Ako riešiť blízkych, ktorí sú proti očkovaniu?
Ahojte. Urcite mate vo svojom okoli niekoho, kto je uplne proti ockovaniu. Cez vikend sme oslavovali a prislo na tuto temu. Syn ma vsetky povinne ockovania a nedavno dostal aj vakcinu proti meningokokom. Riesila som to s pediatrom, aj s bratom a jeho zenou, ktori su lekari, podporuju ockovanie, najma pri tomto type ochorenia. Muzova sestra ma stale presviedca, ze ja svoje dieta tyram, ze do maleho tela dobrovolne picham skodliviny, nebezpecne latky, zelezo, ortut, ze maly bude autista. Niekedy bola aj za teoriu cipov. Uz velakrat som jej vysvetlila, ze moje dieta, moje rozhodnutia. Svoje deti ockovane nema, myslim ze neockuju ani psov, je uplne proti ockovaniu asi vsetkych tvoriov na zemi, takze sa s nou nevidime casto, k nej ani nechodime. Nechcem ju presviedcat o svojej pravde, ale preco to ona neustale robi? Skusala aj debatu a mojim bratom, kde nemala argumenty, ale samozrejme my vsetci sme ovplyvnitelni mediami, televizorom, nepouzivame rozum. Nechapem preco je taka. Co z toho ma. Vzdy vyznie len ako blbec, lenze ani jej to nedojde. Mate vo svojom okoli niekoho podobneho? Ako s nim komunikujete? Riesite len trivialne temy alebo sa nestretavate?
Ona mala aj teoriu, ze ked som si dala vakcinu proti covidu, tak neotehotniem a prizvukovala mi to xkrat.
@anonym_autor švagriná očkovana a už ma doma dva kúsky 😉 takže účinok málo taký,že je plodná až,až. Pred očkovaním sa "trápili"😉
@anonym_autor švagriná očkovana a už ma doma dva kúsky 😉 takže účinok málo taký,že je plodná až,až. Pred očkovaním sa "trápili"😉
@tetapetra ved aj nam sa hned podarilo🤭
@anonym_autor Nerada vediem debaty, ktorými by som ovplyvňovala názor ľudí na hocičo/sem patrí aj očkovanie/. Stalo sa mi však pred rokmi v práci,keď som povedala niečo v zmysle, že som sa vypýtala skôr, lebo idem so synom na očkovanie proti chrípke a jedna pracovne vyššie postavená pani zhrozene poznamenala,že či viem, akému nebezpečenstvu vystavujem to chúďa/myslela tým syna/Stojíš vyššie,či nižšie, povedala som len toľko,že očkovanie, liečba, lekársky úkon má vždy zmysel, keď riziko je menšie, než možný kladný efekt a v prípade očkovania proti chrípke/vtedy to bolo už možno 7.rok/sa u dieťaťa s astmou, ktoré malo už počas návštevy škôlky 3 zápaly pľúc ukázalo očkovanie ako menšie zlo, než chrípka, ktorá by zhoršila astmu a mohla by mať aj pridružené komplikácie.Clovek s bežnou mentálnou výbavou pochopí a nepresviedca za každú cenu,nenanucuje svoj názor...
Inak ked este toto citam, co ti vravela, "my vsetci sme ovplyvnitelni mediami, televizorom, nepouzivame rozum" normalne neverim na tu uplnu zhodu, ten moj znamy pouzival rovnake slova 😃 panecku, akoby to bola nejaka sekta, vsetci tí "vykrikujúci" antivaxeri. 🙈 Najlepsie na tom je, ze ja jednak spravy nesledujem, media citam extremne minimalne a jediny clovek s ktorym som riesila tuto temu, bola moja prakticka lekarka-osobne a dalej som uz neriesila.
@anonym_autor Načo sa o tom s ňou vôbec rozprávaš a vravíš keď vieš aké má nato názory .
@anonym_autor Najlepsie je ukoncit debatu hned pri prvej vete. Prepac,ale tuto temu nebudem rozoberat,bavme sa o niecom inom. A ak nepomoze,tak odist z dosahu.
Ona mala aj teoriu, ze ked som si dala vakcinu proti covidu, tak neotehotniem a prizvukovala mi to xkrat.
