Ako riešiť ex?
Ahojte žienky. Niektoré ma tu ukamenujete ale nevadí neviem si rady. Tak rada si prečítam každý názor. S ex sme boli spolu 10 rok potom sa somnou rozišiel a začal striedať ženy. Teraz ma vzťah už to bude rok. No vecsinou času býva u nej ale chodí prespavat aj ku mne keďže ma stále tu veci. Mame spoločný úver ktorý platí co som brala na svoje meno úver bol na podnikanie ktoré nešlo tak ako sme očakávali hlavne on keďže to bol jeho napad. A môj problém je ten ze mam priateľa s ktorým som už pol roka a vie o úvere aj o tom všetkom ako to mam s ex chápe to i keď není s toho nadšený ani sa mu nedivym. Priateľa si občas pozvem aj k sebe natajnasa keďže ex platí polku nájomného keďže ma tu veci. Viem ze vás názor bude aby som mu pobalila veci nech ide k priateľke ale mne ide o úver aby mi ho vyplatil lebo ja by som to finančne nedala. A keby on ma platiť úver a svoj podnájom to by nedal. Keďže idú sviatky tak rada by som bola s priateľom u mňa aj niekoľko dní len sa bojím aby ex nedošiel náhodou bolo by to blbé stretnutie. Neviem ako fungovať normálne s priateľom keďže ešte ten úver mam na 3 roky tým pádom som ešte zviazaná s ex. Ako by ste to riešili v mojom prípade.? 🙄
@zmrzlinka2021 500€ platí a byť je podnájom takže nie ten podnájom je na moje meno a nájom platíme na poli
je to ex .. ma priatelku a ty mas narok na priatela ak tam ma len veci a nie vtaka niekde v casti tvojho tela tak mu normalne vysvetli ze mas priatela a dojde k tebe ..pripadne ich spolu zoznam ... uver si mala mat davno na papiery ze je spoludlznik a plati aj on .. to mas na kolko rokov? cely cas sa chces schovavat co ak ostanes tehotna etc???
@scarletka34 a o akom uvere pises?
@zmrzlinka2021 ked spolu zili chceli podnikat ona vzala na seba uver a skrachovali .. ten uver plati on ... ale byvaju stale spolu v podnajme kde kazdy plati polovicu najmu ... ak skoncia podnajom on ju posle do prdele a uver ostane len na nej kedze bola hlupa a nedali to na oboch ..
@syslik81 dik za vysvetlenie
@scarletka34 ty vole tak to mas riadne blbe. Cim skor by som sa s nim dohodla na spisani uznania dlhu u notara,nech mas aspon nieco v rukach a keby prestal platit vies vymahat cez exekutora. Dovtedy by som asi neriesila vyhadzovat ho z bytu
@syslik81 nie s ex ja nic neriešim len úver. Ten úver nemôže byť na jeho meno lebo ma exekúcie od mladí co si narobil. Úver je ešte na 3 roky 🙄 a co ak povie ze on platí pol nájmu že si to nepraje....
@scarletka34 nemozes ist na sviatky k novemu priatelovi? Aby ste to zbytocne nekomplikovali?
@0silvia0 nie lebo mam psa.... A zas ex není v ničom obmedzovaní žije si ako cavo. Je tam kde sa mu to hodí a ja sa musím jemu prispôsobovať a do kedy? Chcem to nejak poriešiť a neobmedzovat sa. Tiež mat normálny vzťah. To co mam ako žiť tie roky viem mala som na to myslieť keď som brala úver no v tedy som mala asi rozum v gatach 😔
@scarletka34 asi sa treba porozpravat narovinu s ex..
@0silvia0 Véd mam to plane len neviem ako mu to povedať.....
Vykomunikovať.... tvl. a nie po internetoch písať...
