icon

Ako reagovať na rady svokre o paplóne?

9. okt 2025

Nechápem prečo niektoré svokry musia byt fakt takéto otravne , pri každom telefonáte hovorí že malý už je veľký a kedy už konečne bude mat paplon a ako mu ona už kúpi konečne paplon lebo chudák nemá a určite mu je zima , pri každom poje….. telefonáte toto už mám toho plne zuby veď decko nemá mat aspoň 2 roky ani vankúš ani paplon zase mám tlak 50000. Keď to znovu povie najbližšie už vyletim povedzte čo jej mám povedať dajte nejaké tipy 😁😁😁

Strana
z3
really8
10. okt 2025
@pojezdalova

@anavixy to je tvoj názor.Každý si robí podľa seba👍🏻

@pojezdalova ty mas 35 rokov a 20 rocne dieta?

zuzana76
10. okt 2025
@anna777115

@anonym_d443b4 Ja to chápem pri dojčati, ktore teda bolo v zavinovačke, alebo v spacom vaku, ale tu sa jedna o dvojročne dieťa, ktore už normalne použiva vankuš a paplon aj v roznych zariadeniach ako su jasle, školka, popripade nemocnica.

@anna777115 autorkine dieta ma 9 mesiacov, do tych 2-3 rokov je odporucanie nepouzivat paplon a vankus, napr aj kvoli chrbtici nie vankus, najma velky.

anna777115
10. okt 2025
@zuzana76

@anna777115 autorkine dieta ma 9 mesiacov, do tych 2-3 rokov je odporucanie nepouzivat paplon a vankus, napr aj kvoli chrbtici nie vankus, najma velky.

@zuzana76 Ten vek som nejako prehliadla. Zrejme sa babka boji aby vnúča neprechladlo. Treba si to vydiskutovať.

rybka1987
10. okt 2025
@zuzana76

od AI
Dieťa by do troch rokov veku nemalo používať klasický vankúš kvôli riziku zadusenia a problémom s vývojom chrbtice. Vankúš môže byť vhodný od dvoch až troch rokov, keď už dieťa mení malú postieľku za väčšiu a má dobrú kontrolu nad pohybmi hlavy. Riziko zadusenia výrazne klesá po prvom roku života, ale kvôli bezpečnosti sa odporúča počkať do tretieho roku.

Kedy sa vankúšu vyhnúť:
Do prvého roka života: Novorodenci by nemali mať v postieľke žiadne prikrývky ani vankúše, aby sa predišlo riziku udusenia.

autorka, ukaz svokre nejake knizky o vyvine deti a tam to mozno bude, alebo na internete a ze teraz to takto odporucaju pediatri.

@zuzana76 pises o vankusi, ale som sa stale nedozvedela, preco nemoze mat 2 rocne dieta paplon - o tom je predsa tema.

zuzana76
10. okt 2025
@rybka1987

@zuzana76 pises o vankusi, ale som sa stale nedozvedela, preco nemoze mat 2 rocne dieta paplon - o tom je predsa tema.

@rybka1987 aby sa nezadusilo, paplonom sa mysli aj velky tazky paplon, predpokladam, ze maly paplonik do postielky je ok.

zuzana76
10. okt 2025
@rybka1987

@rybka1987 periny najma z praveho peria mozu byt aj dost tazke

rybka1987
10. okt 2025
@zuzana76

@rybka1987 aby sa nezadusilo, paplonom sa mysli aj velky tazky paplon, predpokladam, ze maly paplonik do postielky je ok.

@zuzana76 novorodenci to ok chapem, ale 2 rocne dieta?

zuzana76
10. okt 2025
@rybka1987

@rybka1987 ja som to nevymyslela, citala tak ako autorka, mozno niekde sa stalo a pisu o tom ako o varovani, taka perina moze vazit aj 15 kg

tinapa
10. okt 2025

Úplne triviálne- ak môžem vyjadriť svoj názor....🙂
Ale dobre- mala by si byť vďačná, že Ti chce niekto niečo kúpiť- pre vnuka... Potom- však ho nemusíš použiť pre malého hneď, odložíš ho na neskôr. Problém bude asi niekde inde. Ak sa svokra do vás príliš stará, povedz jej to na rovinu- v kľude. Zavolaj ju na kávu a- hlavne bez hádok- jej vysvetli svoj postoj. Držím palce.

zuzana76
10. okt 2025
@rybka1987

@rybka1987 tu ide o to, ze autorka to chce respektovat, je to jej vola a ano, tato info sa nachadza aj v knihach, rovnako ako v sucasnosti aj info, ze pouzivat choditko nie je dobre pre dietatko.

pojezdalova
10. okt 2025
@really8

@pojezdalova ty mas 35 rokov a 20 rocne dieta?

@really8 a čo s tým? To je predmet tejto témy???

really8
10. okt 2025
@pojezdalova

@really8 a čo s tým? To je predmet tejto témy???

@pojezdalova neni a co? Iba sa pytam.

anonym_d443b4
10. okt 2025
@anna777115

@anonym_d443b4 Ja to chápem pri dojčati, ktore teda bolo v zavinovačke, alebo v spacom vaku, ale tu sa jedna o dvojročne dieťa, ktore už normalne použiva vankuš a paplon aj v roznych zariadeniach ako su jasle, školka, popripade nemocnica.

