Ako reagovať na nezáujem rodiny o deti?
Práve mi na fb vyskočil obrázok novorodenca, na ktorého sa prišlo pozrieť obrovské množstvo ľudí, a potom dieťa ktoré už nikoho nezaujíma. Tiež to tak máte? My to takto máme od svokrovcov. Je mi to hrozne ľúto keď deti prosia deda alebo krstnú mamu aby sa s nimi zahrali na našej oslave (meškali na ňu hodinu a pol, viete si predstaviť aké boli deti počas čakania na nich) a oni ich odpálkujú, že sa im nechce? Srdce mi ide puknúť, ale len kvôli deťom, že majú takýchto dedkovcov. O hodinu sa zdvihli že treba ísť. Taká smutná oslava, aj som si kúsok poplakala.
@anonym_autor Miesto času,energie a peňazí, ktoré minies na prípravu oslavy,kde pozvaní neprejavia ani základnú slušnosť -nemeskat,v deň oslavy sa vyberte s deťmi na výlet s dobrým obedom a po príchode domov oslávencovi zagratulujte s tortičkou a detským sampusom.Myslim, že takýto pekný deň sa bude oslávencovi páčiť a zabudne na nemastnu,neslanu krátku návštevu starkych a krstnej
@anonym_autor ak nemajú záujem nič s tým nespraviš.
Moji sa dotrepali na niekoľko dní pravidelne na Vianoce (aj veľkú nič, narodeniny detí,muza) a nikdy nič nedoniesli, ani jablko či jednu haraburdu za 1€. Skoro týždeň sa nechali obskakovať , vždy vsi nabrali dvojnásobok než zjedli a potom šli domov. Ani minútu sa svokra nevenovala deťom, prečo by aj...?
Mala si vidieť moje deti ako sa tvárili keď sa učiteľka (ktorá býva oproti) pýtala čo si dostala od babičky na narodeniny.
Výsledok.... na jej pohrebe plakal iba muž deti vtedy 16 a 17 nie,aj deň pred pohrebom si robili program s kamošmi.
Môže konto byt lúto aj mne bolo, ale plakať kvôli takým ľuďom.... to už nie
@anonym_35e891 Mala si tie vianocne navstevy zatrhnut, a nie drzat ako hluchy dvere. Nepochopim.
Moji sa dotrepali na niekoľko dní pravidelne na Vianoce (aj veľkú nič, narodeniny detí,muza) a nikdy nič nedoniesli, ani jablko či jednu haraburdu za 1€. Skoro týždeň sa nechali obskakovať , vždy vsi nabrali dvojnásobok než zjedli a potom šli domov. Ani minútu sa svokra nevenovala deťom, prečo by aj...?
Mala si vidieť moje deti ako sa tvárili keď sa učiteľka (ktorá býva oproti) pýtala čo si dostala od babičky na narodeniny.
Výsledok.... na jej pohrebe plakal iba muž deti vtedy 16 a 17 nie,aj deň pred pohrebom si robili program s kamošmi.
@anonym_35e891 svokra sa zaujíma o niečo viac, aj im kúpia, nepoviem..ale sedia tu ako za trest, ja som nasratá lebo nikdy neprídu tak ako sľúbili, vždy majú niečo dôležitejšie na práci a ešte sa odujú keď niečo poviem. Keď ich volali a nikto nechcel ísť tak som išla ja ale s patričným komentárom, už sa mi nedalo inak. Na moje narodeniny ani neprišli, strašne sú zaneprázdnení.
@anonym_35e891 Mala si tie vianocne navstevy zatrhnut, a nie drzat ako hluchy dvere. Nepochopim.
@anonym_f13f3f zatrhla som, prečo si myslíš že nie?
@anonym_f13f3f zatrhla som, prečo si myslíš že nie?
@anonym_35e891 Lebo si napisala asi 4 prilezitosti a k tomu "pravidelne"??
@anonym_35e891 Lebo si napisala asi 4 prilezitosti a k tomu "pravidelne"??
@anonym_f13f3f a čo? Jednej vety tu si schopná vyvesiť všetko o osobe ktorá tú vetu napísala?
Mám dávno dospelé deti bola som vychovavaná inak a v inej dobe. Ale tebe to vôbec nemusím vysvetľovať
@anonym_f13f3f a čo? Jednej vety tu si schopná vyvesiť všetko o osobe ktorá tú vetu napísala?
Mám dávno dospelé deti bola som vychovavaná inak a v inej dobe. Ale tebe to vôbec nemusím vysvetľovať
@anonym_35e891 Mne je to jedno, mohla si aj uja zo 4.kolena zavolat🤷♀️
U nás je to rovnako
@anonym_autor Bohužiaľ vo veľa prípadoch je to takto.Nie si v tom aspoň sama,aj keď je to slabá útecha.
U nás sa zase nezaujíma o naše deti moja mama.A to nemyslím hranie,to fakt, že otázku, čo deti.
Keď tak venuje sa sestrinym deťom - aj to nasilu,a keď odídu tak sa sťažuje mne, že setrine deti toto a tamto,ale hlavne, že jej sestra nedá peniaze na réžiu , keď sú tam dlhodobo na prázdninách.
Moja manželka tento polovičný ( ne) záujem vydržala znášať 23 rokov ale nedávno mojej mame prestala chodiť,lebo ona znesie veľa,ale z toho nezáujmu o deti jej bolo tiež do plaču.
Ono je to tak - naši rodičia veľakrát majú " kamenné srdcia" .Moja mama s mojím otcom, ktorý bol alkoholik, mizli nám peniaze bolo u nás dusno - 30 rokov, ešte ju za to vinila svokra.Otec nerobil,mama robievala do noci,do toho úzkosti a zdravotné problémy.Zostala sebecka,bez lásky.Takze nemôže dať, čo nemá.Ale človeka to hnevá.
A podobne to mali aj tvoji svokrovci.Ich rodičia boli na nich tvrdí, pravdepodobne žiadna láska,len práca a " výkon" .Nepoznali lásku,ani svoju hodnotu, cítia sa menejcenní.
Aby sa cítili hodnotní cenní používajú dosť nepríjemnú metódu ( na Slovensku obľúbenú) - dávajú ťa " dole" , ignorujú, neberú ťa vážne a ani tvoje deti,lebo vedia, že ťa to zraní a poníži.A vtedy keď ťa vidia zranenú a nešťastnú,vtedy majú pocit hodnoty dôležitosti a víťazstva... je to šialené, strašne ale je to tak.Oni si hovoria: keď sme trpeli my,budete aj vy.
Ak aspoň trošku neukážu v budúcnosti nejaký záujem, aspoň trošku snahy, tak kľudne im môžeš dať hranice - nenavštevovat ich,nepozyvat ich k vám, aby si zbytočne nezraňovala sama seba a vaše deti.
@anonym_autor ja by som sa im vôbec neprišla, iba by som sa spýtala, či chcú prísť na oslavu.
Ak budú mať " veľa práce" tak super! Máš menej starostí.Zavolala by som oslávencovi 2-3 kamarátov, alebo ako sa píše nadomnou, urobila by som oslávencovi pekný výlet, malú tortu ako prekvapenie, detský sampus.
A máš po probléme.
Aj tak , svojim sedením u vás, iba pokaziš všetkým náladu.
@anonym_autor ja by som sa im vôbec neprišla, iba by som sa spýtala, či chcú prísť na oslavu.
Ak budú mať " veľa práce" tak super! Máš menej starostí.Zavolala by som oslávencovi 2-3 kamarátov, alebo ako sa píše nadomnou, urobila by som oslávencovi pekný výlet, malú tortu ako prekvapenie, detský sampus.
A máš po probléme.
Aj tak , svojim sedením u vás, iba pokaziš všetkým náladu.
@2691 pokazia všetkým náladu......
Ono sa to. Obrati
Príde čas, keď budu mat deti dôležitejší program ako navštíviť ci venovať sa starým ľuďom s ktorými nemajú vzťah.
My máme už veľké deti. Najprv hnusný nezaujem svokrovcov. Nedojali ich ani slzy deti. Strhavali im ruky zo seba keď im deti. Chceli chytiť za ruky. Svokor staršej pribuchobal pred nosom dvere, keď chcela ísť za ním. Odmietli po balené donesene dieťa na prázdniny.
A teraz?
Svokra plače v starobe mužovi do telefónu, že jej deti ani nedvihnu telefón. Ja ju nelutujem
Ma co chcela
@anonym_autor nic nespravis s tym. Poznam take babky v sirsej rodine, nepomozu vlastnej dcere s detmi v jednom dome, nezaujem, nic. Vysledok?...deti maju 11.a 13.r a nechcu s nou byt (prazdniny, postrazit)...budu radsej s tetou, ktora sa im od mala venuje, lebo cez prazdniny ako ucitelka ma cas. Je to smutne, ale su taki ludia.
Ono sa to. Obrati
Príde čas, keď budu mat deti dôležitejší program ako navštíviť ci venovať sa starým ľuďom s ktorými nemajú vzťah.
My máme už veľké deti. Najprv hnusný nezaujem svokrovcov. Nedojali ich ani slzy deti. Strhavali im ruky zo seba keď im deti. Chceli chytiť za ruky. Svokor staršej pribuchobal pred nosom dvere, keď chcela ísť za ním. Odmietli po balené donesene dieťa na prázdniny.
A teraz?
Svokra plače v starobe mužovi do telefónu, že jej deti ani nedvihnu telefón. Ja ju nelutujem
Ma co chcela
@negymama Ja myslim, ze to je dosledok toho, ze prv mali deti aj ludia, ktori ich vobec nechceli. Bralo sa to ako povinnost. Plus celkova ta vtedajsia vychova, ze netravujte, tu mate jedlo a byvanie a staci. Niekde sa to muselo prejavit. Cim ich neospravedlnujem, len mi to tak napadlo, ze preco su niektori ludia taki.
@negymama Ja myslim, ze to je dosledok toho, ze prv mali deti aj ludia, ktori ich vobec nechceli. Bralo sa to ako povinnost. Plus celkova ta vtedajsia vychova, ze netravujte, tu mate jedlo a byvanie a staci. Niekde sa to muselo prejavit. Cim ich neospravedlnujem, len mi to tak napadlo, ze preco su niektori ludia taki.
@anonym_f13f3f určite to. Plati
Ale v našom. Prípade nie, lebo. Pre svagrovi deti. Sa išla svokra rozliat. O to. To. Bolo. Horšie že deti videli. Rozdielny prístup.
Irinia je, že ani tie milivane vnúčatá k ní nechodia.