Ako pripraviť dcéru na vážny zdravotný stav otca?
Ahojte maminky stala sa taká vec že pred týždňom môj Exmanzel skončil v nemocnici a bojuje o život. Máme spoločnú 5r. Dcérku ktorá ho neskutočne moc ľúbi. Dcéra vie že je v nemocnici len to že má horúčku a musí tak spinkať aby nabral silu. Ide oto že Dcéra je na neho moc naviazaná stále sa na neho pýta neustále mi plače a ja už nevládzem na ňu pozerať. Zajtra idem na konzultáciu k psychologičke. Vždy keď za ním plače jej poviem nech není smutná lebo bude aj Tatinko a že to cíti srdiečkom keď je smutná. Ide oto že ja už tiež koľko krát už sa neudržim pred nou a plačem viem že by som to nemala. Ja jej nedokážem povedať to čo sa mu stalo je mala a viem že by to nezvládla .Nemáte nejakú radu prosím vás ako ju na to všetko pripraviť? Ďakujem za prečítanie
Zajtra ti psychologicka poradí najlepšie.
Moja rada je: nie je dobre potláčať emócie. Práveže ak sa ti chce plakať, tak plač, aj ored dieťaťom, iba tak sa naučí, že je to ok byt smutná. Ani jej by som nehovorila, že nemá plakať, tým len potlačí emóciu a nebude veselsia, iba bude cítiť ešte aj pocit viny, že ona smutná predsa len je, aj keby nemala byť. A vlastne ty jej nahovárať, že keď ona je smutná, tak ocko to cíti a prihorší sa mu. Takže toto by dom určite nerobila.
Radšej by som si sadla k nej a povedala, vidím ze si smutná.... Vidím, že ťa trápi, že ocko je chorý.... Veľmi by si si želala, aby uzdravel....iba prijmi jej pocity, jej sa uľaví už len z toho, že ju niekto chápe..... Ak ma chuť plakať, nech sa vypláca v tvojom náručí, môžeš ju hladkať, objímať a dávať jej najavo, že je v poriadku ako sa cíti. Ak ste veriace, môžete sa pomodliť za jeho zdravie. Ak nie, aj tak môžete spolu dúfať, že sa mu polepší. Ak nevieš, či to prežije, ja by som zatiaľ o tom nerozprávala, to by som riešila iba ak by k úmrtiu naozaj došlo.
A ešte dodám, že prajem veľa síl v tejto neľahkej situácii!
Neskutočné ťažká táto situácia zo všetkých strán..... Je veľmi dobré,že to budeš riešit cez odborníka,on určite účinnejšie poradí,aby sa všetkým aspoň trošku uľavilo. Ja v tomto veľmi neporadím,možno len poprajem úprimne veľa, naozaj veľa síl,všetkým ❤️.
@petraivet spravila si dobre, že ideš k psychologicke. Podľa mňa je dôležité aj to či je to už nezvratné, neni nádej na uzdravenie?
Keby áno tak len vydržať a opakovať, že bude lepšie a uzdraví sa.
@martul Doktor vraví že keď sa nestane zázrak do 2tyzdnov tak je koniec. Ma 20% šancu na prežitie. Už má za sebou 3 operácie. Ďalšie ho ešte čakajú. Ja stále verím že to zvládne Ďakujem vám pekne
Ak je to mozne, tak nech mu dcerka nakresli obrázok a nalep mu ho nad postel. Alebo odfot ho ak je pri vedomí.