@anonym_autor A švagriná má nejaké deti? Ak nie, tak rovno by som ju stopla, že až bude mať vlastné deti, tam nech si rozhoduje a mudruje o neočkovaní, a pri vašom s dovolením si rozhodujete vy.
S primitívnymi ľuďmi sa proste nerozprávam. Ak niekto zerie umeliny, fajčí, pije alkohol a mudruje o zdravi.. Smiešne. V živote nerozumel základom očkovania, medicíny či ako ktoré zložky fungujú, tak sú mi ukradnute ich názory. Pre ich sprostosť im dúfam skončí dieťa v nemocnici alebo horšie, možno zrazu zistia prečo sa očkuje. Pomaly a isto máme späť choroby ktoré by neboli, nebyť hlúpych ľudí, ktorí radšej si vypiju čajík, so savom a majú patent na rozum. Nie, na vedu a medicínu nemáš právo na názor, ak taký človek ohrozuje zdravie okolia (tým psom určite) či svojho dieťaťa, vzala by som rovno rodný list a nechala ich nakaziť. Kruté? Možno. V okolí sa na to nikoho nepýtam aj tak sa samotní ozvú so svojou "pravdou". Ak neočkuje psa, dúfam že dostanú rovno besnotu, či skončia na polícii. Ja si žiaľ myslím, že týmto ľuďom nič iné netreba, iba priať aby pochopili na vlastnej koži realitu. Najmä tí ktorí sú agresívni, ak niekto dá očkovať a pchaju svoje dezole názory všade kde sa ich na to nik nepýta.
A tvoja svagrina? Nahlásiť ju na veterinárnej správe minimálne za psa.
@anonym_128354 vieš čo robili kedysi udavačom? Po tme si ich počkali za rohom a riadne ich zmlátili. Mali by sme sa k týmto praktikám vrátiť...
A k agresivite sa radšej nevyjadruj, namiesto toho si prečítaj vlastný príspevok, koľko zloby je v ňom. Keby neočkujúci priali tebe, aby si pocítila na vlastnej koži účinky vakcíny, tak by si nariekala, aká je to zlomyselná komunita.
Nehraj sa tu na odoborníčku, si rovnaký bigot ako tí, čo chceli popraviť Galilea z Galiley za to, že vyhlásil, že Zem sa točí okolo Slnka a nie naopak. Už len zriadiť inkvizíciu, však?
@anonym_128354 vieš čo robili kedysi udavačom? Po tme si ich počkali za rohom a riadne ich zmlátili. Mali by sme sa k týmto praktikám vrátiť...
A k agresivite sa radšej nevyjadruj, namiesto toho si prečítaj vlastný príspevok, koľko zloby je v ňom. Keby neočkujúci priali tebe, aby si pocítila na vlastnej koži účinky vakcíny, tak by si nariekala, aká je to zlomyselná komunita.
Nehraj sa tu na odoborníčku, si rovnaký bigot ako tí, čo chceli popraviť Galilea z Galiley za to, že vyhlásil, že Zem sa točí okolo Slnka a nie naopak. Už len zriadiť inkvizíciu, však?
@qrstxyz
Bože ďalšia odborníčka na vedu!😍 Wau aka som poctena, že sa porovnávaš ku Galileovi! No jasne lebo keď autorke vravela o tom, že nebude mať deti a rieši autorku hoaxerka, taj je to určite mila osôbka okolo ktorej treba pekne chodiť 😍
Milujem, keď dezolé si myslí, že oni objavili sprisahanie sveta! A všetci renomovaní vedci nás chcú vyhubiť, ale Janka z Trnavy presne vie ako to je vo svete. A vieš čo? Ano, prajem z celého srdca aby ste to pochopili. Lebo ak niekto ohrozuje cudzích psov, ľudí, tak áno prajem im aby sa niečo stalo. Lebo vieš aké sú krásne choroby psíkov a co sa roznasa? Nie, že? 😍 Tak keď ti pohryzie dieťa pes bez očkovaní dúfam, že budeš rada a kremikom z harmanceka mu to osetris a dieťa ti možno neumrie co ja viem na besnotu, len tak. 😍 Volaj to udavacstvo ak to tak má byť. ❤️
Vieš koľko neockovani priali mi aby som zomrela lebo som si dovodila seba zaočkovať? Nevieš. To koľko komentárov pribudne ak niekto umrie, tak dezole sa ozve " To mate z vakcín". To je čo? Príspevok plnej lásky?😍 Ach, ty zlaticko, aka si len milunka. ❤️
Dúfam, že zistíš na vlastnej koži svoje neocko tvrdenia a budeš na pľúcnej ventilacii vravieť ake je len super, že si sa neockovala, keď niečo prosím odmietni zdravotnú starostlivosť, lebo ak niejkto sa odmieta očkovať nech si potom znáša všetky veci s tým spojené sam.