Ja by som ho normalne pozvala vsak bude to normalna navsteva... A predpokladam, ze ex 24 bude mat ine veci na plane ako ist ku tebe na byt
@scarletka34 ex nie je v ničom obmedzovany žije si ako cavo... Tak keby bol taký k...t za akého ho máš tak už dávno ti kašle na hlavu a neplatí ani úver a byt už vôbec nie... Podľa mňa treba poriešiť hlavne ten úver nech ho nejak kým ste ešte "zadobre"prepise na seba alebo nejak za neho ručí a potom okamžite si obaja nájdite samostatný podnájom kde budeš ty sama alebo s novým priateľom a on tak isto sám alebo s priateľkou.... Veď vám takto (hlavne tebe)minulosť nedovolí posunúť sa ďalej v živote.... A tri roky takto fungovať to sa predsa nedá ....
@mamina0078 to nemyslím len dátum 24 ale aj všeobecne. Chcela by som normálne fungovať. Ale hodím sním reč snáď to v pohode pochopí a nebude robiť problémy
@scarletka34 Ved sa snim Normalne dohodni ste uz len spolubyvajuci, ze on si moze doviezt svoju priatelku a ty svojho priatela. Nepochopim ako si si mohla zobrat uver pre frajera .. este k tomu ked jemu by ho nedali koli inym dlhom, a teraz este skovavas noveho priatela ako milenca v skrini,
@scarletka34 uver mas este na tri roky alebo tri roky, kym mozes nehnutelnost predat bez dani?
Zda sa mi to uplne cez. Ak si sa s nim rozisla, tak nema mat co veci v priestoroch, kde zijes ty. Uz davno ste sa mali dohodnut kto koho vyplati alebo, ze nehnutelnost predate. Je to neuctive voci tvojmu priatelovi. A este sa pytas, ci bude blbe, ak budete spolu na Vianoce u teba, lebo co ak ho uvidi ex. Ved ex uz rok zije s inou a veci ma u teba, to je blbe. Uz davno si to mala mat vyriesene.
@scarletka34 uz davno si mala trvat na tom, aby si vzal svoje veci a ak ma s tym problem, lebo nehnutelnost je aj jeho, tak trvat na tom, aby ta vyplatil. A ak sa neviw rouhybat, vymenit zamky a rozhybe sa hned. Aky cavo prosim ta, zaobchadzas s nim ako v rukavickach. To, ze mu ukazes hranice nebude znamenat, ze nemate dobre vztahy. Uz davno si to mala spravit. Trpi tym tvoj novy vztah.
@scarletka34 Co ak by si sa prestahovala? A do noveho bytu by si uz nepriniesla veci svojho ex ale mu ich len pobalila, nech si ich vezme k priatelke. A tym padom by nemal dovod k tebe chodit prespavat. Ale potom by si samozrejme musela platit sama cele najomne. Nejak sa vyhovor ze sa potrebujes stahovat koli praci, alebo potrebujes ist do mensieho, aby ta neupodozrieval a neprestal platit ten uver.
@scarletka34 nuž, bud ti bude platiť úver a ty mu robiť hotel, alebo si plat úver a budeš mat kľud.Neda sa mat to aj to.
@madeline1 úver mam na 3,5 roka a bývame v podnájme. Úver som brala na podnikanie ktoré dobre nedopadlo. Tolerujem ho občas pre to že platí úver. A vecsinou času je aj tak u priateľky a celé sviatky tam bude. Ale chcem si priatela aj ja pozvať k sebe domov a normálne fungovať. Véd to ze najvyšší čas to poriešiť. Do teraz som nemala potrebu riešiť to ale keďže sme s priateľom už pol roka zachviľu tak zas sa chcem kúsok ďalej posunúť a vidím aj na priateľovi ako keby mi neveril vadí mu ex v mojom byte a to ho chápem. Tak chcem spraviť zas nejaký krok že bude u mňa aj cez sviatky napr 2 dní aspoň. Len neviem ako sa stým ex rozumne porozprávať aby to pochopil a nevidel len seba. On keďže býva viac u priateľky a byt u mňa má ako lacný záložný plán ak by mu to snou nevyšlo. Keď je u mňa dá 20€ aby som navarila lebo on je lenivý sa o seba postarať. Vie co robí a toto mu vyhovuje. Mňa má zálohe lebo iste veci odomna potrebuje. Ako to ze ma paušál na moje meno, účet bankový lebo jemu by to nedali takže ma mu kde chodiť vyplata. A mňa ubíja ten úver že ho mám a neviem ako normálne fungovať s novým priateľom aj u mňa. Viem už že som spravila chybu stým úverom, ale čo už musím to nejako poriešiť.
