Neplánovane som otehotnela, plačem a nedokážem dieťa prijať

4. aug 2022

Mam taky problém, neplánovane som otehotnela, som týždeň pred pôrodom, chcela som ist na interrupciu manžel ma totálne presvedčil o tom ze by som to robiť nemala, no od 20 tyzdna neustale placem hladam sposoby co urobit.. nedokážem to dieta prijať, bola som už aj u psychológa 15krat, nedokážem to prijať je mi zle z predstavy mat dieta, som z toho neskutočne smutná mam pocit ako keby sa mi obrátil život hore nohami.. rozmýšľam nad utajenym pôrodom a manželovi nič nepovedat... a povedať mu ze sa niečo stalo..

alenah31
4. aug 2022

Ty si vydata, automaticky potebujes suhlas manzela=bez jeho suhlasu nemozes nic - ziadny utajeny porod. Odo dna narodenia ma na dieta totiz rovnaky pravny narok ako ty. Myslim ze ty si tu uz pisala. Cize sa nic nezmenilo....porodit musis, uvidis - daj tomu cas. Ine je babo vynosit a ine je ho drzat, citit pri sebe, dotknut sa ho. Mozno potrebujes tento fyzicky kontakt....a pride to. Ak nie a manzel dieta stale chce tak ako si pisala predtym - som presvedcena, ze da dietatu prednost.....vies si bez neho predstavit svoju buducnost?

mimi3008
4. aug 2022

Fuha, manzelovi nic nepovedat, budocat vstah na zasadnom klamstve? Este ine deti nemate? Ty si planovala cely zivot nemat deti, ci mat az neskor? Daj tomu malinkemu sancu, uvidis, ked ti ho daju po porode do narucia, uz ho nikdy nebudes chciet pustit😍cakas dievcatko alebo chlapceka?

birika
4. aug 2022

povedat manzelovi ze sa "nieco stalo"? ako by si vobec mohla s takym klamstvom zit...dieta nie je vankus, ktory jednoducho odhodis

iritka
4. aug 2022

uvidis co bude po porode ked dieta uvidis ci sa nieco zmeni, ak nie, tak nechas dieta muzovi a ty si pojdes po svojom....

vifoncitta
4. aug 2022

Strašné dačo...treba niesť za svoje činy aj následky...keď nechcem dieťa tak sa treba chrániť a keď sa nechranim a stane sa tak sa treba k tomu postaviť nohami na zemi !

petamich
4. aug 2022

predpokladam, ze manzela nemas idiota, aby si nechal nahovorit, ze sa "nieco stalo" a ako pise @alenah31 ak si vydata, tak to s tym utajenym porodom bez manzela nepojde a ked aj manzel nebude pri porode a prisiel by na navstevu do porodnice, tak myslis, ze tam by mu neposkytli informacie? 🤷‍♀️ teraz uz asi vela nezmozes, len dieta porodit a potom sa s manzelom poradit co dalej a mozno budes mat ine pocity (pre dobro toho dietata dufam)

bambulka814
4. aug 2022

Nie si prvá, ani posledná, ktorá má takéto pocity do pôrodu. Ale...nechaj to ešte na prírodu, predporodne hormóny sú sviňa, naopak, tie popôrodné sú oveľa priaznivejšie, čo sa prijatia bábätká týka. Nerob žiadne unáhlené rozhodnutia teraz. A zatajenie manželovi už vôbec nie, to je dôvod na rozvod, neblázni. Ale ak by to neprešlo pôrodom a mala by si takéto stavy naďalej, prosím vyhľadaj nie psychológa, ale psychiatra, aby sa niečo veľmi vážne nestalo (ublíženie dieťatku, sebe). Prípadne si radšej dohodnú termin už teraz, na týchto dr je dlhá cakacka.

alexnina777
4. aug 2022

tvoj manžel o tomto všetkom čo si tu napísala vie?

solange7
4. aug 2022

No stale to moze dopadnut tak, ze porodis, manzel ostane s dietatom a mozete sa rozviest. Budes bez dietata aj bez manzela.

