icon

Ako reagovať, keď muž rozbil veci?

karolinakk
21. nov 2023

Muž mi tretíkrát za mesiac niečo rozbil v kuchyni. Dnes to bola veľmi vzácna 3L doza na medovniky, pozlátená. Spolu s tým dnes rozbil aj misku čo som si doniesla z Portugalska. Som extremne vytočená. Nahukala som do neho že toto už nieje normálne.. a on spustil protiútok. Je moja reakcia prehnaná ? Dala som mu kupit dozu aj misku z bonami za 50€, lebo však moje rozbité veci už nenahradí niecim z pepca, nechce to kupit samozrejme 🤦🏼‍♀️ som vytočená

Strana
z5
ivusa1516
22. nov 2023

@tiezjedna 🤣🤣🤣🤣🤣👌

saxana000
22. nov 2023

@karolinakk ja mam tyzrne ked mi vsetko pada z ruk a.potom trebars pol roka nerozbijem nic.opytaj sa ho ci sa citi dobre ci nie je nervozny unaveny..
A drahe dozy si umyvaj a odkladaj sama

culienka
22. nov 2023

@deninka233 u nás sa tiež veci vážia. Však v tej veci je aj dáka energia, niekto to vyrobil, kúpilo sa to tiež za dáke peniaze, ktoré tiež niekto musel zarobiť. U nás sa všeličo rozbilo aj znicilo nerobím z toho vedu, ale aby nedával pozor ze však sa kúpi nové.... A všetko budeme mať doma lacné smejdy z pepca lebo však aby muzik mohol rozbíjať.... A ďalšia vec je ze si myslím ze na planéte je už odpadu dosť a netreba ďalší zbytočne vyrábať!!!

taga
22. nov 2023

@culienka krasne povedane... rovnako, nieco tym ucime aj deti: nevadi ze si rozmlatim hracku - ved je to len vec? Nevadi, ze si roztrham tricko- ved je to len vec? Nevadi, ze stratim peracnik- ved je to len vec? Kupime novu? Ako potom naucime deti vazit si, co mame a vnimat, co je to praca, a ze aj veci, aj ked su to len veci, maju svoju hodnotu a mame si davat na ne pozor.... Bola by som s tou benevolentnostou trosku viac opatrna...

h2
22. nov 2023

@ivusa1516
@tiezjedna
Dievčatá, nechcete si svoje osobné invektívy riešiť v súkromných správach?

tiezjedna
22. nov 2023

@h2 ja už som skončila. K "tomu" nemám viac čo... 😉 keď sa pozrieš lepšie na jej príspevky, tak tá má problém s každým. Škoda reagovať.

martul
22. nov 2023

@karolinakk Nie nie je v poriadku, že rozbije 3 veci do mesiaca, ale:
1. chytil to a treskol o zem úmyselne?
2. Tvoja reakcia nebola určite normálna, dá sa to aj normálnejšie
3. Aj ste sa stihli o tom rozprávať? Počúvaj ma ty čo si taký zamyslený alebo čo, veď toto je už tretia vec čo ti spadla.....
4. Ty ho ,,prevychovávaš?!" pre kristove rany, to nie je tvoje dieťa, to je tvoj muž. Toto keď si uvedomíš tak hneď budeš všetko vnímať trochu inak.

Komunikovať, komunikovať, a nie vychovávať , to môžeš svoje deti, nie muža.

petronelag
22. nov 2023

@martul Ale ak to naschval nehodil a chcel rozbiť - tak to môže byť aj začiatok nejakej dg., že mu vypadne z ruky a neukontroluje to.

simca06022011
22. nov 2023

@petronelag nepadlo mu to z ruky. Otváral okno, isiel nieco "stelovat" a na parapete bola dóza polozena... čiže skôr slepý je :D

martul
22. nov 2023

@petronelag jasné, samozrejme o to horšie, popravde mňa to napadlo ako prvé. Zato aj píšem že jej reakcia nebola ok.

oblecenie99
22. nov 2023

Ja by som mu omylom ťukla auto.. a potom nevinne klipkala mihalnicami. Alebo omylom prederavila obľúbené oblečenie žehličkou. Nehovorím, že sa máš pre tieto veci zložiť, ale tváriť sa v pohode a mávnuť rukou? Ani dieťaťu netolerujem, aby rozbíjalo hračky a iné svoje veci.. upozorňujem, aby si dávalo pozor, aj keď vidím, že niečo také nerobí naschvál. Tiež robím chyby z nepozornosti, alebo preto, lebo som proste taká., alebo sú také dni... ale to nie je výhovorka. Práve naopak, dávam si ešte väčší pozor.