@anna777115 Ano rozumiem. Moja mama kúpila dcére paplon a vankúš ked mala asi rok. Odložila som do skrine a vytiahli sme po roku, dovtedy som ju zakrývala dekou co som uhackovala 🙂 pochopila som to tak ze autorka nechce a svokra núti, ale tam je jednoduché riešenie poďakovať za darček povedat ze ona je mama a ona rozhoduje o vsetkom co sa týka dietata. Odložiť a dat ked jej to pride vhodne. Ale treba komunikovať, pridu ďalšie veci a budu sa kopiť problémy.
@anonym_autor riešila by som to tak, ze odteraz ked budete volat a spomenie paplon povies ze dakujes za radu ale ty si mama a ty rozhoduješ ci a kedy bude mat paplon a ze by si rada túto tému uz nerozoberala. Druhý krat ked vytiahne zopakujes Ano svokra uz sme sa o tom bavili a rada by som to uz nerozoberala ak budete pokračovať budem musiet ukončiť hovor. Ked nepomôže obmedziť telefonáty.

anonym_d443b4
10. okt 2025

@anonym_autor ja ti rozumiem, mama bola taka ze mi hovorila do uplne všetkého. Zle som kojila kŕmila varila strihala nechty zle som vybrala meno zle som sa starala zle obliekala zle uspavala proste vsetko mi hovorila ako robim zle a ake je moje dieta chudatko. Radim ti nastav si hranice čím skor

rorino
10. okt 2025
@earlgrey

A dôvod prečo nemá mať dieťa paplón 2 roky? 🤔

@earlgrey to aj mňa zaujima

snowflakenel
10. okt 2025

Inak, .....moja svokra sa uz pytala, co na vianoce. Uz viem, paplony. Bez,srandy ,,treba uz vymenit. Aj mne,,aj jej synovi 🙂 🙂

tim23
10. okt 2025

To máš skade takú sprostosť že dieťa nemá mať 2 roky paplón? Miesto toho, že sa budeš rozčuľovať nad svokrou tak sa trošku daj do pohody a dieťaťu ten paplón kúp.

anonym_992181
10. okt 2025

@anonym_autor ja cakam na tému: Prečo každá druhá nevesta je taka ,, pic...... furt téma iba o svokrach.

xckaretxxx
10. okt 2025
@snowflakenel

Inak, .....moja svokra sa uz pytala, co na vianoce. Uz viem, paplony. Bez,srandy ,,treba uz vymenit. Aj mne,,aj jej synovi 🙂 🙂

@snowflakenel och tie dnešne,, dokonale nevesty,,,

terezka1947
10. okt 2025

Tak mať nevestu s takým slovníkom je fakt životná výhra.
A ešte chce chudera svokra kúpiť paplón,fuuuha,no ozaj strašné,čo sa na tebe dopúšťa.

terezka1947
10. okt 2025

Ja mať svokru,čo saa pýta,čo kúpiť,tiež chcem nové palony,aj pre seba😀

anonym_c339cc
10. okt 2025

Mňa zarazilo, že mama o svojom 9-mesačnom dieťatku napíše, že decko.

viera012345
10. okt 2025

@anonym_autor Ako tak čítam, my sme mali šťastie na seba,myslim moja p.svokra a ja.Nikdy netrvala na tom,ze keď niečo povie, musí sa to plniť.Svoj názor povedala, ale nikdy to nebol príkaz.. Rozhodnutie bolo moje, možno aj preto som vždy zvážila, či veci robiť podľa seba,ci podľa toho,ze ako mi p.svokra radili

anonym_1afd8f
11. okt 2025
@rybka1987

@anonym_autor som jedina, ktorej pride tiez divne, preco nema 2 rocny paplon ? 😃

@rybka1987 hneď po prečítaní diskusie ma to napadlo. Normálne som rozmýšľala, či som v niečom není pozadu. 😂 U nás majú všetky deti v rodine paplón a toto menšie nechce spať vo vaku, tak od malička spáva pod paplonom a dokonca má aj detský zahlávok.

anavixy
11. okt 2025
@anonym_1afd8f

@rybka1987 hneď po prečítaní diskusie ma to napadlo. Normálne som rozmýšľala, či som v niečom není pozadu. 😂 U nás majú všetky deti v rodine paplón a toto menšie nechce spať vo vaku, tak od malička spáva pod paplonom a dokonca má aj detský zahlávok.

@anonym_1afd8f ale jej dieta nema 2 roky ale 9m a 9m dieta nie len ze vankus nepotrebuje, ale ani ho nema mat.. ani paplon by v ramci bezpecnosti nemalo mat, ale nie kazde chce spat v spacom vaku, takze potom spi pod nejakou prikryvkou (alebo mnohe aj uplne bez), ci je to deka ci paplon je viac menej jedno, ale konkretne paplon proste nepotrebuje.

tykat
14. okt 2025

@anonym_autor sak nech kupi kde problem?

Strana
z3