Toto by bola pre mna téma so psychologickou že či dcéru vziat do nemocnice za otcom
Má právo sa rozlúčiť, ale má 5 rokov. Či je to vhodne
Ak je to tak veľmi zle, skús sa ozvať do OZ Planienok, robia výborne poradenstvo a terapie prw dospelých aj deti
@martul Doktor vraví že keď sa nestane zázrak do 2tyzdnov tak je koniec. Ma 20% šancu na prežitie. Už má za sebou 3 operácie. Ďalšie ho ešte čakajú. Ja stále verím že to zvládne Ďakujem vám pekne
@petraivet čo sa mu stalo? Zvládaš to veľmi dobre a je super že sa ideš poradiť s odborníkom.. Verím, že bývalý manžel sa z toho dostane 🙏 a ak nie, čo si zatiaľ vôbec nepripúšťaj, možno by som potom vzala aj dcérku ku psychologičke. Každopádne zajtra budeš múdrejšia 🫶
Zajtra ti psychologicka poradí najlepšie.
Moja rada je: nie je dobre potláčať emócie. Práveže ak sa ti chce plakať, tak plač, aj ored dieťaťom, iba tak sa naučí, že je to ok byt smutná. Ani jej by som nehovorila, že nemá plakať, tým len potlačí emóciu a nebude veselsia, iba bude cítiť ešte aj pocit viny, že ona smutná predsa len je, aj keby nemala byť. A vlastne ty jej nahovárať, že keď ona je smutná, tak ocko to cíti a prihorší sa mu. Takže toto by dom určite nerobila.
Radšej by som si sadla k nej a povedala, vidím ze si smutná.... Vidím, že ťa trápi, že ocko je chorý.... Veľmi by si si želala, aby uzdravel....iba prijmi jej pocity, jej sa uľaví už len z toho, že ju niekto chápe..... Ak ma chuť plakať, nech sa vypláca v tvojom náručí, môžeš ju hladkať, objímať a dávať jej najavo, že je v poriadku ako sa cíti. Ak ste veriace, môžete sa pomodliť za jeho zdravie. Ak nie, aj tak môžete spolu dúfať, že sa mu polepší. Ak nevieš, či to prežije, ja by som zatiaľ o tom nerozprávala, to by som riešila iba ak by k úmrtiu naozaj došlo.
@bolarazjedna Ďakujem vám veľmi pekne za slová čo ste napísala máte pravdu ja koľko krát na ňu pozriem a plačem proste to ide samo. Ja sa každý deň za neho modlím nech to zvládne a nech bojuje. Ďakujem ešte raz
Ak je to mozne, tak nech mu dcerka nakresli obrázok a nalep mu ho nad postel. Alebo odfot ho ak je pri vedomí.
Toto by bola pre mna téma so psychologickou že či dcéru vziat do nemocnice za otcom
Má právo sa rozlúčiť, ale má 5 rokov. Či je to vhodne
Ak je to tak veľmi zle, skús sa ozvať do OZ Planienok, robia výborne poradenstvo a terapie prw dospelých aj deti
@pribinak Ona mu kreslí každý deň obrázok nieje pri vedomí je v umelom spánku nemôžem ju tam zobrat aj keby som chcela ja to nedokážem lebo by ho nespoznala je cely spálený. Skúsim tak napísať Ďakujem
@bolarazjedna Ďakujem vám veľmi pekne za slová čo ste napísala máte pravdu ja koľko krát na ňu pozriem a plačem proste to ide samo. Ja sa každý deň za neho modlím nech to zvládne a nech bojuje. Ďakujem ešte raz
@petraivet drzim palce
@petraivet čo sa mu stalo? Zvládaš to veľmi dobre a je super že sa ideš poradiť s odborníkom.. Verím, že bývalý manžel sa z toho dostane 🙏 a ak nie, čo si zatiaľ vôbec nepripúšťaj, možno by som potom vzala aj dcérku ku psychologičke. Každopádne zajtra budeš múdrejšia 🫶
@tim23 ako bol v pivnici tak vybuchol plynový kotol ma popáleniny 80% celého tela 3stupna. a 40% 4stupna
@pribinak Ona mu kreslí každý deň obrázok nieje pri vedomí je v umelom spánku nemôžem ju tam zobrat aj keby som chcela ja to nedokážem lebo by ho nespoznala je cely spálený. Skúsim tak napísať Ďakujem
@petraivet och tak potom určite nie. Toto by dieťa vidieť nemalo. Nech si ho pamätá tak ako bol
Veľmi ťažká situácia, fakt odporúčam potom Plamienok. Pre Vás obe.