@miadi on si nevodí svoju priateľku on chodí za ňou na našom spoločnom aute. Čiže ja nemám ani auto musím sa postarať o psa. On je bez starosti. A môj priateľ keď chce somnou byť ták príde pre mňa ideme k nemu ráno ma musí zaviezt domov lebo musím ísť vyvenčiť psa. Preto občas je priateľ u mňa ale to mam niekedy v sebe žalúdočnu nervozitu aby ex nedošiel by možno hucal že čo som si to dovolila. No boli sme spolu s ex 10 rok takže by ma nenapadlo ze to skončí no bola som hlupa
@andreatytler rozmýšľala som aj nad tým ale on pracuje na živnost a tým pádom nie vždy dobre zarobí a neviem ci by dával nový podnájom za 400€ plus uver a ďalšie šeky co ma platít. Mňa má hrsti kvôli tomu dlhú inak by mal dávno veci po balené ani môj paušál by som mu nenechala. Nech sa postará ma co chcel. A teraz keď mám ten úver ma to všetko ubíja takto to zostať nemôže aspon toho priateľa keby môžem normálne pozývať k sebe nechcem stratiť vzťah kvôli nemu.
@zanka777 možno by to aj spravil len on si to dovoliť nemôže lebo jeho priateľka by zatiaľ mu nedávala tie benefity ktoré ma u mňa. A to keby prestal platiť úver by prišiel o auto a účet bankový, o byt a o telefón skoncil by už som mu to aj povedala keď sme sa raz pohádali robil frajera že nebude platiť šeky. Ja ze ako povieš ale všetko čo je moje polož na stôl. A ostal krotky ako baránok. No ja teraz musím poriešiť moju vzťahovu oblasť tak aby ex nebol múdri
@scarletka34 a aký je problem, že máš psa? Ako chcete raz byvat s novým frajerom spolu, keď už teraz si k nemu nemozes doniest psa?
@lula313 môj pes je starý ma 13,5rok je slepí hluchý takže v novom priestore kde sú nové pachy by asi ťažko vedel fungovať
@scarletka34 sak chod do nového podnajmu,bud sama alebo s priateľom. Nechapem takuto "troju" ci 4ku vlastne.Exovej priatelke nevadí,ze chodi k tebe spať! a ze mu varis??A ta splátka nie je tak vysoka aby to pracujuca bezdetna zena nedokazala platiť.Pausal mu neplat a ze mu nema kam chodit vyplata?To nie je tvoja starosť predsa,ze nema účet a z akych dovodov.Pes je blba výhovorka,mala som stena,morča,staru psiu babku a stahovala som sa,manzelovi vtedy priatelovi to absolutne nevadilo a zvieratám detto,pes nie je hlupy a kde ma pána a dobru energiu a maju ho tam radi,rychlo si zvykne a zabýva sa a nove pachy o týždeň uz nebudú nové.Ak je to vážny vzťah,chlap ta mal normálne zavolať byvat k sebe aj so psom po pol roku je taky v pohode termín a tym pádom mate vyriešené co s podnajmom a uver utiahnes.Pride mi to take divné,nemam uzavrety exvztah a uz sa riesi dalsie,viem,ze ked sa zamilujes je tazkesi rozkazat a ist racinalne,ale v takomto prípade treba velmi velmi rozmyslat co a ci vobec.Napr.moj chlap je velmi zasadovy,keby som s ex v situacii ako ty,nikdy by si so mnou nezacal,nie kvoli uveru,ale nezniesol by,ze mi po byte beha cudzí chlap,spi tam,ma tam veci a este mu aj varim.🤦♀️

@scarletka34 to kolko cinni splatka uveru?
A ak plati cast uveru ex, patri mu aj cast bytu?