icon

Ako riešiť deštruktívne správanie bratových detí?

23. apr 2025

Ahojte
Moji rodičia ma v tomto neberú moc vážne tak som sa sem prišla vyrozprávať/požiadať o radu
Mám 15 rokov, som prváčka na gymnáziu a fakt by som hlavne teraz potrebovala mať svoj kľud lebo sa potrebujem učiť na písomky ale s tým mám trochu problém lebo môj najstarší brat je u nás každý deň aj s jeho malými deťmi. Jeho deti mi nikdy nedajú pokoj, stále ma otravujú, ničia mi veci v izbe, berú mi veci ktoré potrebujem a môj brat ani moji rodičia im nikdy nič nepovedia. Už mi v izbe rozbili 2 kvetináče, rozbili niekoľko pohárov, pokreslili mi steny aj mi zničili žalúzie tým, že odtrhli tú šnúrku. Nemôžem si ani zamknúť izbu lebo mám také dvere, na ktorých sa to nedá. Vždy keď sa na toto sťažujem rodičom tak mi len povedia že je to normálne lebo sú tie deti ešte malé a malé deti také veci robia. Tatino je v tomto aj na mojej strane lebo jemu sa tiež nepáči ako sa chovajú ale mojej mame to vôbec nevadí. Už som z toho dosť smutná a poslednú dobu po škole chodím ku kamarátke a vraciam sa naspäť domov až o ôsmej večer lebo len u nej mám pokoj a môžem sa kľudne učiť.. Prosím vás ako to mám ešte mame vysvetliť aby ma pochopila? Mám pocit že ju vôbec nezaujíma ako sa o tomto cítim lebo jej vnúčatá sú jej prednejšie.. Bratove deti majú 6 rokov, 4 roky a 2,5 roka ak to nejako pomôže. Vopred ďakujem 😢

Strana
z2
princezna_bosorka
25. apr 2025

naozaj by som skusila nejaky pridavny zamok alebo vymenit dvere. A ja osobne by som mame a aj bratovi celkom otvorene povedala, ze deti su sice bezne divoke a obcas nieco znicia, no je povinnostou rodicov vychovavat ich a davat na nich pozor. A ze bratove deti su blen banda nezvladnutych spratkov, ktori budu za chvilu skakat po hlave aj rodicom. Asi to nepomoze, ale nikdy nemas istotu, ci sa v niekom neprebudi zdravy rozum....

macinko321
25. apr 2025

Ahoj, autorka, necitala som vsetky prispevky. Len v skratke k tym dveram - ak sa nedaju zamknut iba preto, ze maju taku vlozku bez dierky na kluc (tiez mame) , netreba menit cele dvere, ale len vymenit to kovanie.

dkethe
25. apr 2025

Opicia laska tvojej matky voci synovi. Rozhodne nie je normalne ked deti rozbijaju hufne veci a carbu steny 🤷 tvoj bracho je vo vychove mimo a mama slepa milujuca babka 🤦
Poradit ti neviem, skusala si komunikovat a takto ta odpinkali... Jedine s ocom vyriesit zmenu dveri?

adreena
25. apr 2025

To je u vás každý boží deň brat s tromi deťmi? Počas pracovného týždňa? To nemá čo robiť? Väčšina ľudí je rada, že stíha vybrať deti zo školy, spraviť úlohy, večeru, okúpať, dať spať a ľahnúť unavený do postele. To je tam aj so ženou? Každý deň je ona u svokrovcov? Či ona má vyložené nohy doma a on s tromi deťmi u mamy?

stefie57
25. apr 2025

Prečo ku vám chodia každý deň? Takýto bordel robia v celom dome alebo iba v tvojej izbe?

bambulka224
25. apr 2025

Tvoja situácia na veľmi mrzí. Máš právo na súkromie a kľud. Ak by si si aj zamkla dvere, oni by určite trieskali, pokiaľ by si neotvorila. Moja dcéra keď to na ňu doma padá, ide sa učiť do parku s lavičkami. Tam sedí 2hodky a už keď chce ide domov.
Zle je, keby si brata aj požiadala, aby chodil každý druhý deň, ešte by sa aj urazil, lebo jeho detičky sú nedotknuteľné.

janage
25. apr 2025

Opýtaj kľúče od brata k jeho domu bytu, akým budú oni u vás, ty chod k nim.
Zabezpečiť dvere nejakým spôsobom, aby sa nedali otvoriť a proti hluku kúpiť protihlukové slúchadlá a kľudne nech ich zaplatí brat.

sandria
25. apr 2025
@cyberk

Mame dala ultimatum, bud si poriesi syna a jeho deti alebo nebudes chodit do skoly vobec. Ak by ta nebrala vazne, tak by som chodila poza skolu, ked nemas priestor sa ucit, tak preco by si tam mala chodit, potom sa jej snad otvoria oci.
Inak daju sa kupit take poistky na dvere, a tym si ich zatvoris z vnutornej strany, a nikto ti nam nevojde ked nebudes chciet…

@cyberk si ty normálna ? Čo jej radíš za blbosti ?

lauricka
26. apr 2025

OK a keď tatino chápe, prečo ti nezabezpečí dvere, aby sa dali zamknúť, zamknes sa a on jasne povie tým zas.anom, že do tvojej izby sa nechodí. Bodka. Alebo im to povedz sama. Do tejto izby sa nechodí, sem deti nesmú. Nech si ich bratríček stráži kde chce. Normálne mu povedz, že ti nesmú do izby. Keď to nejde po dobrom, treba sa za seba postaviť. Nech ich aj roztrhne. Neboj, tie decká im prerastú cez hlavu a budú mať či robiť s nimi sami pri takejto výchove.

Strana
z2