bambulka814
4. aug 2022

A divím sa, že psychológ Ťa už dávno nenasmeroval na psychiatra, to je dosť veľké zanedbanie situácie, ktorá môže dopadnúť veľmi tragicky:(. Choď zajtra k obvodnej pre lístok a volaj psychiatrovi, ešte máš pár dní čas do pôrodu.

lucinka5051
4. aug 2022

Uff toto sa az zle číta...v kazdom pripade miminko za to nemoze... urcite porod a ak sa tto nezmeni tak povedz manzelovi co sa deje a dieta mu nechaj...

bluka2
4. aug 2022

Utajený pôrod niekde v zahraničí?

mirro
4. aug 2022

Veď vás bude o jedného viac, to je dôvod na radosť. Plakať by si mala,až niekoho stratíš.

deti95060810
4. aug 2022

ty si už dospelá? Lebo aj mladistvé matky mavajú viac zodpovednosti....
máš možnosť dať bábo na adopciu, alebo nech na MD zostane manžel...

lucia147852
4. aug 2022

No tu už len smer psychiater a AD. Ani ja som neskakala 2 m keď som zistila, že som tehotná, ale toto je už diagnoza.

3009
4. aug 2022

Okamžite choď sa zajtra objednať k psychiatrovi. Výmenný lístok ti netreba. Rieš to zakiaľ neublížiš sebe alebo dieťaťu.

marisoul17
4. aug 2022

Akože autorka má evidentne depresie a niektoré tu jej ešte naložíte, lebo sa mala chrániť, lebo zodpovednosť a iné to zvládli a pod .. Ste vy normálne? To je to isté ako by ste človeku s rakovinou povedali že sa mal zdravsie stravovať a ísť k dr skôr... Dajte si pohov a choďte sa realizovat inam!

kitycat
4. aug 2022

Ahoj,

Nepisala si sem uz?
Drobca daj hrdemu otcovi, nech je pri porode a ty dieta nemusis ani vidier. Mozes sa vzdat rodicovskych prav.
Neodsudzujem ta za to. Neplac, vsetko bude tak ako ma byt.

Ignoruj MK matky co idu aj cez mrtvoly...

leskovael
4. aug 2022

Nuž ak sa nič nezmení ani po pôrode , tak zostane muž s dieťaťom a ty od nich odíď a nechaj ich žiť si svoj život...A ty si ho ďalej ži po svojom.

matkahelka
4. aug 2022

tak ak ta manzel presvedcil, aby si si dieta nechala, tak hold, on pojde na matersku a bude sa o babo starat on. ziadna katastrofa sa nedeje. my sme na VS mali taku docentku, ktora tiez dieta nikdy nechcela, tiez otehotnela neplanovane, cele tehotenstvo hovorila, ze v nej rastie mimozenstan, po 6tyz.od porodu uz stala za katedrou a ucila na plny uvazok a na materskej bol jej - vtedy 50 rocny muz. dieta bolo od 6mes.v jasliach a ked bolo chore, alebo mu isli zubky, prespavala normalne na univerzite, lebo ju rozculovalo, ze sa nevie vyspat, lebo dieta stale place. nie vsetky zeny su suce byt matkami.

panelacikova
4. aug 2022

pozri sa, ak sa pôrodom tvoje pocity nezmenia a naďalej budeš dieťa "neznášať", nech sa páči, manžel ťa nahovoril na to, nech si ho necháš, manžel nech sa stará. vymeníte si proste roly 🙂

panelacikova
4. aug 2022

@leskovael prečo by mala odísť? v bežnom živote žena trčí pri dieťati a muž zarába. tak si to vymenia. muž bude trčať pri dieťati (no a čo, pôjde dieťa na UM, neodpadne z neho) a žena bude zarábať. muž bude ten, čo bude s deckom chodiť po lekároch, riešiť jasle, škôlku, školu.... proste si to vymenia. ak ju do toho tlačil a ona nebola s tým od začiatku stotožnená, nech sa teraz postará... keď je to opačne a muž tlačí ženu do potratu a žena "neposlúchne", tak muža to dieťa väčšinou nezaujíma. ide si do roboty, z roboty za svojimi koníčkami... nerieši dieťa, nerieši nič. žena sa trápi. tak nech si to autorka zariadi tak. nemal ju do dieťaťa tlačiť.