Veľa síl 🥺
@tim23 ako bol v pivnici tak vybuchol plynový kotol ma popáleniny 80% celého tela 3stupna. a 40% 4stupna
@petraivet joj to ma mrzí, ja verím že bude dobre a dostane sa z toho.. Dcérke nedávaj ani falošné nádeje ale ani jej nebráň smútiť za tatinom.. Asi by som ju zobrala na výlet, do zoo, kamkoľvek aby prišla na iné myslienky.. Je krásne von, skúste sa pohnúť týmto smerom.. Inak neviem poradiť, musí to byť ťažké
Poplačte si spolu. V takejto situácii je to úplne normálne. Ale vymysli aj niečo iné okrem tej horúčky. Aby sa potom nebála, keď ona bude mať horúčku.
mne otec zomrel keď som mala 6 rokov. z toho obdobia si nepamätám nič. neskôr som začala mať problémy, úzkosti. psychologička zistila, že sú to nevyplakané emócie.
@petraivet och tak potom určite nie. Toto by dieťa vidieť nemalo. Nech si ho pamätá tak ako bol
Veľmi ťažká situácia, fakt odporúčam potom Plamienok. Pre Vás obe.
Veľa síl 🥺
@pribinak ani ja som tam dokázala po pravde ísť do teraz ale pôjdem za ním potrebujem to veľmi cítim to ze musím ísť za ním už som tam napísala Ďakujem pekne ešte raz
@petraivet joj to ma mrzí, ja verím že bude dobre a dostane sa z toho.. Dcérke nedávaj ani falošné nádeje ale ani jej nebráň smútiť za tatinom.. Asi by som ju zobrala na výlet, do zoo, kamkoľvek aby prišla na iné myslienky.. Je krásne von, skúste sa pohnúť týmto smerom.. Inak neviem poradiť, musí to byť ťažké
@tim23 stále chodíme kade tade kde sa len dá najhoršie pre ňu je ráno a večer
@petraivet ach bože... Prajem ti veľa síl ❤️
@bielasovicka Ďakujem pekne
Dcéra potrebuje plakať a prežiť tie emócie, tým čo jej hovoríš jej ubližuješ. Ty tiež plač keď to potrebuješ. Držte sa
@petraivet Rozhodne ju nestras tym, ze ked bude plakat, tak ocka boli srdiecko. Ex zomrie a tomu dietatu pukne srdce od zialu lebo bude presvedcene, ze ona mu ublizila lebo plakala.
Nechaj ju plakat. Smutok je prirodzeny.
@beata_k Ani lekári si nedovolia povedať to, čo si napísala. Lekári mu dávajú x% šance. nikomu neber nádej.
@petraivet je tu skupina Veriace mamičky. Pridaj sa a daj to tam, budeme sa zaňho modliť. Sila spoločnej modlitby je obrovská. ver tomu, už toľko doslova zázrakov sa tam vymodlilo. ❤️🙏
Je mi to luto. Prajem vela sil. Drzte sa.
@petraivet to sa aj zle cita... 20% je dost... dcerku nechaj plakat, je to v poriadku... plac s nou, ked to tak citis... bud jej oporou... v prvom rade si spravila zle, ze si ju oklamala, ze ocko ma horucku... ma 5 rokov a nerozumie ... place, lebo je smutna za ockom... veirm, ze manzelovi sa polepsi a toto cele bude len zla spomienka...

@petraivet spravila si dobre, že ideš k psychologicke. Podľa mňa je dôležité aj to či je to už nezvratné, neni nádej na uzdravenie?
Keby áno tak len vydržať a opakovať, že bude lepšie a uzdraví sa.