icon

Ako riešiť deložovanie otca závislého na alkohole?

18. okt 2024

Dobrý deň prosim radte co robiť, môjho bio otca majú 23.10. delozovat z bytu kvôli alkoholu a že nechaval u seba bezdomovcov, vlastne pil len ze bol s nimi , nejdem podrobnosti pisat ci a ako ani obhajovat sam si za vsetko moze, ked je mimo nich nepije alkohol je normalny slusny, slusny je aj ked je opity ale oni robia bordel a byvaju tam nacierno, a oni sa mu tam vždy aj násilím dostanú aj policia to riesila pol roka, mal aj ochranu pred nimi od mestkacov a nic, ale teda čiže bude z neho bezdomovec tiez, ale už mi vyvolávajú ze mam povinnosť ako dcera zabezpečiť, vybavit mu nejake bývanie aj z bytthermu aj z ms. uradu ( kontakt na mna som raz uviedla roky dozadu ked som mu platila najom a vybavovala veci), tak posledná vec co spravím ze toto vybavím aj keď pomaly 40 rokov dlabal na mňa a len problémy narobil mne aj mame aj psychicke aj financne aj materialne , čiže najradšej by som sa na všetko vykaslala, ale teda volala som predsa len par utulkov aj by bolo volne cosi ale ze sa musí spísať žiadosť, papier od lekára to by som zvládla aj ja ale ze treba aby mal papier o poberani dôchodku starobného a ten bohvie kde je a to on nevybavi sam, a vlastne číslo na otca nemám kedze sa velmi nekontaktujeme, len keď ho náhodou stretnem na ulici ale určite teraz nebudem behať po meste a hľadať ho...co by ste mi poradili, toľko nervov co nám zožral, do situácii dostal no najradšej ani nenapíšem co by som mu spravila,.... čo viem vymyslieť , už by som najradsej mala pokoj od neho a nikdy v živote ho nevidela....ci ignorovať to nedvíhat nech ho vyhodia a bude bezdak? My mame na krku hypo aj úver plus prerabka bytu a krpec je viac doma ako v
MS kvoli chorobam...nemam chuť zas čosi riešiť, par rokov dozadu som mu vybavovala osobný bankrot...a od základnej ms si pamätám v súvislosti s ním len ze pil vtedy viac , teraz už tak nie kvôli chorobám, políciu, cudzie osoby co chodili k nám vyklopavat.....taky výlev
ms kvôli chorobám tak nemám vôbec chuť riešiť človeka co mi nič dobré do života nepriniesol...ďakujem za každú

Strana
z2
januska12323
18. okt 2024

Ak je svojpravny má si všetko riešiť sám. Ani prstom by som nepohla, maximálne vytlačila a strčila mu do ruky kontakty na útulky.

autor
18. okt 2024

@januska12323 je svojpravny ale neschopný, ešte vek som neuviedla 67 cize poberá aj starý dôchodok len mu ho vždy vezmú "ukradnu" ak to tak mozem napisat...ale ak sa to nepohne nijak...asi ho kašlem, viac ako týždeň to nebudem riešiť na úkor vlastnej rodiny

ahhola
18. okt 2024

Delozuju ho z najmu? Ak je utulok pod vuckou a budu treba papiere od nich, tak amen tma... Co by si mohla pre neho spravit, az sa ubytuje, ze by si posielal penziu na tvoj ucet a ty mu z neho pustala po 10-15€ denne, aby ho stale nerabovali kamosi z mokrej stvrte... Tazka situacia🤔

pribinak
18. okt 2024

Záplat mu na mesiac - dva ubytovňu a hotovo.
Ked chce piť, tak nech pije, ale nech aj nesie potom za to zodpovednosť

autor
18. okt 2024

Akurát jeden útulok je voľby hneď teraz len nemáme papier ani od lekára tak este v pondelok a v utorok mam volať do dalsich ci im ostalo volne....toto bude asi posledné čo pre neho spravím a už nech si robí čo chce...

biba_18
18. okt 2024

tak ten útulok + mu navrhni dôchodok na účet (na tvoj sa to neviem či bude dať vybaviť - ale na jeho ti vie dať súhlas) ...

janickacrazy
18. okt 2024

Potvrdenie o poberaní dôchodku vybavis rýchlo, to nie je také náročné. Skúsila by som ten útulok proste ešte vybaviť a aspoň budeš mať čisté svedomie, že neostane na ulici.

karolinakr
18. okt 2024

vieš čo, riešila som tak jedneho bezďaka, ale veĺmi mu pomohli vo Vaguse, dôchodok, papiere, občiansky, stravu, oblečenie..ja som.mu len vsetky ubytovne vytlačila a tam si on sam zavolal a vybral, ktory chce a bol na pohovore..
Ako a kto mu kradne dôchodok?
Ak ma napr.500 eur, ubytovňu si najde ĺahko, niektore davaju ceny podla možnosti pytajuceho sa a stravu raz denne..
Občiansky, papiere a tlačiva by som mu vybavila ako dcera, aj ho tam odprevadila a ustila sa, že neujde a potom už to je na ňom..
Či je zodpovedny, či rozflaka peniaze, či bude mať na zaplatenie..či si vyberie život na ulici..