mamulik10
4. aug 2022

Ahoj. Prežívala som niečo podobné na začiatku tehotenstva 1 trimester. Stále som sa budila s myšlienkou ako ho nechcem a zaspávala s pocitom ,ze ráno sa zobudím a dúfam, že potratim. Ako som skončila 1 trimester všetko negatívne odislo. A ako píše veľa žien sú to hormóny a to je fakt musíš tým prejsť ako skoro každá z nás. Mysli aj na muža nebolo by to fér utajený pôrod. Príde deň D uvidíš babatko a bude to láska na celý život 🙏❤ držím Ti moc palce

nwnw
4. aug 2022

Nuz tak pojde na matersku muz. Nebude ani prvy ani posledny.

any_soj
4. aug 2022

Pozri si film Strom v srdci. Podľa skutočného príbehu. Dôvod kus iný - manžel lekár pri pôrode, nečakane dvojičky (pár rokov dozadu), druhé dieťa malo Downov syndróm. Manželka poloomdleta porodila druhé, on ho dal odniesť prec a jej potom povedal, že zomrelo. Ale teda pointa prečo to píšem - to ťaživé tajomstvo zničilo nielen jeho vzťah, ale aj jeho samého. Fakt podobnú blbosť neurob. Okrem toho to ani nie je možné, keďže si vydatá, má právo sa informovať na dieťa. Skôr sa skús s manželom dohodnúť, ak táto tvoja depresia neprejde, aby ste dieťa niekomu darovali. Možno načas k rodine, možno na adopciu, ako bude manžel súhlasiť.

leskovael
4. aug 2022

@panelacikova píšem AK SA NIČ NEZMENÍ ANI PO Pôrode ak si si nevšimla.. A na tvoju otázku prečo by mala? Lebo by mala... Lebo podľa mňa (a nato tu slúži diskusia a možnosť komentovať, aby ľudia napísali svoj názor na vec, aj keď 100 ľudí, 100 názorov) ak má mať dieťa matku, ktorá bude mať tieto pocity aj dlhšie po pôrode, citujem "nedokážem to dieta prijať, bola som už aj u psychológa 15krat, nedokážem to prijať je mi zle z predstavy mať dieťa" tak by som už len z rešpektu k dieťaťu či už chceného alebo nechceného, neničila jeho život mojou prítomnosťou. Lebo ak by sa to nezmenilo , tak ten postoj sa na dieťati podpíše. Matka ktorá bude mať tieto pocity aj po návšteve psychiatra, aj po pôrode naďalej, by podľa mňa nemala byť v živote dieťaťa.. Preto...

A za ďalšie, je svojpravna, ak by som raz vedela že dieťa nechcem, nenechám sa mužom prinútiť, to platí aj opačne keby som dieťa chcela. Nechala si dieťa, samozrejme môžu skúsiť to, že muž pôjde na MD nič natom nieje, to ale absolútne nemusí riešiť city a postoj matky k dieťaťu... A práve to je teda podľa mňa problém..nie to kto pôjde na materskú.

niekapitalizmu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adkat13
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
4. aug 2022

@leskovael stále nevidím dôvod na odchod. muži bežne žijú vo vzťahu, kde neriešia nič, čo sa týka dieťaťa. možno sa s ním tak 2-3x do týždňa na 30 minút pohrajú a pokladajú to za dostatočné. teraz, ak by toto mala robiť žena, je to nepredstaviteľné? 🙂

misinka0611
4. aug 2022

rozmýšľam nad utajenym pôrodom a manželovi nič nepovedat... a povedať mu ze sa niečo stalo..

????

Naozaj máš guráž niečo takéto urobiť? Si zúfalá ale zas trošku racionálne uvažuj..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre