icon

Ako reagovať na urážku od partnera?

22. feb 2024

Urazili by ste sa keby vám partner povie že ste NEMTAVÁ? Povedal to po tom čo som nešla spraviť hneď ako to on chcel. Mňa sa to dosť dotklo, nepotrebujem počúvať od niekoho takéto urážky.

Strana
z2
vroni
22. feb 2024

@victory7897, nemtava sa úplne bežne používa na juhu západneho slovenska, vo význame nechápava, domotana. Neviem,či by som to považovala za urážku, asi by som sa spýtala muža niečo veľmi podobné, keby mi "nemohol" urobiť hneď nejakú drobnosť, ktorá je pre mňa dôležitá. Tiež neznášam odôvodnenia, že "viem, čo mám robiť" a "zajtra stačí", akože, to je nejaká tragédia urobiť to hneď, keď je to pre mňa dôležité?

7miriam77
22. feb 2024

Presne,keď niečo od niekoho chcem, tak ho poprosím a nie ešte aby mi nadal. Ja som toto nikdy nepochopila, že niekto od niekoho niečo očakáva a keď to nedostane,tak ten druhý je zlý. A urážka od cudzieho človeka mi vôbec nevadí, dokážem mu odvrknut rovnako sproste, no od blízkeho človeka...to by sa stavať proste nemalo. Aspoň sa ti ospravedlnil???

victory7897
22. feb 2024

@vroni a ešte stále nevieme či to doteraz urobila 🙃

vroni
22. feb 2024

@victory7897, ja som popálené dieťa. Aj môj muž vždy, že áno, áno, viem, nie som blbý, spravím, zajtra to má čas..... Ja to v hlave odpíšem ako vybavené a keď po čase zistím, že na to zabudol, ešte som aj na vine, že som mu to nepripomenula. Odvtedy som protivna ako vred na zadnici, keď od neho niečo potrebujem a vydávam povely na OKAMZITE vybavenie, aj keď by to malo mať čas aj do budúceho týždňa. Mozno má ten pán podobnú skúsenosť (vôbec nemusí byť s autorkou).

victory7897
22. feb 2024

@vroni samozrejme poznáme

babulkomale
22. feb 2024

Sa bavím ako skoro nikto nevie prečítať a napísať správne slovo nemtavá 😃

koniarova
22. feb 2024

Aký išiel, takú našiel. 👍👍

koniarova
22. feb 2024

@babulkomale aj u nás na trnavsku sa to používa. Bežný výraz. Nič tak hrozne hanlivé. Mne je to skôr smiešne.

Strana
z2