h2
22. nov 2023

@oblecenie99 Omylom? Ale keď mu ťukneš auto naschvál, tak to nie je omylom. Načo sú dobré takéto pomsty? Bude mať rozbitú dózu, misku a ešte aj ťuknuté auto, to už je len riešenie!

radacak
22. nov 2023

@karolinakk nijako by som nereagovala...sú to len veci🙄

tiezjedna
22. nov 2023

@oblecenie99 ja teda rozhodne nehovorím, že má nad tým mávnuť rukou, ale ťuknúť mu kvôli tomu auto? Úmyselne spôsobiť vlastnej rodine škodu, ktorá bude ďaleko vyššia v porovnaní s miskou či dózou? To mi príde riadny úlet😲

oblecenie99
22. nov 2023

@tiezjedna @h2 za tie nadávky? Aj hej ;)
AJ keď som to myslela skôr tak schválne "prehnane", ale tiež by asi nebol nadšený, keby mu žena ťukne naozaj omylom auto.

h2
22. nov 2023

@oblecenie99 Nadávky sú druhá vec, ako som už písala, to bolo prehnané. Ale ísť mu za to "omylom" naschvál ťuknúť auto?! Pokiaľ nemajú každý svoje, tak aj to auto je ich spoločné, poškodila by aj svoju vec. Komu tým prospeje?

tiezjedna
22. nov 2023

@oblecenie99 nadávky sú druha vec. Preto som autorke hneď v prvej reakcii napísala, že si myslím, že rozbite veci nie sú ich hlavný problém…
Tak sprosto by mi manžel nenadal, ani keby som mu fakt auto rozflakala…

vesimelonimarsista
22. nov 2023

@ivusa1516 normalny postup, ked niekomu nieco poskodim, ospravedlnim sa a bud uhradim skodu alebo kupim nahradu. Ten, kto to neurobi, ten si toho druheho nevazi. Nie naopak. Niekedy je lepsie byt sam ako trpiet nejakeho chobota, byt flustrovana a prskat siru na socialnych sietach na ine zeny...PS: kvoli jednej malej klobaske sa neoplati chovat celu svinu 😉

majlo1234
22. nov 2023

@vesimelonimarsista v pripade, ze su manzelia sa to aj tak hradi zo spolocnych penazi. Proste tbytocne vyhrotena situacia vyustila do zbytocne intenzivnej hadky. Stane sa aj v lepsich rodinach

ivusa1516
22. nov 2023

@majlo1234 Tiež som to akurát chcela napísať že samozrejme Je to pre mňa normálne že sa ospravedlní ale veď Nežijem predsa so spolubývajúcim aby som sa takto chovala, Už začínam chápať čo sa deje Keď takto vyzerajú vzťahy

aandrea9
22. nov 2023

@karolinakk toľko cirkusu pre kus veci🤦‍♀️ najviac sa mi páčilo že....dala som mu kúpiť 😄 Karolína neber život tak vážne...

karolinakk
autor
22. nov 2023

@aandrea9 chcela by som veru život brat salmisticky ako ty 🙂

miamaria
22. nov 2023

@karolinakk Uz vidim ako by on ostal pokojny, keby si mu odfajcila nieco z auta alebo pokazila cosi z jeho konickov...

majlo1234
22. nov 2023

@karolinakk niekedy sa treba naucit popustit zo svojich ocakavani, hlavne vo vztahoch, ak maju dlhodobo fungovat.

@ivusa1516 My sme sa uz tiez s muzom parkrat absolutne dosekali pre totalnu blbost, tazke to viem pochopit, ale rovnako zo skusenosti viem, ze to nestoji za to

aandrea9
22. nov 2023

@karolinakk to nie je salamisticky, to je o hodnotách a prioritach🙂

banderaska29
22. nov 2023

no, tvoj muž má pravdu ale. ak nanho vrieskaš, lebo niečo omylom rozbil, tak to, čo ti adresoval, aj naozaj si. a možno keby si nanho zato nevrieskala, tak by Ti ju kupil aj sám od seba. ja to nepochopím. tak si si ju mala dať zaskliť do vitríny a zamknúť na tri zámky.

blue_violet
23. nov 2023

@karolinakk autorka, teba by som doma mať nechcela, sorry. Správaš sa hrozne hystericky pre nič. Píšeš že chceš prevychovať muža. Ako fakt? je to dospelý jedinec, tvoj partner..vychovávaj si deti. A ešte mu dáš za trest aby si si poleštila ego kúpiť niečo drahé, aby ti to vykompenzoval.
Ak to neurobil naschvál, tak by som to veruže neriešila. Ale stavím sa, že keby sa to stalo tebe, tak to by bolo v poriadku.

Strana
z5