Ako prežiť Vianoce bez deti?
Ako to mám prežiť? Mám citlivú povahu,neviem ako to zvládnem,určite sa rozplačem.Žijem s ex zatial v jeho dome a toto budu prve Vianoce ktoré budem sama v izbe.Odmietam si s ním sadnúť za spoločný stôl.Síce navarím všetko ako ma byť na Vianočnú večeru ale jesť to nebudem.Už teraz nemám chuť.Približne 2 týždne nespím poriadne ani jednu noc.On o tom ešte nevie! Neustále ma uz vela rokov fyzicky napadá,vulgarne mi nadáva a deptá ma.Povedala som si dosť! Rodinu nemám,takže nemám ku komu ísť,budem sama.Jediné čo ma teší ze neskôr keď deti zjedia večeru a rozbalia si darčeky od muža tak prídu na chvílu za mnou.Vedia o tom a chápu to,len rozmýšlam či im nezničim mojim rozhodnutím Vianoce.Deti sú už staršie,v puberte ale tak či tak si to budú pamätať.
@lujza123 som z podobnej rodiny a poviem ti tak, vzdy som dufala aj ako dieta, ze aspon tie vianocne sviatky budu krasne... vzdy bola vo mne ta tuzba a nikdy som sa nechcela zmierit s realitou
@jana_eyre_2 vytvárajú ho ONI, spolu. Nie in, alebo ona. Pokiaľ je reálne tyrana, čo nevieme, tak to je smutné a ma hľadať pomoc. Pre seba a pre deti. Ja som tiež sedela tiež pri stole s mojim ešte manželom, ktorý prišiel na večeru, z nej bežal za láskou svojho života. Bolo to pre mňa peklo. Ale deti mali tattina a mamu. Druhé Vianoce neprišiel. Dievčatá plakali....neviem, čo by pomohlo, kebyže v tie prve navarím, na servíruje a idem vedľa. Ak je bita a tyrana, je to o inom, ale myslím si, že to by ju dofackkval skôr k stolu.
@zmrzlinka2021 tiež som toho názoru..
Fakt som toho názoru nech to rieši pred vianocami alebo po vianociach ale deťom to kaziť .no neviem ... Dávno mala odísť ... Keby aj bez detí .sú veľké .prídu za ňou hneď ako sa bude dať .
@dadis áno treba sa naveceraf spolu a keď bude robiť problémy volať policajtov .odvedú ho preč .dajú mu zákaz vstupu do domu ... Určite by ich chcel prehovoriť ale zas oni to už poznajú ... Budú vedieť čo robit a radšej otec v base ako nešťastná mama. Tie deti musia vedieť a rozlíšiť zlo
@danusskaaa si veľmi silná žena!!!!obdivuhodná!!!!naozaj ,bodaj by sa autorka chytila tvojich rad a prevzala tvoj postoj,lebo je úžasný! Si žena s krásnym srdcom.
Diskusia o ničom. Názorov je dosť a autor svoje komenty maže, takže zrejme nemá potrebu hľadať východisko.
Mňa by skôr zaujímalo, aké sviatky chcú deti?! Pubertiak už nie je malý, aby nevidel aký je rodič a aby nemal svoj názor.
@fkata syn mà okolo 17-18 dcera 12-13r s otcom maju dobry vztah kazdy vikend ich berie na vylety bez ich matky. Stara sa o nich . Ved citaj “ rozbalia si darceky od muza “ Takze on je Bud hnusny len na druzku alebo ona mà nejake psychicke problemy. Z jej chovania ze mà v plane navarit a zatvorit sa v izbe mam dojem ze je drama queen .
@luizina
Súhlasím na 100%. Autorka ľutuje len seba, pritom už dávno tam nemusela byť. To, ze v tom blázinci vyrastajú deti, ktoré nemajú takú možnosť odísť ako ona, to ju netrápi, lebo deti musia vždy ostať s rodicom. Ako vyčítala cely život moja matka mojej babke - bola obyčajný zbabelec. Aj tu sa autorka prišla iba posťažovať a po ľútosť, nie si pýtať rady a možnosti ako sa postaviť na vlastne nohy. A naivne dúfa, že to teatrum, keď sa zatvorí do izby má akože “niečo vyriešiť”.
