icon

Ako reagovať, keď mama poprie príbuzenstvo?

19. aug 2024

Ako by ste sa cítili, keby vám mama povedala, že nie ste jej rodina. Mojej mame to pripadá normálne a nechápe, prečo som sa preto nahnevala. Chcela by som vedieť, ako by ste reagovali vy.

Strana
z2
purple_wolf
22. aug 2024

nie si adoptovana ?? niektory ludia nevedia prijat cudzie dieta ... na druhej strane moja mater mi hovorila roky nieco podobne a to som jej biologicka dcera ale ona je mentalne vypatlana ... odstihni ju zo zivota, bude ti lepsie z dlhodobeho hladiska, nemozes nutit ludi aby ta mali radi a vie sa to zvrhnut na velmi toxicku cestu ak sa vztahy znasilnuju

mantilka
23. aug 2024

Ako opisujes...asi nie je vo vzťahu. Nie je zvyknutá si dávať servítku pred ústa a najlepšie sa miesa do života deťom, lebo tie odpustia. Aj ja by som sa urazila, ešte viac pred deťmi také povedať. Koľko má mama rokov? Máš pravdu a drž si ju, nema sa čo do vašej rodiny miešať. Ona si zariadila podľa svojho a ty podľa svojho.

autor
23. aug 2024

@mantilka Bude mať 70. Už dlhšie je vdova. Vždy som ju brávala aj s našimi deťmi na akcie v meste aj mimo neho, samozrejmosťou boli spoločné oslavy, kde bolo vždy veselo. Leto sme spoločne trávili na chalupe. Snažila som sa to celé zabezpečiť, aby ona mohla byť s vnúčatami a starať sa o svoje kvety. Keď niečo potrebovala, takmer vždy sme boli k dispozícii, ja aj môj muž. Zase na druhej strane ona je samostatná, väčšinu vecí sa snaží zabezpečiť si sama... Lenže je strašne tvrdohlavá a potrebuje mať všetko pod kontrolou, dávať nevyžiadané rady atď. A ja chcem mať veci po svojom. Nejaké pnutia boli medzi nami vždy, ale teraz to je na nevydržanie. Problém je, keď dcéra nezje celý jogurt, hoci vie, že má na to zdrav. dôvody. Príde nahnevaná s tým, že dcéra nevypila na raňajky ani pol šálky čaju a pritom vypila takých 90%. Keď jej to poviem, tak mi povie, že ja ešte zaplačem, keď budú deti v puberte... Nahnevala sa, že deti nič nejedia, že sa pre ne nedá variť. Urobila im baklažán, jasné, že ho nejedli. A ona to vie. Ja im z neho robím omáčku na cestoviny a ešte som nemala problém. Krídelká zjedli podľa nej s malým oduševnením a radosťou... Ešte pred polrokom hovorila, aké sú zlaté a bezproblémové. Ešte keď som bola slobodná, precestovali sme pol Európy spolu, bolo nám veselo, rozumeli sme si. Preto, keď mi toto povedala, bol to pre mňa šok doslova. Akože posledný rok, rok a pol je to zlé. Neuznáva moju prácu, spôsob, ako trávime voľný čas, koľko robíme na chalupe - nikdy nie dosť... Stále nejaké invektívy na niečo, veľakrát osobné... Ale keďže to bývalo iné, myslím, že v tom hrá úlohu vek...

bonboniera
23. aug 2024

@hopsas ak pri hádke hovoríš svojim deťom ze nie sú tvoja rodina, ke načase niečo robiť s nervami

mantilka
24. aug 2024

Vekom sa tvrdohlavosť prehlbuje. Tiež je jej ťažko asi prijať iný štýl života....veľa sa toho zmenilo. Je ešte možnosť brat to jedným uchom dnu a druhým von. Áno mami, ja nie som tvoja rodina lebo v svojom živote neplnim tvoje príkazy. Pousmiať sa. Vymysli nejakú frazu. čo ju prekvapi....uvedomí si že jej " akcia" nefunguje.
Moja mama bola tiež tvrdohlavá, už tu medzi nami nie je, ale v niektorých situáciách pochopila, že zbytočne bude tlačiť na pílu.
Na výchovu sú rodičia, starí rodičia nech si užívajú vnúčatá.

autor
24. aug 2024

Ďakujem za všetky rady, postrehy, skúsenosti. Pomohlo mi už aj to, že som to dala na "papier"... Už len vymyslieť, ako to celé "utriasť" a ustáť.

autor
25. aug 2024

Tak som sa dnes dozvedela, že si to celé len namýšľam a robím cirkus... Predpokladám, že očakáva, že sa ospravedlním, len ja akosi netuším za čo... Aspoň viem, ako sa nemám a nechcem správať k svojim dcéram, keď vyrastú.

autor
28. aug 2024

A príbeh pokračuje... Dnes mala mladšia dcéra oslavu, kde boli iba babky a naše dcéry, kvôli tomu, aby som tam náhodou nevytvárala napätie. Muž sa ma zastal v súvislosti s tým, čo povedala, a keď odišiel, pred deťmi ho označila za sviniara...

lenka_da
21. nov 2024

nechcem ťa strašiť, ale to už môže byť aj začínajúca demencia, resp. alzheimer

Strana
z2