Ako reagovať na nepríjemné poznámky o váhe?
Dobrý večer. Ako by ste reagovali keby vám babkina sestra povie že kedysi ste bola chudšia? pri pozeraní starých fotiek s pred 11 rokov? tak jasné že clovek sa zmení vtedy som mala 11 rokov teraz budem mat 24 pomaly.. Je toto normálne aby ma takto psychicky týrala? že som pri sebe, a že zachvílu sa budem musieť prihlásiť do extremnych premien? Do teraz som plakala neskutočne ma bolí hlava a po tomto nebudem zase týždeň jesť. Ona nevie že beriem antidepresíva konkrétne Escitil 15 dosť som z neho pribrala kedže to beriem dlhodobo pribrala som z neho dosť, som unavená podráždená, vyčerpaná, je mi na vracanie a dosť sa potím búši mi srdce z neho, tak ho postupne vysádzam dávam si polku tabletky. K psychiatričke samozrejme idem na kontrolu. Predtým som brala aj antikoncepciu na akné. Ako beriete takéto poznámky od starých ludí ktorý vas vidia raz za rok? Zato že ona je nízka a chudá, ja by som v živote nikomu nenadávala za váhu, kamarátky majú cukrovku aj štitnú žlazu ale nikdy by som ich neurazila😔😔😔Prečo sú ludia voči mne takí krutí?😔Vôbec ma nepoznajú nevedia čo v živote prežívam. Toto sa mi deje hlavne u ľudí 60+😞
Babkina sestra…..to fakt riešiš čo ti povie nejaká stará žena?
Vschop sa !
@marca12 Mam 174 cm..A chodím 3x denne von so psom, plus na bicykli a do fitka.. Nemam auto takže myslim si ze mam dobru postavu😭ale ranilo ma to
Neviem prečo si to tak berieš. Veď nech si každý rozpráva čo chce. Vyrastá nám tu strašne precitlivená generácia.
@pribinak Ďakujem😔Ale aby mi povedala že mam isť do extremnych premien?? ved tam chodia ludia nad 100kilov preboha
Kľudne by som povedala: teta, choďte do prdele. Debata ukončená a zrejme naveky vekov
A nesmiala sa pritom? Možno je proste taká povaha, že si robí srandu z každého, fakt to myslela, že vážne? Kľudne ju aj ty nejako zosmiešni, povedz nech sa stará o seba.
chora zena je asi ona, nie ty
@gribka1nie myslela to vážne, a to som mala volné oblečenie. Ona ma mozno 150cm ja mám 174😔a mám ocina pevneho takze je to aj genetika.
@pribinak Nie to si nemôžem dovoliť do 70 rocnej
kašli na starú tetu... si myslí že ona môže všetko , ale povedz jej niečo ty a hneď bude zvada...
@gribka1 Ano som citliva prepáčte, som Ryba a uživam antidepresiva…
Určite ju treba s niečím odbiť. Hoc 70 ročnú, čo ona je chránené zvieratko?
Prečo si na liekoch, bolo ti ublizovane? Bolo ti zakázané sa brániť?
Prečo si to nemôžeš do 70 ročnej dovoliť? Ona je nejaký nadčlovek ?
Popracuj na tom s psychologičkou, takáto blbá poznámka by ťa nemala až tak rozrušiť.
@gribka1 nie to som mala kedysi depresie tak uzivam stale antidepresiva a chcem ich vysadit konecne
ja som ryby a nie som precitlivelá, to nie je v tom… čo s týka takých kecov- no áno, budeš musieť naučiť sa s tým vyrovnať… máš kilá na extrémne premeny? no ak nemáš, nemôže ťa to rozhodiť…
Ale z čoho, lebo to, že si ryby to nebude.
Ja si myslím, že ona to povedala v dobrom, akože 24 ročná by mala byť štíhlejšia.
Koľko vážiš pri výške 174cm?