@katkami123 Ono je smutne ze si neuvedomuje ze ten chlap je len 50% problem a zvysok je ona. Nemaju sa radi nemiluju sa no ona sa nechce pohnut z jeho domu. To ze aj ona vytvara riadne dusno doma pre deti to uz nevidi. Ze je tam len koli nim a trpi je nechutna vyhovorka ktora jej detom stazuje zivot.
@katkami123 Keby nemali deti ten chlap by ju davno vyhodil.. v urcitom zmysle je aj on chudak. A o deti sa stara tak nemoze byt uplne zly clovek.. mohli by byt vsetci stastnejsi osve. Ale jej to vyhovuje takto.
@jana_eyre_2 Ale pochop, že takto nič nevyrieši. Len rozosmúti deti a pokazí im Vianoce a naštve muža. Ty si toto vieš predstaviť, že by ti urobil muž, že máte spolu niečo medzi sebou a navarí, zavrie sa do izby a ty to máš jesť a pozerať sa na sklamané deti? Podľa mňa ho tým akurát naštve a oprávnene vznikne hádka. Proste nech ho ignoruje, venuje sa deťom´, 30 minút vydrží pri stole, 20 pri stromčeku a potom nech ide napríklad do izby svojej si niečo robiť alebo na omšu, nemusí celý večer byť v spoločnosti muža.
@miadi Kde je tá diskusia? Nemôžem ju nájsť. Ale utkvelo mi v pamäti,pokiaľ sa teda nemýlim že jej muž sa o deti nestara,chodi domov iba prespávať a berie si ich len v nedeľu na výlety? Že vulgarne nadáva aj synovi.Že muž po nej vyžaduje variť aj teplé večere,žehliť mu obleky? Že je solventný podnikatel,riaditeľ. Nepamätám si už všetko,diskusia mala veľa strán.Ty by si takto vedela žiť? Že si s teba muž urobí služku na full servis a ešte by ti aj nadaval,bil? Máš zázemie,asi si nic také v živote nezažila.Mnohé tu mudrujú ale keby boli v jej situacii tak? Každý človek príde do bodu kedy si povie dosť,niekomu to trvá menej a niekomu dlhšie.A mňa keby muž bil tak by som s ním na Vianoce nebola! Takže sa jej nečudujem.
@naniki kde si prišla k tomu, že MUSÍ nájsť adekvátne e bývanie??? Môj ex Manuel letel jedna radosť. Mal TP na miestnom úrade, tam sa našiel vycapeny. A je naozaj výhra, ak sa nadobudol majetok spolu, keď sa dvaja otlkaju v spoločnom a ani jeden nechce odísť, ale sú manželia....
@nezabudkaaa tak kebyže tak nevie žiť, neurobí druhé dieťa do takého prostredia,to je základ a ďalší, keď jej to nevyhovuje nemusí, ľutovať môžem akurát deti, ju nie. Urobiť takyto cirkus na vianoce je cez.
@maciatkolulu No prepáč,mňa keby muž obtkal tak môže zabudnuť na nejaké Vianoce! Deti ma veľké,autorka urob si deň vopred Vianoce s deťmi a hotovo.
@maciatkolulu Druhe dieťa nemuseli planovať alebo mu dávala milion šancí,čo ty vieš.
@marsmykkok ja neviem to ľudí naozaj tak strasne rozčuľuje keď si niekto myslí niečo iné ako väčšina? Prečo to ja musím pochopiť a vy nemôžete pochopiť mňa (myslím tie čo ma tu idú dokola presviedčat ako nemám pravdu) veď si myslíte čo chcete, mne to je jedno.. je to život autorky a stojím si za tým že nikto nežije jej život a nikto nevie najlpesie čo jej pomôže lebo nie sme v jej topánkach.. ak by sa môj muž rozhodol že bude zavretý v izbe, tak z toho neurobím tragédiu akoby bol zavretý na opustenom ostrove, proste je to len obyčajný deň čo si ľudia vymysleli že budú sláviť, tak by som proste urobila deťom Vianoce a muža nechala mužom.. deti mávajú traumu z iných veci ako z tých že si mama nesadne za spoločný stôl, prehanate ten význam sedenia pri veceri a pozerania sa na rozbaľovanie darčekov.. a to som človek čo.ma rád Vianoce ale v tejto diskusii sa z toho urobilo niečo akoby to bol hriech alebo čo.. veď si myslíte čo chcete, autorka si aj tak urobí podľa seba.. keď myslíš že ty by si to riešila lepšie - ok myslí si to, je to tvoje právo ale prečo si niekto iný nemôže myslieť niečo iné?