karolinakr
18. okt 2024

A ten dôchodok len pojdete do Socialnej poistovne s občianskym a nech mu daju potvrdenie o poberaní - to davaju tušim na počkanie

any_soj
18. okt 2024

Ja len že máš moju úctu, že si sa na neho ešte nevykaslala, hoci dôvody by si mala. Dúfam, že sa ti podarí nejako nekomplikovane mu pomôcť toto dotiahnuť nejako ..

toscania
20. okt 2024

Január 2020 sme zažívali podobnú situáciu ako Ty s mojím otcom, alkoholikom...zacharanili sme ho, vyriešili, zariadili, postarali sa.... január 2025 to bude 5 rokov čo s nami žije....spätne vzato, zomrieť by sme ho isto nenechali, avšak....on o záchranu naozaj nestal, ani teraz o nič nestojí, nikdy sa naozaj nezavdacis, nikdy sa ten človek nezmení, nenapravi, chybu neuvedomí ( aj keď to raz za uhorský rok vysloví ), nie ...skrátka, moja rada po vlastnej skúsenosti - vyser sa na neho!

autor
21. okt 2024

Dievcata žiadosti vypísané mame , papiere z poisťovne o dôchodku tiež, len sa zistilo ze u doktorky nemá naozaj tu kartu a treba mu bezinfekcnost potvrdiť, aj dnes ráno bol u mňa doma, čistý triezvy oholeny, jeho ti zvyšní ťahajú dole hlavne, nevravím ze je to len ich chyba ale snáď keď bude mimo nich bude lepšie, ...2 útulky sú zatiaľ volne len ono sa to môže zmeniť z hodiny na hodinu a bude obsadene....
Dôchodok mu berú ti zvyšní bezdomovci co prespavali u neho..
Bola som mu nakúpiť nejaké základné hygienické veci ako sprchace, na holenie atd..., konzervy sackove polievky suche potraviny,, tričká ponožky a spodné prádlo a z domu od nás staré uteraky a návliečky...tak uvidíme co zajtra pozajtra ako....už len ten papier od doktorky nás brzdí. ... a keďže útulok nie je v našom meste tak aj muz povedal že ho teda odvezie...

autor
21. okt 2024

Dôchodok co viem co mi raz spomínal tak ma okolo 400 eur

karolinakr
21. okt 2024

jejda, nech to vyjde, nech to vydrži ešte deň, nechapem, ako mu môžu brať peniaze, on im asi niečo dlží, ale čím rychlejšie od nich preč, tým lepšie.a ešte by bolo dobre zistiť, ako tie utulky funguje, lebo tento moj bezdak mi hovoril, že niekde je hrozne, 30ti na izbe, kradnu ako straky, ide na wc a všetko mu zmizne, keby nejaky solídny útulok to bol, oni veľa krát aj z takého utečú, lebo na ulici je mu pomaly lepšie..rozmýšľam, čo v tej cene by sa mu hodilo..to asi na dom dôchodcov neni, že?

autor
22. okt 2024

@karolinakr nie oni mu kradnú aby mali na chlast cigy a tak, otec nedlzi ani na nájomnom ani na elektrine...ale teda dnes to bol masaker a rychly spad ani sme to necakali fofry na rychlo...od rána ako som malého zniesla do ms tak úrady lekár ešte opäť úrad...zrušenie zmluvy opat úrad...brali sme s manželom veci z bytu starého však mal len 4 igelitky a boli sme ho už zaviesť do toho útulku je to cca 30 km od nás...ale brutal rýchlo ani sme nečakali...a zajtra by sme to ani nedali...lebo ja s malým musím k urologovi, muž je do 17 v práci...to by bolo za asistencie polície ešte aj zajtra...takže asi to tak malo byt ze to vyšlo ,aj babka mala dnes volno z prace tak vybrala maleho z ms a bola s nim do teraz...ma tam jedlo oblecko uteráky nabliecky hygienu pracie veci...300 eur taky fukot za 2 mesiace "najom"....je ich tam len 20 v objekte ...na izbe 2 -3 ...dnu by sa nemal nikto cudzí dostať ani nás nepustili dnu len po kancel...op bankomatovu kartu aj peniaze ešte 100 co sme mu tam nechali kým mu príde dôchodok ostalo vlasten v trezore v kancli a dostane na prídel...iba mobil ma na izbe...a ešte teda asi posledná vec co spravíme dokupime do zásoby práci prášok, ďalšiu hygiu toaletak, a konzervy ryžu cestoviny omáčky také čo vydrží a zavedieme o 2 týždne lebo teraz bude muž mimo a ja vodičak nemám...je to tak chaoticky písané lebo už ma aj hlava boli z celého dňa ale tak na ulici nebude a dôchodok ma 560 ako som dodatočne zistila tak snáď časom aj nejaké seniorské zariadenie....on je samoobslužnémy aj variť vie, hoc co opraviť so elektiriky sa rozumie, len ti ľudia okolo neho, snáď tu ho tiež niekto nestiahne tiež ale viac sa to tam rieši kontroluje keďže tam priamo sú tí sociálni pracovníci...ani neviem co ešte napísať...🫣 ale dali sme to aj keď dnes nič z toho nemalo byt ale osud zrejme to poriesil za nás...snáď vydrží bez problemov ...a ak by ho vyhodili nedajbože alebo co tak už asi neviem ci budem mat silu čosi zas riešiť...mobil dostal kredit ma 20 eur tam budem aspoň zisťovať ze co a ako...

autor
22. okt 2024

@karolinakr a toto presne nám vravel ze cez leto im ľudia odchádzajú lebo im je vraj lepšie vonku na ulici....a variť prať si musí sám...Maju spoločnú kuchyňu aj pracku.....20 ľudí je dosť ale mohlo to byt ešte horšie...

autor
22. okt 2024

A co je ten vyslaveny kláštor pod znievom ze utekajú odtiaľ lebo citujem sociálneho pracovníka "ich tam ti farári bijú a musia driet" otec ma 67 veľmi nevládze ma choré srdce aj problémy s tlakom a ani liečbu nemá momentálne žiadnu nastavenú asi by tam poddal...ze kopec ludi od tial uteká aj tu u nich takí boli čo áni pekne slovo na ten kláštor nemali...navyše je to mimo úplne ďaleko od nás....no som sa rozpísala ale aspoň som sa podelila s pocitmi

karolinakr
22. okt 2024

no ja čumim, veľmi sa teším, že to narychlo dopadlo dobre, len sa priznaám, kreditna karta v trezore, to je v poriadku? a pin musel odovzdať? to sa mi nejak nezda, len aby ho zas ti pracovnici nejak neokradali,,,,toto by som im asi neodovzdala, ani na izbu vas nepustili..prečo?
čo ti poradím bud s otcom v kontakte, hadam mu nebudu brať všetky peniaze, ale pridelovat, hoci si to neviem predstaviť, on nie je nesvojpravny..pin od karty nech im nedava, ja v taketo veci nemam dôveru a cudzim už vôbec nie..on neni alkoholik, načo mu brali kartu?

autor
22. okt 2024

A keďže ma dôchodok viac tak určite budeme pozerať nejaké zariadenie kde by to mal aj s obedmi...aj tu by sme chceli pozrieť nejakú firmu kde by si mohol chodiť bravat obedy už hotové nejakú vyvarovnu ako pre seniorov ci nie je, tu u nás bolo aj si platil obedy ale henti smradi to tiež brali keď boli u neho nasackovani

autor
22. okt 2024

Jaj som sa rozpisala normálne román na večer 🫣🫣

karolinakr
22. okt 2024

mňa to zaujíma, kľudne píš

karolinakr
22. okt 2024

pre seniorov je donáška obedy za 3.50, teraz to už asi išlo hore, tak to by celkom dobre vyšlo

any_soj
22. okt 2024

Zo škôl sa zvykne dať obedy brať seniorom.

karolinakr
22. okt 2024

To je ubytovňa pre bezdomovcov? No za tych 560 aj nejaky dom seniorov najde, sice nie luxusný, ale čosi by sa hadam dalo nájsť

autor
22. okt 2024

@karolinakr ze to tak majú zaužívané mne to bolo tiež divne ale teda toto je prva a dufam aj posledna taka skusenost ...aj chodia s klientmi vyberať peniaze z bankomatu lebo že takýchto nových si tiež vedia vytipovat a brat im...a nie pin nevedia...aj spísali papiere co odovzdal tak som podpisovala tiez ze to oni prevzali do trezora...

karolinakr
22. okt 2024

aha, ok, tak nech to tak ostane.. 👍

karolinakr
22. okt 2024

pošťastilo sa vam parádne, vždy príjemné počuť, že niečo dopadlo dobre a malo šťastný koniec...zatiaľ, zaklopme si

autor
22. okt 2024

@karolinakr áno útulok v podstate pre bezdomovcov ...ale je to také no ošarpane ta budova z vonku...aj dosť Rómov sme tam videli...ale policajná stanica je asi 5 metrov od budovy...teraz som s nim volala minútku tak ze zatiaľ od uvidíme ako zajtra a tak ďalšie dni

autor
22. okt 2024

A izby neviem ako vyzerajú ale jasne ze hotel to nie je no...a budeme sa snažiť vybaviť ten domov pre seniorov a obedy hlavne nech to ma na hotovku

autor
22. okt 2024

A teda ešte taka info co sme pozerali iný útulok tak tam to funguje tak ze ráno musí opustiť "ubytovňu" a až večer sa môže vrátiť...tu môže byť celý čas našťastie vnutri....si neviem predstaviť ako sa motá v zime cele dni po uliciach to je také odveci mi to príde...

Strana
z2