Ako prežiť Vianoce bez deti?
Ako to mám prežiť? Mám citlivú povahu,neviem ako to zvládnem,určite sa rozplačem.Žijem s ex zatial v jeho dome a toto budu prve Vianoce ktoré budem sama v izbe.Odmietam si s ním sadnúť za spoločný stôl.Síce navarím všetko ako ma byť na Vianočnú večeru ale jesť to nebudem.Už teraz nemám chuť.Približne 2 týždne nespím poriadne ani jednu noc.On o tom ešte nevie! Neustále ma uz vela rokov fyzicky napadá,vulgarne mi nadáva a deptá ma.Povedala som si dosť! Rodinu nemám,takže nemám ku komu ísť,budem sama.Jediné čo ma teší ze neskôr keď deti zjedia večeru a rozbalia si darčeky od muža tak prídu na chvílu za mnou.Vedia o tom a chápu to,len rozmýšlam či im nezničim mojim rozhodnutím Vianoce.Deti sú už staršie,v puberte ale tak či tak si to budú pamätať.
Autorka Ja neviem, tak choď do nejakého domova dôchodcov pomôcť s večerou alebo do krízového centra verím že niekde by dobrovoľníka privítali. Alebo sa ponukni útulku že pôjdeš v ten deň vyvenčiť psy. Ale doma prosím v čase večere nebuď ak sa nevieš premôcť, lebo ak budeš niekde zavretá pre deti to bude veľmi ťažké. Radšej fakt choď do nejakej práce alebo aktivity a príď až po večeri.
....a aky ma vyznam na stedry vecer zahrat divadlo ze nesadnes si s nim za stol k veceri(ktoru si uvarila) a zavries sa v izbe? Po sviatkoch bude co ked pises ze nemas kam odist? Aj dalsie dni budes vecerat len v izbe?
Prečo smutnou ? Nič sa nedeje .treba začať nový život .to je psychopat a bude ti lepšie .objednaj si izbu v penzione niekde a hotovo ...
Myslis, ze deti ocenia veceru, ked im bude mama sediet zavreta a urevana v inej izbe? Ked myslis…vravis, ze su vacsie, tak ak nie je moznost “vyhnat” na Stedry den exa prec, vymysli nieco s detmi ty…
A napriek tomu, že to chápu tak oni idu večerať s otcom? Naozaj to tak chcú? Spýtala si sa ich? Ak tam máš plakať tak naozaj radšej odíď pomôcť niekde do domova pre seniorov…
Autorka, ked si rozhodnuta ostat v tej izbe..... Ja by som si supla tabletku na spanie a cele vianoce by som prespala. Alebo xanax, z toho tiez zaspis.
Bud si niekde zozen, alebo obvodna ti predpise.
Ty si tu pisala uz pred par rokmi tusim si robila upratovacku ? A muz celkom dobre zaraba tusim ste neboli zobrati a ty uz takto niekolko rokov zijes ze sa v izbe zasivas ., ale to mas jedno ci si sadnes snim za stol alebo sa skovas v “ tvojej” izbe ked zijes v jeho dome zasijes sa v jeho izbe nie je tvoja zbytocne sa hras na hrdu cely rok ti nevadi zit v jeho dome a na vianoce zrazu treba extra dramu ze ty navaris a skovas sa ? Nemas ty okolo 50r ? Dost detinske to tvoje “ riesenie.” Jediny komu ublizis su deti . Odis odtial nevies tak na vianoce zaliezt do izby je uz riesenie.
Autorka, nemáš kamaratku/známych, ktorí majú voľnú chatu, byt, atď.? Ze by si išla tam s deťmi, navarila pre seba a deti, oslávili by ste vianoce spolu. Akoze ty navarís pre muža tyrana, a ty ostaneš hladná? To co je za nápad?
Nehovorí, aky vzťah má s deťmi... Keď sú pubertiaci, už musia chápať, že fyzicky ti ubližovať nie je správne, oni napriek tomu chcú byť s otcom?
Ja by som skôr riešila podnájom, kam by som sa odsťahovala, aj s deťmi, a potom rozvod.
Prestaň sa lutovat, deti s ním sú, ide k rodine s nimi, zas diabol nie je. Čas sa postaviť za seba. Ist k stolu kvôli sebe, napriek nemu. Máš tam deti, bude aj lepšie. Nenechaj ho byt hlavnou postavou svojho príbehu / to si ty.
mas pubertalne deti - to nevedia zobrat taniere a prist do izby za tebou? ako nehnevaj sa ale ja aaj ked pojaseny pubertiak by som mamau samu v izbe nenechala .. a ako matka by som rozhodne nenechala deti same s muzom pri stole a sama sa zavrela do izby .. vy ste cela rodina neaka divna.... si daj s detmi veceru zvlast a potom ak budu chciet nech sa najedia este s otcom ... alebo namiesto vecere sa chod s detmi prejst spravte si pekny vylet .. pripadne si sprav veceru den dopredu ..
Keď roky trénuješ na mučedníka tak aj ten jeden večer vydržíš. Pretože inak fakt nechápem prečo to robíš.
Mas syna a dceru ta mala okolo 12r syn mal viac a nechcel odist . Vsetci ti tu mega radili pomahat chceli jedna chcela osobne dojst ti pomoct zbalit veci a prestahovat ta .. Tak nakoniec aby si mala pokoj si zacala klamat ze uz si da zo dna na den prestahovala aj s detmi. Ty si ten typ co sa vyziva v roli mucennika ale prevziat zodpovednost za svoj zivot to nie. Prepac tebe niet pomoci tu urcite . Vyhladaj odbornu pomoc psychologa/ psychiatra.
@autorka Ja som ta chcela povzbudit. Lebo presne pred 3rokmi som sa 1.12. odstahovala s detmi zo spolocnej domacnosti mojho ex. Hned prve Vianoce sme mali dohodu, ze deti od 20.-30.12 budu s ex na chalupe a potom zbytok prazdnin budu so mnou. Prve sviatky, v novom byte - a hned bez deti..a vies co? Zvladla som to v pohode, odvtedy tento zvyk praktizujeme, raz ma Vianoce jeden, druhy rok druhy. ALE. Ja som sa nelutovala! Vedela som, ze pre deti robim to najlepsie, ak ma uvidia spokojnu a aj oni si budu moct bez vycitiek Vianoce uzit. Ziadne slzy, smutna tvar. A ty sa vzchop, ak sa chces rozviest, tak sa rozved a tu svoju utrpitelsku pozu si strc za klobuk. Psychicky tym deptas svoje vlastne deti a tvojmu ex to je jedno..Tak si za ten stol s nim sadni, ak ti bude pocas Vianoc nadavat a deptat ta, tak popros deti, ci sa mozete presunut do izby. Ale nerob zo seba drama queen..
Inak nechcem to to už spamovať, ale nedá mi, ak by si sa ho bála, týral ťa veľmi a tak nie si s ním v jednom dome-jeho a duplom nebudem chodiť do obývačky, ale zavriem sa v izbe ak je tam on. Podľa mňa ho ty riadne vytáčaš tým, že hráš sa na mučeníčku. Inak aj toto ako zoberie ak o tom nevie, navaríš a odídeš do izby. On má jesť jedlo čo navaríš ty a ty nebudeš a do toho pri stole smutné deti, on prekvapený, toto by rozhodilo aj mňa. A ak ti to potom večer začne vyčítať tak zase bude on zlý, že vyvoláva konflikty pritom sa ty správaš ako malé trucovité decko? Ak nie si, tak sa premôž alebo chod na ten čas čo bude večera mimo domu niekde pomáhať a oboznám s tým dopredu aj deti a nech povedia aj otcovi ako to bude.
A keď je taký magor nezačne ťa aj z tej izby vyhadzovať kde chces tráviť Vianoce? Keďže dom je jeho.
Koľko rokov majú deti?
Neviem, ale tu ani nie hodinku keď je večera a rozbaľovanie darčekov by som vydržala šupla si ukludnovak...potom deťom povedala že má bolí hlava idem si ľahnúť. Ťa večera predsa nebude trvať 2hodiny...prípadne šla do kostola, na prechádzku s víziou ze spravím všetko preto odsťahovať sa čo najskôr. ..
Ja verím že musí byť pre teba ťažké si sadnúť za jeden stôl ale kvôli deťom to sprav prípadne sa aspoň spýtaj deti...
Zas keby ťa mal ten magor napadnúť slovne aj cez vianočnú večeru asi odídem ako dorobím jedlo. A kde? Nemáš v okolí, susedstve osamelého človeka? Nejakého deduska babičku ktorej by spoločnosť padla vhod?
Alebo si kúpila jednu noc v hoteli penzióne ...
Ja by som konala rovnako ako ty. Moja mamina utobila presne to iste, bolo mi to luto, ale rokmi jej rozumiem. Zije vo velmi zlom manzelstve s mojim otcom. A ked toto urobila, boli sme deti. Jedinou chybou bolo, ze sa s nami o tom nerozpravala. Ale vedeli, aj videli sme, ako sa k nej sprava. Porizpravaj sa s nimi, aby to vedeli prijat. Je to velmi tazke takto zit. Drzim ti palce
Navar sebe, detom, vianoce si spravte u "teba v izbe". Nekomunikuj s nim, nehadaj sa. Nabuduci rok ked tam nebudes, mu kto navari? Nech si zvyká. Pride robit peklo? Volaj policiu. Vedela si co bude, mala si si zarezervovat na vianocny vikend daku chatu blizko, hocikde, hocico, len nebyt na vianoce u takeho magora. Treba sa uz vzchopit, niekde zacat.... ja som dieta takeho fotra, nikdy nezabudnem na mamin sprosty argument "nepokazit detom vianoce".... nepokazit zivot, nerozbit rodinu bla bla. Vies co aj vonku na namesti sama pri strome keby mam sediet, tak doma s takym chujom nebudem.
A on sa bude tešiť keď sa budeš pri stole usmievať?
ja ti rozumeim, ze robis ustupok aby bol klud. Ale co to tak prezivas. Boze ten stedry den je totalne precenovany. detom ideo darceky. neries vecere. nech sa najedia rychlo, daj dary a vybavene, stary nech taha do p.ce. Hnusny sviniar. skoda zemusia ist deti s nim.
ked som ja bola pubertak vecera ma otravovala, zvyky ma otravovali, dary ma zaujimali a to bola aj tak traposina. takze nerob si z vianoc zbytocnu traumu. deckam povedz ze dalsievianoce budu lepsie.
Uz máš podaný rozvod? Predpokladám, že on ostáva doma a ty musíš preč? Kedy? Máš iné bývanie?
Keby ti islo o deti uz davno ides do dakeho podnajmu aj s nimi takto budes zit dalsich 10,20 rokov darmo si nahovaras, radsej zit na rozkoch ako s debilom, este sa nenarodil taky chlap aby som skakala podla neho, nechapem ako sa mozes dat ako zena takto deptat, nemam pochopenie co, ze ty nespis, ale deti celozivotne znicena psychika z toho co vidia a ovplyvni ich to cely zivot

Ak je tvoj muz taky, ako popisujes, tak to, ze budes sediet v izbe, bude mat uplne v pazi. Cize jeho tym nijak nevytrestas, akurat spravis sebe a detom najhorsie vianoce v zivote. Takze ak chces trestat seba a deti, urob to. Ak chces vytrestat jeho, vymysli nieco ine. Alebo ak to robis kvoli svojej hrdosti, tak nebud tak prvoplanova. Tento mega napad vsetko nachystat, navarit a potom sa zavriet do izby a trucovat je fakt nanic.