@qrstxyz
Bože ďalšia odborníčka na vedu!😍 Wau aka som poctena, že sa porovnávaš ku Galileovi! No jasne lebo keď autorke vravela o tom, že nebude mať deti a rieši autorku hoaxerka, taj je to určite mila osôbka okolo ktorej treba pekne chodiť 😍
Milujem, keď dezolé si myslí, že oni objavili sprisahanie sveta! A všetci renomovaní vedci nás chcú vyhubiť, ale Janka z Trnavy presne vie ako to je vo svete. A vieš čo? Ano, prajem z celého srdca aby ste to pochopili. Lebo ak niekto ohrozuje cudzích psov, ľudí, tak áno prajem im aby sa niečo stalo. Lebo vieš aké sú krásne choroby psíkov a co sa roznasa? Nie, že? 😍 Tak keď ti pohryzie dieťa pes bez očkovaní dúfam, že budeš rada a kremikom z harmanceka mu to osetris a dieťa ti možno neumrie co ja viem na besnotu, len tak. 😍 Volaj to udavacstvo ak to tak má byť. ❤️
Vieš koľko neockovani priali mi aby som zomrela lebo som si dovodila seba zaočkovať? Nevieš. To koľko komentárov pribudne ak niekto umrie, tak dezole sa ozve " To mate z vakcín". To je čo? Príspevok plnej lásky?😍 Ach, ty zlaticko, aka si len milunka. ❤️
Dúfam, že zistíš na vlastnej koži svoje neocko tvrdenia a budeš na pľúcnej ventilacii vravieť ake je len super, že si sa neockovala, keď niečo prosím odmietni zdravotnú starostlivosť, lebo ak niejkto sa odmieta očkovať nech si potom znáša všetky veci s tým spojené sam.
@anonym_128354 mne tu raz jedna priala aby mi deti zomreli lebo som proocko od ich malého veku a dovolila som si očkovanie chváliť.. dokonca sú všetky aj 2x očkované proti korone 😱😱
@anonym_128354 mne tu raz jedna priala aby mi deti zomreli lebo som proocko od ich malého veku a dovolila som si očkovanie chváliť.. dokonca sú všetky aj 2x očkované proti korone 😱😱
@jana_eyre_2
Ja som očkovanie neockovanie neriešila bolo mi to fuk. Až do doby, kedy ja som dostávala všade nevyžiadane rady. O tom, že ja umriem do dvoch rokov, zatiaľ žijem ak umriem, tak to bude dobrovoľne, lebo ak všetci ockovani umru, ja s týmito hlupakmi tu dobrovoľne neostanem! 🤣
O tom, že nebudem mať deti, že mi to prajú, lebo som hlúpa, že nosím respirator tak umriem skôr. Každý jeden komentár ak si človek aj vezme život "to mate z tých vakcin vy ovečky ". No joo, to sú mierumilovni ľudia. Až potom som začala byť rovnakým meritkom, s ludmi vivat kotlar, ktorý je ortoped a zrazu už aj znalec na vakcíny. Komentáre od tetiek, ktoré čítajú zem a vek, bombica a myslia si, že odhalili zloženie vakcín. Najvtipnejšie je, že tí istí nedokážu poradiť deťom s učívom na prvom stupni ZŠ. 🙃
Ja som si tieto hlúposti vypočula neskutočne veľakrát aj tu na Mk. Už nevidím dôvod komunikovať slušne. Ak nás títo, dostanú do doby ťažkých smrtiacich chorôb. Ja nič zlé neželám, ja len ak sú si tak isté, že vakcíny sú zlé a im netreba tak nech skúsia si to na vlastnej koži. To, že nám umreli 4 deti na chorobu, ktorá tu očkovaním nebola, je asi ľuďom fuk.
