Ako reagovať na ľudí, ktorým sa nepáči moja povaha a spôsob života?

28. nov 2021

Ako reagovať na ľudí ktorí majú problém s tebou ako človekom. Nepáči sa im tvoja povaha a spôsob života? Stretávam často ľudí ,ktorí ma nechápu . Som iná,tichá skôr samotárska a možno aj dosť náladova. Ja seba samú poznám. No ľudia mi dávajú najavo že im vadím doslova .

elizabet173
28. nov 2021

s takými ľuďmi sa nestretávaj, ak predsa, tak reaguj úsmevom, keby boli nejaké poznámky, iba sa spýtaj, či im nejako ubližuješ svojim štýlom života. Píšeš, že si tichá, samotárska, tak sa stretávaj minimálne, teraz sa nemusíš stretávať s nikým, je lockdown, ale na tej náladovosti popracuj, tá im zrejme vadí viac.

jarmila2010
28. nov 2021

Ja takých ľudí vypúšťam zo svojho života a som v kontakte s tými,kt ma berú takú,aká som...nemôžeš každému človeku sedieť povahovo

marianna_peskova
28. nov 2021

Jednoducho: maj ich v paži. 🤷🏻‍♀️

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sidicek
28. nov 2021

Tak naladovost nie je spôsob života, ale dosť negatívna vlastnosť. To ze si samotarska im, podľa mňa, až tak nevadí, poznám veľa introvertov a tichých ľudí a okolie s tým nemá zásadný problém. No majú iné kladne vlastnosti, ktoré sú dôležitejšie.

desore
28. nov 2021

Popracuj na sebe, inac skoncis sama ako solny stlp. Zopar takych ludi poznam a maju tazky zivot.

makova333
28. nov 2021

Mozno im nevadis ako cela osobnost, ale ta naladovost a tu uz by som sa zamyslela, ci by tuto povahovu vlastnost nebolo fajn minimalizovat. Ak aj napriek tomu budes vidiet, ze ta nemaju radi, tak si vyberaj ludi do svojho zivota, ktori ta radi maju 🙂

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
28. nov 2021

si si ista, ze niesi prilis vztahovacna? Chapem, ze sa clovek stretne s tym, ze niekomu nesadnes. Ale je mozne, ze niekto sa na teba blbo pozrie a ty si uz myslis, ze mu vadis? Pisem to z vlastnej skusenosti. Niekto sa na mna blbo pozrie, a ja uz na sebe hladam chyby. S okolim nie je nic zle, ale ja som prilis vztahovacna. Ci ty nebudes ten isty typ cloveka.

lucia147852
28. nov 2021

Sú veci a veci v živote človeka. Človek má na sebe pracovať a vyvíjať sa. Nie kvôli iným, ale kvôli sebe. Povedať si, som taká a nič s tým nespravím je to najhoršie čo človek môže urobiť. Na tejto ceste by si mal všímať aj postrehy iných ľudí s vyhodnotiť ich s pohľadom na seba ci sú pravda. Je rozdiel mat introvertnu povahu, mat radšej jedného človeka pri sebe ako párty a podobne. A je rozdiel byt panovačný, vztahovacny, príliš náladový…tým človek ubližuje hlavne sebe

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia147852
28. nov 2021

@mrnoname nejde o prispôsobovanie druhým… ide o vlastný rast. Ak budem zatrpknutý človek uzavretý do seba, neprinesie mi to šťastie. Autorka asi stastna neni, keďže mala potrebu založiť tuto tému.

miadi
28. nov 2021

Naladovost nie je kto si nie je to zivotny styl je to zlo zvyk a je to o tom ako sa ty chovas k ludom. Ludia sa Ta nieco normalne opytaju a ty reagujes neprijemne , len preto ze v sebe živys taku naladu., je to neprofesionalne neslusne. To ako zijes ci si samotarka ci ticha nikoho netrapi. Ide skor o tvoje reakcie k okoliu ako o to ako chces zit. Kritika ludi ktorych nemas rada Ta moc nemusi trapit no od tych co Ta maju radi .. zamysli sa .

moonlight1210
28. nov 2021

Ludi naozaj najviac odradza a drazdi naladovost. Samotarsku povahu vedia akceptovat, aj takeho cloveka prijat.
Ale naladovost, resp. aj ked iba mlcky na niekoho pozeras takym tym podmracenym, studenym pohladom, ze ti akoby prekazaju, to ludom vadi.

Nemusis si byt ani vedoma, ze taky vyraz mas. Ale ludia ho vidia a posobi to, akoby si ich vopred sudila: ste otravni, uhnite mi z cesty, nemam zaujem, stratte sa, vadite mi.
Potom jednak nemaju zaujem sa s tebou vobec bavit, a ked uz musia, su z teba vopred znechuteni. A tak s tebou aj jednaju.