@nezabudkaaa ak je to žena z tej pôvodnej diskusie, tak sme ju povzbudzovali a radili doaleluja. Už naozaj mohla riešiť expartnera, deti aj sestru čo jej nevyplatila dedičstvo.
@nezabudkaaa Ty vies co o mojom zivote? Zazila som Mozno horsie ako autorka . Moj otec bol alkoholik a podporovala som moju mamu k rozvodu. Takze ano viem ovela lepsie ako ty ake to je zit s tyranom a aj viem ze sa da odist !co ty vies o otcovi ktory sa mi v puberte vysmieval ze mam male prsia? Ze som nula co nic nedokazala a nic nedokaze ? Denne denne nieco take . V tom som Ja vyrastala. Ty si myslis ze zazemie mi len tak padlo same ako slepemu kuratu do lona ? Moja mama sa rozviedla a kupila byt postarala sa. A bolo to o dost tazsie pred 20r prva z jej rodiny velmi katolickej .. kazdy mà co si zariadi. Ty budes len dalsia co vie len lutovat seba ale nic pre kvalitu zivota neurobi. A druhi to maju podla teba lahke a nevedia nic o zivote a nic zle nezazili. Su ludia ako autorka co žiju zo sebalutosti a hlada tu len take ako ty co ju budu lutovat. Ona cestu von nehlada. Sanci mala vela.
@nezabudkaaa pytas sa uplne odveci Nie len ze by som s takym muzom nebola na vianoce nebola by som snim vobec . Nie nenechala by som sa otlkat ani ponizovat. Nemudrujem viem ze kto hlada cestu najde . Neviem kde je ta prva diskusia Ved to bolo minimalne rok dozadu a nemam chut ti ju hladat nema to zmysel . Lutuj autorku to je fakt pomoze zmenit svoj zivot . Ona zmenu nechce . Deti zachvilku vyrastu odidu z domu a ona si mysli ze ex partner ju tam bude dalej chciet .. Ona je na ceste zit ako bezdomovec o par rokov. Alebo sa o nu budu deti musiet starat.
@jana_eyre_2 opäť s tebou nesúhlasím, ta trauma, minimálne mojim deťom ostala a VELKA. A to som urobila všetko možné aj nemožné, mali darčeky, bolo všetko ako obvykle, až na to, že mi ich podarený otec zavolal, keď sme už čakali v obliekanie s večerou, že nepríde. Nechci vidieť tie deti. A to vedeli o ňom dosť svoje neboli malé. Keď ti dieťa, 9 a 12 plaču pri večery, tak to taky obyčajný večer nie je, dospelý si to čve zracionalizivat. Ja som prosím pekne obliekla rýchlo nášho psa do letného tričká co mal a jedol z jeho taniera zo stola, áno pes. Mne bol v tej chvíli, ale aj iných bližší ako otec mojich detí. Dieťa už menej. Keď by bol taky obyčajný dwn, tak by im autorka svacla večeru a nešla by revat do izby... A nepýtala sa ako prežiť.
@nezabudkaaa no nie, nesedela by si, iba navaril... Výborne
@maciatkolulu len v tej predchádzajúcej diskusii čo vyzerá ze to písala ta istá žena, tak tam sa takéto obedy diali každý víkend. Ona navarila, muž si vraj neželal, aby s nimi jedla. Jedol len on a deti a potom zobral deti von. Ju ani na výlete nechcel mať. Toto mi veľmi utkvelo v pamäti.
Podľa mňa je to tá istá osoba.
Oni nenormálne teda fungujú už dlho.
@dadis ja som už vtedy napísala, že ona je závislá na ňom nezdravym psychickým spôsobom a kým nezačne riešiť toto s odborníkmi neodíde aj keby rovno jej bývanie niekto ponúkol a ju presťahoval.
Zdá sa mi, že písala, že už býva mimo. Jedno dieťa s ňou, syn kvôli materiálneho zázemiu nechcel odijst od otca.
Tak zrejme sa vrátila. Vyjadrovanie veľmi podobné. Žiadne riešenie "nevyhovujúce"
* nebolo vyhovujúce

@maciatkolulu možno zmení svoj postoj k neskoršiemu riešeniu problému, možno potrebuje urobiť niečo takéto aby začala meniť.. a myslím že či bude smutný partner ktorého spominas, tak je to úplne jedno.. naozaj ma zaraza ako sa tu opomina že hlavne napätie vytvára predsa on, nie ona..