Tak v prvom rade Ti drzim palce vo vysadzani liekov.Aby ti uz bolo lepsie a aby si si take tupe poznamky nebrala k srdcu ta babka nevie cim si si presla v zivote ako pises ze beries antidepresiva taˇ je kopa neziaducich ucinkov prave hlavne to priberanie.Ale viem ze to zaboli.Poplac si a zdvihni hlavu a chod dalej stale tu budu neohrabanci ktori budu druhych komentovat aj ked je to vrcholne nevhodne ked dojdes do stadia tak mozno sa zastanes aj samej seba ale zas preco by ai mala niekomu nieco vysvetlovat.Si na dobrej ceste obklopuj sa ludmi ktori stoja zato a stoja pri tebe❤️
Ahoj, ja tiež beriem AD...ale ja som naozaj škaredá obluda. Minule mi ockova sestra povedala ...že už naozaj zle vyzerám ....v ten deň som chcela umrieť
Niektorí ľudia sú zlí, ale malo by vás to motivovať, nie dávať dole.
No nic asi by soj jej povedala, ze a ty si kedysi bola mladsia 🤷🏼♀️ proste nema sposoby ana takych ludi treba ist rovnako ako oni na teba, im to totizto nepripada blbe komentovat ta tymto sposobom.
Dalsia vec je, ze naozaj asi neexistuje zena, kt ma v 24ke rovnaku postavu ako ked bola 11 rocne dievcatko 🙈
Preboha mne to povie aj vlastná Starka a vieš ako mi to je jedno.. tiež som bola chuda a teraz som tak fajne pribrata… tiež mám 24
Ty ides kvoli tomu revat? A tyzden nejest?
Chapem ze mas istu liecbu ale toto? Na precitlivenost lieky nie su ale… toto by ma maximalne rozosmialo. Ako ze vyzerat v tvojom veku ako 11-rocna…. Az to by bolo divne a smiesne zaroven.
Takze uplne to vyhod z hlavy. Keby ze si chuda tiwz by ta riesila… to uz su take tetky ktore povedia nieco len aby povedali….
A netrpí demenciou? Alebo stareckou chorobou? Ono je to tak, že v starobe sa človek môže zmeniť na veľmi ťažkú povahu, o to skôr, keď už predtým mal také tendencie. Lenže v starobe a chorobe sa už nie každý vie ovládať, človek stráca diplomatické schopnosti. Neber to tak, že ťa tyra. Jedným uchom dnu, druhým von. Hlavne sa snaž na ňu neútočil a vracať jej to. Čo by si už len tým dosiahla, že budeš zlá aj ty a ešte na starú babku? Život máš pred sebou a každá negativita zhoršuje zdravie. Psychické aj fyzické. Sustred sa teda na vlastne zdravie, ďalej športuj, rob, čo ťa baví, a hlavne šír v rámci možností radosť. Všetko dobré prajem.
Povedala by som "Áno teta, pribrala som a keď sa Vám nepáči, tak zožeriem aj Vás a bude pokoj"😇.
Teraz vážne- sama si si odpovedala, vidíš ju raz za rok, máš zdravotné problémy, berieš lieky. Nepotrebuješ sa pred nikým ospravedlňovať. Jej názor nie je pre teba podstatný, jej sa fakt nemusíš zavďačovať.
Jedným uchom dnu, druhým von. Je to od nej netaktné určite. Ale ak na tom nie je nič pravdy že si pribrala, nemusí ťa to trápiť. Ak si v 11 bola super mega chudá a teraz si ako normálna žena, nemusí ťa to trápiť. Ak máš 150kg, asi ťa jej poznámka trápi lebo vieš že to nie je ok
To vazne riesis taku blbost, vykasli sa na staru babku.

Stari ludia si servitku pred usta nedavaju. Oni to tak neberu,ze ti idu ublizit. Mne babka tiez minule splechla ako som pribrala a to mam 55kg,som vysoka dost,takze vobec nie som tucna. Zasmiala som sa a isla som dalej. Vobec to neprezivaj. Chapem,ze si citliva na vahu,ale od toho sa musis vediet odosobnit.