Niekedy sa len tak pozri na seba do zrkadla doma, alebo v meste do vykladu, ako sa tvaris, ked len tak niekam ides. Mozno zistis, ze staci sa len vedome naucit mat kutiky ust jemne pozdvihnute a hned vyzeras neutralnejsie a menej drazdis ludi okolo.

papulienka48
28. nov 2021

To, že sa niekomu nepáči tvoja povaha, to nie je tvoj problém, ale ich, nechápem prečo by si si mala správať podľa toho ako niekto chce.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janetinka27
28. nov 2021

tazko ti odpovedat, ked nenapises blizsie. ide o ludi z prace? z rodiny? co robis v sukromi,je do urcitej miery tvoja vec.ale moze im nieco na tebe vadit napr. v praci.

heleninamama
28. nov 2021

Ľudia s povahou, akú opisuješ (iná, tichá, samotárska, náladová...), nemávajú problém s okolím. Každý sa im prirodzene vyhýba.... Nie, aby ich vyhľadával a riešil.

zmrzlinka2021
28. nov 2021

@autorka

ak stretavas velmi casto ludi vo svojom zivote, ktori ta nechapu a ty mas pocit, ze maju problem s tvojou povahou, nebude to OK. Je ine stretnut sem tam cloveka, co neprijima tvoje rozhodnutia, tvoju povahu, proste ludsky si nesadnete - toto je normalne.
No ak ma vela ludi s tebou problem, vyhybaju sa ti, problem je pravdepodobne v tebe.
A ano, je prirodzene, ze sa ludia vyhybaju kontaktu s tebou.
Mozno skus si zanalyzovat dovody, preco je to tak, a ak mas zaujem o vztahy, zacni na sebe pracovat.

1sally12
28. nov 2021

Vo veľa komentároch som sa našla. Tiež som introvert ako autorka, a tiež náladová a asi aj vďaka tomu nemám okolo seba moc ľudí. Mnohé tu píšete že popracuj na sebe. Ale ako?🤷‍♀️ už som sa viackrát snažila, ale keď nastanú stále rovnaké situácie-napr.v práci : rovnako sa opakujúca chyba keď niečo od niekoho žiadaš, prv ten dotyčný súhlasí s tvojím postupom(alebo že môže to byť tak ako povieš ty) ale na druhý,tretí krát už to robí inak...alebo sa na niečom dohodnete, že prinesie do kanc.tie a tie papiere ale na druhý raz ich neprinesie vôbec. Tak dá sa s takýmto človekom v klude a s úsmevom?potom jasné že každý reaguje podráždene. A nedá sa to stále predýchavať, že nie nič mu nepoviem len nech sme zadobre,hoci vo mne to vrie. Alebo niekto ti povie nejakú narážku, ktorá sa to moc dotkne,dotyčného požiadaš aby to už nerobil, že ťa to zraňuje, ale on to povie ešte niekoľkokrát. Tak potom dá sa s takýmto človekom? :( Alebo sa mám usmievať, čo tam po tom, že mňa to bolí, že mi on ubližuje...?
Pýtam sa v dobrom, tiež by som sa tejto náladovosti chcela zbaviť a tiež tejto hnusnej povahy ale nejde mi to :(

sidicek
28. nov 2021

@1sally12 ved ak sa na niečom dohodnete, tak to vyžaduj, ale nie štýlom ze začneš po ľuďoch vrieskat, ale s kľudom povedať, čo ocakavas. Naladovost je, že reagujes neprimerane situácii, len preto ze nemáš svoj deň napr. a tato reakcia ľudí neprijemne zaskoci, to co popisujes naladovost podľa mňa nie je.

1sally12
28. nov 2021

@sidicek akože nebolo to tak, že hneď na druhý raz čo to dotyčný nedodržal som spustila. To bolo už po niekoľkých žiadostiach/urgenciách. A to už po čase človek prestane baviť sa prosiť stále. Alebo sme sa s dotyčným dohodli, že môžem za ním v práci prísť určitú hodinu každý deň, myslíš že tam dotyčný je? Pritom on navrhol konkrétnu hodinu.

simca06022011
28. nov 2021

A to ako sa ta dotyka nazor tychto, ktorych stretavas? To akoze niekoho stretnes a on hned zacne sudit tvoj sposob zivota a povahu? Pri akej prilezitosti? Ja tiez asi nezijem ako ini a este som sa nestretla, ze by to niekto riesil niekde :D
Ak by ti na ludoch zalezalo, nieco by si na spravani zmenila, co im prekaza.. ked nie, tak jednym uchom dnu a druhym von.

sidicek
28. nov 2021

@1sally12 ja ta chápem, ako som písala, to nie je naladovost, len vyžadujes seriózne plnenie na com sa dohodnete.

1sally12
28. nov 2021

@sidicek no veď. Tak hádam každý človek vyžaduje seriózne plnenie nie? Hlavne ak ten druhý niečo navrhne, čakám že to aj dodrží.

sidicek
28. nov 2021

@1sally12 no bohužiaľ, ľudia nasľubujú, len aby mali pokoj a nejako to dopadne