icon

Ako pripraviť dieťa na zmenu bydliska u nového partnera?

samuelson
8. apr 2013

Ahojte, som mlada 33 rocna vdova a mam 5 rocneho syna. Na zaciatku roka mu zomrel otec, sice este moj manzel ale iba na papieri. Ale zili sme v jednej domacnosti u jeho matky. Ja mam noveho priatela, zamilovanost obojstranna, slusny, inteligentny, povahovo velmi kludny a rozvazny clovek. O dietati vie a samozrejme chce aby sme fungovali ako rodina spolocne. Ide o to ze do leta mam odist od svokry, povodne som si chcela kupit mensi byt a cast z neho financovat hypotekou, ale priatel uz byt ma a navrhol mi ze by bol velmi rad keby sme byvali u neho spolu, ze nemusim minat peniaze a radsej ich mam malemu odlozit na knizku, ved on hypo neplati a prijem ani nebudem spominat, dostatocny aj pre 7 clennu rodinu. Ma 3 izb byt kde jedna izba je nevyuzita a navrhol aby sme tam malemu zariadili detsku izbu aby mal vlastnu izbicku. Byvame momentalne v petrzalke a on byva v Raci, u mna problem nieje sme obaja mobilny takze presuny zvladam hravo. Ide o maleho, priatela este nepozna a do leta dost kratka doba. Ako im pomoct v zoznamovani a zvykani si na seba? Kedy mu ukazat nove byvanie? Syn vie ze musime od svokry odist a vybudovat si vlastne byvanie, vzdy chcel mat svoju izbicku. Temu ze neostanem v Petrzalke som svokre nahodila, ale nevie ze ideme k priatelovi lebo ani o nom nevie. Jej nazor na moje rozhodnutie ma nezaujima, ja mam narok na lasku a novy zivot kedy ja budem chciet. Nasa komunikacia je obmedzena iba na informacie do kolkej som v praci a kedy ma ist pre syna. Inak spolu nekomunikujeme a doslova cakame kedy nastane ten den odchodu. Ultimatum je do leta. Syn urcite bude o priatelovi rozpravat. A preto neviem ako na to, nakolko svokrine vyberanie zo skolky na hradi priatel ale co sa tyka svokry jej kontakt so synom nemienim nijako obmedzovat, ci uz bude chciet byt ona s nim alebo on, vyhoviem. Co by ste mi poradili, terapiu sokom alebo to pomaly tahat az do konca juna a potom to cele ukoncit a odist.? A taktiez to zoznamovanie tych dvoch chlapov, inak syn komunikativny az moc a nema problem s novymi ludmi. O priatelovi som mu uz rozpravala a povedala som mu ze najviac lubim jeho (syna) a vzdy bude moja najvacsia laska ale ze je tu novy clovek ktory lubi mna a chce poznat aj jeho. Syn mi povedal ze kedy ich zoznamim a ze dovoli aby ma niekto druhy lubil. Ja viem detske slova. tak prosim o radu, dakujem

Strana
z2
kaktusik007
18. apr 2013

@samuelson budes... kasli na ludi, ktori ta budu sudit - nik na to nema pravo... je na to jedno cinske prislovie -- neviem presne, ale nieco v tom zmysle ze sudte ma az potom, co si obujete moje topanky a prejdete v nich tisic mil....
ja mam jedno presvedcenie, ktorym sa riadim (teda je ich viac, ale toto sa hodi teraz povedat tebe 😉 ) -- nech je moje rozhodnutie akekolvek, viem, ze je vzdy spravne --- pretoze sa poznam a viem, ze vzdy zvazim vsetky pre a proti a viem, ze ked sa raz rozhodnem, nie je to unahlene, vychadza to zo skutocnosti, ktore mi boli v ten dany moment zname..... no a ked sa stane, ze sa objavi nova skutocnost ---- no nevadi, rozhodnutie pozmenim 🙂))
netrap sa, bude dobre, venuj sa synovi, praci..... a cas ti da odpoved na vsetky otazky

samuelson
autor
18. apr 2013

@kaktusik007 dakujem za povzbudenie, pekny den 🙂

Strana
z2