icon

Ako riešiť agresívne správanie mamy počas menopauzy?

2. aug 2025

Baby prosim poradte, mama ma 50 rokov a zacina sa dostavat do menopauzy...vzdy sme mali spolu dobry vztah ale posledny rok si vsimam extremne zmeny v jej spravani...doma uz nezijem, takze z casu na cas idem rodicov cez vikend pozriet a kedze byvam 150km od nich zvycajne som ostala na cely vikend...problem je ale jej agresivne spravanie nielen voci mne ale aj otcovi a surodencom...napr minule som mesiac nebola doma, isla som sa napit a ona na mna spustila brutalny krik ze cele dni nic ine nerobi len po mne upratuje a umyva riad...stale nam vykrikuje ze robime bordel, nic nerobime a ak aj nieco urobime a upraceme tak na nas vrieska ze naco sme to robili ze ona to vie predsalen najlepsie...obmedzila som kontakt, zase mi do telefonu plakala ze ani domov nepridem ze jej chybam atd...prisla som na jeden den a zase to iste...krik...hadky...neustale osocovanie...fakt toto nedavam...navrhla som jej nech ide k lekarovi a samozrejme povedala ze jej nic nie je ze mam ist k nemu ja

Strana
z2
sara07
3. aug 2025
@anonym_5662c5

@sara07 vydieraním nič nevyriesi

@anonym_5662c5 na to je jedna taká neprijemna veta s teroristami sa nevyjdnáva
dohovor, vysvetlenie nefunguje to už autorka skusila
môže jej dat oblbovaky a tak dotiahnut k mudr
alebo potom tripieť a čakat kym zomrie
čo by si navrhla ty ??? aké máš ty riešenie lebo ked ona si neprizna nespolupracuje tak čo ??? je to matka tak všetci musím trpiet a prečo ,??

sevrin
3. aug 2025
@anonym_a390b5

@sevrin a čo jej dali AD? Alebo akú liečbu?

@anonym_a390b5 brala nejaké lieky, ako sa to zlepšovalo, tak ich postupne vysadila.

liusa82
3. aug 2025

moja mamča to tiež mala ale tak tu moc nenarobíš to sú hormony.To je ako s tehotnou alebo ked má niekto pred ms chvilku dobre a o pár minut ako na hojdačke revala za hocičo.Akoby to bola úplne iná osoba.To fakt iba vydržať teraz má 70 a už je znovu ako volakedy veselá bez tých divných stavov😁 síce si pofrfle ako každý alebo starší človek ale už nevyvádza ako pred tým nie sú tie hormonálne výkyvy.Ona by tiež do seba dobrovolne lieky nepchala.Ja som to brala tak že jedným uchom tam a druhým von

anonym_a390b5
3. aug 2025

Moja mamka toto mala tri roky. Ale jej to navodili v podstate zo dňa na deň, lebo jej vybrala maternicu aj vaječníky. Tie tri roky boli peklo a siahala po alkohole. Dnes už chápem, prečo to tak bolo. Keď to prešlo, všetko bolo v poriadku a mama bola tam, kde predtým. Spokojná, šťastná.

Strana
z2