda 2* zenaty, matka raz vydata? Kazdy z nich ma zrejme osobne problemy a urobi si hromozvod z toho druheho. Nevedia potiahnut spolu ani domacnost, obaja maju pocit vyuzivania, ze davaju viac, ako ten druhy. Nuz, co je mrtve, n eda sa ozivit. Netrap sa. Budes s bilagom rozvedenych rodicov, ale oni za to mozu👿
@pribinak lenze ked si si nevsimla, ona trpi, ze idu od seba a chcela by ich spolu... Ano, niemomu zalezi na dobrej povesti, ze je z usporiadanej rodiny. A ano, este take existuju, aj ked, ked sa dvaja stretnu su zvycajne z rodicov rozvedenych, nadivoko, slobodnej matky. Teraz bola svadba u nas a k paru boli 2 pary rodicov, povodnych, cudoval sa fotograf aj kameraman, farar😂tak ako ty. 🥀
Presne takto , by opísalo stav dieťaťa mnohých žien , ktoré sa na MK sťažujú ako ich muž je zlý a aj keď by mu aj z posledného dali. 2 egoisti , ktorý sa stretli pod jednou strechou a vychovávaju jedno dieťa. Nie on je hlupák , ona hlupaňa , obaja od seba ďaleko neodskočia a presne takto to vníma dieťa.
Vo všeobecnosti veľa síl ti želám a vydržať , presne vieš akého muža si hľadať nepotrebuješ , a akou ženou sa nikdy nechceš stať. Niekedy ti lekciu do života dajú tý najbližší.....

@gerber58 nemas to lahke ... ked niekto nechce nepomozes im.
V com im chces pomoct? Sustred sa na maturu ak nechces dopadnut ako oni snaz sa ziskat dobre vzdelane aby si bola v buducnosti sebestacna
Na vs ked sa vasi rozvedu si vybavis stipko das to len sa nesmies nechat polozit
Drzim palce 💗