Ja som na druhej strane barikády, mne každé očkovanie po 40 prinieslo kopec zdravotných problémov. Mam to uvedené aj v zdravotnej karte a už ma očkovaním nikto neotravuje. Paradoxne sa stretávam s lekármi, ktorí mi sami od seba pri vyšetreniach začínajú rozprávať, aku sarapatu očkovanie proti covidu spôsobilo. Naposledy onkogynekologicka. Tak potom si vyberme. Osobně sa debatam na očkovanie vyhýbam.
@anonym_autor Načo sa o tom s ňou vôbec rozprávaš a vravíš keď vieš aké má nato názory .
Ja s nou o tom nekomunikujem, vzdy len odvetim ok, samozrejme, moje dieta moja zodpovednost…ako pri vsetkom, ci kojeni, protismernej autosedacke, vakcinach, strave… bohuzial nie vzdy to clovek pochopi a ide si svoje
@anonym_515db6
@qrstxyz
@anonym_128354 blahoželám, vygrcala si sa. No a zároveň si ukázala, čo za nechutného človeka si. Dávaj si bacha, čo praješ ostatným, lebo sa ti to môže vrátiť niekoľkonásobne 😉
Inak keď už je reč o tej besnote, daj sa zaočkovať aj ty, lebo takejto agresivity zdravý človek nemôže byť schopný.
Inak ked este toto citam, co ti vravela, "my vsetci sme ovplyvnitelni mediami, televizorom, nepouzivame rozum" normalne neverim na tu uplnu zhodu, ten moj znamy pouzival rovnake slova 😃 panecku, akoby to bola nejaka sekta, vsetci tí "vykrikujúci" antivaxeri. 🙈 Najlepsie na tom je, ze ja jednak spravy nesledujem, media citam extremne minimalne a jediny clovek s ktorym som riesila tuto temu, bola moja prakticka lekarka-osobne a dalej som uz neriesila.
@janiely presne a este sme ovce, stado, biologicka hrozba, vymleti z tych svinstiev co do nas pichaju😀
@anonym_autor vsak naco o tom diskutujete, ked viete, ze mate nato iny nazor?
My mame v rodine tiez odlisne nazory a to na ten experimentalny shit proti covidu (a doplnam, ze rokmi overene povinne vakciny v sebe mam /cize tie co tu chcete pustat slova ako antivaxer atd, tak si nacitajte vyznam toho slova/, ale viem akymi neziaducimi ucinkami som si presla po tej experimentalnej vakciny) a teda ano, ja mam na ten vrazedny kokteil nepekne slova a 1 rodinny prislusnik pracujuci v zdravotnictve by sa zato bil i do prs, aj ked dobrovolne si to uz neplanuje dat pichnut (hmmm zaujimave, ze ucinnost obhajuje, ale na dalsiu davku sa nechce ist postavit do rady a ani nou dat zaockovat svoje deti, aj ked k zmene planu z dat zaockovat na nedat zaockovat deti tou experimentalkou dopomohli moje neziaduce), ale pri vzajomnych navstevach to jednoducho neriesime a nerozoberame tuto temu.
@anonym_autor vsak naco o tom diskutujete, ked viete, ze mate nato iny nazor?
My mame v rodine tiez odlisne nazory a to na ten experimentalny shit proti covidu (a doplnam, ze rokmi overene povinne vakciny v sebe mam /cize tie co tu chcete pustat slova ako antivaxer atd, tak si nacitajte vyznam toho slova/, ale viem akymi neziaducimi ucinkami som si presla po tej experimentalnej vakciny) a teda ano, ja mam na ten vrazedny kokteil nepekne slova a 1 rodinny prislusnik pracujuci v zdravotnictve by sa zato bil i do prs, aj ked dobrovolne si to uz neplanuje dat pichnut (hmmm zaujimave, ze ucinnost obhajuje, ale na dalsiu davku sa nechce ist postavit do rady a ani nou dat zaockovat svoje deti, aj ked k zmene planu z dat zaockovat na nedat zaockovat deti tou experimentalkou dopomohli moje neziaduce), ale pri vzajomnych navstevach to jednoducho neriesime a nerozoberame tuto temu.
@vlastnynazor poprosim precitat co som pisala.
Ja s nou o tom nekomunikujem, vzdy len odvetim ok, samozrejme, moje dieta moja zodpovednost…ako pri vsetkom, ci kojeni, protismernej autosedacke, vakcinach, strave… bohuzial nie vzdy to clovek pochopi a ide si svoje
@anonym_515db6
@anonym_autor Ja viem úplne presne o čom hovoríte .Vždy sa nájdu ľudia aj v rodine, co majú ku všetkému co povedať a,starať sa.
@anonym_autor ja by som tiež nezaočkovala ani psa, ale nemám potrebu niekoho o neočkovani presviedčať dokonca sa ani o tom neutrálne baviť. Takže tvoju švagrinú nechápem.
@anonym_autor pri tejto téme som si spomenula ako moja byvala kolegyňa mi vedela povedať ze mame v sebe po ockovani čip a ze v noci z lietadla nám tu púšťajú covid .....ja som sa smiala myslela som ze si robí srandu ale ona to myslela vážne
@anonym_autor neriešit s nimi nič, čo sa týka tvojich deti. Ty si matka, ty rozhodujes. Bodka.
staci nepreberat zdravtone a kadejake veci s kadekym = nebudu okolo toho zvady. Co koho do toho ci sme /nie sme zaockvoani, co kto riesi ci a kedy som si dala dieta zaockovat. Je to medzi mnou a lekarkou. Finito. OStatni nech aj s alobalom na hlave chodia, savo piju a neockuju sa... ja celkovo fakt o zdravi sa nebavim s nikym a tym padom ani nepadaju u nas otazky "a uz ste zaockovaniiiii?" alebo "preco ste zaockovaniii" :DDD Rovnako netreba riesit veci typu jasle/skolka, dojcenie, a podobne veci.. proste ako sa doma rodicia rozhodnu tak bude a vybavene
mimochodom raz by mi v rodine niekto povedal, ze som ovca, vymleta alebo nieco podobne, tak ak by som tej osobe (vzhladom na status) jednu neslahla z otocky a neposlala ju do teplych krajin, alebo teda minimalne sa na veeeeeelmi dlho nevidime a moze si siru plut niekde inde :D
Som za povinné očkovanie, ale nechápem ockovanie proti ovciam kiahnamTo veru nechápem
Som za povinné očkovanie, ale nechápem ockovanie proti ovciam kiahnamTo veru nechápem
@ejmi25 napriklad v subehu s inymi detskymi chorobami sa priebeh vyrazne zhorsuje. Moja sestra mala sarlach plus kiahne a skoncila v nemocnici. A jazvy jej ostali take, ze aj 40tke ma po tvari hlboke diery. A to nezakryje makeupom. Ano, kiahne nie su zivot ohrozujuci stav, ale preco by som takyto kruty priebeh riskovala u svojich dcer? Navyse opat tehotna a v 1.trimestri mozu kiahne vazne poskodit plod. Takto mam istotu ze tu chorobu mala nedotiahne zo skolky, alebo ak aj hej, tak v super lahkej forme.
Ja som mala hrozny priebeh. Kiahne som mala v hrdle, nose, usiach aj vo vagine. Doteraz mam jazvy a pamatam si ako som nevedela poriadne dychat. Zatial som ho nedala ockovat ale planujem aj kiahne…
@ejmi25 ma vyznam v individualnych pripadoch, napr.ak niekto nemal nikdy kiahne je dospely a ma rozne chronicke choroby, alebo autoimunitne ochorenia, tak je sialene riziko dostat kiahne v takomto veku s takymi dg. Poznam cloveka co bol sice zdravy, ale mal 45r.a kiahne ho vyradili na 3 mesiace z prac.zivota, nedokazal fungovat, tak ho to oslabilo (pritom vyrazky presli standardne ale to zotavovanie trvalo dlho). Dalej zeny, ktore planuju otehotniet a nemali nikdy kiahne, odporuca sa ockovat, lebo ak by zena dostala kiahne pocas tehu, zabije to dieta. Cize su urcite medikacie, kedy sa odporuca ockovat proti kiahnam. Su to vsak individualne pripady. Ale len tak mimochodom, cerstvo poznam dieta 4rocne, ktore dali zaockovat aby zo skolky nedonieslo kiahne, lebo sa im akurat narodilo bejby. Nuz toto nechapem, lebo prave u deti je priebeh rychly a ok, ale koniec koncov, je to kazdeho osobna vec, ci sa da neda zaockovat, takze neriesim.